Max Payne 3

Moderator: GM

Postprzez MrPayne » Śr cze 17, 09 20:37

Usłyszałem, że powiedzieli "Brazylia".

Powiedziałem - "Jeśli w nocy, w światku pozbawionym wszelkiej moralności, mieście łączącym przepych z biedotą i z barwnymi postaciami, wybaczę".

Usłyszałem, że powiedzieli "Łysy Max bez płaszcza i głosu McCaffreya".

Rzekłem - "Jeśli zostanie tym samym gliniarzem zagubionym w wielkim mieście niczym Owca ze znanej kreskówki, przeżyję".

Usłyszałem, że powiedzieli "Bez Sama Lake'a".

Stwierdziłem - "Jeśli Houser zachował poziom i zrozumiał klimat i przesłanie, zrozumiem to i ja".

Zobaczyłem screeny.

Rzuciłem orchideę na grób najlepszego gliny, jaki pojawił się w grach.

Rest in peace, Max.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Lost » Cz cze 18, 09 14:17

Kto wie, być może przedstawione screeny ukazują tylko jeden z nielicznych poziomów klimatem odstających od reszty, np. z wstępu do gry.

Swoją drogą pamiętajmy, że twórcy nowej części Maxia mogą nam nie mówić całej prawdy do samej premiery i mogą czekać nas skrajności klimatu: jeden level przechodziło by się w nocy, drugi za dnia - pierwszy oferowałby klimacik według starej receptury, ten następny w stylu np. Total Overdose, tylko że w poważniejszej konwencji. Co prawda w ostatnich czasach żadnej grze nie wychodzi na dobre przemienienie zapyzialych, pełnych smrodu i cienia miejscówek na te upalne, słoneczne, aczkolwiek sądzę, że nie należy jeszcze się załamywać, coś z tego może akurat dobrego wyniknąć jeszcze. :)
Lost
Zanzibar

Postprzez Gillian » Cz cze 18, 09 14:27

Oj tam, przesadzacie chyba. Mnie cieszy, że nikt tu nie udaje, że grę wciąż robi Remedy. Nikt nie chce zrobić trzeciej takiej samej gry, bo pewnie zdają sobie sprawe, że mogliby nie podołać zadaniu stworzenia czegoś nowego-starego na bazie poprzedniczek. Dlatego kombinują. Ja trzymam kciuki, nawet jeżeli to nie wypali i dostaniemy średniacką produkcję.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Cz cze 18, 09 14:27

Tyle że póki co nie ma nic, co usprawiedliwiałoby podpięcie się do legendy Maxa przez ten tytuł.

Jima Bravury, charakterystycznego klimatu. Maxa jako detektywa ze świata zapomnianej przez świat moralności. I jeszcze wyrzucono głównego bohatera serii, którego ulice i zaułki przemierzaliśmy w poprzednich częściach.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pn kwi 04, 11 18:35

Skany i ewolucja protagonisty. Fanboye będą wybrzydzać ja z chęcią w to zainwestuje (podchodzą mi silnie klimaty "Man on Fire" Scotta):

http://forum.xboxworld.nl/showpost.php? ... tcount=191
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Ookami » Pt kwi 08, 11 16:22

Gdzie się podział przyciężki klimat mrocznego miasta oraz bohater - zdradzony i zaszczuty glina? Gdzie ta stylizacja na kino Noir i Femme fatale w postaci Mony Sax? Gdzie się podziała burza śnieżna, czy też deszcz znany z ekranizacji? Gdzie jest klub Ragnarok? Gdzie... jest ta gra, którą przechodziłem po 6- 8 razy w roku? :/
Ookami
Szara eminencja

Czytam: "Tęcza sześć" Toma Clancy'ego

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole