E3

Moderator: GM

Postprzez Bizon » So cze 12, 10 11:11

uci napisał(a):zapowiada się więcej walki mieczami i to w ilościach godnych masowych slasherów.
A końcówka daje do myślenia że i pojedynków na miecze może być więcej.

Ok, ale oni mają WIEEELE do poprawienia w gameplayu, żeby to była taka gra, jaka nam się marzy... Ja poczekam na jakiś filmik z rozgrywką zanim zacznę się podniecać ;).
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gillian » So cze 12, 10 11:27

gameplay z New Vegas.
szczerze to wszystko za wyjątkiem kilku detali wygląda jak 3jka.
Nie jest źle bo w trójkę bawiłem sie kosmicznie dobrze, ale tutaj prawie nie widać zmian.

Beznadziejny ten gameplay. Niby NV ma być niby powrotem do pierwszych Falloutów na bazie trójki, a pokazali trójkę w nieco innej scenerii.
Ja to bym wolał może prędzej zobaczyć te rozbudowane drzewka dialogowe, zarządzanie kompanami czy sposób w jaki gracz wpływa na otoczenie, zamiast elementów strzelankowych...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » So cze 12, 10 11:59

twilite kid napisał(a):Ja to bym wolał może prędzej zobaczyć te rozbudowane drzewka dialogowe, zarządzanie kompanami czy sposób w jaki gracz wpływa na otoczenie, zamiast elementów strzelankowych...

Trailery F3 też pokazywały w kółko strzelanie... Ja liczę, że Obsidian rozbuduje NV tak jak to zrobiło przy KOTOR 2 - wtedy mógłbym spróbować "Nowego Vegas". Na razie jednak jakoś mnie to nie kręci...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Snake_VR5 » So cze 12, 10 12:17

Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » So cze 12, 10 14:17

gameplay z New Vegas.
szczerze to wszystko za wyjątkiem kilku detali wygląda jak 3jka.
Nie jest źle bo w trójkę bawiłem sie kosmicznie dobrze, ale tutaj prawie nie widać zmian.

Liczę chociaż na takie smaczki jak w dwójce pokroju rozkopywanie grobów czy naukowiec z super inteligentnym rad scorpionem.

Według tego co słyszałem ma być dużo więcej możliwości niż w F3, ale aż takich gigantycznie drastycznych zmian bym się nie spodziewał. Co nie zmienia faktu, że jak tylko bede mógł to zamawiam kolekcjonerkę ;) nie odpuszczę sobie :D
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Pn cze 14, 10 09:25

wedle potwierdzonych informacji biega z nami max 1 kompan + coś (np. pies)
tyle jeśli o NV

co do TFU2 trailer daje nadzieje na lepsze i więcej walk na miecze, widać też że moc robi teraz większe spustoszenie (force repulse spopiela wrogów). Ale jednak to ciagle zajawka CGI też niecierpliwie czekam na gameplay.

swoją drogą to co pokazano w trailerze daje do myślenia że jednak nie gramy klonem a orginalnym starkillerem (vader juz raz go zabił i odbudował, mógł zrobić to drugi raz).
Sama gra wydaje się też brutalniejsza (jak na SW)

i cos nowego - swietny komiks, film także zapowiada się dobrze, no i do tego ciekawa gra:
http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-scott-pilgrim/101185

scott pilgrim vs. the world

EDYT -------------------------

No i zaczeło się panowie, dzisiaj o 19.30 naszego czasu Micro wyskoczy z konferencją a już od wczoraj wiemy że Natal to nie Wave a Kinect i prócz zbioru gierek ruchowo, taneczno, casualowo wyścigowych daje nam też nową grę od Disneya i jedną gierkę z serii Star Wars. Trailery wypuszczane przed E3 też już powoli zasypują portale, game playe np. z Killzone 3 czy Devil Third (nowej gry twórcy Ninja Gaiden). Do jutra Rana pokazą się też m.in. elektronicy i oczywiście Valve którzy mają mieć mocne asy w rękawie bo po przełożeniu Portal 2 coś szykują - HL 3/ep.3 i Duke? ( o ile to nie był fake)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Faja » Pn cze 14, 10 21:45

Orajt gajs. Konferencja mikromiękkiego za nami. Co mogę powiedzieć. Hmmm. Niic specjalnego. Halo Reach jak dla mnie brzydkie. Gearsy trzecie całkiem całkiem, ale wolę poczekać na pierwsze recki. O Rising zapewne dowiemy się więcej na konferencji Sony. Na Fable kładę lache.

Teraz trochę o Kinect. IMHO wielka porażka. Paradoksalnie najfajniejsza gra jaką pokazali to tańczenie od Harmonix. Reszta do zaorania. Forza jeszcze jako tako się fajnie z tym prezentowała.

Idziemy dalej - Live w Polsce, wreszcie tadam!! Ciekawe od kiedy.

Nowy model XKlocka - super sprawa, nie dość, że dysk 250GB to jeszcze Wifi. Super sprawa za super cenę, 299 USD to chyba mało. Ciekawe czy w Europie będzie też ta cena , czy już 299 Euro. Na koniec duży plus dla Mikrusa za to, że każdemu na sali dają klocka za darmoche. Polygamia dostanie 2 konsole, więc istnieje spora szansa, że jedna pójdzie w konkursie - fajnie by było, ale to tylko marzenie.

Jutro Sony, już czekam obgryzając pazury.

Ciao.
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn cze 14, 10 22:52

Faja napisał(a):Nowy model XKlocka - super sprawa, nie dość, że dysk 250GB to jeszcze Wifi. Super sprawa za super cenę, 299 USD to chyba mało. Ciekawe czy w Europie będzie też ta cena , czy już 299 Euro.

No to już wiem jaki model XO kupię w przyszłości , może będzie bundle pack z Rising ???
A cena Faja to już niestety norma że u nas jest europejska.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Coldman » Pn cze 14, 10 23:04

Tym E3 Microsoft pozamiatał sobie następny rok fiskalny. Sony ich jutro pożre, a i Ninny dorzuci do pieca. Bill, Spielberg, itd. - nie dla psa kiełbasa.

P.S. Przed główną konferencją był wywiad z jakimś gościem od Xbox Live i pokazano zwiastun "Dust...". Grafika i klimat jak kultowe "Odin Sphere" na PS2! Ta gra z Live'a jest lepsza, niż ich cała konferencja do kupy wzięta.
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez uci » Wt cze 15, 10 08:31

Nintendo rzuci dzisiaj na żer nową zelde i całe E3 będzie pozamiatane, a Sony jak nie wyciągnie z rękawa czegoś o czym juz nie wiemy to w sumie wypadnie równie jak MS.

Dust był ciekawy, w sumie także Kingdom zapowiadany na klockowego GoWa wyglądanie interesująco.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 15, 10 12:20

Swoją drogą moją uwagę przyciągnął również

Call of Duty Black Ops (Eminem)
http://www.youtube.com/watch?v=f8qDhowsb_c
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Operator » Wt cze 15, 10 15:45

http://kotaku.com/5563614/ Jako castlefag jestem zadowolony. Wygląda ślicznie. Tylko zobaczymy jeszcze, jak będzie z grywalnością i czy będzie wersja na PC...
http://kotaku.com/5563464/ Jeszcze garstka screenów, w wyższej rozdzielczości.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666 » Wt cze 15, 10 15:58

Castlevania na PC? Szczerze wątpię... aczkolwiek byłoby miło.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Wt cze 15, 10 16:48

Gacu..... SF IV się ukazał po tylu latach, to kto ich wie....
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » Wt cze 15, 10 17:01

Sylvan Wielki napisał(a):Gacu..... SF IV się ukazał po tylu latach, to kto ich wie....

