Residenty

Moderator: GM

Postprzez SALADYN » Śr wrz 15, 10 15:26

A to nigdy jakieś szczególne kino nie było i wątpie żeby ktoś się spodziewał czegoś lepszego.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Pabian01 » Śr wrz 15, 10 20:09

Ja tam słyszałem, że bije rekordy sprzedaży...

Anyway, ten nowy film w CGI to będzie coś, oczywiście będzie w 3D a ja już wiem, że na niego pójde bo Leon tam będzie ;) . Jeśli oczywiście u nas w kinach się pojawi :/
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Śr wrz 15, 10 21:03

Nie sądzę, ale obejrzeć by było warto. Mam tylko nadzieję, że fabuła będzie stała gdzieś "z boku", bo uniwersum trochę nabrzmiałe się robi.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Śr wrz 15, 10 21:08

Nie liczyłbym na premierę tego filmu w polskich kinach , degeneracja też ominęła srebrny ekran a jest znacznie lepsza od wszystkich trzech poprzednich aktorskich filmów (patrząc okiem fana serii ofkoz).
SALADYN

Postprzez SALADYN » Cz lis 04, 10 20:19

http://www.youtube.com/watch?v=-SnGd1kRCVo

Europa , wojna , lickery i Leon naparzający z AK czyli pierwszy trailer RE:Damnation.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Pt lis 05, 10 22:43

Tylko czemu oni chcą AŻ TAK skomplikować tę fabułę? Ona już nie jest wystarczająco popieprzona? Znaczy, nie mówię, że jest jakoś tragicznie, ale całość jakby traci na wyrazistości z każdą kolejną komplikacją...
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » So lis 06, 10 01:14

Spójrz na to jak na tło a na resztę poczekajmy bo nawet jeśli będzie kiepsko to i tak o niebo lepiej niż filmy Andersona razem wzięte , tekken 6 też miał miejsce podczas trzeciej wojny światowej a jakoś nikt nie narzeka po premierze.
SALADYN

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So lis 13, 10 01:34

Eh niech oni zajmą się grami lepiej. Po mdłym i nudnym RE: Degeneration nie ma mowy abym obejrzał kolejny film z Leonem.

Gameplay z RE: Revelations na 3DSa wygląda nieźle jak na razie. Pomijając fakt, że jest to RE5 z prawdziwymi "zombiakami", może przynajmniej będzie mieć klimat residenta, który RE5 niestety zatracił.
http://www.youtube.com/watch?v=N1IO6vs1Hwg
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez SALADYN » So lis 13, 10 02:25

Degeneration był lepszy niż wszystkie cztery filmy Andersona razem wzięte
SALADYN

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So lis 13, 10 02:54

Trudno mi się wypowiadać odnośnie wszystkich 4 bo oglądałem tylko pierwszy i Apocalypse potem dałem spokój. Porównując Degeneration do tych dwóch to tak, 'lepszy' ale nadal..
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez SALADYN » Śr kwi 06, 11 21:42

Oj dzieje się w świecie Resident Evil.
Całkiem niedawno zapowiedziano drugi film CG czyli Resident Evil Damnation i nie jako przy okazji wyszło na jaw że będzie piąty film fabularny a akurat wyszło trochę świeżych informacji o tej produkcji , film ma mieć podtytuł Begins i ma się skupiać na Jill Valentine w czasie gdy wirus T pustoszył miasto Raccon City , są to co prawda tylko plotki ale zawsze coś.

A teraz coś o grach , doskonale wiecie że będą dwa RE na 3DS'a o podtytułach Mercenaries i Revelations , ostatnio pokazano parę trailerów związanymi z tymi grami , poza tym zapowiedziano odświeżenie w HD dwóch starych gier RE , padło na klasycznego w formie Code Veronica i RE4 , forma wydania pewno tylko przez sieć.
Wisienką na torcie jest całkowicie nowa gra z serii , Resident Evil : Operation Raccon City który z tego co wiadomo ma być strzelanką TTP z naciskiem na czteroosobową kooperacje , fabularnie umiejscowiona w czasie wydarzeń RE 2 i 3 i skupiająca się wokół oddziału szturmowego Umbrelli mającego wyrżnąć wszytko i wszystkich w mieście.
Do tego 22 marca seria obchodziła swoje piętnastolecie z okazji którego w sieci pojawił się stosowny trailer.

Resident Evil 15th Anniversary trailer
Resident Evil Operation Raccon City teaser
SALADYN

Postprzez Pabian01 » Śr kwi 06, 11 23:02

Zapomniałeś dodać, że został potwierdzony restart filmowej serii.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Śr kwi 06, 11 23:07

Pierwsze słyszę chyba że masz na myśli Resident Evil Begins ?
SALADYN

Postprzez Faja » Cz kwi 07, 11 08:32

Ano został potwierdzony restart filmowej serii potwierdziła to sama Mila J. i pewnie chodzi o Begins.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez kALWa888 » Cz kwi 07, 11 09:47

Może jak zrestartują serię filmową wyjdzie to na dobre. Bo jak dziś oglądam RE to film mi się podoba ale pod warunkiem, że ma inny tytuł. Co innego Degeneracja, która jest świetna.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Cz kwi 07, 11 12:19

Z tego co czytałem to Begins ma być nie restartem serii a prequelem.

