Jak zaczac?!

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Postprzez Brylant156 » N paź 26, 08 17:03

a Ciuchy i akcesoria nie moge kupowac jak jestem zajerestrowany na Polske ?
Brylant156
Black Viper

Postprzez Słonio » N paź 26, 08 17:42

Możesz, w Reward Shopie.
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Wilczek » N paź 26, 08 17:42

Możesz, w Reward Shop'ie. Personal Stats -> Reward Shop (Powinien być.)
Jeśli jesteś zarejestrowany na Polskę, to nie możesz tylko kupować dodatków/'głosów' i dodatkowych slotów na postać.

Jestem spóźniony jak zawsze...;)
Wilczek
Machinegun Kid

Postprzez Brylant156 » N paź 26, 08 19:05

A ok Dzieki wielkie
Brylant156
Black Viper

Postprzez Kazuun » Wt gru 30, 08 22:32

Ktoś mi może powie jaki skill odpowiada za to, że jak łapię kogoś w CQC ( w różnych sytuacjach), to ni stąd ni zowąd dostaję instant zgona ? Już go widzę, czekam za rogiem, naciskam R1... i ja leże a koleś biegnie dalej.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Śr gru 31, 08 00:55

Wina lagów w grze? Ktoś ma lepszy ping na serverze niż ty i ma szybszą przez to reakcję, bo ty go widzisz z opóźnieniem.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Śr gru 31, 08 16:15

Hmm.... nie wygląda to na lagi. Jak gonię kolesia łapię od tyłu to słychać dzwięk jak przy cięciu nożem.
Inna sprawa, że jak go gonię to nie wiem jaki koleś musiał by być uber-pro, żeby zdążyć się obrócić i wycelować mi w głowę, żebym miał instant zgona, przy kamerze, która praktycznie nie pokazuje co jest za nami. Coś tu jest chyba nie tak...
Kazuun
The End

Postprzez PROvano » Cz sty 01, 09 03:39

To jest kwestia przyzwyczajenia jak za kimś biegasz od dłuszego czasu to ta osoba którą ścigasz usłyszy kroki obróci kamere (dalej biegnąc do przodu) i jak dobrze ustawisz kamere i pacniesz L1 (odpowiedzialne za celowanie) postać w obróci się o 180 stopni i już po tobie :P najlepiej CQC robić chowając się w kartonie i czychać na ofiare która przy tobie przycupnie :P (ot moja rada :D) Btw. To z dziwiękiem to jakiś bug w grze. A odnosząc się do twojego poprzedniejszego Posta To są niestety lagi i musisz się z tym pogodzić. Mam nadzieje że jakoś pomogłem (: Have Fun & Good Luck in Life
PROvano
Uber Big Boss

A czy mogę zakupić przez konto "PayPay" te packi??

Postprzez Sylwo » N sty 04, 09 13:15

Słonio napisał(a):Ok - małe słoniowe FAQ na temat najbardziej niedorzecznych loginów w historii internetu 8)

A więc - mamy już swoje KONAMI ID zarejestrowane na Polskę. Wewnątrz tego loginu mamy również GAME ID któremu przydzielona jest nasza postać. Różnica między nimi jest taka, że KONAMI ID używamy gdy chcemy dokonywać płatności i inne tego typu rzeczy, na tym koncie jest również zapamiętane wszystko co kupiliśmy. GAME ID wpisujemy w grze, jest na nim nasza postać i wszystkie informacje o niej. Jeśli kupimy rozszerzenie jest ono na stałe przypisane do KONAMI ID, możemy dowolnie zmieniać, kasować i tworzyć na nowo G ID i postaci ale dopóki korzystamy z tego K ID wszystko za co zapłaciliśmy prawdziwą gotówką zostaje.

K ID możemy sobie robić ile chcemy, ale i tak będziemy mogli stworzyć tylko jedną darmową postać na konsolę. Jeśli chcemy ją usunąć musimy odczekać tydzień od jej stworzenia, po usunięciu możemy od razu zabrać się do tworzenia nowej. Nową postać po usunięciu starej można stworzyć na dowolnym G ID, ważne żeby robić to na własnej konsoli. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie żeby zachować naszą postać(chyba że chcemy zaoszczędzić dwa funciaki). Zostawmy naszą starą postać, K ID i G ID w spokoju i zabierzmy się za tworzenie nowego konta.

Tworzenie K ID to prawdziwy "pain in the ass". Opiszę ten proces na przykładzie Mietka:
Mietek również ma już konto przypisane na Polskę ale postanowił zakupić dodatek. Wszedł więc na https://id.konami.net/age.do i wybrał kraj w którym mieszka jego rodzinka. Nie wyświetlił się napis "The online payment service is not available with your country" więc odetchnął z ulgą. Kliknął NEXT.

K ID - musi mieć od 8 do 32 małych liter, cyfr i znaków: - _ , np. "miecio_pl". Hasło do niego musi być inne niż login, mieć 8 - 32 znaków, muszą to być i litery i cyfry, np. "mieczyslaw1" Dalej pytanie do hasła, odpowiedź, email, imię, nazwisko, skrzynka pocztowa, adres, numer telefonu.

G ID - również od 8 do 32 małych liter, cyfr i znaków: - _ , jednak musi być inne niż K ID. Najlepiej zmienić tylko jeden znak, np. "miecio-pl" Hasło musi być inne niż login, składać się tylko z numerów, od 4 do 16, np. "0555"

Pozostało tylko kliknąć link w mailu i nowe konto założone!

Teraz kupujemy dodatek:

1. Logujemy się na https://my.konami.net/mgo2/login.mgo?sub=GAME
2. Wybieramy METAL GEAR ONLINE GENE EXPANSION PLUS. W tej opcji wraz z dodatkiem dostajemy dodatkowy slot na postać!
3. Klikamy Buy na dole strony, zgadzamy się na umowę.
4. Dokonujemy płatności i Voila! Jeśli chcemy kupić coś jeszcze, np. Codec Pack musimy to zrobić oddzielnie, wszystkiego naraz nie kupimy.
5. Logujemy się do MGO używając G ID przypisanego K ID na które kupiony był dodatek, tworzymy nową postać i nareszcie możemy śmigać po nowych arenach.

CENY(według sklepu GB):
Dodatkowy slot na postać: 3.99 GBP
Codec Pack: 2.99 GBP
GENE Expansion: 7.99 GBP
GENE Expansion PLUS (ze slotem na postać): 9.99 GBP

Mam nadzieję że udało mi się opisać wszystko sensownie i każdy już kojarzy co i jak :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

A czy mogę zakupić przez konto "PayPay" te packi????????

Sylwo
Inkarnacja VR

Postprzez ColonelAI » Pn lut 16, 09 23:58

Jako początkujący mam pytanie. Czy jest możliwość zagrania na mapach z dodatku będąc zarejestrowanym na Polskę?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Kazuun » Wt lut 17, 09 01:22

W pewnym sensie tak. Musisz wybierać opcję automatching... i łudzić się że trafisz na mapę z dodatku.

BTW, taki offtopic:
Chyba najbardziej lubię mapę G.G. Fajnie by było jak by dodali jako mapy przerobione/odnowione/dostosowane miejscówki z poprzednich części serii.
Kazuun
The End

Postprzez ColonelAI » So lut 21, 09 20:09

Czy u was automatching też trwa 5 minut?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Pabian01 » So lut 21, 09 20:53

Różnie z tym bywa. Czasem 20 sekund, a czasem ponad 3 minuty, a czasem nawet wcale nie znajdzie. Wszystko zależy od chętnych
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ColonelAI » Pn lut 23, 09 12:32

Jako początkujący mam jeszcze jedno pytanie. Czy to normalne, że gracze których likwiduję giną czasami z sekundowym opóźnieniem?
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez box » Pn lut 23, 09 12:36

umnie też się tak zdarzyło grając z kolegą ja do ciachłam a u niego dopiero po kilku sekundach ded z opuźnieniem
Ostatnio edytowano Pn lut 23, 09 14:55 przez box, łącznie edytowano 1 raz
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez Gac666xx » Pn lut 23, 09 14:12

A wiecie moi drodzy co to ping i lag? Ping to ilość czasu z jakim łączy się komp/konsola z serverem gry/programu mierzony w milisekundach, a lag to określenie bardzo wysokiego pingu objawiającego się opóźnieniami w komunikacji klient/server. Stąd właśnie np. ginący przeciwnicy czy skaczący obraz lub "cofanie się w czasie".
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt lut 24, 09 01:38

Wiem. Tylko, że sytuacja kiedy drugi gracz dostaje kulkę, chwilkę biegnie, a później pada nie jest normalna. Ile gram w gry sieciowe to takich akcji nie widziałem. Double KO w MGO to u mnie normalka.
Ostatnio edytowano Wt lut 24, 09 11:46 przez ColonelAI, łącznie edytowano 1 raz
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Wt lut 24, 09 02:30

No to jest dowód złego kodu sieciowego. Mogliby to poprawić ale to szczegół.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Wt lut 24, 09 08:48

Tak jak mówi Gacu, to wina lagów. Ja jak spotkam się z czymś takim t odrazu zmieniam pokój - nie opłaca się psuć statów. Mnie koleś nie widzi ja mu strzelam 3 heady[SVD], a on zdąży się odwrócić, zauważyć mnie i jeszcze też zabić seria w klate.
Albo jak ktoś Cie zabije. Ty się respawnujesz i zaraz odrazu jakby giniesz - ta także wina lagów.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ColonelAI » Śr lut 25, 09 22:40

Kto pyta nie błądzi.

Osobiście posiadam 4 sloty na skille. Teraz jest to mały problem, ponieważ RUNNER oraz ASSAULT RIFLE awansowały na drugi poziom i teraz zabierają po 2 sloty. Stąd moje pytanie. Czy awansując na kolejne poziomy będę miał do dyspozycji więcej slotów?
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Kazuun » Śr lut 25, 09 23:10

Nie, nie będziesz miał. Cały myk polega na tym,, zęby dostosować skille i ich lvl do trybów gry oraz do swojego typu gry.

Ja używam np CQC lvl 3 i Scaner (jeszcze lvl 2) do TSNK.
Assault 1, Runner 2 oraz Quaterback do Bomb i Base. Do pozostałych Assault 2, Runer 1 i Monomania.
Kazuun
The End

Postprzez ColonelAI » Śr lut 25, 09 23:15

Sprytne. Teraz ma to sens. Jeszcze nie patrzyłem na to z tej strony. Dzięki.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez mkmario » Śr lut 25, 09 23:37

Jeszcze taka mała podpowiedz. Podczas ustawiania skilli możesz automatycznie przypisać sobie dane skille do konkretnego trybu. Co by zaoszczędzić później na czasie.
mkmario
Red Blaster

Postprzez ColonelAI » Śr lut 25, 09 23:39

MGO zyskało teraz kolejny poziom głębi.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Kazuun » Śr lut 25, 09 23:43

OFFTOPIC:
MGO STRACIŁO całą głębię imo w momencie jak się nauczyłem, że mało skradania, bo każdy zapier.... z AK/M4 w łapie i strzela gdzie popadnie (szczególnie w tsnk :P)
Kazuun
The End

Postprzez ColonelAI » Śr lut 25, 09 23:54

Fakt. Ludzie wolą grać w to jak w shootera. szkoda, że większość nie lubi się skradać. Mimo wszystko fajnie jest się zakraść na jakiegoś rambo. Problem gier online: gracze.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez mkmario » Śr lut 25, 09 23:55

Kazuun napisał(a):OFFTOPIC:
MGO STRACIŁO całą głębię imo w momencie jak się nauczyłem, że mało skradania, bo każdy zapier.... z AK/M4 w łapie i strzela gdzie popadnie (szczególnie w tsnk :P)

A propo TSNE dopaść tam jakiegoś kolesia z SVD to jest dopiero miazga
mkmario
Red Blaster

Postprzez facecamo » So mar 14, 09 10:18

Ja mam problemy, nie potarfie znalezc odpowiedniego serwera dla poczatkujacego i mnie leja jak popadnie.Wchodze w free batle no i tam juz na chybil tarfil, sa jakies ikonki ala`zielona koniczynka.W serwerach przy optionsach sa tez jakies ikonki, moglby ktos mi to jakos strescic co oznaczaja?
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez Kazuun » So mar 14, 09 10:38

Co do lobby:
Ikonka koniczynki na zielonym tle - lobby dla postaci low lvl (JONATHAN, ED)
Ikonka pomarańczowej czaszki z "iksem" - nie działają headshoty.

Co do samych już gier we Free Battle:
Ikonka czaszki na zielonym tle - śmierć tylko poprzez headshoty.
Literka "D" na zielonym tle - DREBIN pointsy włączone.
Ikonka dwóch ludzików (niebieski i czerwony) z białym "iksem" - Friendly Fire włączone
Ikonka pomarańczowego celownika - Auto Aim włączone
Ikonka pomarańczowych słuchawek - voice chat włączony

Co do Survivalu i Tournamentów:
Strzałka na niebieskim tle - Każdy mile widziany
Koniczynka na zielonym tle - tylko dla początkujących
Groźna minka na czerwonym tle - tylko dla graczy pro
Uśmiechnięta minka seledynowym tle - tylko dla niedzielnych graczy
Ikonka tarczy na żółtym tle - tylko dla klanowiczy
Przekreślone kółko na żółtym tle - Other (wszyscy inni)

Najbardziej popularnymi lobby są OTACON i MERYL (w tej kolejności) we Free Battle.
Dobrym pomysłem może być tez używanie przez jakiś czas lobby AUTOMATCHING. W dodatku dostajesz +10 rwd za każdy rozegrany w nim mecz.
Odpal sobie też Join Combat Training w lobby TRAINING.

Chyba o niczym nie zapomniałem, huh ?
Kazuun
The End

Postprzez facecamo » So mar 14, 09 11:06

No troche teraz pogralem ale dostaje baty, padam bardzo czesto od headshotow.Ubilem tylko jedna osobe, zapewne wiekszego nooba ode mnie :D .Moze kolega da jakies dobre wskazowki jak grac by tak szybko nie padac?W et to potrafie dosc ostro bic :P
facecamo
Revolver Ocelot

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Online