Nie najadłeś się szaleju za dużo?
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 15, 10 17:40

jeszcze tylko warhammer 40k
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt cze 15, 10 19:13

Faja napisał(a):
Sylvan Wielki napisał(a):Gacu..... SF IV się ukazał po tylu latach, to kto ich wie....

Nie najadłeś się szaleju za dużo?

Nie raczej sie nie najadł i wiem o co mi chodzi. Wszak nie ma SF2-3 na PC prawda?

Owszem tutaj trzeba przyznać racje, Bionic Commando też wyszedł, więc jakaś nadzieja jest. Capcom w PCta inwestuje i miejmy nadzieje dalej tak będzie.
Gac666
Big Boss

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Wt cze 15, 10 19:19

Nowy MGS na 3DS'a. Do you rike it?
Obrazek
Unfortunately, killing is just one of those things that gets easier the more you do it.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Gac666 » Wt cze 15, 10 19:23

KHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN! Czemu nie mam 3ds'a!
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Wt cze 15, 10 19:27

Jestem po pokazie Nintendo i jak zawsze dostajemy odgrzewane kotlety w postaci kolejnej części Zeldy, Donkey Konga, Metroida i Icarus Kid. Nawet remake Goldeneye nie cieszy. Dziękuję postoję, Nintendo3DS pokazali, ale jakoś nie udało się pokazać tego 3D, pewnie nie będzie to nic odkrywczego, ale i tak ciekaw jestem jak to wygląda więc trza się będzie przejść do Media i obadać. Myszka Miki też jakoś specjalnie nie wygląda.

Jak na razie najgorszy polaz na E3.
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt cze 15, 10 19:31

Powrót Donkey Konga to raczej nie taki odgrzewany kotlet ; ). Dawno żadnego nie było.

A 3DS wygląda na konkretną rzecz. Tylko czekać na gry korzystające z jego dobrodziejstw. Ciekaw jestem jak to 3D technologicznie jest rozwiązane.
A ten MGS to mam nadzieję że nie żadna popierdółka ani żadna kolejna historia BB :/
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 15, 10 19:48

chyba wiem na jakiego handhelda trzeba zacząć odkładać kasę
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Wt cze 15, 10 20:07

Nie wiem gdzie to pisac, bo nie ma działu dla nowego MGSa, ale:
http://kotaku.com/5564183/checking-out- ... ntendo-3ds

Po prostu nie mam pytań, ale porażka... Znów wałkują Big Bossa. Porzygać się można.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Wt cze 15, 10 20:08

Nowy MGS na 3DS to:

Snake Eater 3D

EDIT:

twilite mnie ubiegł ; )
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Gillian » Wt cze 15, 10 20:10

Pacepalm do potęgi. Oto nowa tradycja Kojimy: kolejne E3, kolejny epizod z życia Big Bossa. Za rok Big Boss na smartfony.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 15, 10 20:12

wygląda jak peace walker, nieźle.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Wt cze 15, 10 20:12

Nieznany epizod z życia Big Bossa - tydzień pomiędzy Virtuous Mission, a Operation Snake Eater. Czy aby na pewno tylko szpital?
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez uci » Wt cze 15, 10 20:17

w europie nie wyszedl jeszcze PW a mamy juz zapowiedziane dwa kolejne, MGSy rosną w postępie geometrycznym
uci
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Wt cze 15, 10 20:35

Cholera, teraz to dopiero mam dylemat z kupnem DSa... Kusi DSi grą o której wcześniej wspominałem (Photo Dojo), kusi DS Lite mocną baterią, a tu Nintendo wyskakuje z 3DS.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Faja » Wt cze 15, 10 20:43

Buahahahahahaha więc to jest ten super efekt 3D łał. Ten MGS wygląda jak PW i zapewne będzie to PW, albo zaraz coś po PW.

Edyta: Metal Gear Solid: Snake Eater 3 "The Naked Sample".

Rozumiem, że Snake Eater 2 to Peace Walker ta? "Naked Sample" brzmi jak jakaś próbka, wątpie by to była pełna gra.
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole