The Witcher:Rise of the White Wolf

Moderator: GM

The Witcher:Rise of the White Wolf

Postprzez SALADYN » Śr gru 03, 08 11:11

http://gry.interia.pl/news/wiedzmin-na-konsole,1220224

Jak w temacie co sądzicie o już pewnej konwersji jednej z największych produkcji polskiego rynku gier na X360 i PS3 ?

Dla mnie jako konsolowca sprawa przedstawia sie jasno , NARESZCIE.
Ciekawią mnie jakie zmiany zajdą w samej grze w szczególności w kwestii interfejsu i nowych elementów jak postacie dodatkowe questy czy fabuła ? (jak coś spieprzą z OST to chyba ukatrupię)
I czy wersja z pudeł Sony i Microsoftu powtórzy sukces wersji PC zarówno na naszym rodzimym jak zagranicznych rynkach gdzie gra została bardzo ciepło przyjęta , pamiętać należy że za granicą gra się głównie na konsolach co jest wielką szansą dla CDP RED który może wypłynąc na szerokie międzynarodowe wody.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SincoderFX » Śr gru 03, 08 13:17

Obraziłem się na CD Projekt po tym, jak wypuścili edycję rozszerzoną za 79 zł na PC, podczas gdy sam 2 miechy wcześniej zakupiłem podstawową za 99;P

Ale nie ważne, bardzo się cieszę z konsolowej wersji i zacieram ręce. Z racji tego, że gra miała problemy z Vistą, pograłem może ze 3 dni;/ Łatki, ciągłe aktualizacje... - pomogły. Ale zmęczyło mnie to strasznie. Ciekawi mnie tylko sam gameplay na konsolach, ciekawe jak to będzie wyglądać...
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez Infernal Warrior » Śr gru 03, 08 16:35

SincoderFX napisał(a):Obraziłem się na CD Projekt po tym, jak wypuścili edycję rozszerzoną za 79 zł na PC, podczas gdy sam 2 miechy wcześniej zakupiłem podstawową za 99;P

Co za problem? Rejestrujesz gierke na oficjalnej stronie i mozesz sobie za darmo sciagnac w pelni legalna Edycje Rozszerzona z internetu. Nie ma sie o co obrażać.

Chyba, że chodzi Ci o samą cenę, to cóż... tego nie śledzę więc nie wypowiem się ;]
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Ray » Śr gru 03, 08 17:05

ja bym kupił gdybym miał za co xD
Ray
Pyro Bison

Postprzez SincoderFX » Śr gru 03, 08 18:44

Infernal Warrior napisał(a):
SincoderFX napisał(a):Obraziłem się na CD Projekt po tym, jak wypuścili edycję rozszerzoną za 79 zł na PC, podczas gdy sam 2 miechy wcześniej zakupiłem podstawową za 99;P

Co za problem? Rejestrujesz gierke na oficjalnej stronie i mozesz sobie za darmo sciagnac w pelni legalna Edycje Rozszerzona z internetu. Nie ma sie o co obrażać.

Chyba, że chodzi Ci o samą cenę, to cóż... tego nie śledzę więc nie wypowiem się ;]

Tu nie chodzi o samą grę, ale o jej wydanie. Dorzucili dodatki, których raczej z neta nie ściągniesz;) Mam nadzieję, że polski konsolowy Wiedźmin nie będzie kosztował więcej niż 150 zł...
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez SALADYN » Śr gru 03, 08 18:53

Mam nadzieję, że polski konsolowy Wiedźmin nie będzie kosztował więcej niż 150 zł...

Skoro wychodzi na konsole obecnej generacji to cena powinna sięgnąć maksymalnie do 200 zł , oby tylko była dostępna jakaś wersja limitowana z ekstra bajerami jak na PC.
SALADYN

Postprzez Tyka » Śr gru 03, 08 21:05

Heh, sam jestem ciekaw jak to wyjdzie, fanem Wieśka jestem, i czekam, polonizacja była nawet b.dobra w porównaniu z tym co zazwyczaj słyszymy, jeśli w Polsce nie będzie im się chciało tłumaczyć to się troche wkurze na CDPRed bo to jednak, rodzima produkcja, wydana zresztą już raz po Polsku
Tyka
Revolver Ocelot

Postprzez Infernal Warrior » Śr gru 03, 08 22:14

SincoderFX, o jakie dodatki ,ktorych rzekomo nie sciagne z neta, Ci chodzi?
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez uci » Śr gru 03, 08 22:39

ja też się cieszę, miałem okazję pograc troche w wiedźmina u kumpla i wiedziałem ze to jest coś, naprawde świetny RPG i ogromnie się ciesze że tytuł ten wyląduje na konsolach, mam tez nadzieje że nie pokroją go jakoś, albo nie zepsują systemu walki/sterowania.
Licze na ten tytuł i juz moge go zapisać w kalendarzyku na zime 2009
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SincoderFX » Śr gru 03, 08 23:12

Infernal Warrior napisał(a):SincoderFX, o jakie dodatki ,ktorych rzekomo nie sciagne z neta, Ci chodzi?

Płyta z muzyką inspirowaną Wiedźminem?;) Tak strzeliłem. Chcę mieć rozszerzoną i już;P
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez uci » Śr gru 03, 08 23:37

no ale jednak, skupmy się nad wersją konsolową...

swoją drogą niezły trailer:

http://www.ps3site.pl/the-witcher-premierowy-trailer/#comments
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz gru 04, 08 15:55

Rzeczywiście trailer kopie zadek i pokazuje potencjał jaki tkwi w tej grze a na koniec mamy przewidywaną datę wydania czyli jesień 2009.

P.S
No i jak tam Gac dorwałeś jakieś info na temat gry od tego znajomego ???
SALADYN

Postprzez Operator » Cz gru 04, 08 16:32

Szkoda, że w wersji PC nie można grać padem...
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez SALADYN » Cz gru 04, 08 16:32

SALADYN

Postprzez Infernal Warrior » Cz gru 04, 08 17:47

Operator napisał(a):Szkoda, że w wersji PC nie można grać padem...

No Ty se chyba jaja robisz... Co złego masz w sterowaniu myszką? Najwygodniejsza rzecz pod słońcem jeśli chodzi o RTSy, czesc RPGow i FPSy.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez SincoderFX » Cz gru 04, 08 21:25

Ja sobie trochę nie potrafię wyobrazić Wiedźmina na padzie, szczególnie po wersji na PC. Domyślam się, że będzie tak jak w Oblivionie...
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez uci » Cz gru 04, 08 22:05

ale oblivion a wiedźmin to dwa całkiem różne systemy sterowania, Ob. to sterowanie jak w FPPku, a Wiedźmin jak w rasowym RPG, choć ja osobiście nie miałbym nić przeciwko gdyby sterowanie w wiedźminie zrobili na wzór Heavenly sword;]
Styl zwykły, szybki i masowy (R1 i L1 + trójkąt i kwadrat) Action button na X, czary na O i szybkie inwentroy pod R2/L2 :]

Ale to moje marzenia , ale jak dobrze sprezentują sterowanie, to myślę ze gra spokojnie się obroni
uci
Uber Big Boss

Postprzez SincoderFX » Cz gru 04, 08 22:09

No ale właśnie, jak to pogodzą? Podejrzewam, że to będzie właśnie taki Oblivion TPP, czego raczej bym nie chciał. A sterowanie a la Heavenly Sword... - no nie wiem;)
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez Gac666xx » Pt gru 05, 08 01:33

Uci, błąd. Wiedźmin ma kamere TPP i można spokojnie by grać padem.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pt gru 05, 08 08:12

no to wiem, mówie po prostu że chyba najlepsze było by sterowanie na wzór heavenly sword, według mnie
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt gru 05, 08 16:11

Nie zapominajmy że koniec końców Wiedźmin jest grą RPG i sterowanie z napierdzielanki jaką jest Heavenly Sword mogłoby zaszkodzić temu tytułowi , mimo to wciąż stawiam na prowadzenie rozgrywki na wzór KOTOR'a niewątpliwie byłby to wtedy tytuł konsolowy a nie tylko port z PC.
SALADYN

Postprzez Operator » Pt gru 05, 08 19:32

Infernal Warrior napisał(a):No Ty se chyba jaja robisz... Co złego masz w sterowaniu myszką? Najwygodniejsza rzecz pod słońcem jeśli chodzi o RTSy, czesc RPGow i FPSy.

Poszaleć nie można? ;) Od tego są chyba gry (tak przynajmniej myślę).
Operator
Laughing Octopus

Postprzez uci » Pt gru 05, 08 19:44

czemu, walki w wiedźminie wyglądały nie gorzej niż w Heavenly sword czy Ninja gaiden, więc myślę że bardziej arcadowy system walki by tego nie popsuł, szczegolnie ze gra wychodzi na konsole i takie sterowanie pewnie było by wygodniejsze
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt gru 05, 08 19:54

No tak ale wtedy gra stała by sie hybrydą slashera z CRPG , no i musieli by coś zrobić z reakcją przeciwników na zadawane ciosy bo w tego typu tytułach wygląda to sztucznie (dwie postacie stoją naprzeciw siebie i zadają razy po czym jeden z nich ginie).
SALADYN

Postprzez Gillian » So gru 06, 08 03:58

Moim zdaniem takie sterowanie pociągnęłoby za sobą szereg konsekwencji. W rezultacie pewnie wyszłoby z tego coś, co nie przypominałoby już RPGa. Niech nie kombinują. Rozwiązania znane z tych, jakie wykorzystuje Bioware w grach na konsole sa mile widziane.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So gru 06, 08 10:37

niby dlaczego bardziej "akcyjne" sterowanie walką i zabijanie potworów miało by zmienić tą grę w slashera, lub wogole zepsuc jej klimat?
Nic by sięnie zmieniło oprócz tego że walki zrobily by się nieco żywsze
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » So gru 06, 08 14:37

Sterowanie poczynaniami, to akurat chyba najmniejszy problem. Jak da się bez płaczu w FPS grać na konsolach, to i z Wiedźminem sobie x0/PS3 poradzą.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Operator » So gru 06, 08 20:22

Oby nie zrobili przypadkiem sterowania jak w Kingdom Hearts II (małe szanse).
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » So gru 06, 08 20:33

Akurat na przeniesienie sterowania z jRPG jest chyba najmniej realne. Natomiast uważam, że zrobienie z tego Action RPG może nie być takie złe. Gra zyska wtedy na pewno na dynamizmie, a przy odpowiednio wyśrubowanej roli statystyk można uniknąć zrobienia z tego GoWa czy DMC.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666xx » So gru 06, 08 21:11

Przecież Wiedźmin to jest Action RPG... i walka jest jedną z bardziej dynamicznych jeśli o tego typu cRPG chodzi.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole