MGS2:S dźwięk

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

MGS2:S dźwięk

Postprzez vader15pl » Śr lip 02, 08 11:17

Mam problem dotyczący dźwięku w grze... Otóż przed chwilą zainstalowałem MGS2 Subistance, włączam gre, i tam za każdym razem przy wszystkich efektach dźwiękowych czy to jakiś wybuchach, czy przy rozmowach, dźwięk niemiłosiernie trzeszczy. Bawiłem sie ustawieniami dźwięku w opcjach ale to nic nie pomaga...O co może chodzić ?
vader15pl
Inkarnacja VR

Postprzez Hamstakillah » Cz lip 03, 08 00:54

Wejdź w Start, następnie Uruchom, wpisz do okienka dxdiag, wejdź w zakładkę dźwięk, przesuń suwak maksymalnie na lewo, zastosuj to i powinno chodzić.
Hamstakillah
Arnold

Postprzez vader15pl » Cz lip 03, 08 08:39

Dzięki podziałało ;]
co prawda teraz dźwięk nieco na siebie na chodzi, że wyraz bywa w połowie powtarzany dwukrotnie szczególnie w cut-scenkach, ale to już i tak dużo lepiej niż by miał całkowicie trzeszczeć. Próbowałem przesunąć suwak do połowy, bo myślałem że to może coś pomoże, ale nie to może być po prostu błąd w grze...
w każdym razie dzięki ;]
vader15pl
Inkarnacja VR

Postprzez Hamstakillah » So lip 05, 08 01:51

Gwoli ścisłości: nie jest to błąd w grze, po prostu ta gra "gryzie" się z emulacją karty dźwiękowej, którą włączyłeś za pomocą tego suwaka ;)
Hamstakillah
Arnold

Postprzez Gac666xx » So lip 05, 08 11:47

Pytanie zasadnicze. Jaką masz kartę muzyczną?

Zapewne jakąś zintegrowaną z płytą główną i tu jest niestety problem. Gdyby to był zwykły Creative Live! 24bit czy inny jeszcze starszy model to nie byłoby problemu.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Powrót do Problemy Techniczne