Metal Gear Online (2?)

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Metal Gear Online (2?)

Postprzez liqu!d » Wt lip 24, 07 16:18

dziwi mnie ze jeszcze takiego topika nikt nie zalozyl :icon_smile: no wiec sa juz pierwsze screny z ktorych nie wiele mozna wywnioskowac,napewno lokacje beda wieksze(chocby dlatego ze razem bedzie moglo grac az 16 osob! :iconbiggrin: ) mam nadzieje ze Konami postara sie o lepszy serwer i zniweluje lagi do minimum,oraz zabezpieczy rozgrywke przed glitcherami i ze nie zamkna serwera po okolo roku czasu jak to ma miejsce w pprzypadku MGO1. w newsie na stronie glownej jest info o tym ze mozna ''zamowic'' sobie beta wersje MGO2 rejstrujac sie w odpowiednim miejscu,tylko ja mam problem,bo same kwadraciki mam na tej stronie,co z tym zrobic?
liqu!d
Coward Duck

Postprzez Bizon » Wt lip 24, 07 16:43

Najlepiej zainstalować Japońską czcionkę ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Mr_Zombie » Wt lip 24, 07 17:08

W tym przypadku serwery jak i cała usługa sieciowa powinna stać na dużo lepszym poziomie chociażby z jednego powodu - na PS2 usługi internetowe, powiedzmy to szczerze, były do kitu; były jedynie marnie przygotowanym dodatkiem do konsoli. W tej generacji konsol natomiast gry multi to niemalże standard. Tym bardziej, że Sony musi w chwili obecnej konkurować na tym polu z Microsoftem, który swą usługę Xbox Live ma już od poprzedniej generacji i wciąż ją rozwija.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Blady » Wt lip 24, 07 17:18

Zombie, uważaj z tym gadaniem o konieczności multi w konoslach obecnej generacji, bo Kulii się zdenerwuje :D

Miejmy nadzieję, że MG Online w końcu będzie o tym, o czym zawsze były gry- o skradaniu się, a nie bieganiu z kaczuszką nad głową i obrywaniu serii z AK.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez liqu!d » Wt lip 24, 07 17:26

Blady napisał(a):Zombie, uważaj z tym gadaniem o konieczności multi w konoslach obecnej generacji, bo Kulii się zdenerwuje :D

Miejmy nadzieję, że MG Online w końcu będzie o tym, o czym zawsze były gry- o skradaniu się, a nie bieganiu z kaczuszką nad głową i obrywaniu serii z AK.

i tym tez jest,nie musisz grac capture lub deathmatch,zagraj Rescue Mission,Sneaking Mission,czy tez dobry Team Deathmatch moga byc skradanka :happy8:

Prawda ze online byl potraktowany po macoszemu na ps2,dlatego tez oczekuje czegos wiecej na ps3 :iconbiggrin:

thx Bizon,sprobuje ta japonska czcionke :happy7:
liqu!d
Coward Duck

Postprzez Bizon » Wt lip 24, 07 17:31

Aha, Liqu!d nie wiem czy ta beta nie będzie wersją NTSC... No i nie wiadomo czy w ogóle oni ci to przyślą do polski...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Blady » Wt lip 24, 07 17:39

co do czcionki - a nie wystarczy wrzucić tekstu do babelfisha? Albo tego programu, który zmienia każdy tekst na stronie na napis PIKACHU PIKA PIKA!!

Sfera Mp to jedyna, w której Kojima nie powinien się wzorować na Splinter Cellu- ten motyw z super szpiegami z Double Agent został skopany, chociaż w trzeciej odsłonie serii mieliśmy do czynienia ze wspaniałym zapleczem online i doskonałymi trybami gry.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt lip 24, 07 23:25

no, MP w grach szpiegowskich zawsze był zalezny od graczy. Jeżeli im się chciało wczuwać w klimat i bawić w skradanie itd. to gra robiła się interesująca.
A jak ktoś podchodzi do tego jak do kolejnego CS to robił z tego CS.

Może tylko jakies nowe tryby rozgrywki zmusza graczy do bardziej szpiegowskiego trybu grania na MP.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez barth » Wt lip 24, 07 23:41

przyślą do polski? podejrzewam, że ta beta online będzie do zassania z PS Store dla tych 3000-cy szczęśliwców
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Zalew » Wt lip 24, 07 23:50

Jakby nie mogli tego poprostu umieścić na PSN'ie :/
Zalew
Night Sight

Postprzez barth » Śr lip 25, 07 10:32

wtedy mieliby za dużo chętnych, im chodzi o małą kontrolowaną bete, nie o duże przedsięwzięcie
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Blady » Śr lip 25, 07 10:50

Trzymajcie mnie, bo padnę...

Przeca przez email mogliby przesłać kod, potrzebny do ściągnięcia z PSN...tak to się robi w cywilizowanym świecie.

A co jest niecywilizowanego? To, że MG Online ma wyjść jako oddzielna gra. No joke. Byłem PEWIEN, że będzie to jedynie DODATEK do MGS4, a nie samo-sobie-działająca gra... Ależ to Konami/Kojima jest łapczywy na kasę, masakra- sam Hideo mówił, że jest tyle pracy, że nie wie, czy MP W OGÓLE będzie w MGS4, a sie okazało, że czasu było jeszcze na robienie ODDZIELNEJ gry? Dziwne.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez liqu!d » Śr lip 25, 07 11:13

chyba masz racje Bizon,to bedzie chyba tylko dla japoncow,bo i na stronie wszystko jest w tym jezyku,a wiadomo ze w u$a czy europie malo kto(heh pewnie jeszcze mniej) zna japonski,wiec chyba sobie nie pogram;/
liqu!d
Coward Duck

Postprzez Pabian01 » Śr lip 25, 07 11:34

Blady napisał(a):No joke. Byłem PEWIEN, że będzie to jedynie DODATEK do MGS4, a nie samo-sobie-działająca gra... Ależ to Konami/Kojima jest łapczywy na kasę

Jak znam zycie to to nie bedzie zwykla plytka z samym MGO tylko zapewne z jakimis ful wypas dodatkami(MGS z PSXa ? kto wie). Oni na kase AZ tak lapczywi nie sa, robiac oddzielna gre widocznie tak musi byc, a ze pojemnosc BR jest spora to kilkanascie giga (z moich obliczen ;]) zostanie wolnego, ale Kojima by na to nie pozwolil by znalazlo sie tylko gole MGO, wiec zapchaja ja do ostatniego bajta (bitu XD)
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez liqu!d » Śr lip 25, 07 17:28

podobnogameplay mgo jest ale jakos nigdzie sie nie natknalem na niego,moze komus sie udalo?
liqu!d
Coward Duck

Postprzez SaladinAI » Wt lip 31, 07 13:55

Video wywiad z Paytonem:

http://www.gametrailers.com/player/22946.html

Na temat oczywiście MGO, a więc trochę znanego infa jak też i screenów. Ale czym dokładnie jest SOP, drań nie chciał powiedzieć ;)
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Zychu(snipershit) » Wt lip 31, 07 18:26

Mam nadzieje ze bedzie MGO2 inaczej wyglodalo bo na tym tytule sie zawiodlem...
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Powrót do Metal Gear Online