Ogólnie szóstą generację uważam za swoją ulubioną ani wcześniej ani później gry mnie niestety już tak bardzo nie wciągały.
Syndrom pierwszego razu
Ja mam tak z PSXem. Obiektywnie gry później były lepsze, ale lepiej pamięta się to, co było pierwsze.
Moderator: GM
Ogólnie szóstą generację uważam za swoją ulubioną ani wcześniej ani później gry mnie niestety już tak bardzo nie wciągały.
Gillian napisał(a):Ogólnie szóstą generację uważam za swoją ulubioną ani wcześniej ani później gry mnie niestety już tak bardzo nie wciągały.
Syndrom pierwszego razu
Ja mam tak z PSXem. Obiektywnie gry później były lepsze, ale lepiej pamięta się to, co było pierwsze.
Gillian napisał(a):O tej mitycznej trudnosci tez juz bylo nie raz . Kiedys gry wydawaly sie byc trudne czesto przez ograniczenia techniczne. Tomb Raider wydawal sie trudny, bo mial koslawe sterowanie. A zagadki w RE byly dla nas trudne, bo nie znalismy dobrze jezyka. Gralem ostatnio w REmake i RE2. Wersja HD remaku ma zmienione sterowanie i nagle gra robi sie wrecz banalna
Faja napisał(a):Kiedyś ścigałki to był gaz do oporu i ręczny na zakrętach, teraz model jazdy trochę poszedł do przodu więc i ułatwienia są dla mniej ogarniętych
kALWa888 napisał(a):Chyba przepaść jest zbyt duża żeby porównywać gry z dzisiaj z erą sprzed PS One, choćby dlatego że dostaliśmy trójwymiar, co dało wiele nowych możliwości. Od tamtego czasu raczej się usprawnia te wszystkie elementy niż robi wielkie zmiany - a przynajmniej tak to wygląda z perspektywy zwykłego gracza.
kALWa888 napisał(a):Nie zobaczymy gry typu Okami, która ma w sobie sporo artyzmu, pięknych scen i jednocześnie należy do mainstreamu. Mam nadzieję, że to się trochę zmieni, ale przecież rynek kształtują osoby które z grami nie mają za wiele do czynienia, więc raczej nie ma co na to liczyć.
Faja napisał(a):
To przed PSX nie było gier 3D?
Pandora napisał(a):Faja napisał(a):
To przed PSX nie było gier 3D?
W sumie to nie, były jakieś przystawki chyba do SNESA emulujące tak jakby 3D ale nie było wcześniej gier nigdzie w pełnym 3D przed PS1, N64 i Saturnem.
Faja napisał(a):Pozwól, że nie będę komentować, napiszę tylko tyle - nie ośmieszaj się
Faja napisał(a):Na PC chociażby, era gier 3D rozpoczęła się w 1974r. Nawet na C64 były gry w pełni 3D. Wiesz, że dzwony biją, ale nie za bardzo wiesz w którym kościele
Gillian napisał(a):Pandora, 2 slowa: Wolfenstein i Doom. Od tego zaczela sie rewolucja 3D.
kALWa888 napisał(a):Gillian napisał(a):Pandora, 2 slowa: Wolfenstein i Doom. Od tego zaczela sie rewolucja 3D.
No tak, lata 90
Faja napisał(a):Tak prawde mowiac to wszystkie gry nadal sa dwuwymiarowe bo sa wyswietlane na plaszczyznie, yolo
Gillian napisał(a):Pandora, 2 slowa: Wolfenstein i Doom. Od tego zaczela sie rewolucja 3D.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości