Zakupy na PSN

Moderator: GM

Postprzez deadspace6 » So lis 12, 11 00:02

SALADYN - niestety nie dało rady samego Beyond Good and Evil kupić i jest to slot wraz z Silent Hill 1 i MGS 1.

Koszt slotu to 18zł. Daj znać czy bierzesz.
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » So lis 12, 11 01:26

Ciężki orzech do zgryzienia bo stary silent mnie nie bierze już kompletnie a MGS1 będę miał gratis z zavii przy okazji Kolekcji HD, nie da sie pobrać tylko jednej gry ?
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » So lis 12, 11 11:36

SALADYN napisał(a):MGS1 będę miał gratis z zavii przy okazji Kolekcji HD
Z tego co kul pisał na szałcie to już chyba nie ; ).

deadspace6 chyba kupił wszystkie gry na jednym koncie i dlatego teraz się "nie da"...?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez deadspace6 » So lis 12, 11 11:48

SALADYN napisał(a):nie da sie pobrać tylko jednej gry ?

Zakup był dokonany za pomocą zdrapki. Kupując tylko Beyond Good zostało by jeszcze 64zł, a za tą cenę ciężko znaleźć coś naprawdę rozsądnego. Poza tym chciałem mieć w kolekcji SH i MGS jako dopełnienie zbliżających się kolekcji.

twilite kid napisał(a):deadspace6 chyba kupił wszystkie gry na jednym koncie i dlatego teraz się "nie da"...?

Tak, zgadza się.
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » N lis 13, 11 00:05

twilite kid napisał(a):
SALADYN napisał(a):MGS1 będę miał gratis z zavii przy okazji Kolekcji HD
Z tego co kul pisał na szałcie to już chyba nie ; ).

A to wcale nie takie pewne bo status zamówienia mam wciąż ten sam i liczę na to że nagle nie wyruchają wszystkich jak Konami przy okazji premiery MGS HD.

deadspace6 napisał(a):SALADYN - niestety nie dało rady samego Beyond Good and Evil kupić i jest to slot wraz z Silent Hill 1 i MGS 1.

Koszt slotu to 18zł. Daj znać czy bierzesz.

W takiej sytuacji jak opisana powyżej raczej sie skuszę, tylko czy muszę ci wysyłać przelew za 1.80zł przy wymianie za dodatek do Deus EX i Festiwal krwi czy poczekamy na jakąś okazję do uregulowania płatności.
SALADYN

Postprzez deadspace6 » N lis 13, 11 14:26

SALADYN napisał(a):W takiej sytuacji jak opisana powyżej raczej sie skuszę, tylko czy muszę ci wysyłać przelew za 1.80zł przy wymianie za dodatek do Deus EX i Festiwal krwi czy poczekamy na jakąś okazję do uregulowania płatności.

Nie będziemy się przecież w te drobne bawić. Podaj mi dane do DLC i FK, ja wyślę ci na PW dane do beyond+sh+mgs i będzie ok.
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » Pn lis 14, 11 00:37

I tak przy okazji oddam.

Dzisiaj przekopałem sie przez klasyki z PSX'a i takie pytanko byłby ktoś chętny na takie gry jak Soul Reaver, Syndicate Wars, obie części Oddworld's i dodatkowo Angry Birds ?
Komplet wszystkich gier po podzieleniu na pięć slotów to tylko 17,60.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn lis 14, 11 11:07

SALADYN, ja Ci dzisiaj lub jutro przeleje kase za te dwa sloty do DXa. Na dniach powinno mi thehut wysłać moją kopię, więc pewnie dopiero za 2 tygodnie bym te sloty uruchomił (kolega chce jeden ale już nie ma swojej gry i też czeka na moją).

Co do staroci - Soul Reaver by mnie interesował, ale sprawdzę inne rzeczy jeszcze jak znajdę chwilę.

Edit: no to tak:
Crash Bandicoot 3 (18zł), Front Mission 3 (18zł), Final Fantasy VII-IX (po 36zł), Parasite Eve II (26zł).

Chodzi o to, że jeśli ktoś miałby wolny slot którejś z tych gier, to chętnie przyjmę ; ). Jeżeli zbierze się więcej chętnych na jakiś tytuł to można się zrzucić.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn lis 14, 11 16:12

Ja mam SR wraz z BO i obiema czesciami Oddworld
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lis 16, 11 01:27

Faja napisał(a):Ja mam SR wraz z BO i obiema czesciami Oddworld

Ano właśnie do zestawu doszedłby jeszcze Blood Omen, jeżeli jest ktoś chętny na komplet choćby w przyszłości to niech koniecznie piszę bo po 18 listopada kiedy już nie będzie można zamawiać w pięciu naraz to gry trafią na moje główne konto bez mozliwości odkupienia.
SALADYN

Postprzez Faja » Śr lis 16, 11 08:46

Ja bym tak sie nie bal tego 18 bo to nie zostalo potwierdzone przez nikogo.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » So lis 19, 11 01:38

Niby nikt nie potwierdził ale jednak Sony by szybko zdementowało taka plotkę a tu wszyscy o tym trąbią, nawet zaczęto spekulować że teraz gra zakupiona na danym koncie będzie działała tylko na nim co zmusi nas do tasowania profilami, za to dezaktywacja konsoli ma być łatwiejsza.

EDYTA

Ano rzeczywiście nie ma już kupowania gier w pięciu za to ciekawą alternatywą ma być ułatwiony system dezaktywacji licencji, teraz Sony będzie chyba walczyło z plagą sprzedaży kont na które zakupiono gry z PSN a po przejściu dezaktywowano i odsprzedano całe konto.
Mnie za to ciekawi czy będę mógł przenieść dzięki temu wszystkie zakupione gry na moje konto główne.
SALADYN

Postprzez Gillian » So lis 19, 11 11:46

To chyba chodzi o deaktywacje licencji na konsoli. Gdyby mozna bylo przenosic licencje z konta na konto to dopiero by sie handel zaczal...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn lis 21, 11 14:01

Deaktywacja zawsze przecież była z poziomu konsoli, teraz będzie to można zrobić z poziomu strony. Wątpię, żeby uderzyło to w handel kontami gdyż to by było już kompletnie bez sensu.
Faja
Big Boss

Postprzez ArecaS » Pn lis 21, 11 18:36

Ale deaktywacji z poziomu strony też już można było dokonać. Wiem, bo sam taki myk robiłem na PSP czasem.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Pabian01 » Pn lis 21, 11 20:20

Czyli, że jak teraz jest na 2 konsole to np. kupujesz grę z PSXa, powiedzmy MGS :P i grasz na konsoli i "PSP 1", wchodzę na stronkę dezaktywuję na "PSP 1" i mogę potem na drugim "PSP 2" grać, itd. w nieskończoność ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Pn lis 21, 11 20:36

Pabian napisał(a):Czyli, że jak teraz jest na 2 konsole to np. kupujesz grę z PSXa, powiedzmy MGS :P i grasz na konsoli i "PSP 1", wchodzę na stronkę dezaktywuję na "PSP 1" i mogę potem na drugim "PSP 2" grać, itd. w nieskończoność ?

teoretycznie tak, aczkolwiek internetowi spekulancii spekulują, że wygląda to inaczej...kupujsze MGS1, grasz na PS3, i na PSP1, potem PSP1 się pozbywasz, deaktywujesz i kupujesz PS Vita, i na PS Vita już nie możesz aktywować, bo aktywację wykorzystałeś wcześniej...

Dlatego twierdzę, że nie będzie to tak wyglądać na 100%, poza tym ktoś już się bawił tym systemem aktywacji/deaktywacji na PSS US, gry działają dalej dopóki się nie będziesz chciał zalogować na konto, z którego kupiłeś grę...tak przynajmniej donoszą ludzie na gametrade
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn gru 26, 11 23:24

Takie pytanie - kupują np MGS na PSN. Czy mogę sobie w to grać zarówno na PS3 jak i na PSP czy muszę kupować osobno?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn gru 26, 11 23:27

Kupujesz raz ale grać możesz na obu sprzętach, problemem jest brak profili na PSP więc trzeba logować się na konto z którego została zakupiona gra dlatego wygodniej jest kupić sobie taką grę z głównego konta.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn gru 26, 11 23:53

No spoko, chodziło mi przede wszystkim o to czy jedna wersja pójdzie na obu konsolach.
A można np po kablu robić swoiste "transfarring" czyli z PSP sejwy na PS3 przenosić? I jak został rozwiązany problem braku R2 i L2?

Btw nie chce ktoś PSP odsprzedać? :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt gru 27, 11 00:07

twilite kid napisał(a):A można np po kablu robić swoiste "transfarring" czyli z PSP sejwy na PS3 przenosić?

Trzeba by sprawdzić czy można kopiować te wirtualne karty pamięci bo sam nigdy o tym nie pomyślałem.

twilite kid napisał(a):I jak został rozwiązany problem braku R2 i L2?

W przypadku MGS'a na PSP klawisze zastąpiła gałka.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Wt gru 27, 11 00:18

SALADYN napisał(a):W przypadku MGS'a na PSP klawisze zastąpiła gałka.

Albo krzyżak. Albo w ogóle można sobie dowolnie poprzydzielać. Po prostu są 4 dodatkowe klawisze po tym, jak rozdzielili krzyżak i analog.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt gru 27, 11 00:21

ArecaS napisał(a):Albo w ogóle można sobie dowolnie poprzydzielać.
No i o to chodziło. Dzięki!

PS, nawet odpowiednik Advance Wars jest na PSP czyli Field Commander. Super ; )
Gillian
Uber Big Boss

Re: Zakupy na PSN

Postprzez SALADYN » N wrz 16, 12 13:00

Znalazłby się chętny na zestaw DLC do Borderlands, na dwóch to będzie po 35 zł ?
SALADYN

Postprzez Faja » N wrz 16, 12 13:43

Kurna Sal nie boisz się tego dzielenia konta w dwie osoby? Padnie Ci konsola i dupa. Wszystko pójdzie do piachu.
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » N wrz 16, 12 14:18

Nope, licencje można zdezaktywować ostatnio nawet przez PC a potem w przypadku nowej konsoli wystarczy że się zaloguje do kont z zakupioną zawartością i wszystko pobrać, poza tym większość zakupionego contentu jest już dawno zaliczona i bym tego nie żałował i tak wole wszystko mieć na płytkach ale jednak czasami nie mam większego wyboru.
SALADYN

Postprzez Simon » N wrz 16, 12 15:34

SAL, zapytaj moze geenoffa.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » Wt paź 09, 12 10:47

Jak dla mnie zrzutki z byle kim na PSN się skończyły, próbowałem dzisiaj kupić dodatki do Borderlands na jednym z wcześniej używanych kont ale okazało się że jest już na nim aktywowanych pięć innych systemów więc musiałbym je dezaktywować lub założyć nowe konto co raczej nie wchodzi w rachubę, usunąć też nie mogę bo pozbawiłbym innych osób zakupionych gier co tym bardziej nie wchodzi w grę, teraz więc wspólne zakupy będą domeną dwóch zaufanych osób na jednym koncie lub samotnemu chomikowaniu zawartości na dysku.
SALADYN

Postprzez Simon » Wt paź 09, 12 11:45

No nie tedy droga by zrzucac sie z byle kim.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » N paź 14, 12 02:00

Uci sprawdź wiadomości na PSN.

Pytanko, nie ma ktoś wolnego slota na Dead Nation z europejskiego PSN ?
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole