MGS PC - gra si? wychrzania do Windowsa

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

MGS PC - gra si? wychrzania do Windowsa

Postprzez ArturNOW » So sie 26, 06 12:00

Cze?? wszystkim

Mam oto taki du?y problem. Otó? pomijam ju? konieczno?? gry w trybie software, gdy? na TV gra i tak wygl?da bardzo dobrze i tylko w nielicznych momentach wida? piksele, lecz mam powa?niejszy problem. Otó? ju? na pocz?tku zauwa?y?em, ?e za ka?dym razem jak zgin? i zaczyna si? pojawia? napis Game Over to zanim ca?y si? wy?wietli wyskakuje b??d i gra z b??dem wraca do Windowsa. W zasadzie ma?y problem, wi?c si? nie przej??em. Niestety pogra?em troche i doszed?em do momentu gdzie mam r?cznie sterowan? rakiet? zniszczy? generator. Wszystko spoko, tylko w tym pomieszczeniu wype?nionym gazem wyskakuje b??d jak tylko wystrzele rakiete, nieraz dolece tam za zakr?t nieraz odrazu. To samo si? sta?o jak po prostu pierwszy raz wszed?em do tego pomieszczenia i zacz?? si? odgrywa? animacja, dlatego j? omin??em.

Pomy?la?em wi?c, ?e mo?e znajde sobie save z kolejnego etapu i wszystko by?o spoko przez pare minut a? natkn??em si? na walk? z ninj? :D. Pomacha? pare razy mieczem i crash...

Mój system to Windows XP z SP2.
ArturNOW
Inkarnacja VR

Postprzez odin » So sie 26, 06 12:58

Odinstaluj SP2 to pogadamy :) Mówi? powa?nie. Je?li masz ochot?, poczytaj sobie na forach, co wnosi instalacja tego dodatku. I z komentarzem dalszym si? wstrzymam :)
Jak ju? go odinstalujesz odezwij si?.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez ArturNOW » So sie 26, 06 14:22

hmmm ?atwo powiedzie?, tyle ?e niektóre gry wymagaj? SP2...

W?a?nie zainstalowa?em sobie t? gre na drugim kompie gdzie mam GeForce'a 2 MX i gra dzia?a ?adnie w trybie hardware i nic nie wywala... tam te? jest Service Pack 2...
ArturNOW
Inkarnacja VR

Postprzez uci » So sie 26, 06 15:06

ona sie wywala cz?sto na sofcie kiedy masz SP2, ja tak mialem dopki nie kupilem sobie GF2
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ArturNOW » So sie 26, 06 15:41

No ja teraz ju? b?d? j? ko?czy? na drugim kompie gdzie nie ma problemów, bo jest stara grafa. Ale zastanawia mnie jedno. Pierwszy raz tam zainstalowa?em na minimum tylko dla próby i uda?o mi si? zmieni? rozdzielczo?? na 1024x768. Pó?niej j? sobie odinstalowa?em coby zainstalowa? j? na maxa i chyba nie wykasowa?em wszystkich plików, bo przy zmienia rozdzielczo?ci gra si? nie zrestartowa?a, a po w??czeniu mam kompunikat, ?e wys?pi? b??d i gra uruchamia si? w trybie software. Obszed?em ten problem kasuj?c pliki cfg i gra si? uruchamia w hardware 640x0480 ale nie mog? zmieni? nadal rozdzielczo?ci. Od strony technicznej gra suX a przecie?, wydawn? jest Microsoft <lol> W?a?nie mi si? przypomnia?o, ?e mam kierownice MS, do której nie mog? zainstalowa? sterów pod XP. Ok, uda?o si? obej?? problem w trybie zgodno?ci z Win 98... ale co by nie patrze?, ca?y MS ;-)
ArturNOW
Inkarnacja VR

Powrót do Problemy Techniczne