Zresztą mniejsza o film bo to i tak będzie budżetówka , co sądzicie o nowej grze z uniwersum ?
SALADYN

Postprzez ArecaS » Cz kwi 07, 11 14:42

ORC? Jestem na tak. Zwłaszcza jeżeli doprowadzi do jakiegoś reboota czy what ifów, bo seria z każdym kolejnym wątkiem zaczyna zjadać własny ogon i się dość mocno zdążyła "rozwodnić" - wszak ciężko uświadczyć w czwórce ten ciężki klimat, który panował w zainfekowanym Racoon City. No i ja kce zabić Leona. :P Może zdążę zanim zrobi się z niego ten badass vel. asshole z czwórki.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Śr kwi 13, 11 11:09

http://www.youtube.com/watch?v=Stu5btuLN7Q

Świeżutki zwiastun z Captivate 2011, sama gra zapowiada się słodko ale jednak to musi być totalny spinoff fabularny skoro chcą załatwić Leona nie mając żadnego ku temu powodu.
SALADYN

Postprzez uci » Śr kwi 13, 11 13:03

miło że (najpewniej) będzie co-op dla 4rch graczy, ale sama gra jak na razie nie wygląda jakoś przekonująco
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Śr kwi 13, 11 14:56

Nieprzekonująco znaczy sie jak ?
Mnie tam nie zraża fakt że ma to być shooter i że nie będzie w tym krzty klimatu RE2 czy RE3 co zarzucają grze zagorzali fani.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Śr kwi 13, 11 16:20

Jak nie będzie, jak ja już widzę? No i mnie najbardziej przekonuje strzelanie do Mr.Xa. Za dużo nerwów przez dziada straciłem, trza by się zemścić. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Śr kwi 13, 11 16:30

No jakoś nie czuje tego specyficznego klimatu z samego patrzenia na trailer a osoby które miały dostęp do wczesnego kodu stwierdziły że to nie to samo co klasyczne części serii, co wcale nie oznacza że będzie źle.

ArecaS napisał(a): strzelanie do Mr.Xa. Za dużo nerwów przez dziada straciłem, trza by się zemścić. :P

Zwłaszcza jak przechodził przez ściany, mało co mi pikawa wtedy nie nawaliła :)
SALADYN

Postprzez uci » Śr kwi 13, 11 17:13

To że to shooter mi nie przeszkadza, pomysł bowiem jest zacny, taki Ghost Recon vs. Zombie, ale całościowo wszystko wygląda sztywno i tak jakoś "blado".
Ja na razie klimatu nie czuje.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Cz kwi 14, 11 20:07

http://www.youtube.com/watch?v=XygxTKkXClk

Ten sam trailer co poprzednio tylko ze w lepszej jakości a tak przy okazji wyjaśniło sie dlaczego jednym z naszych zadań będzie zabicie Leona, otóż po dokładniejszym wsłuchaniu się w trailerze można usłyszeć rozkaz jednej z postaci żeby zabijać każdego oficera policji jaki tylko się napatoczy po drodze co ma już jakiś sens w końcu RPD mocno zalazło Umbrella'i za skórę że o działaniach STARS nie wspomnę.
SALADYN

Postprzez Sylvan Wielki » N kwi 17, 11 18:13

Ten nowy RE kompletnie mi nie podchodzi. Prezentuje się zupełnie jak mocno przeciętne Dead Nation.

Chciałbym natomiast pograć w RE2 na silniku piątki. To byłoby coś.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez SALADYN » N kwi 17, 11 21:35

Sylvan Wielki napisał(a):Ten nowy RE kompletnie mi nie podchodzi. Prezentuje się zupełnie jak mocno przeciętne Dead Nation.

A mnie się strasznie podoba, swoją drogą to zawsze chciałem żeby kiedyś powstała gra z serii RE w której bralibyśmy udział w wydarzeniach które mozna zobaczyć choćby w intrze do RE3, no i proszę mówisz masz.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » Wt kwi 19, 11 11:15

SALADYN napisał(a):Degeneration był lepszy niż wszystkie cztery filmy Andersona razem wzięte

Zgodzę się, jednak ze wszystkich Residentów Paula W.S. Andersona najlepszy był pierwszy. Zwłaszcza fabularnie wydaje mi najbardziej spójny i wyważony, muzycznie świetny ''Main Title Theme''. Godna uwagi scena z laserem i oczywiście końcowa, z Alice na tle miasta Raccoon City. Sequel Apocalypse, fabularnie wydaje mi się nie przemyślany i zbyt szybki. Jedynie Sienna Guillory dobrze dobrana aktorka do roli Jill Valentine, to rzecz na którą warto zwrócić uwagę. Extinction i Afterlife, były moim zdaniem już zbyt przegięte.

Co do Operation Raccoon City, prezentuję się naprawdę i interesująco o ile jedynym zadaniem nie będzie zabicie Leona. Miło będzie wrócić do miasta opanowanego przez wirus, w którym panuje totalny chaos. Miło będzie również być narzędziem w rękach Umbrelli, oby tylko tryb kooperacji zdał egzamin.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » N lip 03, 11 15:04

Całkiem nieźle to wygląda. Tyle że znów jest to słoneczny horror. Why?

http://www.youtube.com/watch?v=RxmGxJ9bhgo
http://www.youtube.com/watch?v=wcXX0rI0oWo

Szczęście że ORC będzie bardziej mroczny
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » N lip 03, 11 15:14

Poczytaj więcej. Żaden słoneczny, tylko jeden ze scenariuszy jest osadzony w Ameryce Południowej. Głównym członem gry nadal pozostają wątki z RE2 i RE:CV.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » N lip 03, 11 15:17

Tak czy siak nie podobają mi się te słoneczne lokacje. Mam uraz po RE5. Choć grało się przyjemnie to klimat mi nie odpowiadał. Taki Helikopter w Ogniu (uwielbiam ten film) z zombiakami. Nie tego oczekiwałem. Jednak jeśli to tylko jeden epizod to jestem w stanie to przeboleć.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole