Najbardziej wyczekiwane.

Moderator: GM

Postprzez Gillian » Pt sty 30, 09 23:53

Oj ciekawie to wygląda. Nie pokazano żadnych baśniowych drażniących mnie światów. Dynamicznie, ładnie, dość nowocześnie. Może wreszcie przejdę jakiegoś FF?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez krzysiekao » N lut 01, 09 12:21

Final Fantasy wydadzą w tym roku ale "tylko" w Japonii, ogółem to teraz będzie w co pograć ,zbliża się małymi krokami premiera Killzone 2 w sumie to i tak jak na razie to chce zagrać w MGS4 GotP ale,musze czekać jeszcze troche na konsole :)
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez uci » N lut 01, 09 19:42

A racja, niedługo Patapon2 jeszcze 2 tygodnie
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez MrPayne » Pn lut 02, 09 20:34

Tak, a ja siłuję się z moim serwisem Sony o uznanie gwarancji na padnięty laser...

A wkrótce jeszcze Prinny, Phantasy Star Portable, Resistance Retribution, Mana Khemla, Star Ocean, nowy DJ Max i wyczekiwana już od roku Dissidia... Kiedy ma się sprawną konsolkę, to się tego nie zauważa - zabawne.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Wt lut 03, 09 09:05

A ludzie narzekają że nie ma w co grać na PSP;]

Ja bym dodał zbliżajacego się wielkimi krokami Kingdom Hearts na PSP, czy nowego Monster Hunter
uci
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Wt lut 03, 09 18:28

Te jeszcze nie mają daty ściśle określonej, więc je pominąłem. ^^ Niemniej to też must-have'y.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Wt lut 03, 09 19:44

no pisało że 19 luty na PSS będą, możliwe ze i fizycznie też
uci
Uber Big Boss

Postprzez Tyka » Cz lut 05, 09 13:21

No niedługo będzie Wheelman bo w marcu (30?) i w kwietniu Chronicles of Riddick:Assault on the Dark Athena, czyli 2 miesiące z Vinem Dieselem, w marcu jeszcze Resident Evil (na japońskim PS store jest demko, najlepsze jest to że ono nie jest po japońsku, tylko można wybrać język a domyślny to angielski).
Tyka
Revolver Ocelot

Postprzez Pabian01 » Cz lut 05, 09 14:39

Tyka napisał(a):(na japońskim PS store jest demko, najlepsze jest to że ono nie jest po japońsku, tylko można wybrać język a domyślny to angielski)

Nie tylko na japońskim bo już na każdym jest.
Wheelman może i dobrze się zapowiada, ale coś czuję, że coś zepsują i szału nie będzie.
Resident Evil 5, Uncharted 2, Tekken 6. Na nowe Ghostbusters nie czekam, ale cieszę się, że gra będzie miała przyzwoity poziom,
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Cz lut 05, 09 14:59

a dzisiaj ma być demko Killzone 2 - ciekaw jestem tych 60% mocy obliczeniowych PS3;]
uci
Uber Big Boss

Postprzez Blady » Pt lut 06, 09 16:12

Demo Killzone. Ściągnąłem, 10 minut pograłem, ukończyłem. Żadnych szaleństw. Grafa może i jest fajna, ale strasznie monotonna. Efekty graficzne ciekawe, ale np. dźwięki już są jakby wytłumione, przez co nie czuć poweru broni. Liczyłem też, że w końcu animacja przeładowania będzie zróżnicowana- nie tym razem, wciąż to samo. Przeciwnicy nie są kompletnymi głupkami, ale walki są toczone na zdecydowanie zbyt małych odległościach, żeby można pomyśleć o taktyce- po prostu idziesz i strzelasz. Efekt krwi jest wyjątkowo nieudany, wyróżnia się na tle dobrej animacji postaci. Zagrałem w wystarczającą ilość shooterów, żeby ten mnie miał czymś zaskoczyć. O ile życzę PS3 jak najlepiej, to ten tytuł przyciąga jedynie swoją grafiką i clan-based multi. A to dla mnie niewiele znaczy, skoro kampania to ponoć max 10 godzin, a w demie brak jakiegoś "magnesu", który by mnie przyciągnął.
Moja ocena dema- 6/10
Spodziewana średnia ocen gry dana przez "poważne" czasopisma - 10-/10
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt lut 06, 09 19:30

a jest w tym demie Multi?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pt lut 06, 09 21:00

Byłem dzisiaj w redakcji Engarde kupić archiwalne numery i naczelny pokazał mi ukończoną polską wersję KZ2 : ). Sam mówił, że piękne ale jakoś ta gra go nie przekonała. Co do oceny, to nie chcę zdradzać, bo recenzja ma pojawić się w czwartym numerze pisma, jakkolwiek zaskoczyła mnie.

Jak na to popatrzyłem, to rzeczywiście ładne to. Miejscami robie ogromne wrażenie graficzne. I tyle : ). Pewnie jakbym miał czas, to bym zagrał, może byłbym w stanie coś więcej powiedzieć. Btw, polska wersja ma źle nagrane stereo, lewy kanał jest z prawej strony i odwrotnie ;p. Ponoć taka ma się pojawić w sklepach.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Blady » Pt lut 06, 09 21:02

Nie, nie ma. Nawet po przejściu dema nie odblokowują się wyższe poziomy trudności...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt lut 06, 09 22:14

Blady przecież to demo, co ty się po tym spodziewasz:P
uci
Uber Big Boss

Postprzez Blady » So lut 07, 09 00:08

Skoro mam się niczego nie spodziewać, to po co wypuszczać demo? Zastanów się, co mówisz. Celem dema jest zachęcić do zakupu, czyż nie? "Co ty się po tym spodziewasz:P?" - niespodziewanego. WIDZĘ, że grafika jest dobra. Skoro to jedyny punkt zaczepny, to obejrzyj trailer. Gameplay natomiast jest ŚREDNI, TYLKO średni. Czytałem, że pełna wersja "urozmaica" rozgrywkę sekcjami, kiedy jeździsz czołdżkiem albo sterujesz mechem. OMG LOL, nigdy tego nie widziałem, to powód, żeby wydać 200zł!!

WIEM, że Killzone 2 się sprzeda. WIEM, że recenzenci będą czuli PARCIE, aby dać grze wysoką ocenę i besztać będzie się tych, którzy odważą się wyrazić swoje zdanie. Jak było z Halo 3? Też dałem się złapać, ugiąć przed naporem- ale to był pierwszy i ostatni raz. GTAIV to też ŚREDNIA gra. Uncharted też. Far Cry 2. Call of Duty 4. Battlefield 2. Dare I say... MGS4? Hmmm..
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Kazuun » So lut 07, 09 04:21

Ostro pojechałeś Blady. Domyślam się, że Battlefield to miało być Bad Company, a nie PC-towe "2" :)
Po części się z Toba zgodzę, nie ukrywam.... ale chciałbym wiedzieć jakie tytuły (chociaż parę) jest dla Ciebie lepsze. Może nie wybitne, bo będzie ciężko, ale przynajmniej bardzo dobre.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez uci » So lut 07, 09 07:22

a mi chodziło o ten poziom trudności, że to tylko demo i za jego przejście żadko kiedy coś się odblokowuje
uci
Uber Big Boss

Postprzez Blady » So lut 07, 09 11:30

For Blady's Top Games, tune to "Moje ukochane Top X gier", on channel three.

Uaktualniłem nieco swoje Top i z przerażeniem odkryłem, że żadna gra "current gen" nie znalazła się na liście :| Może zmieni się to wraz z premierą Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Przy okazji przypomniałem sobie, że czekam na Alan Wake- ale to niemal jak czekanie na Duke Nukem Forever.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So lut 07, 09 12:40

I AM ALIVE - czyli walka o butelkę wody.

Nowa gra od Ubisoftu w której sterujemy losami ocalałego z kataklizmu w Chicago gryzipiórka , nie powiem pomysł arcyciekawy , mam tylko nadzieję że ni zepsują tego najazdem obcych czy innymi mutantami.
Za produkcję odpowiada Jade Raymond i gra ma być nowym wcieleniem gatunku Survival Horror.
O grze nieco już napisał Twilite Kid jednak wydaje mi sie że tam nie ma być żadnych broni a przeciwnicy to będą inni ocalali lub szabrownicy.

Trailer

Co o tym myślicie ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Kazuun » So lut 07, 09 12:58

"...Apparently you have to look for survirors avoid people who are either mad or looting.you can visit human settlements and your also searching for an ex girlfriend which you still care about."

"I read in a preview that Ubisoft are planning for it to be an FPS survival thriller kind."

Osobiście jakoś cięzko mi się wypowiedzieć. Niby wygląda na I am legend w wersji growej... ale skoro ma NIE BYĆ zombie to... hyh. Przypadkiem nie było podobnej gry już ? Tez jakiś kataklizm, wędrówka przez zrujnowane miasto... Emergency, cyz jakoś?
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gillian » So lut 07, 09 13:53

I Am Alive miało się ukazać w tym roku ale przesunięto chyba premierę na bliżej nieokreślony początek 2010. Szkoda. Ale może to i dobrze, jeśli w zamian dostaniemy dopracowany produkt. Tylko nie jestem pewien, czy nasza Jade rzeczywiście trzyma pieczę nad tym tytułem?

A co do Killzone 2. EDGE, jak można się było domyślać, postawili 7/10 : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So lut 07, 09 15:09

hmm a mnie to I am alive jakoś nieprzekonuje, zrobili trailer jak do cloverfield, a sama walka o butelkę wody pokazana jakby nagle na całym świecie wody brakło...
Sam nie wiem, nic w tym nieporywa, takie to, bezkształtne jak na razie
uci
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Pn lut 09, 09 16:13

Jade nie trzyma pieczy nad I Am Alive, Ubi zdementowało tę plotkę.

Mnie zaś nie przekonuje developer. Zrobili dotychczas dwie "głośniejsze" gry - Alone in the Dark 4 i Cold Fear, oba to średniej jakości, niewiele lub nic wnoszące do gatunku survival horroru gry, w które można pograć, ale tylko z braku laku...

Wątpię, żeby tytuł dosięgnął hype'owi. Póki co widzę tutaj próbę porwania się z motyką na słońce, chociaż może jestem czarnowidzem? Zarys fabuły też mnie jednak nie przekonuje... Nie ucieka z pełnego psychopatów miasta, bo szuka swojej eks... Litości.

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gillian » Pn lut 09, 09 17:11

MrPayne napisał(a):oba to średniej jakości, niewiele lub nic wnoszące do gatunku survival horroru gry, w które można pograć, ale tylko z braku laku...

AitD4? To była świetna gra w swoim czasie, jeden z ostatnich wielkich tytułów zarówno na PSX i DC.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pn lut 09, 09 17:53

MrPayne napisał(a): Zarys fabuły też mnie jednak nie przekonuje... Nie ucieka z pełnego psychopatów miasta, bo szuka swojej eks... Litości.

A jaka była fabuła w Cloverfield? wymien tylko psychopatów na Potwora, ale ciągle nie widzę w jakim w tym horror?
w ciągu tygodnia 1 trzęsienie ziemi zmienia miasto w oazę dzikości i bezprawia, pełną ludzi gotowych zabić za wodę?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn lut 09, 09 20:40

Cold Fear wcale nie był grą średnią. Może fabuła nie była najwyższych lotów, ale ja do dziś zapomnieć nie mogę walki na pokładzie tego statku. Człowiek sobie mierzy do potworka, a tu nagle pokład mu ucieka i prawie wylatuje z przeciwnikiem za burtę.

Do dziś jak widzę to wzburzone morze to dostaję choroby morskiej. Gameplayowo gra rządzi, a wyszła wcześniej jak nie w tym samym czasie co RE4.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lut 09, 09 21:58

Wcześniej był RE4 , wersja z GC wyszła w USA w styczniu 2005 a Cold Fear po raz pierwszy ukazał się w marcu 2005.
Trzeba jednak przyznać Gac666'owi racje miejscówka nadawała grze niezwykłego klimatu podobnego do filmu "Virus" czy "Statek Widmo" , szkoda że miałem okazję zagrać tylko w demo , czas to nadrobić.
SALADYN

Postprzez Gac666xx » Wt lut 10, 09 00:12

No to można uznać, że wyszły jednocześnie, bo żadna z tych gier nie mogła z siebie zrzynać, a są bardzo podobne do siebie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lut 11, 09 11:18

SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole