Kills:10000
Deaths:10500.
kill'e dzielimy przez death'y
wychodzi:0,952... to bylo moje ratio,daje Wam link z rangami(tzn wymagania ktore nalezy spelnic aby otrzymac dana range)http://www.gamerhelp.com/ps2/MetalGearSolid3Subsistence/109161.shtml
tak jak pisalem,bylem dlugo CHA gdyz do najblizszej rangiEagle-EAG lub HOU)brakowalo mi blisko 0,35( dla HOU i EAG ratio wynosilo 1,3,ja mialem 0,95)wezmy pod uwage ze przy tych statsach(kill'e,death'y) chcialbym zdobyc HOU.zawsze liczbe killow dzielimy przez liczbe deathow,zalozmy ze nie umre ani razu,wiec dowiemy sie ile killow przy takim stanie statsow musialbym zdobyc.zrobimy odwrotne dzialanie do tego czyli mnozenie.ratio musi wynosic 1,3 wiec pomnozymy je przez 10500(liczba deathow)
1,3x10500=13650 - tyle killow musialbym miec przy tym stanie deathow(zdobyc ponad 3,5 tysiaca killow nie umiertajac-niemozliwe)wraz z wrastajaca liczba deathow ratio zmniejsza sie.na tym koncie musialbym zdobyc ponad 3,5tys killow zeby byc HOU.teraz zalozmy ze stworzylem nowe konto,mam 200 deathow,wiec ile musze miec killow aby byc HOU?
1,3x200=260 tyle musialbym miec killow.teraz sami sobie odpowiedzcie w ktorym przypadku jest latwiej-zdobyc 260 killow badz 3650 =]
dlatego ludzie zmieniali konta.grali poprostu dla rangi,istnialo cos takiego jak boosting(falszywe nabijanie statsow)sposobow bylo wiele,lecz nie bede sie na ten temat rozpisywal(moge na czyjes rzyczenie).nigdy nie boostowalem i nie opuszczalem pokoju np gdy dostalem granatem,po prostu brzydzilem sie boostingiem,nie bylem noobem,nie nawidzilem glitcherow(oszustow,cheaterow).
chcialem byc tez w jakims klanie.planowalem dolaczyc do PLP(Polish Patriots)jedynego polskiego klanu w mgo.jednak z gory bylo wiadomo ze grac nie bede(oierwsza czworka
byla juz wyklarowana,moglem byc rezerwowym)nie chcialem tego.okazalop sie ze jest wiecej Polakow w MGO.no wiec stworzylem wlasny klan-Death Row Crew.bylo nas trzech:
liqu!d(ja),Daniel_PL,Sub23zz.przez dlugi czas szukalismy czwartego gracza.nie moglismy kogokolwiek znalezc.jednak znalazl sie i to nie jeden.MaTriX[PL],CREWCUT<PL>
i anglik Shagohod,znany jako (MGE)AciD(MGE-Metal Gear Ellite-swego czasu jeden z najlepszych klanow)Acid byl FH,jak na tamten czas gracz tego pokroju byl rarytasem=]
wczesniej tez poznalem Kyo,jednak On nie chcial wstapic do klanu.Kyo to koles ktory uwielbial gras w Sneaking Mode(SNE),byl trzeci,jednak ostatecznie ulokowal sie na 4 miejscu w rankingu.Swietny koles,jeden z najlepszych moich kumpli poznanych mgo.grywalismy razem w SNE,szkoda ze pozniej musial przestac grac;/swietne partie razem rozegralismy.wczesniej trzymal sie ze swoimi kumplami(nie z polski) jednak ci zaprzestali grac,Kyo tez zamierzal odpuscic,bo gra bez kumpli na dluzsza mete stawala sie nudna.wtedy poznalismy sie blizej,wstapil do DRC.DRC zagralo tylko jedna klanowke przeciwko PLP.
w PLP grala ''pierwsza czworka'':
SPONSOR-polak
Metal_PL-polak
PITS-szkot
Silencer-polak
DRC:
liqu!d
Daniel_PL
Sub23zz
Shagohod
przegralismy ta klanowke,ale nie byla ona zabawna,bo Silencer po I mapue sie zmyl i trzeba bylo szukac kogos kto by go zasapil.
chlopaki nie trenowali,gralem tylko ja,AciD gral zbyt indywidualnie.potem opuscil nasze szeregi.krotko potem doszedlem do wniosku ze istnienie DRC w takiej postaci nie ma sensu,nie bylismy gotowi na gre na GB(gamebattles-na tej stronie byla nieoficjalna liga mgo)
PLP mialo problem Silencer wystawil ich po raz drugi.dogadalem sie z Metalem i zastapilem miejsce Silencera w PLP.pociagnalem za soba Kyo,ale wlasnie wtedy przerwal gre,o czym pisalem wyzej.utworzylem PLP na GB i zaczelismy grac klanowki.DRC po moim odejsciu sie rozpadlo,Sub i Matrix przestali grac,Crewcut juz wczesniej gral malo.Daniel pozniej dolaczyl do PLP.
Pierwsza klanowke zagralismy z TRB(The Red Berets-z belgii)mecz wygralismy 2-0 jednak nie bez trudow.pozniej przyszedl czas na LiT(Legione Italica-wlochy)pokonalismy ich 2-1,mecz zakonczyl sie neatywnie,obrazano nas za to ze wygralismy najprawdopodobniej;)pozniej zagralismy przeciwko TL(Team Legend)klan nowy ale bazujacy na starych graczach z PS(Playstation Forumers).najlepsza klanowka jaka zagralem w historii,przed tym meczem bylem najslabszy z PLP,po nim zyskalem miano najlepszego(jezeli ktorys z PLP zostal urazony to sorry)
zamieszcze fotke z tego meczu i wszystko powinno byc jasne=]

a tu jest dyskusja na temat tego meczu:
http://forum.mgs3league.com/viewtopic.p ... 18de376c8d
mecz z TL przegralismy i to z wielkim pechem.
I mapa-CUS(City Under Siege)-capture.
mape wygralismy dosyc gladko,przeciwnicy napewno byli zaskoczeni(coz TL bylo faworytem)
II mapa MNT(Mountain)screen wyzej zalaczony jest wlasnie z tej mapy,na ktorej bylem krolem :glasses2: dzialy sie tam cuda.
3 razykerotan ''byl nie do wziecia''nikt nie mogl go wziasc,konieczny byl reset hosta(a kazda runda wedlug zasad GB trwala dlugo-w capture)raz wylecialem z kerotanem za mape,czyli runda zostaje zaliczona przeciwnikowi.potem Metal wylecial(bylo to dziwne-byl daleko od krawedzi)do tego moi kumple narzkali na lagi).potrzebowalismy 3 sekund do wygranej i nie udalo sie.przegralismy ta mape.1-1,3 mapa miala rozstrzygnac kto jest lepszy.
III mapa KH-B(Killhouse B)nie mielismy szans,byli lepsi,urwalismy 1 runde tylko.
jako ze TL skladalo sie ze znanych europejskich graczy,szybko stalem sie rozpoznawalny,mimo tego ze przegralismy.tydzien pozniej zdobylem HOU.
natepny mecz przeciwko BiA(Brothers in Arms) wygralismy 2-1.
przedziwny mecz przeciwko DLA,musielismy grac 2 vs 4(ja i Metal),dokladniej cale zdarzenie zostalo opisane tutaj:http://forum.mgs3league.com/viewtopic.php?f=4&t=1839&p=46266&hilit=PLP&sid=a9dd488b17680530ad2953b237954655#p46266
przegralismy 2-1
gralismy jeszcze raz z TL,przegralismy 2-0.
wydaje mi sie ze gralismy jakies jeszcze klanowki ale nie pamietam jakiexD
no tak gralismy tez z amerykanami-DDC(Derty Dogg Crew)ktorzy ''przybyli do europy po tym jak amerykanski serwer zostal zamkniety.byli najlepisi w tamtym czasie i zreszta jako klan zostali niepokonani do konca...grali w ow czas na 60HZ w czasie gdy my europejczycy na 50HZ.jezeli chcecie zobaczyc czym to sie rozni odpalcie gre ktore daje mozliwosc grania w 60 i 50HZ,powiem krotko-przynmajmniej o 1/5 gra jest szybsza,to powodowalo ze wyczyniali cuda(np gosciu mial 5% zdrowia,ja 100%-ja uzywalem auto-aima,on tez.on musial wpakowac mi 6 kulek,ja mu 1.on mnie zabil,i zostal nietkniety o.O to bylo niemozliwe)pozniej odkryto co to powodowalo-60HZ,przelaczyli sie na 50 i gra z nimi stala sie normalna.nie zmienilo sie jedno-dalej krolowali(coz mieli zagrane od 3000-5000 godzin w mgo o.O)przegralismy z nimi 2-0.
potem przestalismy grac klanowki,Sponsor i Pitts przestali grac spotykalismy sie tylko na klanowkach(co moim zdanie bylo przyczyna tych porazek),a Metal gral sporadycznie,tylko ja gralem dalej.oprocz mnie gral jeeszcze Daniel_PL-kumpel z czasow DRC,pozniej wkurzal mnie i wyrzucilem go z listy przyjaciol za to powedrowal na moja czarna liste-n00b<lol>
PLP przestalo grac,jednak ja pracowalem dalej na swoja reputacje(czytaj:stawalem sie lepszy)z czasem gra stawala sie coraz lepsza(mimo ze bardziej zalagowana).
Polacy jakich spotkalem w MGO:
Kyo-moj najlepszy ziomek z mgo,swietne sie bawilismy spedzajac razem czas prze ''snejkowaniu''w duzej mierze to On pomogl mi stac sie jednym z najlepszych w tym trybie,kilka dni przed zamknieciem serwera zlalem najlepszego goscia w sneaking,dzieki Kyo za wszystko:)
Metal_PL -drugi najlepszy kumpel,swietne gry w capture zaliczylismy razem.po meczu z DLA gdzie gralismy 2 vs 4 i prawie ich pokonalismy,zaczalem nas nazywac ''dream team''dzieki za wszystko Metal.
Sponsor-wprowadzal mnie w swait mgo,mocna strona PLP(do czasu gdy gral)spoko koles,dzieki
Daniel_PL-n00b:P
Sub23zz-szkoda ze przestal grac,zanim dolaczylem do PLP,w DRC tworzylismy niezly dwuosobowy zespol.
KowalPL-poznalem dosyc pozno,wiele powiedziec nie moge o nim,ale wywarl na mnie dobre wrazenie
Przem-to samo co Kowal
JackTheRipperPL-n00b,pokazal sie ze zlej strony
Crewcut<PL>-zbyt malo czasu gralismy zebo oceniac
Matrix[PL]-super koles,przestal grac,za wczesnie:( ps gdzie jest nasze 24h bez przerwy?:P
SniperShitPL-gralem z nim tylko raz
PiotrB-gral z moim bratem,tez raz
MIH-pomogl mi z headsetem w sprawie ps3,dzieki
Solid Sorrow-spoko koles,szkoda ze tak malo gral
Silencer-dziwak xD
MissMeryl(dziewczyna xD)-spoko tylko marudzila jak za duzo auto-aima uzywalem:P
Kotetsu(anglik z polskimi korzeniami,gracz PLP)grajac trenowalem z nim moj angielski=]
M80 The Wolf(znany jako Handycrap101,amerykanin z polskimi korzeniami swietny koles,to On jest najlepszym graczem w MGO,lider DDC-Derty Dogg Crew i to On nazwal mnie ''polish god'' ^^)swietne gry razem zagralismy z czolowka europejskich graczy,przydalby sie w PLP=]
dzieki wszystkim ktorych wymienilem,nie wiem czy bede gral w mgo2,takze wstrzymuje sie z gadaniem''cya all in mgo2''.
nie bede wymienial wszystkich znajomych bo lista bylaby barzdzo dluga a juz i tak sporo napisalem.
w ciagu pol roku stalem sie jednym z najlepszych(tak ludzie mowili)nie zalezy mi na chwaleniu sie moimi osiagnieciami chcialbym je Wam przedstawic tylko.przez najlepszego gracza MGO zostalem okreslony jako ''polish god''co bez watpienia jest zaszczytem.poznalem wielu ludzi,swietnych graczy.
jezeli chodzi o range to ostatecznie zostalem Fox'em(chodz moje ratio wynosilo ponad 1,5 czyli moglem byc Fox Houndem,ale brakowalo mi troche zwyciestw druzynowych,gdyz zawsze gralem po slabszej stronie)pomiedzy HOU a FOXem mialem DOBa.
szkoda ze nie udalo sie nam zaistniec jako klan(PLP)gdyby chlopaki grali dalej pewnie bysmy troche namieszali.jednak nie zrozumcie mnie zle-nikogo nie winie,to byla tylko gra,kazdy ma swoje prywatne-prawdziwe zycie,chodz dla mnie mgo bylo czyms wiecej niz tylko gra...
PS pisze to juz ponad 4godziny l0l i tak nie mam co robic;/,sorry jezeli tekst jest troche rozlazly,pisalem go z przerwami.jezeli jakies pojecie,skrot,slowo jest nie jasne,pytajcie,odpowiem.
na koniec troche moich statsow :
liqu!d-Player Stats General Info
Player Stats All Rules Score Data
Score Rankings 4 (Rankings)
Rank Points 147
Kills 44456
Deaths 28445
Kill Streak 86
Death Streak 19
Stuns 1040
Stuns Received 927
Category Current Score/Ranking
Head Shots 19715
Head Shots Received 12940
Scorpion Kills 31
Knife Kills 57
Teammate Kills 150
Teammate Stuns 14
Radio Uses 15762
Text Chats Uses 18201
Times Eaten 8110
Rolls/Evasions 112361
Infrared Goggle Uses 2 h 21 m
Team Wins 10223
Goals Reached as Snake 923
Snake Frags 717
Kerotans Placed 2597
Kerotans Placed for Win 1074
Cargo Deliveries 29
Rounds Played 15799
Rounds Played without Dying 7364
Play Time 973 h 28 m
ogolny ranking najlepszych graczy w europie(34 pozycje)
Rank Player
1 KUKUSHKA
2 CELAL SNAKE
3 Hi Snake
4 liqu!d
5 [F'SA]FOMBE
6 Carlindherax
7 Jatak
8 Killer
9 [TLS] LIQUID
10 [FX]ToonFisch
11 Darkstealth
12 Ghost
13 Snake_eater
14 Omega Ray[FIN]
15 Vergil Sparda
16 REDWINGS
17 PAULIEPOOS
18 =[OBF]=DESM8U
19 <UFX>The Boss
20 [28] Snake
21 SquallLionHeArt
22 [PBO]XTREMSNAKE
23 (MGE) SmallBoss
24 LanzaKd
25 ANTONIO MONTANA
26 Murda
27 [OuT.nAruTo-]
28 [COBRA] Pul_x
29 [SLP]Axel
30 Bahamut
31 LioN-HearT
32 Unknown
33 [PBO] Gillian
34 Metal_PL
(ranking bylby inny gdyby wziasc pod uwage umiejetnosci,nie punkty)
i fotka=]
http://www.kalisz.mm.pl/~kyo/MGO/DSC06068.JPG
dzieki za uwage.