Problem z Dualem?

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Problem z Dualem?

Postprzez SaladinAI » N lis 04, 07 16:29

Od około ponad roku jest posiadaczem pada od Manty. Jednak całkiem niedawno zauważyłem pewne problemy odnośnie wibracji w nim. Mianowicie grając np. w którekolwiek GTA pad nie wytwarza żadnych wibracji. Jednak gdy biorę oryginalnego Duala od Sony wtedy te są mocne jak cholera. Myślałem z początku że zepsuł mi się ów pad od Manty aczkolwiek w takich grach jak SSX On Tour wibracje pojawiają się bez problemu. Podobnie jest w przypadku MGS 2 lub 3 gdzie pad wibruje przy silnych eksplozjach z tym że w DS od Sony pojawiają się one przy każdej okazji jak np. strzelanie, turlanie się po ziemi. Zastanawiam się więc czy po prostu wibracje w padach od Manty są takiej słabej jakości czy też jest on zepsuty? Macie podobne doświadczenia w tej kwestii?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Blady » N lis 04, 07 16:39

Jestem posiadaczem Duala od Manty i też spotykam się z jego dziwnymi zachowaniami- o ile granie w 007 Ever. czy w Burnouta nie mam żadnych problemów, to przy Shadow of the Colossus wspinaczka była prawie nie możliwa- R1 nie przestawał działać, trójkąt nie wyczuwał różnicy w nacisku, oraz WIBRACJA nie pojawiała się, kiedy przygotowywałem miecz= kijowy pad i tyle. Nic zdaje się nie pomagać, losowo działa albo i nie udowadniając, że trzeba było kupić oryginał- ten służył mi od nowości i pomimo problemów z kablem (szarpanie) nadal jest w doskonałym stan ie.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn lis 05, 07 18:03

Niestety Pady Manty nadają się lepiej do PC niż do konsoli. Ja mam Dragon Pad Manty i nienarzekam, aczkolwiek co dual shock 2 to dual shock 2. Teraz mozna juz nawet za 70zł go kupić więc cena przystępna. Kiedyś takiego wyboru nie było.

Dodatkowo dodam iż pady Manty nie mają analogowych przycisków.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt lut 01, 08 17:48

A ja tym razem miałem tak: po półtora miesięcznej sesji z FF XII wibracje się pojawiły nie tylko w tej grze ale i w San Andreas. Później jednak gdy włączyłem z powrotem FF XII wibracje zniknęły lecz pojawiały się gdy pad przechyliłem w prawo aczkolwiek jeszcze później nie było już żadnych wstrząsów i nic nie pomagało. Cóż może to jednak usterka w padzie a niekoniecznie jego jakość.
SaladinAI
Cipher watches all

Powrót do Problemy Techniczne