Rise of the Dragon [PC, Amiga, SCD, Mac]

Moderator: GM

Rise of the Dragon [PC, Amiga, SCD, Mac]

Postprzez Gillian » Pt wrz 12, 08 15:44

Natknąłem się przypadkiem na ten tytuł przeglądając jakieś opinie użytkowników na temat Snatchera na GameSpocie.

Może nieco więcej z wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Rise_of_the_dragon

Otóż tematyka ma być podobna jak w Snatcherze. SF, cyberpunk, nawiązania do Blade Runnera. Postanowiłem ściągnąć wersję na Sega CD (Megadrive u nas). Brzydsza graficznie od wersji PC, ale bogatsza o dubbing, co mnie bardziej przekonuje.
Na razie nie brałem się za granie, zwłaszcza, że mam kilka innych tytułów w kolejce, rzuciłem tylko okiem przez kilka minut. Ale na szczególną uwagę zasługuje fakt, iż głosu głównemu bohaterowi użyczył znany nam bardzo dobrze Cam Clarke (!), o czym też można przeczytać na wikipedii.

Ciekaw jestem, czy ktoś z forumowiczów miał jakiś dłuższy kontakt z tą grą. Jakie ewentalne podobieństwa do Snatchera można napotkać, czy warto zagrać. Myślę, że dam jej szansę, zwłaszcza, że akcja jest usytuowana w Blade Runnerowym klimacie i przede wszystkim, aby posłuchać rewelacyjnego głosu Liquid Snake'a ; ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt wrz 12, 08 15:47

Grałem w wersję PC. Nawiązania do Snatchera? Wątpię. Nawiązania do BladeRunnera? Jakby się uprzeć to są. Podobny wygląd miasta, podobni bohaterowie, jednakże fabuła kręci się wokół zupełnie innych rzeczy. Polecam obadać, swego czasu świetna gra.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Powrót do Gry i Konsole