Wii & WiiU

Moderator: GM

Postprzez kul2 » N gru 17, 06 16:35

"Naszym celem jest dotarcie z Wii do tych osób, które nie miały jeszcze większej styczności z grami wideo", stwierdza Iwata. "Z tego powodu tak naprawdę nie myślimy o konkurowaniu z PlayStation 3", dodaje. "Chociaż nie myślimy o wygraniu z Sony, mamy nadzieję, że nasze wyniki sprawią, iż - koniec końców - Wii sprzeda się w większej ilości niż PS3", stwierdza Satoru Iwata, szef Niny.

"Though sold as a game console, what will in fact enter the home is a Cell-based computer."
About the PlayStation 3
"is it not nonsense to compare the charge for dinner at the company cafeteria with dinner at a fine restaurant? It's a question of what you can do with that game machine. If you can have an amazing experience, we believe price is not a problem"
About the PlayStation 3's price

"You can communicate to a new cybercity. Did you see the movie The Matrix? i am a fag that likes it in the assSame interface. Same concept. Starting from next year, you can jack into The Matrix!"
About the PS2
"Beating us for a short moment is like accidentally winning a point from a Karate master, and Microsoft is still not black belt."
About Microsoft's Xbox Live
"Is just an Xbox 1.5 and stated that it was only going after PlayStation 2."
About the announcement of Xbox 360.
"PlayStation 3 will be capable running games at 120 fps."
"PS3 is not a game machine. We've never once called it a game machine. I'm not going to reveal [the PS3s] price today. I'm going to only say that it'll be expensive. I'm aware that with all these technologies, the PS3 can't be offered at a price that's targeted towards households."
Highlighting Sony's desire to attract consumers interested in high-end, convergent technology with the PS3.
"Playstation 3 will be in 4D"

Ken Kutaragi

Jest roznica w podejsciu, prawda? ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » N gru 17, 06 21:14

ja osobiscie się wypowiem że na kupno konsoli najbardziej by mnie przyciągneły gry, nie chodzi tylko o grafike czy inne rewolucyjne dodatki, ale o same gry. bo np. teraz chcialbym miec PS3 żeby pyknąć w MGS4, ale gdyby się okazało że MGS4 wyjdzie na 360, to wtedy bym juz zakupił 360, bo jednak jest tańsze.

wiec jednak nie sama konsola, ale to w co na niej zagramy jest tez ważne.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kul2 » N gru 17, 06 21:16

W to co bedziemy grac jest najwazniejsze. Niechlubnym przykladem jest GaCek, ktory choc sprzet mial o wiele mocniejszy od PS2, przegral tytulami gier.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez whymaster » N gru 17, 06 21:21

Poczekamy zobaczymy, walka dopiero się zaczyna.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Mr_Zombie » N gru 17, 06 21:38

I właśnie dlatego uważam, że "reklama" pana Kena i ogólnie Sony jedynie zaszkodziły PS3. Te wszystkie dumne i buńczuczne wypowiedzi, wyśmiewanie konkurencji (X1.5), grafika 4D, gry w 1080p chodzące w 120fps, PS3 to nie konsola do gier - on zastąpi komputery, itp itd. O nieszczęsnych renderach (Motorstorm i Killzone 2) nie wspomnę (MS ma dobrą grafikę, jednak wciąż przez wielu porównywany jest z renderem z E3 2005, do którego się nie umywa).

Dumnie zapowiadana premiera na wszystkich kontynentach równocześnie, 2 miliony konsol sprzedane do końca tego roku -- w ostateczności okazało się, że Japonia i USA dostały na premiere niecałe 500 000 konsol, a Europa na swą szansę poznania PS3 poczeka aż do marca :/.
Ostatnio edytowano Pn gru 18, 06 10:54 przez Mr_Zombie, łącznie edytowano 1 raz
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kotlet_schabowy » Pn gru 18, 06 00:25

Na premierach : 100 000 konsol Japonia, 400 000 USA :D.
Jak dobrze pójdzie to popykam na Wii w ferie (jeśli chodzi o jakieś imprezy w moim otoczeniu).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Pn gru 18, 06 10:55

