Spekulacje i pomysły dot. MGO

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Spekulacje i pomysły dot. MGO

Postprzez Nevar » Wt sty 29, 08 13:55

Uci wspominał coś o Raidenie i Mantisie w MGO2, więc napiszę kilka moich pomysłów co do specjalnych postaci w MGO2:

Fatman:
- nie używa rolek;
- ma na sobie blast suit, więc jedyny sposób, aby zranić go bronią "niewybuchową", to trafić w głowę lub w nogi (nie wiem jak z nożem);
- może podkładać C4 (zaczyna z nimi?), być może także rozbrajać/zamrażać je;
- jego taunt to byłoby to, co robi, gdy zabije Raidena w MGS2.

Raiden:
- zaczyna z mieczem, nie może odbijać nim pocisków (to by było nierealne i za dobre);
- zamiast fikołka robiłby jakieś salto lub kopnięcie z wyskoku (może jak Gray Fox w MGS: I?);
- gdy ktoś go złapie, może wbić w siebie miecz (dwie możliwości: samobójstwo lub tylko zranienie się) i jednocześnie zabić przeciwnika.

Sniper Wolf:
- ręce nigdy się jej nie trzesą podczas strzelania;
- zaczyna z PSG-1?

Vulcan Raven:
- nie ma Vulcan Cannon;
- jest wytrzymalszy od innych postaci;
- zamiast uderzać przeciwnikiem o ziemię, rzuca nim na kilka metrów, może tak zrzucić kogoś np. z dachu;
- gdyby na planszy były jakieś kruki, mógłby... patrzeć z ich oczu?
Ostatnio edytowano Cz lip 03, 08 17:36 przez Nevar, łącznie edytowano 2 razy
Nevar
banan

Postprzez uci » Wt sty 29, 08 23:53

moze lepiej zmienic nazwe tematu na "Kogo byśmy chcieli w MGO2" ??
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez liqu!d » Śr sty 30, 08 01:57

o czym chlopie marzysz,lol. z tych postaci to tylko Raiden ma sie pojawic(nie sadze zeby to bylo dobre zagranie). Snake napewno bedzie, a w samej grze powinny sie znalezc takie postacie jak Ocelot lub Raikov(bez nadprzyrodzonych mocy).to zepsuje rozgrywke,wiem to z doswiadczenia,w starym MGO tylko poczatkujacy i boosterzy uzywali Ocelota w swoich grach.
MGO (PS2):
liqu!d - rank: FOX
Ranked 4th Overall in Europe
liqu!d
Coward Duck

Postprzez SaladinAI » Wt mar 11, 08 17:45

z tych postaci to tylko Raiden ma sie pojawic(nie sadze zeby to bylo dobre zagranie).

Oraz Psycho Mantis wraz z innymi bossami co po raz kolejny niedawno zostało potwierdzone. Co więcej owe postaci być może spotkamy na polu bitwy co może być ciekawym doświadczaniem.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez wredny » Pt kwi 04, 08 21:32

http://shhhoff.gametrailers.com/gamepad ... &id=273217

Nie chcialem zakladac nowego tematu dla takiej hmm ciekawostki? No wlasnie, czy to dziala? Jak myslicie? Trzeba sprobowac.

EDIT : No ok, ja mam juz swoj kod. Teraz czekam do 17 kwietnia i zobacze czy to prawda. Jesli tak, to ihaaa, siekanina w MGO hm? ;>
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Nevar » Cz lip 03, 08 15:15

http://mgs.gram.pl/news.php?readmore=935

Zmieniłem nazwę tematu.
Uwaga: SPOILERY!

Moje pomysły na mapy:
- Hangar REXa (tak jak wyglądał w MGS1 w czasie walki z REXem, chociaż ten z MGS4 też mógłby być)
- Strut E Heliport (może nawet cały Strut E)
- Miejsce walki z Vulcan Ravenem
- Sokrovenno
- To, gdzie się zaczyna 2. akt w MGS4
- Cały Shell 1
- To miejsce na Shadow Moses z taśmociągami z 4. aktu
- Arsenal Gear - Ileum
- Pierwsza lokacja na Outer Haven
- Cały Tankowiec

Wymyśliłem też nowy tryb: walka z Metal Gearem -- jedna osoba steruje Metal Gearem (najlepiej REXem), a reszta musi go zniszczyć. Mogłoby to się dziać tam, gdzie była walka z REXem w MGS1. Najpierw trzeba byłoby zniszczyć Radome, a potem do kokpitu strzelać. To by było świetne!
Mógłby to też być w REX w takim stanie, w jakim był w MGS4 -- łatwiej byłoby go zniszczyć...
Nevar
banan

Powrót do Metal Gear Online