Seria Legacy of Kain

Moderator: GM

Postprzez uci » Pn paź 12, 09 19:05

LoK: Blood omen podobno jest już w USA, ale Soul Reaver to coś więcej niż wampirza gra, ogromnie żałuje że zamkneli już serie ;(
Mam nadzieje że oba tytuły wylądują w europie
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666 » Pn paź 12, 09 19:14

Gry lądują na PSS i bodajże są też na Steamie. Jeśli będzie odpowiednia ilość chętnych to i możliwe, że stworzą w końcu nową część.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Pn paź 12, 09 23:07

Pobożne życzenie, jeśli jednak dojdzie do skutku to tylko z Amy jako autorem scenariusza, wszak zakończenie Defiance pozostawiło kilka pytań bez odpowiedzi.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Wt paź 13, 09 05:33

jak dla mnie nie było po defiance aż tak poważnych pytań żeby dało się zrobić do tego sequel, zostaje nadzieja że może pojawi się znów spinoff z historii jak blood omen 2, tylko żeby nie był tak słaby
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Wt paź 13, 09 11:07

Dalsza część powinna wyjaśnić [spoiler]jak to Kain stary namieszał, żeby Kain młody nie dopuścił do korupcji Pillars of Nosgoth[/spoiler], nie powinno być żadnych spin offów. BO2 tak by the way spin offem nie był bo wyjaśnił dalsze losy Kaina.

_____
twilitekid:

Spokojnie...
Ostatnio edytowano Wt paź 13, 09 18:49 przez Faja, łącznie edytowano 1 raz
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt paź 13, 09 15:56

BO2 nie był spin offem, ale gra miała chorą fabułę kompletnie psującą klimat Blood Omena...
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Wt paź 13, 09 18:30

ja uważam tą grę za spinoffa i nigdy nie wliczałem jej do gł. nurtu (na szczęscie BO2 jakoś nie odbija się w SR2 i Defiance).
Ale chętnie bym przywitał nowy tytuł z tego uniwersum ale bardziej podobny do pierwszego SR niż Defianca
uci
Uber Big Boss

Postprzez Rise » Wt paź 13, 09 18:51

Blood Omen 2 jest przecież kanoniczną częścią serii LoK'a. Z tego co pamiętam, dzieje się po pierwszym, najstarszym Legacy Of Kain (tym w 2D). Sam uważam że najlepszą częścią jest Soul Reaver 2 (bitwa finałowa jest świetna, podobnie jak motyw noszenia kilku różnych broni), chociaż mam też jedynkę i Defiance'a. Zakończenie tego ostatniego to typowy cliffhanger, a sequela nie widać. Może kiedyś..

Z gier wyczekuję GT na PSP, ciekawi mnie jak się będzie grało... licencje.. mniam.
Rise
Arnold

Postprzez uci » Wt paź 13, 09 22:16

wiadomo że jest kanoniczny, ja po prostu BO2 nie lubie...
osobiście wole Sr1 i Defianca (za ten finał z elderem). Sr2 ruszył mnie głebszą fabułą, ale brakowało mi kilku możliwości z SR1 czy jednak to że tytuł był jak dla mnie potwornie krótki.
Wiadomo że Defiance kończył jakoś cały cykl i "resetował" cały świat etc.

Ale jakaś nowa historia w tym uniwersum bardzo by mi odpowiadała.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Okosław » Wt paź 13, 09 22:27

BO2 dla mnie był najgorszy z całej serii, moje ulubione części to Soul Reaver 2 i Defiance. Defiance lubię za to że można grać oboma głównymi bohaterami na przemian i ma dość fajne zakończenie.
Okosław
Running Man

Postprzez Rise » Wt paź 13, 09 23:23

Wydarzenia w Defiance sprawiły że historia Nosgoth zatoczyła koło - problem w tym że ktoś się poza tym kołem znalazł, hyh.

Moglibyśmy jeszcze raz zasiąść za "sterami" Raziela, ale w jego wampirzej formie (zanim stał się szkieletorem i zanim wyrosły mu skrzydełka). Wojny wampirów, sieczka w imię Kaina - fajna sprawa. Takie wymieszanie Castelvanii i God Of War, "press [O] to pierce the soldier with your enormous vampire sword, and than press [X] to suck his reddish blood", "time for a little QTE!"

Ewentualnie - kontynuacja ostatniej części sagi to też nie taki zły pomysł, ale właściwie jedynym ratunkiem dla Nosgoth jest poświęcenie Kaina, takie już jego przeznaczenie - bez tego filary równowagi i tak i tak upadną. Więc głównym złym sequela byłby nie kto inny, jak sam Kain, tyle że jako młody gacek. Moglibyście mu odpłacić za spartaczenie Blood Omen 2, :3
Rise
Arnold

Postprzez Faja » Wt paź 13, 09 23:43

Tylko, że w końcówce [spoiler]Defiance filary już upadły więc zaś trza by było się cofać w czasie hehe. W sumie ładnie by się zgadzało. Kain by się cofnał, pokonał młodszego Kaina, Janos by nie został opanowany przez Hylden Lorda[/spoiler] i wszystko by się skończyło szczęśliwie.

Jako, że temat jest taki, a nie inny to najardziej teraz wyczekuję na Silent Hill: Shattered Memories z nadzieją, że nie będzie takie beznadziejne jak Homecoming.
Ostatnio edytowano Wt paź 13, 09 23:46 przez Faja, łącznie edytowano 1 raz
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Śr paź 14, 09 05:34

ale [spoiler] teoretycznie zabijając Elder goda, który żył we wszystkich czasach naraz, jego śmierć odbijałą się też pewnie we wszystkich innych chwilach co mogło doprowadzić do tego że wszystkie spowodowane przez niego wydarzenia się nie wydarzą [/spoiler] co dla mnie może zamykać serię.

jedyne alternatywy to jak pisze Rise - młode lata Raziela wampira, BO3, lub pełna gra opowiadająca historię innych ważnych bohterów serii
uci
Uber Big Boss

Postprzez Rise » Śr paź 14, 09 10:20

[spoiler]Kain nigdy nie zabił Elder God'a, tylko pokonał go w bitiwe, i uciekł z tej zapadającej się komnaty. Można zakładać że sytuacja jest na niekorzyść EG bo wg, koła czasu miał on pewnie zabić Kaina i uniemożliwić mu podróż w czasie. Teraz wampir może sobie zrobić praktycznie co chce, a ze swoim dopakowanym Reaverem nikt mu nie podskoczy. Pewne jednak jest, że dopóki ośmiorniczka istnieje, Kain nie zazna spokoju ;p

Jest kilka dziwnych rzeczy w serii, a fakt że Raziel odszedł na samym końcu troszkę mnie zasmucił - nim grało mi się najlepiej. [/spoiler]

A w żadnego Silent Hill'a nie grałem - oby seria nie poszła w tym samym kierunku co niezły niegdyś Resident Evil - teraz nie ma elementu strachu, tylko nawalanka coraz to kolejnych zombie. Ale jestem dobrej myśli co do Shattered Memories, zawsze to jakaś nowość.

Można by założyć jakiś temat odnośnie Legacy Of Kain :)
Rise
Arnold

Postprzez SALADYN » Śr paź 14, 09 10:32

Hmm , młody Raziel no nie wiem skoro historia zamknięta to niech jej nie ruszają ale np poboczny lub całkiem nowy bohater a w tle wojna Serafinów z wampirami , to jest świetny pomysł , pamiętacie zamek Serafinów z SR2 i ten piękny wodospad a zaraz za nim ciała wampirów nabite na pal , klimatyczna miejscówka a ja uwielbiam taki klimat który ostatnio doświadczyłem przy okazji filmu "Underworld Bunt Lykanów".

Przy okazji "Okamiden" czyli kontynuacja "Okami" na DS ma być sequelem w którym sterujemy potomkiem Amaterasu a ten mały ludek na grzbiecie szczeniaka to syn Susano.

Rise napisał(a):Można by założyć jakiś temat odnośnie Legacy Of Kain :)

Jesteś modem a więc do dzieła.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Faja » Śr paź 14, 09 10:43

Sarafanów !!!!!!!!!!!!

Właśnie historia nie jest zamknięta, [spoiler]bo jest teraz dwóch Kainów w jednym czasie.[/spoiler] Mi się marzy teraz część o tym jak Kain przenosi się w czasy starożytności i pomaga ostatecznie Antycznym rozprawić się z Hyldenami. Tak jak napisał Rise ma tak podtuningowanego SoulReavera, że nikt mu nie podskoczy. [spoiler]Słusznie zostało zauważone, też że Elder nie zginął, tylko został przygnieciony w Kuźni Ducha.
[/spoiler]
Rise - powinieneś zagrać w pierwsze 3 Silent Hill'e bo naprawdę warto. Wracając do Shattered Memories to zapowiada się bardzo dobra część. Zupełnie inne podejście do pierwszego SH, lodowy klimat i praktycznie zero walk z potworami. Już zacieram ręce.
Ostatnio edytowano Śr paź 14, 09 11:05 przez Faja, łącznie edytowano 1 raz
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr paź 14, 09 18:30

Jakby co utworzyłem temat.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr paź 14, 09 20:25

A co byście powiedzieli na remake pierwszego Soul Reavera i Blood Omena albo jeszcze lepiej , pierwsza i druga część stworzona od podstaw na obecną generację tylko że tym razem bez przerywania historii w połowie , nie bez powodu uważam zakończenie LoK:SR za najgorsze jakie może mieć gra to z drugiej części również nie jest najlepsze choć dość zaskakujące biorąc pod uwagę skąd Soul Reaver ma swoją moc.
SALADYN

Postprzez uci » Śr paź 14, 09 20:40

ja wolałbym jedynkę tak jak miała być zrobiona (nim przerobiono ja w Sr2 i defianca) z ostatecznym zakończeniem, pokonaniem wampirów, urtowaniem świata i śmierci wszystkich za wyjątkiem Raziela
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Śr paź 14, 09 23:36

uci napisał(a):ja wolałbym jedynkę tak jak miała być zrobiona (nim przerobiono ja w Sr2 i defianca) z ostatecznym zakończeniem, pokonaniem wampirów, urtowaniem świata i śmierci wszystkich za wyjątkiem Raziela

Ja za to dziękuję wszystkim siłom, które sprawiły, że SR1 zakończyło się tak jak się zakończyło, dzięku czemu dane było zagrać w dwie wspaniałe gry.
Faja
Big Boss

Postprzez Rise » Cz paź 15, 09 21:42

Edios miał zrobić dokładnie tak jak powiedziałeś Uci - zakończyć historię na Razielu zaciepującym wampiry za pomocą takich śmiesznych piszczałek umieszczonych w Katedrze Ciszy, w SR. Wszystkie wąpierze padają, ludzie wychodzą na zewnątrz, odbudowują królestwo, a bohater szkieletor bawi się w Batmana\sam też zdycha.

Jednak twórcy polecieli na kasę - i w wyniku mamy kilka świetnych gier więcej. Macie jakieś ulubione elementy w sadze? [spoiler]Mi zdecydowanie podobała się konfrontacja Kaina i Raziela w.. takim miejscu podobnym do kościoła, (w Defiance) wiecie pewnie o co chodzi.[/spoiler] Moment rozwalał, szczególnie sama muzyka.
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 09 15:55 przez Rise, łącznie edytowano 1 raz
Rise
Arnold

Postprzez uci » Cz paź 15, 09 21:47

gdyby w SR2 poprawili i wydłużyli gameplay, który jak dla mnie był żałosny w porównaniu do Sr1 czy defianca. do fabuły nic nie mam bo od 2jki naprawdę się rozkręciła.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz paź 15, 09 21:50

Najlepszy motyw to fakt że grę przechodzimy w dwóch równoległych wymiarach , kiedy wydano SR była to nowość która teraz stała się jednym z standardów.
No i sam Raziel a raczej jego wygląd po kąpieli w otchłani.
SALADYN

Postprzez Faja » Cz paź 15, 09 23:02

Rise napisał(a):takim miejscu podobnym do kościoła

Katedra Avernus, a to wcześniej w oryginale się nazywa Silenced Cathedral więc na polskie powinno być Umilkła Katedra - jak to głupio brzmi hehe
uci napisał(a):gdyby w SR2 poprawili i wydłużyli gameplay, który jak dla mnie był żałosny w porównaniu do Sr1 czy defianca

A co w nim takiego było złego?
SALADYN napisał(a):kiedy wydano SR była to nowość która teraz stała się jednym z standardów

Podaj przykład gry, w której to jest standard bo jakoś nie kojarzę. Tylko nie mów Wolfenstein bo to zupełnie co innego.
Faja
Big Boss

Postprzez greyfox » Pt paź 16, 09 04:41

SR1 dla mnie wielka klasa, szczególnie main theme w wykonaniu information society które po dziś dzień zachwyca. Niezapomniane momenty to intro po raz 1 i w ogóle możliwości wykańczania oponentów - nadziewajki, podpalanki itd szczególnie jak w tle leciał ozar :]
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez uci » Pt paź 16, 09 05:24

co mi się w SR2 niepodobało?

że był krotki, że zmienili zasade działania soul reavera, że nie było bossow (końcowi się nie liczą bo i tak nie można umrzeć), że raziel potracił umiejętności (brak fire reavera, rzutu, duszenia etc.)
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt paź 16, 09 09:33

Faja napisał(a):Podaj przykład gry, w której to jest standard bo jakoś nie kojarzę. Tylko nie mów Wolfenstein bo to zupełnie co innego.

Choćby Metroid Prime 2.
SALADYN

Postprzez Faja » Pt paź 16, 09 10:35

uci - bossów nie było, ale za to byli gorsi przeciwnicy przez co grało się ciut trudniej.

SALADYN - no to rzeczywiście standard jak nic. Jedna gra.

SR1 było dobre, ale miało wiele niedopracowań. Co z tego, że gra była długo, co z tego, że otwarty świat, skoro SR2 przebił ją pod względem fabuły i wykonania. Co jak co, ale w tej serii liczy się przede wszystkim fabuła. Defiance miał jakieś combosy, które były tylko zwykłym dodatkiem. SR2 miał klimat, w zasadzie to i tak nic nie przebije pierwszego Blood Omena, to była dopiero gra.
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt paź 16, 09 13:29

SALADYN - no to rzeczywiście standard jak nic. Jedna gra.

Gdybym pamiętał wszystkie gry z tym elementem to bym wymienił , nie czepiaj się szczegółu.
Gdyby podciągnąć pod ten standard manipulacje czasem to załapałaby się mnóstwo FPS z ostatnich kilku lat.
SALADYN

Postprzez Faja » Pt paź 16, 09 13:43

Manipulacji czasem chyba się jednak nie da pod to podciągnąć. Swoją drogą, grał może ktoś w tą fanowską grę LOK: Prodigal Sons czy jakoś tak?
Faja
Big Boss

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole