Początki takiego nooba jak ja

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Początki takiego nooba jak ja

Postprzez Mikos_92 » Pn mar 23, 09 23:40

Witam prawdziwych wyjadaczy MGS'a

Gram od dzisiaj. Im dłużej to robię mam coraz więcej pytań, ale to już tak jest ze mną.

1 Czy podczas meczów są dostępne tylko i wyłącznie te "zwyczajne" bronie? Czy to zależy od serwera? Precyzując pytanie chodzi mi o to czy kiedyś się pobawię M4 z granatnikiem kolimatorem i innymi bajerami.

2 Mianowicie punkty w meczu. Tnę wiarę jak oszalały mam najwięcej zabić(pewnie na noobowych serwach) a i tak nie mam ich najwięcej.

3 Te punkty rewardz czy jak to tam się zwie. Gram ciągle ubijam wiarę zdarza mi się że jestem 1 na liście a i tak te punkty mi nie przybywają.

4 Czy skille mają coś do zadawania większego damage??

Wybaczcie ze tyle pytań od razu, wiem ze po części moje odpowiedzi są na forum ale nie są do końca wyjaśnione pod moim względem. Z góry dziękuje

Pzdr 4 all
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Kazuun » Wt mar 24, 09 00:37

1) Kolimator, luneta, granatnik, shotgun i inne dodatki do M4 są dostępne tylko na serwerach z Drebin pointsami włączonymi. przy wyborze broni, najedź na M4 i wciśnij "trójkąt"

2) Kill +3 pkt, zgon -2 pkt, asysta +1 pkt itp...

3) Reward pointsy dostajesz nie za kille. Za wygrywane i przegrywane mecze w lobby Survival (środa, czwartek i piątek - 18:00 do 22:00), lub za granie w lobby Automatching (+10 pkt za mecz). Było na forum, używaj szukaja :)

4) Nie. Tylko opisane przy nich właściwości jak odrzut, reload itp. Jedyny wyjątek to skill CQC który zwieksza prędkośc zbijanej Psyche oraz jej ilość przy rzucie.

Cuś jeszcze ?
BTW< jest już topic do takich pytań, po co nowy ?
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez PROvano » Wt mar 24, 09 00:58

Mikos_92 napisał(a):Witam prawdziwych wyjadaczy MGS'a

Gram od dzisiaj. Im dłużej to robię mam coraz więcej pytań, ale to już tak jest ze mną.

1 Czy podczas meczów są dostępne tylko i wyłącznie te "zwyczajne" bronie? Czy to zależy od serwera? Precyzując pytanie chodzi mi o to czy kiedyś się pobawię M4 z granatnikiem kolimatorem i innymi bajerami.

2 Mianowicie punkty w meczu. Tnę wiarę jak oszalały mam najwięcej zabić(pewnie na noobowych serwach) a i tak nie mam ich najwięcej.

3 Te punkty rewardz czy jak to tam się zwie. Gram ciągle ubijam wiarę zdarza mi się że jestem 1 na liście a i tak te punkty mi nie przybywają.

4 Czy skille mają coś do zadawania większego damage??

Wybaczcie ze tyle pytań od razu, wiem ze po części moje odpowiedzi są na forum ale nie są do końca wyjaśnione pod moim względem. Z góry dziękuje

Pzdr 4 all

Więc odpowiem Ci na twoje jakże "wspaniałe" pytania żeby zaspokoić twą wiedzie na temat MGO :]. A więc zaczynam:
*1.To zależy jak ustawi Host z Dp czy bez. W normalnym (czyli bez) będziesz miał do dyspozycji jedynie sprzęt który nie można polepszać itp. itd. oraz tylko podstawowe rodzaje (po 2 na rodzaj jeśli się nie myle). Zaś w pokoju gdzie jest włączony DP (jak wybierasz server to widać jest duża literka D w kółeczku)Masz o wiele więcej broni lecz by je odblokować potrzebujesz pkt (nie myl tego z Reward Pkt!) które możesz nabić jedynie zabijając kogoś (nie nie swojego kumpla z Team'u).

*2.Sprecyzuj dokładnie o co Ci chodzi bo tego pytania nie rozumiem... widzę jedynie jak by to mój kumpel powiedział "Random Letters" :D(jeśli chodzi Ci o pkt pod koniec rundy to są one przydzielane za Zabicia oraz odejmowane za śmierć :P)

*3. Te pkt zdobywasz jedynie grając na Survivalach (od środy do piątku)a żeby grać na Survivalach potrzebujesz dodatków (czyt Meme,Gene itd poszukaj na Forum) a tak to otrzymujesz jedynie 50 pkt (prócz środy wtedy jest jakiś bonus i dostajesz 100)dziennie.. żeby wbić więcej jednego dnia polecam AutoMatching.. :P

*4.Nie nie zwiększają Dmg. tylko np. assault zmniejsza odrzut i pozwala szybciej przeładować.. Itp itd. (Poczytaj Forum Really...)

Mam nadzieje iż jakoś sensownie odpowiedziałem na twoje "dociekłe" pytania :D.Have a Nice Day and Get a Life :D
Pzdr

P.S Kur... wysyłałem tego posta z pół godz... :| coraz weseliej się robi widze że ja.. :P
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez Mikos_92 » Wt mar 24, 09 09:38

Więc tak dziękuje za wasze odpowiedzi :) lecz niestety mam jeszcze jedno ale.. :P

Ja wchodzę zawsze w Free battle czy jak to tam się zwie, bo w tamtym automaching to czekam około 10 minut czasami i mi później wyskakuje jakiś error(pewnie nie uzbierało wystarczającej liczby graczy) Rozegrałem już około 15 meczy i żadnych punktów reward nie zdobyłem :( nie czaje tego. Zresztą pełno tam frajerów bo jak wbiłem na serw co wiara miała po 15 level to paru pisało laught(może przez moje skille lub też niski level) a ch** ze ciąłem tego frajera jak ziemniaki na frytki. Oczywiście nie wszystkich :P bo w takich gierkach przydaje się myszka xD Może jednak kupie tego fragFX na ps czy jak to tam się zwie.

I o co chodzi z tym sloth czy jak to tam się pisze bo nie jestem zorientowany we wszystkim. Ciężko mi na raz wszystko ogarnąć. Bo wy mówiliście ze to można złapać jak ktoś lami heh. Może już to mam chodź wątpię.
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Brylant156 » Wt mar 24, 09 09:47

Punkty RWD zdybywasz tylko w automatching 10 za kazdy skonczony mecz

10 rund ==100 RWd

100 rund== 1000RWd

jak CI bardzo na czymś zalezy to mozna sie tam pomęczyć ja przez sam weekend zdobyłem tam 1300 Rwd

ale na poczatek proponuje te loby dla poczatkujacych zebys oogarnął co i jak.
Brylant156
Black Viper

Postprzez Kazuun » Wt mar 24, 09 12:47

Sloth to jeden z emblemów/tytułów w MGO (ludzie różnie na to mówią). Na forum Zanzi masz napisane jak zdobyć jaki emblemat.
Kazuun
The End

Postprzez Mikos_92 » Wt mar 24, 09 17:16

Automaching tez jest w jakieś określone dni ?? Bo wczoraj próbowałem wbić i ni ch*ja nie mogłem 10 minut czekałem i nic :( Wyskakuje error po 10 minutach czekania i dupa.
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez PROvano » Wt mar 24, 09 17:25

Bo na prawdę mało ludzi gra już w AutoMatching... 250 osób na serv'ie to jest max.. i jeśli masz już "wysoki" lvl jest ciężko, ponieważ program wyszukuje przeciwników na twoim poziomie... (no 3+/- lvl).
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez Mikos_92 » Wt mar 24, 09 17:48

Czyli mam czekać po prostu aż mnie zaloguje. Nie mam właśnie dużego poziomu bo grać zacząłem dopiero wczoraj. Czasami czekam do 5 minut i kurde potrzebuje 10 kolesi a na 4 mi się zatrzymuje
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez PROvano » Wt mar 24, 09 17:53

No to czekać tylko Ci zostaje... :P Najlepiej jak chcesz grać na AutoMatching'u to zaczynaj grę o godz. 18 i wyżej. Bo wcześniej ciężko się wbić (zbyt mała ilość ludzi..)
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez Mikos_92 » Wt mar 24, 09 17:59

Dzięki za wasze odpowiedzi szanuje to :D Pozdrawiam
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez PROvano » Wt mar 24, 09 18:27

Spoko jeśli masz jeszcze jakieś pytania to dawaj... chętnie pomogę, Bo na razie jestem tylko w stanie odpowiadać na pytania. (bo co można innego robić na Forum)

Btw. jeśli chodzi o przyznawanie emblematów to są one przyznawane , za wyniki tygodniowe... więc można co tydzień zdobyć nowy Emblemat. Ale tu odsyłam na Profil YT u Mario który pokazuje nowe zdobycze.
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez Kazuun » Wt mar 24, 09 18:28

Ja nigdy specjalnie długo nie czekałem na mecze w Automatchingu. Fakt, zdażyło się parę Errorów, ale to policzyć na palcach jednej ręki.
Jeżeli zależy Ci na RWD pointsach, to chyba najlepiej będzie kupić dodatki i grać w Survi. Nie masz jakiejś rodzinki zagranicą gdzieś? Może kolega wyjechał do pracy na trochę albo coś? Może przeszukaj Allegro.
Chociaż tu istnieje mały problem.... z małym lvlem i godzinami online pewnie będą Cię ludzie kopać z drużyny. Najlepiej znaleźć klan, który wychowa młodą owieczkę na starego barana.... eee, źle.. na dumnego wilka!! :)

PS:
Brylu, jesteś pewien, że 10 RUND = 100 pkt? :>:>:>
Kazuun
The End

Postprzez PROvano » Wt mar 24, 09 18:45

Też długo nie oczekiwałem w AutoMatchingu... wytrzymywałem jedynie chyba 5 min i potem nerwica mnie brała i wyłączałem bo nie mogłem patrzeć jak przeszukuje 2/3 lvl... hmm jeśli się nie myle to chyba za każdą runde dostajemy 10pkt czyli pod koniec meczu dostajemy 20 pkt czyli:

1mecz=20pkt
10meczy=200pkt
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez Brylant156 » Wt mar 24, 09 19:58

oj dobra :P mały bład :P

Jeeeju grałem ostatnio z nadzieją ze hound mi sie pojawi a tu zamiast niego Corcodile :(
Brylant156
Black Viper

Postprzez Mikos_92 » Wt mar 24, 09 21:51

To widzę że trzeba się trochę namęczyć aby ustukać na jakiś porządny strój xD

Właśnie a te rangi gdzie się pojawiają typu sloth i te inne xD?

Czy można zmienić wygląd mojego ziomka na inny z tych dostępnych na początku jak się go tworzyło??

Teraz trochę zaofftopuje xD Jak was ktoś położy chwytem CQC na glebę to nie wstawajcie z tego względu ze koleś będzie myślał ze jesteśmy ogłuszeni. W środku pola walki nie będzie sprawdzał czy nad wami świecą się gwiazdki :D Wtedy gdy się odwróci plecami wstajemy i czy kulki w plecy xD (pewnie żadna eureka ale może ktoś tego nie zauważył)

Właśnie czy jak ogłuszymy jakiegoś ziomka to warto go dobijać?? Bo jak na razie tak robiłem, tak jak Rusek z II WS
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez maciusman » Wt mar 24, 09 22:45

Mikos_92 napisał(a):Teraz trochę zaofftopuje xD Jak was ktoś położy chwytem CQC na glebę to nie wstawajcie z tego względu ze koleś będzie myślał ze jesteśmy ogłuszeni. W środku pola walki nie będzie sprawdzał czy nad wami świecą się gwiazdki :D Wtedy gdy się odwróci plecami wstajemy i czy kulki w plecy xD (pewnie żadna eureka ale może ktoś tego nie zauważył)
Właśnie czy jak ogłuszymy jakiegoś ziomka to warto go dobijać?? Bo jak na razie tak robiłem, tak jak Rusek z II WS

No bajera :D Tylko powiedz mi jeszcze gdzie jest to lobby dla niewidomych , bo nie mialem szczescia na nie trafic ;)
A tak serio , jak zaczniesz gre z troszke wyzszymi levelami , to ten numer moze juz Ci nie przejsc :)
Czy warto dobijac ?? Stary , toz to darmowe headshoty , chyba ze zamiast hawka chcesz sie dorobic emblemu golebia :)
maciusman
Red Blaster

Postprzez PROvano » Wt mar 24, 09 22:51

Mikos_92 napisał(a):To widzę że trzeba się trochę namęczyć aby ustukać na jakiś porządny strój xD

Właśnie a te rangi gdzie się pojawiają typu sloth i te inne xD?

Czy można zmienić wygląd mojego ziomka na inny z tych dostępnych na początku jak się go tworzyło??

Teraz trochę zaofftopuje xD Jak was ktoś położy chwytem CQC na glebę to nie wstawajcie z tego względu ze koleś będzie myślał ze jesteśmy ogłuszeni. W środku pola walki nie będzie sprawdzał czy nad wami świecą się gwiazdki :D Wtedy gdy się odwróci plecami wstajemy i czy kulki w plecy xD (pewnie żadna eureka ale może ktoś tego nie zauważył)

Odpowiem tobie tak żeby mieć porządny strój bez Packów to na Serio trzeba się cholernie napocić by coś uzbierać. Musisz liczyć na to że Konami znów rozda free RWD point'y wszystkim ludzią. A takich akcji jest strasznie mało...
Personal Stats tam masz wszystko. Rangi jakie zdobyłeś ile headów sprzedałeś Etc. Etc. Wystarczy być ciekawskim i wiedzieć gdzie szukać.
Ale o jaki wygląd Ci chodzi? (twarz etc.?)Jeśli o to. To niestety tego już nie zmienisz a jeśli chodzi Ci o ubiór to Da się.
Pozwól że odniosę się do twojego jak to nazwałeś offtop'a moim zdaniem takie nr. przechodzą jedynie w RES/TSNE i jedynie gdy masz wielkie szczęście. A w innych trybach to nawet nie ma co próbować... Ludzie (już bardziej ogarnięci z Grą) automatycznie dobijają ofiare jeśli leży i nic nie ma nad głową (czyt. Gwiazdki,wspaniałe "ZzZz")to możesz spodziewać się ze zanim przebiegnie obok Ciebie wbije twoją głowe w ziemię...
A dobijać się opłaca w każdym trybie. Widzisz iż ktoś leży uśpiony strzał w głowe i jedziesz dalej... a jeśli chcesz emblem rekina to dobijasz takiego delikwenta Nożem.
Dla każdego coś dobrego! :D
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez Mikos_92 » Śr mar 25, 09 00:11

A jak właśnie dobić nożem xD? Bo nawet tego w singlu nie robiłem czy chodzi ci o poderżnięcie gardła xD?
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez PROvano » Śr mar 25, 09 00:15

Chodzi mi o normalne Dobicie przeciwnika... jak leży na ziemi. Serio nie wiesz jak to zobić? To może zrób tak jak widzisz iż ktoś lezy na ziemi i się nie rusza (czyt. jest ogłuszony,lub uśpiony) połóż się przy nim z nożem i go dziabnij... (: Jeśli uzywasz FPV podczas gry to zupełnie inna bajka.
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez Kazuun » Śr mar 25, 09 00:24

Hmm, jeszcze nigdy się nie spotkałem z akcją, że ktoś mną rzucił i se poszedł xD Jedyna sytuacja w jakiej dopuszczam brak natychmiastowego podniesienia sie to wtedy gdy byłem 1 vs 1, zostałem rzucony, ale moi kumple już do niego wala. Wtedy lezę, zęby przypadkiem nie podejść im pod ogień. Parę razy się już sprawdziło. Ale to trza mieć kumpli których się zna i będą wiedzieli co robią :)

Co do strojów. Trzy sloty na sety ciuchów to za mało dla mnie xD M.M. i B.B jeden, W.W drugi, U.U i G.G. kolejny. V.V. i F.F. następny... a jeszcze bym i na C.C chciał inne xD

PROvano, Ty tak chłopaka nie zachęcaj do strzelania do wszystkiego co leży, bo go kiedyś wykopią za stealing (kradzież killsa jeżeli zabiło się osobę ogłuszona przez kogoś innego - chyba przyczyna większości team killingu).
Kazuun
The End

Postprzez Mikos_92 » Śr mar 25, 09 23:47

Właśnie jak ja grałem w singlu to jak zrobić tak żeby był ciągle widok z pierwszej osoby. Nie chodzi mi o to ze wciskamy L1 a potem trójkąt. Teraz właśnie mam problem bo natrafiam częściej na trudniejszych przeciwników i jak wy normalnie kropicie do wiary przymierzając z 1 osoby czy po prostu na L1??

Bo właśnie jak przymierzam to po 1 serii celownik idzie mi w pizdu i potem jakoś nie mogę się odnaleść w sytuacji pod tym względem że jak mi odleci celownik to już nie wiem gdzie koleś jest czy się położył, schował za jakąś belką albo po prostu gdzieś spierdolił.

Czasami się denerwuje jak muszę z Svd wakować 3 strzały w klate by koleś padł :/ Przyznacie ze chyba snajperki nie są dopracowane do końca jeden hit i koleś powinien leżeć no chyba ze dostał gdzieś w któreś kończyny.
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Kazuun » Cz mar 26, 09 02:06

Mikos_92 napisał(a):Właśnie jak ja grałem w singlu to jak zrobić tak żeby był ciągle widok z pierwszej osoby. Nie chodzi mi o to ze wciskamy L1 a potem trójkąt. Teraz właśnie mam problem bo natrafiam częściej na trudniejszych przeciwników i jak wy normalnie kropicie do wiary przymierzając z 1 osoby czy po prostu na L1??

Bo właśnie jak przymierzam to po 1 serii celownik idzie mi w pizdu i potem jakoś nie mogę się odnaleść w sytuacji pod tym względem że jak mi odleci celownik to już nie wiem gdzie koleś jest czy się położył, schował za jakąś belką albo po prostu gdzieś spierdolił.

Czasami się denerwuje jak muszę z Svd wakować 3 strzały w klatę by koleś padł :/ Przyznacie ze chyba snajperki nie są dopracowane do końca jeden hit i koleś powinien leżeć no chyba ze dostał gdzieś w któreś kończyny.

Nie da się chyba non stop widoku w FPP mieć. Zawsze trzeba L1 i "trójkąt".
Ja zawsze strzelam używając samego L1. Muszka ze szczerbinką moim zdaniem więcej zasłania niż pokazuje. Zwróć uwagę, że wtedy nie widzisz co się dzieje "pod Tobą" a czasami można dostrzec kogoś biegnącego po schodach itp. A jak pograsz więcej to się przyzwyczaisz do kółka jako celownika i będziesz sadził heady w chwilę. W walce nie ma czasu na dodatkowe wciskanie klawiszy.
Druga sprawa. Jeśli celownik po serii z kałacha leci Ci w górę to znak że nie wiesz jak się taką bronią posługiwać. R1 do oporu to się trzyma jak Ci ktoś wyskoczy w korytarzu metr przed Tobą. W normalnej walce na dystans nie walisz jak Rambo tylko krótkimi burstami. Seria po 3-5 pocisków i tyle. Trr, trr, trr.... a nie trytytytytytytytyty!!!! ;p

Co do snajperek... czy ja wiem czy są za słabe. Jak by zabijały na hita zawsze to by ludzie biegali z nimi zamiast z rifle czy smg...
Kazuun
The End

Postprzez Pabian01 » Cz mar 26, 09 07:58

A czy DSR-1 nie załatwia sprawy jednym strzałem ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Brylant156 » Cz mar 26, 09 08:08

Pabian napisał(a):A czy DSR-1 nie załatwia sprawy jednym strzałem ?

nie zawsze.
Brylant156
Black Viper

Postprzez Mikos_92 » Cz mar 26, 09 12:02

Ej ja wiem ze nie opłaca się namiatać jak rambo :) Już mam doświadczenie ale na kompie niestety :P W CoD2 w klanach grałem i w CS Niestety na padzie mi to z trudem przychodzi. Zawsze krótkie serie po 3 4 pociski. Dzięki przynajmniej już wiem że z R1+ trójkąt się nie opyla :) W sumie nie idzie mi aż tak źle bo mam więcej zabić niż zginięć. Pewnie szybko się to zmieni heh :P

A campienie w czymś przeszkadza ?? Bo ja zawsze ze snipą gdzieś campie i załatwiam wiarę a oni nawet nie wiedzą skąd :D

Czy skille wolno tak wolno rosną albo może źle je używam. Nawet nie wiem do czego niektóre się przydają np. running Co będę szybciej biegał xD. Ja zawsze w skillach mam Snipe assaulta hawkeye i to od podkładania np. clamore :) Zawsze jak gdzieś przystanę na dłużej to się podkłada clamore albo najlepsza minę czyli playboy
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Kazuun » Cz mar 26, 09 14:04

Mikos_92 napisał(a):Nawet nie wiem do czego niektóre się przydają np. running Co będę szybciej biegał xD.

Tak, dokładnie. Będziesz szybciej biegał i wchodził po drabinach.

Mikos_92 napisał(a):Ja zawsze w skillach mam Snipe assaulta hawkeye i to od podkładania np. clamore :) Zawsze jak gdzieś przystanę na dłużej to się podkłada clamore albo najlepsza minę czyli playboy

Co do Hawkeye (jeśli nie pomyliłem skilli) to jest on wg mnie.... bezużyteczny. Dzięki niemu masz większy zoom w broniach (zoom = się widok FPP) które NIE POSIADAJĄ lunety. Tak więc działa na M4, P90, Operatora, ale na snajperki już nie.

Co do skilli (a niech stracę te kilkanaście minut :P):
Handgun - zmniejsza odrzut oraz czas przeładowania przy używaniu tego typu broni. Zajmuje 3 sloty.
SMG - zmniejsza odrzut oraz czas przeładowania przy używaniu tego typu broni. Zajmuje 3 sloty.
Assault Rifle - zmniejsza odrzut oraz czas przeładowania przy używaniu tego typu broni. Zajmuje 3 sloty.
Shotgun - zmniejsza odrzut, "pump action" oraz czas przeładowania przy używaniu tego typu broni. Zajmuje 3 sloty.
Sniper Rifle - zmniejsza odrzut, "bolt action" oraz czas przeładowania przy używaniu tego typu broni. Zajmuje 3 sloty.
Hawkeye - zwiększa zoom w broni podczas używania FPP, ale tylko na bronie BEZ lunety. Dodatkowo zmniejsza odrzut w widoku FPP.
Surveyor - zwiększa dystans na jakim działa Lock-On.
Quarterback - zwiększa dystans na jaki możemy rzucić granat. Zajmuje 1 slot.
Trickster - skraca czas potrzebny na zastawienie pułapki. Claymore, czy magazyn.
CQC - Zwiększa obrażenia przy rzucie, pozwala dusić przeciwników (z każdym lvlem szybciej). Zajmuje 3 sloty.
???? - CQC EX - Pozwala na auto kontrę w CQC, ogłusza jednym rzutem. Aby go zdobyć musimy UDUSIĆ (rzuty się nie zaliczają) 200 przeciwników będąc wyekwipowanym w CQC 3. Zajmuje 4 sloty.
Blades - Pozwala machać szybciej nożem. Możemy chodzić podczas machania nożem. Zajmuje 3 sloty.
???? - Shield - Zwiększa obrażenia jakie zadajemy atakiem tarczą. Aby go zdobyć musimy wykonać w grze 50 ataków owa tarczą.
Runner - Biegamy i wchodzimy po drabinach szybciej. Zajmuje 3 sloty.
???? - Box Move - Szybciej się poruszamy w trakcie noszenia cardboard box'a. Dodatkowo na 3 lvlu możemy nim ludzi taranować. Aby go zdobyć musimy używać pudełka przez godzinę czasu. Zajmuje 3 sloty.
SOP Stealth - Ukrywa nas przed wykradaniem informacji SOP. Jeśli Wróg ma monomanie lvl 3, a my SOP Stealth 1 to jego Monomania będzie działała tak jak Monomania lvl 2. Zajmuje 3 sloty.
???? - Toughness - zmniejsza obrażenia jakie otrzymujemy przy rzutach. Aby go zdobyć należy (chyba) zostać rzuconym w CQC, lub odrzuconym poprzez granat czy RPG.
???? - Charm - Wciskając "trójkąt" nasza postac zamiast salutowania zaczyna kusić otoczenie wdziękiem absorbując uwagę pobliskich żołnierzy. Działa identycznie jak skill Mei Ling. Aby go zdobyć należy 100 razy złapać się w magazyn. Zajmuje 1 slot.
???? - Quick Recovery - Pozwala budzić szybciej nieprzytomnych towarzyszy. Na lvlu 3 jest to jedno, natychmiastowe klepnięcie. Aby go zdobyć musimy obudzić określoną liczbę towarzyszy. Zajmuje 3 sloty.
Monomania - Pokazuje przez chwilę zaatakowanego wroga w systemie SOP. Zarówno nam jak i kumplom, jeśli jesteśmy połączeni. Zajmuje 1 slot.
Sixth Sense - Pokazuje pułapki (Claye, magazyny) w SOP.
Narc - lvl 1 pokazuje wroga gdy strzela do nas w Lock-On. lvl 2 pokazuje wroga już wtedy jak tylko do nas mierzy z Lock-On. lvl 3 pokazuje wroga który ma nas na celowniku BEZ Lock-On. Zajmuje 3 sloty.
Scanner - Pozwala wykraść dane SOP całego przeciwnego zespołu. Łapiemy delikwenta w CQC i wciskamy "trójkąt". Musimy mieć jako item wyekwipowane Scanning Plug S. Zajmuje 1 slot.
???? - Skill otrzymywany po 200-krotnym wstrzyknięciu pluskwy z wyekwipowanym Scanner lvl 3. Nie mam, ale podejrzewam, że to to samo co mają Unique Characters.

Jak się gdzieś pomyliłem to pisać śmiało :)
Ostatnio edytowano Wt kwi 14, 09 22:04 przez Kazuun, łącznie edytowano 1 raz
Kazuun
The End

Postprzez Mikos_92 » Cz mar 26, 09 14:15

Jakich skillow warto używać do snajpera a jakie do "szturmowaca" xD??

Mi się zdaje że hawkeye przydaje się właśnie nie ze zwiększa nam przybliżenie ale jak ktoś ma nas na celowniku to jakiś dźwięk słychać.

Co to jest ten scanner ?? Bo brałem ten skill i kurde jakoś nie umiałem go użyć i jak można podkradać informacje??
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Kazuun » Cz mar 26, 09 14:19

Scanner - Pozwala wykraść dane SOP całego przeciwnego zespołu. Łapiemy delikwenta w CQC i wciskamy "trójkąt". Musimy mieć jako item wyekwipowane Scanning Plug S. Zajmuje 1 slot.
Prościej się chyba nie da.

Po użyciu po prostu widzisz przez ściany kontury wroga, tak jak widzisz kontury sojuszników.
Kazuun
The End

Postprzez PROvano » Cz mar 26, 09 17:14

Bym Ci pomógł z tymi skillami lecz Kazuun mnie uprzedził :P... Więc poradze Ci jakie skille brać.. jako że jesteś początkujący weź sobie spróbuj np. Assault lvl 2 Monomania lvl 1-3 (to tam zależy jużna którym masz) i QuterBack lvl1-3 (pozwala rzuciać dalej granaty) jak już bedziesz bardziej oblatany z grą polecam zmniejszyć Assault'a na 1lvl i wyrzucić quaterbacka.. i wstawić 2 lvl runner'a. Co do snipera polecam lvl 2 sniper'a i lvl 2 Runner'a by od razu po strzale szybko zmienić miejsce Campy.
PROvano
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Metal Gear Online