Dodatki do MGO

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Dodatki do MGO

Postprzez TimanTi » Wt lip 14, 09 17:18

Witam wszystkich, konto na forum mam od dawna, ale dopiero kilka dni temu stałem się posiadaczem MGS4 wraz z MGO :). Do rzeczy.

Wczoraj w końcu ściągnąłem patcha do metal gear online i zarejestrowałem się w Konami ID, ale na razie założyłem próbne konto żeby zobaczyć o co tu chodzi. Bylem nie mile zaskoczony z faktu iż jest tak marny wybór przy tworzeniu postaci, ale później humor mi się poprawił gry znalazłem Haven Troops w Reward shop :).

Teraz pytania:
1. Co mam zrobić żeby moja postać w grze nosiła ten kombinezon?
2. Czy wybór płci w grze zależy od tego w Konami ID? (ja wybrałem male, a chce pograć Haven Troops w MGO, a jak wiadomo Haven Troopsers składa się z samych kobiet)
3. Czy nadal nie można kupować dodatków z polskiego konta? ( i tak założyłem na Rosję, ale pytam z ciekawości)
4. W jaki sposób mogę zdobyć więcej RWD (REWARDS)?
5. Jak się płaci w sklepie Konami karta, przelew?
6. Z tego co wyczytałem jest tylko jeden darmowy slot z postacią na konsole. Czy mogę go w jakiś sposób skasować i aktywować ponownie na nowym Konami ID?

Pozdrawiam

P.S Ktoś jeszcze gra w MGO na PS3??
TimanTi
Inkarnacja VR

Postprzez ColonelAI » Wt lip 14, 09 22:03

1. Kupić
2. Nie zależy jaką stworzysz postać. Kolejne sloty za jedyne 10 zł!
3. Można płaćić poprzez pieniądze z portfela PSS z poziomu gry
4. Codziennie dostajesz 50, a w środy i niedziele 100. Oczywiście najpierw musisz MGO włączyć i się zalogować. Możesz także barć udział w survivalach oraz turniejach
5. Jesteś zdany na pieniądze ze swojego PSS, Polska jest zbanowana w sklepie Konami
6. Możesz usunąć postać kiedy chcesz na tym samym Konami ID

Pozdrawiam,

Ja czasami (teraz dosyć rzadko). Ktoś na pewno.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Re: Dodatki do MGO

Postprzez maciusman » Śr lip 15, 09 17:17

TimanTi napisał(a):P.S Ktoś jeszcze gra w MGO na PS3??

Tak , zapraszam na www.grompl.rox.pl po szczegoly , a na pewno bedziesz mial z kim grac :)
maciusman
Red Blaster

Postprzez TimanTi » Śr lip 15, 09 21:53

ColonelAI
Dziękuje za udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Lecz muszę cie zmartwić bo mam jeszcze kilka :).

Czy mogę kupić punkty RWD za gotówkę?

Do MGO jest jakiś aimbot czy co? Na prawie każdym serwerze wszyscy jak tylko się wychylę strzelają mi hedy. ;/

A jeśli założę konami ID na US (konto w PS3 też mam na US) to wtedy jest jakaś szansa ze kupie coś z konami shop?

maciusman

Dzięki, ale nie przepadam za polskimi klanami.
TimanTi
Inkarnacja VR

Postprzez maciusman » Śr lip 15, 09 22:35

RWD points mozesz "kupic" tylko za umiejetnosci dzialania w teamie , na survivalach i turniejach :) Najlepsze sa survivale , bo odbywaja sie 3 razy w tygodniu . Rozpiske i zasady znajdziesz w information w lobby survival.
Na szczescie auto aim na glowy nie ma :) Zacznij po prostu grac z niskimi levelami i nabierz skilla , inaczej szybko dorobisz sie slotha .
A z tego co wiem to jesli masz sianko w US PSS , to chyba bedziesz mogl.
Jak kiedys natkniesz sie na zgrana polska ekipe , to zapewniam Cie , ze bedziesz chcial grac tylko z rodakami. Swoi ludzie + headsety = najlepsza recepta na sukces :)
Z obcokrajowcami nie jestes w stanie tak zrozumiec sie na polu walki .
maciusman
Red Blaster

Postprzez Nemesis U.S. » Cz lip 16, 09 14:44

Mam Konami ID, ale w ogóle nie mogę ściągnąć content'u do MGO zajmujące 1304 mb, zbyt długo mi to idzie. Czasem odnoszę wrażenie, że nie zagram sobie w MGO.
Nemesis U.S.
Machinegun Kid

Postprzez TimanTi » Cz lip 16, 09 17:40

Kiedy chce wejść z menu gry do MGO Shop PSS to wywala mi taki błąd.
Falled to acquire product information
(5014:FFFFFDO1)

Czy może to być spowodowane tym że jeszcze nie aktywowałem karty w PSS?

Zanim usunę konami ID najpierw muszę skasować postać w grze żeby potem mieć na nowym K ID darmowy slot tak?

maciusman napisał(a):Jak kiedys natkniesz sie na zgrana polska ekipe , to zapewniam Cie , ze bedziesz chcial grac tylko z rodakami. Swoi ludzie + headsety = najlepsza recepta na sukces :)
Z obcokrajowcami nie jestes w stanie tak zrozumiec sie na polu walki .

Nie bądź tego taki pewny :), byłem w wielu klanach w różnych grach m.n Cod4/5, h&d, FoW, EE2, BF2. Z każdego polskiego mam bardzo nie mile wspomnienia. Najlepiej grało mi się z Rosjanami w CoD4, po prostu super ludzie nawet w realu takich nie spotkałem :). Poziom gry z nimi był 30 krotnie wyższy niż na normalnych serwerach, o polskich nie wspomnę bo na nich to tylko nOOby grają (bez urazy). Do tego zawsze miła atmosfera, i można było się pośmiać jak ja coś przekręciłem po Rosyjsku albo oni po polsku hehe :).
Ostatnio edytowano Cz lip 16, 09 17:58 przez TimanTi, łącznie edytowano 1 raz
TimanTi
Inkarnacja VR

Postprzez AkiEvans » Pt lip 17, 09 16:52

maciusman napisał(a):inaczej szybko dorobisz sie slotha .

Czy ja wiem Sloth nie gryzie wiec sie nie przejmuj bo i tak początkujący go chwytają, bezsensownie jest sie przejmować tymi zwierzaczkami odbiera przyjemności z gry. Według mnie granie by przejmować się by nie chycić "Leniwca" to totalny bezsens, W grę gra się dla przyjemności a nie martwić by następny dead przyniósł nam Slotha...(Bez urazy maciusman :) )

TimanTi napisał(a):Nie bądź tego taki pewny :) , byłem w wielu klanach w różnych grach m.n Cod4/5, h&d, FoW, EE2, BF2. Z każdego polskiego mam bardzo nie mile wspomnienia.

Widocznie nie możesz sie z nimi zgrać, albo to nadęte snoby wymagające od ciebie mega Umiejętność (czt. Pro) zwalając każda nie udaną akcje na ciebie, albo na odwrót. Ja w pierwszy dzień grania z HK czułem sie jakbym z nimi grał od zawsze (nom może przesadzam, ale po prostu sie dobrze z nimi czułem) no i ogulnię to u nas jest taka "Miśkowa" atmosfera.

Co do problemu z MGO wallet to nie moge ci pomóc, ja tam nie mam problemu.

Pozdrawiam i do zobaczyska w grze :)
AkiEvans
Black Color

Postprzez maciusman » Pt lip 17, 09 21:03

AkiEvans napisał(a):Czy ja wiem Sloth nie gryzie wiec sie nie przejmuj bo i tak początkujący go chwytają, bezsensownie jest sie przejmować tymi zwierzaczkami odbiera przyjemności z gry. Według mnie granie by przejmować się by nie chycić "Leniwca" to totalny bezsens, W grę gra się dla przyjemności a nie martwić by następny dead przyniósł nam Slotha...(Bez urazy maciusman :) )

Ja sie nie przejmuje , ani nie powiedzialem , zeby sie przejmowac. Sam na pierwszej postaci , nie raz dumnie obnosilem sie z koszulka slotha :) Nigdy tez nie przywiazywalem wagi do statsow , tylko do pracy zespolowej , bo nic nie daje wiekszej satysfakcji niz odnoszenie sukcesow w zgranym teamie. Po prostu kolega krzywil sie mowiac , ze zgarnia headshoty , to napisalem mu jak to wyglada. A przeciez pewnie kazdy chcialby byc altruista , lepiej dawac niz brac..... szczegolnie headshoty :D
maciusman
Red Blaster

Postprzez AkiEvans » So lip 18, 09 01:08

maciusman napisał(a):a sie nie przejmuje , ani nie powiedzialem , zeby sie przejmowac. Sam na pierwszej postaci , nie raz dumnie obnosilem sie z koszulka slotha :) Nigdy tez nie przywiazywalem wagi do statsow , tylko do pracy zespolowej , bo nic nie daje wiekszej satysfakcji niz odnoszenie sukcesow w zgranym teamie. Po prostu kolega krzywil sie mowiac , ze zgarnia headshoty , to napisalem mu jak to wyglada. A przeciez pewnie kazdy chcialby byc altruista , lepiej dawac niz brac

To zwracam Honor :)
AkiEvans
Black Color

Postprzez TimanTi » Wt lip 21, 09 17:40

Mnie ranga nie interesuje, liczy się to jak ktoś gra.

Już znalazłem sposób na ten błąd. Po prostu z PSS US nie idze, a z PSS RU działa :).

AkiEvans napisał(a):Widocznie nie możesz sie z nimi zgrać, albo to nadęte snoby wymagające od ciebie mega Umiejętność (czt. Pro) zwalając każda nie udaną akcje na ciebie, albo na odwrót. Ja w pierwszy dzień grania z HK czułem sie jakbym z nimi grał od zawsze (nom może przesadzam, ale po prostu sie dobrze z nimi czułem) no i ogulnię to u nas jest taka "Miśkowa" atmosfera.

Wręcz przeciwnie bo to ja zawsze bylem najlepszy z klanu :). W CoD4 potrafiłem ograć sam 4 osoby 60 do 10-15 xD. A w EE2 zawsze mój atak kończył calą grę :). Ja nich nie zwalałem winy. Ale za to w Rosyjskim klanie w CoD4 było tak ciężko że nie dawałem im rady, ledwie 1;1 wyciągałem ;/. Po dwóch miesiącach grałem już na ich poziomie :), ale niestety każde moje wejście na inny serwer kończyło się po 20minutach banem bo wszyscy się darli ze mam chety xD.
Ostatnio edytowano Wt lip 21, 09 19:58 przez TimanTi, łącznie edytowano 1 raz
TimanTi
Inkarnacja VR

Postprzez maciusman » Wt lip 21, 09 18:30

TimanTi napisał(a):Mnie ranga nie interesuje, liczy się to jak ktoś gra.

Już znalazłem sposób na ten błąd. Po prostu z PSS US nie idze, a z PSS RU działa :).

maciusman napisał(a):Widocznie nie możesz sie z nimi zgrać, albo to nadęte snoby wymagające od ciebie mega Umiejętność (czt. Pro) zwalając każda nie udaną akcje na ciebie, albo na odwrót. Ja w pierwszy dzień grania z HK czułem sie jakbym z nimi grał od zawsze (nom może przesadzam, ale po prostu sie dobrze z nimi czułem) no i ogulnię to u nas jest taka "Miśkowa" atmosfera.

Wręcz przeciwnie bo to ja zawsze bylem najlepszy z klanu :). W CoD4 potrafiłem ograć sam 4 osoby 60 do 10-15 xD. A w EE2 zawsze mój atak kończył calą grę :). Ja nich nie zwalałem winy. Ale za to w Rosyjskim klanie w CoD4 było tak ciężko że nie dawałem im rady, ledwie 1;1 wyciągałem ;/. Po dwóch miesiącach grałem już na ich poziomie :), ale niestety każde moje wejście na inny serwer kończyło się po 20minutach banem bo wszyscy się darli ze mam chety xD.

Huh?! ....... chyba nie ta osoba i nie ten cytat :|
maciusman
Red Blaster

Postprzez AkiEvans » Pt lip 24, 09 01:04

TimanTi napisał(a):Wręcz przeciwnie bo to ja zawsze bylem najlepszy z klanu :). W CoD4 potrafiłem ograć sam 4 osoby 60 do 10-15 xD. A w EE2 zawsze mój atak kończył calą grę :). Ja nich nie zwalałem winy. Ale za to w Rosyjskim klanie w CoD4 było tak ciężko że nie dawałem im rady, ledwie 1;1 wyciągałem ;/. Po dwóch miesiącach grałem już na ich poziomie :), ale niestety każde moje wejście na inny serwer kończyło się po 20minutach banem bo wszyscy się darli ze mam chety xD.

W MGO zgranie z zespołem to 50% szans na wygraną reszta to (nie nie umiejętności) opracowanie skutecznych taktyk, na każdy tryb trzeba grać inaczej (każdy to chyba wiem) no i znaleźć sposób na taktyke wroga.. ( to wnioskuje po rezegraniu meczey na Survie)
Co do innych gier. Sądzę ze skoro byłeś najlepszy to powinieneś raczej bez problemu sie z nimi z grywać (widocznie sytuacja na "odwrót"). Znam Mnóstwo osób grających lepiej od de mnie w MGO (Lost, Leniwy i inni ) i zgranie z nimi nie robi mi żadnego problemu, mogę wręcz powiedzieć że czasem rozumiemy sie bez słów :D
Tak wypomniałeś o innych grach to sadze ze CoD4 i inne gry nie warto powyrównywać sposobów gry z MGO ponieważ ono wymaga od nas zupełnie innych odruchów niż tamte gry.
AkiEvans
Black Color

Powrót do Metal Gear Online