Problem

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Problem

Postprzez Mati~~ » Cz lis 22, 07 19:39

Mam pewien problem z przejściem tej gry. Jestem już praktycznie na samym końcu gry, wtedy gdy trzeba włozyc kartę PAL (o ile dobrze pamietam~~), no więc wkladam już do ostatniego komputera, gdy filmik się skonczy włącza się alarm i zamykają się drzwi i wlatuje gaz do pokoju. Nie wiem co dalej zrobić. Proszę o pomoc.
Mati~~
Inkarnacja VR

Postprzez Bizon » Cz lis 22, 07 20:12

Masz problem, bo posiadasz niestety piracką wersję...

Proszę dać temu panu nade mną bana ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Infernal Warrior » Cz lis 22, 07 21:59

Bizon, moze nie tak od razu, moze poprostu nie wie co zrobic ;)

Zadzwon do Otacona, a potem (jesli posiadasz) maske przeciwgazowa to ja założ. Pozostaje cierpliwie czekac az drzwi się otworzą.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez KowalPL » Cz lis 22, 07 22:56

na jakiej podstawie uwazasz ze ma pirata?? (no teraz to juz nie sprzedaja MGSa 1 juz chyba) to ze nie wiedzial jak przejsc to nei znaczy ze ma pirata chyba :p poztym zapewne cos kolo polowy forumowiczow ma pirata na kompie... sam ostatnio sciagnelem chociaz mam na playu orginala... chcialem porownac jak sie gra
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Uzion » Cz lis 22, 07 23:15

No wiadomo, nikt nie ma wszystkiego oryginalnego, ale piractwo pod katem MGSa jest na Zanzibarze bardzo niemile widziane delikatnie mowiac.
Uzion
The Fury

Postprzez Bizon » Cz lis 22, 07 23:22

KowalPL napisał(a):na jakiej podstawie uwazasz ze ma pirata?? (no teraz to juz nie sprzedaja MGSa 1 juz chyba) to ze nie wiedzial jak przejsc to nei znaczy ze ma pirata chyba :p poztym zapewne cos kolo polowy forumowiczow ma pirata na kompie... sam ostatnio sciagnelem chociaz mam na playu orginala... chcialem porownac jak sie gra

Plastuś dobrze zrobił pisząc tego FAQ'a, szkoda, że nikt z niego nie korzysta. Sorry, nie doczytałem dobrze posta, bo być może Mati nie wiedział, że trzeba zadzwonić do Otacona. Jeżeli tak to ok, nie mam mu nic do zarzucenia ;). Ale myślałem, że z takimi problemami, to się idzie na główną Zanzibaru i szuka się solucji ;P

Jeżeli chodzi o piraty to wszystko masz napisane w regulaminie.

Dodatkowo, tak jak napisał Plastuś, problem z tymi drzwiami które za cholerę nie chcą się otworzyć, nawet gdy dzwonisz do Hala, mają chyba tylko posiadacze pirackich wersji (nie pamiętam by ktoś mówił, że ma ten problem posiadając oryginał).
Bizon

Postprzez KowalPL » Cz lis 22, 07 23:57

bez sensu... po prostu utknal... osiadajac orginala nie powoduje ze jakos latwiej wymyslisz ze do otacona trzeba zadzwonic :P
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Gac666xx » Pt lis 23, 07 13:53

Chodzi o to, że jak dzwonienie do Otacona nie pomaga i dalej drzwi są zamknięte to jest to oznaka pirackiej wersji gry. Ot co.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pt lis 23, 07 16:25

Nie wiedziałem, że takie dobre zabezpieczenia dają.:] Może posiadasz po prostu wadliwy egzemplarz gry. Od razu pirat...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Pt lis 23, 07 20:38

Nie, ale nie o to tu chodzi.

Piractwa nie tolerujemy, a na oryginałach to się nie zdarza.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pt lis 23, 07 20:51

Grałeś na wszystkich egzemplarzach? Wiem, że o piractwo chodzi...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Pt lis 23, 07 21:37

Jest coś takiego jak internet i jest coś takiego jak statystyka oraz doświadczenie.

Tak więc internet pisze, że to główny powód. Statystyka potwierdza, a doświadczenie podpowiada, że owszem tak jest.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez KowalPL » So lis 24, 07 00:50

jeden z moich kolegow (niep owiem imienia i od razu mowie ze nie ja) sciagnal sobie MGSa na kompa i normalnie przeszedl to miejsce...
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Bizon » So lis 24, 07 00:57

Nie każda piracka wersja się zawiesza w tym miejscu, ale jest to błąd występujący właśnie w "kopiach bezpieczeństwa".
Kowal proszę ja ciebie, przestań się tutaj gorączkować, bo ja i inni starzy bywalcy tego forum swoje wiemy...

KowalPL napisał(a):(niep owiem imienia i od razu mowie ze nie ja)

Ostatnio pisałeś, że sam ściągnąłeś z sieci MGS'a na PC by sobie sprawdzić, więc kogo ty chcesz oszukać? :P
Bizon

Postprzez KowalPL » So lis 24, 07 01:20

sciagnelem i sobie nawet nie pogralem... nie chce nikogo oszukac bo wogole myslalem ze juz wywalilem, lecz w tym momencie na serio nei chodzilo mi o siebie samego...
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez plastus » Pn lis 26, 07 19:13

przecież,jak kiedyś miałem swojego pirata,to chodził bez problemu...
Dobra,przyznaje się - moje pierwsze przejście MGS było na piracie.Teraz mam oryginała na PS1.
Whosever takes up this blade shall wield power eternal.Just as the blade rends flesh, so must power scar the spirit. (Frostmourne madafaka)
plastus
Psycho Mantis

Powrót do Problemy Techniczne