Levele & sloths????

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Levele & sloths????

Postprzez Sylwo » N mar 08, 09 10:37

Witam, mam problem poniewaz mam 13 lvl i slotha i nie mam pojecia jak go zlikwidowac... słyszałem ze jedyny sposob to strzały w głowe... jesli wiecie cos na ten temat prosze o pomoc?? i jeszcze chciałem się dowiedziec gdzie najlepiej podwyzszyc level?? pozdrawiam.
Sylwo
Inkarnacja VR

Postprzez Crusher » N mar 08, 09 11:12

hmmm... ahh te slothy to jest najgłupsza ranga ze wszystkich bo tak naprawdę w ogóle się w nią nie ingeruje...

Najlepiej wejdź na jakiś "żółty" mecz odpowiedni dla Ciebie, z twoją ulubioną mapą, wypij po 3 redbulle i zacznij czochrać heady co chwila itd. Chyba niema innego lepszego sposobu... Chociaż zawsze możesz normalnie se grywać jak człowiek i czekać aż sloth zniknie ale to troche potrwa...

Lepiej mi wytłumaczcie jak to jest możliwe że gram połowę dnia, w każdym meczu jestem w pierwszej trójce, a i tak mam 7 Level -_- ...idiotyzm...
Crusher
Vamp

Postprzez Kazuun » N mar 08, 09 11:30

Ech..... lvl zalezy od tego kogo zabijasz... Zabijesz 100 razy kogoś z niższym lvlem i Ci nic nie wzrośnie. Zabijesz pare razy kogoś z lvlami wyższymi i 2-3 i od razu lvl up. Najgorzej jest własnie grac z ludźmi słabszymi niż Ty. BO tam spadniesz na łeb na szyję.

Sloth. Slotha ciężko zbić chyba w uczciwy sposób. Ogólnie chodzi o to że musisz zabijać głownie headshotami, samemu ginąc NIE od headów, ale zwykłych ran w tors.
Ja swojego leniwca już mam od..... Lostu, ile to będzie ? Miesiąc ?
Najgorsze to, że "dostałem" go w "prezencie" od pewnego kolegi, a nie z braku skilla.... ale ludzi to i tak do mnie zniechęca.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Lost » N mar 08, 09 12:00

Kazuun napisał(a):Ja swojego leniwca już mam od..... Lostu, ile to będzie ? Miesiąc ?
Najgorsze to, że "dostałem" go w "prezencie" od pewnego kolegi, a nie z braku skilla.... ale ludzi to i tak do mnie zniechęca.

Ponad miesiąc Kazuun. Coś koło trzech chyba nawet...
A mówiłem, żeby ustawkę na gościa zorganizować, to nie chcieliście. ;D

Jaki z tego wniosek? Uważać na boosterów!!!!!!
Lost
Zanzibar

Postprzez maciusman » N mar 08, 09 13:15

Dopoki bedziesz ginac w wiekszosci przez headshoty , slocik Ci nie zniknie.
Jesli masz problem z unikaniem headow , to wg mnie najszybciej go zlikwidujesz jesli pograsz troche tylko na noze , jak jestes dobry moze i nawet rekin Ci wejdzie :)
maciusman
Red Blaster

Postprzez liquidgary » N mar 08, 09 14:37

Naucz sie chowac w karton, wtedy nie widac glowy wiec i trafic w nia trudniej. No i graj z lepszymi od siebie bo z ze slabszymi to tylko lv ci spadnie.
liquidgary
Fire Trooper

Postprzez Kazuun » N mar 08, 09 14:43

Jaws nie dostaje się tylko za podrzynanie gardła w chwycie CQC ?

A co do nozy... mam takie zdolności do niego, że:
- 1 kill
- 15 zgonów

Poza tym, żeby spadł Sloth muszę TYLKO ginąć nie od head shotów, czy samemu TEŻ zabijać headami (niby wtedy Eagle) ?
Raz aż odwaliłem cała runde )99 minut) w kartonie i nie dostałem Żółwika :/
Kazuun
The End

Postprzez ivanesca » N mar 08, 09 15:20

Nie wiem czy to możliwe żeby tak po prostu "spadł Sloth". On zniknie przy Twojej nazwie kiedy zdobędziesz inny emblem (ten wskoczy na miejsce slotha ale jak ktoś sprawdzi Twoje Personal Data to sloth dalej tam będzie). Hej! Ale to nie jest problem. Co Ci ten emblemat przeszkadza? Prawie każdy swoją pierwszą postacią nabawiał się slotha- bo na początku człowiek nie wie co robić i jak grać. Ale widziałam 12-14 levele, które miały leniwca a grały świetnie i nic nie ustępowały w grze większości "niby FoxHoundów".
Rany! A kto Ci dał przesiedzieć całą rundę w kartonie?! Na jakiś łaskawców trafiłeś. To może spróbuj pół dnia się tak wynudzić- wtedy na pewno dostaniesz żółwia... albo kurczaka.
Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by.
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Kazuun » N mar 08, 09 15:25

"ONLY BOX" - ten serwer dał mi się wynudzić :P

A czemu nie chcę Slotha ? Mnie to wisi osobiście, znajomym też, bo wiemy co każdy z nas umie. Ale jak nam ktoś obcy wpadł w pt do Survi teamu i na starcie wrzasnął: "OMG, kik the Sloth n00b !!!!!!" to się można wkurczyć :P
Kazuun
The End

Postprzez ivanesca » N mar 08, 09 15:34

To takimi głupkami się nie przejmuj. Ty przecież znasz swoją wartość. Zresztą wiesz- jeśli jesteś dobry to podwójna satysfakcja pokazać takiemu co umie sloth! Ale jak Ci to tak przeszkadza to najprościej byłoby po prostu zlikwidować sobie tą postać i założyć nową. Wiesz już jak grać, jesteś wyrobiony- na Survivalach w ciągu chwili osiągniesz z powrotem level, który masz teraz.
Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by.
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Kazuun » N mar 08, 09 16:22

....i zrobić sobie murzynkę z białymi włosami... mrrrau xD

Nie chce mi się rwd zbierać na ciuchy na nowo :P
Kazuun
The End

Postprzez mkmario » N mar 08, 09 17:01

Jak chcesz sie pozbyć Slotha to odstaw MGO na miesiąc i dostaniesz Tsuchinoko :D
mkmario
Red Blaster

Postprzez maciusman » N mar 08, 09 17:57

Kazuun napisał(a):Jaws nie dostaje się tylko za podrzynanie gardła w chwycie CQC ?

Nie, po prostu trzeba zabijac nozem , bez znaczenia jak. A jak Ci nozem nie idzie , to przeciez mozna grac na '' no headshot mode ". I nie musisz go zastepowac innym emblemem , chodzi o to , zebys nie spelnial warunkow na slota, a wtedy zniknie. Oczywiscie , nie wykasuje sie on z historii emblemow jakie miales.
A odnosnie konkretow na temat poszczegolnych emblemow
http://www.grompl.fora.pl/mgo,14/zwierz ... e,127.html
maciusman
Red Blaster

Postprzez Brylant156 » N mar 08, 09 18:18

Kazuun napisał(a):"ONLY BOX" - ten serwer dał mi się wynudzić :P

A czemu nie chcę Slotha ? Mnie to wisi osobiście, znajomym też, bo wiemy co każdy z nas umie. Ale jak nam ktoś obcy wpadł w pt do Survi teamu i na starcie wrzasnął: "OMG, kik the Sloth n00b !!!!!!" to się można wkurczyć :P

Żal mi takich ludzi albo FH których jak zabijesz od razu chcą Cie wyrzucić z serva ...

Są to gracze którzy tylko martwią się tylko o staty,lvl i emblemant ;P nie chodzi im o dobra zabawe ktorą ma zapewnić "gra"

Btw: Wal same heady Kazzun :D albo zabij nożem jakies 100 osób pod rzad tylko nozem to wtedy dostaniesz jaws najlepiej skitraj sie w MM w domku poustawiaj Playboye i jak gość sie złapie to ogłusz go nożem i później zabij szybko powinien Ci sie pojawic Jaws według mnie
Brylant156
Black Viper

Postprzez Sylwo » N mar 08, 09 19:35

Wielkie dzięki za odpowiedzi... szczerze macie racje nie ma co się przejmować slothem dzisiaj grałem z 17 lvl 1vs1 capture mision i dostawał baty aż rozłączył gre hehe pewnie niezle sie wpienił :-) pozdrawiam.
Sylwo
Inkarnacja VR

Postprzez PROvano » N mar 08, 09 23:35

Najlepszy sposób nie czekaj z wymarzeniem aż wskoczy Ci inny Emblem... tylko graj jak umiesz a gra Cie czymś wynagrodzi! A co do lvl polecam Survi tam lvl'e idą jak szalone. No to chyba wszystko...
Dzięki za uwagę
pzdr.
Ostatnio edytowano Pn mar 09, 09 00:34 przez PROvano, łącznie edytowano 1 raz
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez ivanesca » Pn mar 09, 09 00:14

Sylwo napisał(a):i jeszcze chciałem się dowiedziec gdzie najlepiej podwyzszyc level??

Oczywiście survivale, ale jeśli ktoś nie ma dostępu, to mam wrażenie, że najprędzej levele wzrastają na Rescue. Chociaż mogę się mylić...
ivanesca
Red Blaster

Postprzez liquidgary » Pn mar 16, 09 20:59

ivanesca napisał(a):
Sylwo napisał(a):i jeszcze chciałem się dowiedziec gdzie najlepiej podwyzszyc level??

Oczywiście survivale, ale jeśli ktoś nie ma dostępu, to mam wrażenie, że najprędzej levele wzrastają na Rescue. Chociaż mogę się mylić...

RES. Dlatego wszyscy tak szybko wchodza i wychodza jak gina....
liquidgary
Fire Trooper

Postprzez maciusman » Pn mar 16, 09 21:47

Dokladnie , cholerni leaverzy. Poza survivalem nie da sie juz grac w RES i TSNE , bo gra zaczyna sie 6 na 6 , a po pol minucie jest juz 6 na 4, zeby na sam koniec 6 na 2. Zaczyna sie druga runda , w miedzyczasie dochodzi kilku , tylko po to zeby na koniec znow byla powtorka z 1 rundy. A najlepsi sa ci co wychodza i zaraz wchodza z powrotem , miejsca na block liscie mi juz brakuje. Szalu mozna dostac , bo przez takich nedznych pozerow nie da sie grac. Konami powinno tak ustawic zasady rozgrywki , zeby ucieczka nie ratowala przed spadkami leveli i emblemow.
maciusman
Red Blaster

Postprzez Gac666xx » Pn mar 16, 09 21:58

Czyli system tracenia leveli to epic fail jakich mało.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn mar 16, 09 21:58

Czyli system tracenia leveli to epic fail jakich mało.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Pn mar 16, 09 21:59

maciusman napisał(a):Konami powinno tak ustawic zasady rozgrywki , zeby ucieczka nie ratowala przed spadkami leveli i emblemow.

Jak najbardziej. Jest to chyba najbardziej wkurczająca rzecz w MGO.
Powinno być tak, że wszelakie statsy zapisują się na bierząco, a nie dopiero pod koniec meczu. Albo Jakieś kary za wszelakie disconnecty.
Kazuun
The End

Postprzez ivanesca » Pn mar 16, 09 22:02

Tak jest jak sobie ludzie sztucznie nabijają levele i emblematy. Wiedzą, że na nie nie zasługują więc żeby nie stracić zdobyczy uciekają. Kilka miesięcy temu jak widziałam Dobermana albo Foxa naprawdę miałam nerwy przed grą z nim. Teraz na survivalach prawie każda drużyna ma same FoxHoundy od góry do dołu. Śmieszne jest to, że właśnie te 15 levele z FoxHoundami bardzo często uciekają przed slothami. Ale po co się przejmować? Czy to nie fajne jak na turnieju losujesz same takie 14-15 z ładnymi emblematami, zaczynacie grać i widzisz jak delikwenci jeden za drugim opuszczają pokój. Wygrałeś i przechodzisz do kolejnej rundy... Wiem, mało to ambitne ale śmieszne.
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Brylant156 » Pn mar 16, 09 22:36

Kazuun napisał(a):
maciusman napisał(a):Konami powinno tak ustawic zasady rozgrywki , zeby ucieczka nie ratowala przed spadkami leveli i emblemow.

Jak najbardziej. Jest to chyba najbardziej wkurczająca rzecz w MGO.
Powinno być tak, że wszelakie statsy zapisują się na bierząco, a nie dopiero pod koniec meczu. Albo Jakieś kary za wszelakie disconnecty.

I tak jest Edziu jak zginiesz albo kogos zabijesz to automatycznie CI nabija staty ...

Jest tak tylko z punktami jak mowisz... trzeba dotrzeć do końca żeby Ci wpłyneły na konto :P

A co do Ivanesci zgadzam się zrobienie sobie FH fałszywego jest niezbyt trudno mało jest prawdziwych FH.

Mam jakieś ok 3700 rund i niestety tylko 1800 wygranych ale jakoś się nie zamartwiam z tego powodu, bo wiem ze kazda runda była zdobyta uczciwie :P
Brylant156
Black Viper

Postprzez Kazuun » Pn mar 16, 09 22:48

Oj chyba nie jest Brylu. To skąd fala Leaversów? Koles wie, zę nie ma szans to nawet na stuna nie czeka, a już leaving (mowa o TSNK).
Kazuun
The End

Postprzez Brylant156 » Wt mar 17, 09 00:00

boją się ze lvl im spadnie albo emble ucieknie wiesz Fh musza miec 65% wygranych rund itp wiec dlatego wszyscy uciekaja nie chca stracic swojego falszywego emblematu :P
Brylant156
Black Viper

Postprzez Kazuun » Wt mar 17, 09 00:55

DC się powinno liczyć jako przegrana runda. I juz byśmy mieli zniknięcie 80% Foxiów ;p
Kazuun
The End

Postprzez tomekx90 » Wt mar 17, 09 01:50

co prawda to prawda :D ale cieszmy sie tym że jest jakaś grupa graczy która jednak gra by grać a nie dla statystyk lub emblematów :D a co do tych co maja 3lvl w uciekaniu to szkoda gadać...
tomekx90
Fire Trooper

Postprzez ColonelAI » Wt mar 17, 09 23:08

Ja mam leniwca i mam go głęboko. Też raz mnie Fox Houndy wyrzuciły, ale po co się tym przejmować. To jest gra. Zabawa! Wirtualny paintball. Takim gostkom co zależy na emblematach i levelach to należy tylko współczuć.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez liquidgary » Cz mar 19, 09 19:33

Levele sa po to zeby je zdobywac. MGO po to zeby grac a nooby zeby ich lać.
Ja osobiscie nie moge zdobyc zadnego emblemu... Gdzies tam kiedys mialem orła i sowe.
liquidgary
Fire Trooper

Następna strona

Powrót do Metal Gear Online