Japonia dostała chyba około 80 000, 20 000 poszło chyba do Chin (lub gdzieś indziej).
Ogólnie śmiechem na sali było, że w jakimś państwie wschodnim łącznie było tylko kilkadziesiąt (naście) sztuk...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kul2 » Śr maja 23, 07 16:46

Hmmm...klawiatura ekranowa to pain in the ass ale posta i tak idzie nabic! Post napisany na Wii :D
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Śr maja 23, 07 20:58

Lawl... :P Nie płaci sie za Opere czy sie płaci w końcu ?
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Śr maja 23, 07 21:24

jak dla mnie to coś takiego jest wręcz masochizmem xP
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666x » Śr maja 23, 07 21:51

Cza by jakąś klawiature do tego XD
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr maja 23, 07 22:29

Do 30 czerwca jest za darmo, potem juz bedzie trzeba zaplacic za sciaganie.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Śr maja 23, 07 23:23

Auć :/.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Cz maja 24, 07 09:17

http://www.gameonly.pl/newsy/11848

Glownie dla ludzi z Wawy i Krakowa, ktorzy jeszcze na Wii nie grali.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez ppompa » Pn cze 04, 07 14:46

jezeli chodzi o kupno Wii to ja juz jestem prawie u celu jeszcze tylko 100 zl i bedzie moje:D
Porządne kredki nie leżą na trawie...
ppompa
Arnold

Postprzez Boras » Cz gru 13, 07 16:46

Kupiłem Wii mojemu bratankowi na spółę z jego ojcem i teraz meczę ja u mnie w chacie do świąt :D jest po prostu wiiii**ebiście !! ;)
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez SALADYN » So kwi 16, 11 20:38

Jeżeli na E3 potwierdzą sie plotki o rzekomej 25% obniżce ceny konsoli Wii to w lato będzie mnie czekało trochę skakania przed ekranem, trza zrobić jakąś listę gier typu miszuszmieć.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez ArecaS » So kwi 16, 11 21:41

Super Smash Bros. Brawl? ;) No i Xenoblade. Jak dla mnie to wystarczy by zapomnieć o tak zwanym "real life" na całe wakacje. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » So kwi 16, 11 21:42

To nie plotki, to prawda, i już działa http://kotaku.com/#!5792705/wii-price-cut-takes-effect
Co do gier... Są shitloady tytułów, które wyszły i są niedocenione (Dead Space Extraction). Warto uderzać w sztandarowe serie Nintendo (Metroid Prime 3, Other M, Twilight Princess, SMG, SSBB, Donkey Kong). Ale jest też sporo contentu od innych developerów (GoldeneEye, obie części No More Heroes, MadWorld, Red Steel, Trauma Center, Silent Hill, celownikowe Residenty, House of the Dead)
Takie są moje rekomendacje, (i tak lista nie pełna, bo dowaliłbym jeszcze jakieś jRPG, Cave Story i nadchodzące wielkimi krokami Retro City Rampage).
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez SALADYN » N kwi 17, 11 15:32

No co do gier to właśnie mam na myśli większość tytułów które wymienił Operator, Dead Space Extraction odpada jeśli uda mi sie dorwać kolekcjonerkę Dead space 2 tam gra zyskała na precyzji a przede wszystkim poprawiono grafikę.
Z sztandarowych serii Nintendo to raczej tylko Metroid którego jestem wielkim fanem, najlepiej od razu w edycji Trilogy, Zelda również sie załapie ale to na później z kolei wszelakich marianów zwyczajnie nie trawie.
Uzupełnił bym jeszcze listę o Okami i czarujący oprawą Muramasa: The Demon Blade a na sam koniec gdy da o sobie znać posucha dobrych gier to warto by sprawdzić RE4 w wersji na Wii o ile reedycja tej gry na PSN nie nie będzie wspierać Move'a.
SALADYN

Postprzez Operator » N kwi 17, 11 18:53

SALADYN napisał(a):Muramasa: The Demon Blade

Cholera, zbrodnią z mojej strony było zapomnieć o tym cudzie >_<
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Re: Wii & WiiU

Postprzez Gillian » Pt lis 16, 12 01:18

Za 2 dni premiera łiju w USA. Szkoda że rzeczywiście dobrze zapowiadające się Rayman Legends zostało przesunięte na przyszły rok. Ale jest Mario, fajnie wyglądające ZombiU i parę multiplatform.
Dziwna to konsolka, nie wiadomo co z tego wyjdzie.

A mnie kusi strasznie stare Wii. Już bym to kupił, gdyby nie uginająca się półka od nieogranych gier. Same dwa SMG, Metroidy, dwie Zeldy to miesiące grania. Nie miałem żadnej stacjonarnej konsoli Nintendo (poza SNESem przez krótki czas), no ale mówi się, że na hit od N czeka się rok, ale wychodzą z tego najlepsze gry generacji - szkoda że tego nie poczułem na swojej skórze za czasów N64 i GCN. Ale zamówiłem z ebaya limitowanego Wind Wakera z Ocariną, więc chociaż tyle sobie zakosztuję nim zakupię Wii gdzieś w przyszłym roku : ).

WiiU kibicuję, bo N to ostatnia firma, której konsole kojarzą sie z konsolami...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » N lis 18, 12 15:02

No i ZombiU jest na pograniczu crapa i sredniaka podobno :). Za to Mario ponoc najlepszy w 2D od lat wiec przynajmniej jedna gra zadowoli fanow N.

Ja swoje Wii kombinuje chyba na swieta...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » So lis 24, 12 13:01

Pewnie nikogo, ale... w Polsce pewnie nie będzie się dało (normalnie) kupić WiiU w tym roku, bo Stadlbauer ma to w dupie. Ogólnie można powiedzieć, że S zabił Nintendo w naszym kraju. Empik już się wycofuje ze sprzedaży gier i sprzętu N, pomniejsze sklepiki już od jakiegoś czasu olały sprawę (w NOGAME pytałem kolesia o gry na DSa to się tylko zaśmiał i wspomniał o zerowej współpracy z dystrybutorem). Sklepy wycofują preordery na WiiU, bo pewnie każdemu dostanie się po kilka sztuk. Żenada...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So lis 24, 12 13:45

Swego czasu sam szukałem po sklepach jakiejś gry na DS'a, wszystko co znalazłem to kilka tytułów w sklepach dla idiotów i skner po mocno zawyżonych cenach, nieco lepiej z cenami było na katowickiej giełdzie ale tam też był skromny wybór.
Nie ma się jednak co dziwić skoro dla przeciętnego polskiego gracza konsolki te są niszowe dla casuali i z infantylnymi grami, zainteresowanym pozostaje import (dzięki bogom za amazon i zavii).
SALADYN

Postprzez Lazuli Lapis » So lis 24, 12 16:39

Chodzą ploty że niedługo ma się zmienić dystrybutor Nintendo u nas i to dlatego sieciówki się wycofują z tych rzeczy, miejmy więc nadzieję że w końcu się trafi jakiś ogarnięty... no i chociaż Stadlbauer od strony gier zawalił, to przynajmniej puścił parę reklam gier od N w TV i w ogóle trochę wyszedł z tym wszystkim do ludzi. Noo i nie wyciągali zdrapek z pudełek jak za czasów Lukas Toys... to już coś, co nie? Nie?...

Poza tym witam ponownie po trochę przydługiej przerwie :]
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez Gillian » Wt lis 27, 12 18:25

http://www.nintendo.com/wiimini

Obrazek

Zakochałem się, śliczne. Wygląda po prostu jak konsola do gier, nic więcej. Ciekawe czy dotrze do nas.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt lis 27, 12 18:38

Wygląda ładnie choć to na razie tylko jedna fotka przedniego panelu, mnie tam mimo wszystko bardziej interesuje starszy model z kompatybilnością z gackiem.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Wt lis 27, 12 19:42

A dlaczego to i tak jest złom z mojej perspektywy? Bo nie ma dostępu do internetu i wstecznej kompatybilności z Gackiem. ^^
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt lis 27, 12 19:52

No to takie PSP street tylko w wersji stacjonarnej od Nintendo. Oby tylko było lepiej wykonane :)

Inne foto, cudeńko:

Obrazek

Z tym netem to pewnie będzie tak, że N niedługo wszystkich posiadaczy Wii wydyma i pozamyka serwery ;]. A kompatybilności z GCN już nie miał poprzedni model (ten leżący).
Ja i tak będę polował na wersję kompatybilną, ale to Mini wygląda tak pięknie, że chętnie też kiedyś przygarnę.
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole