Moderator: GM
Zwłaszcza jeśli miałeś podróbkę.
Ale porty są 2, nie działa ani w jednym ani w drugim. No chyba, że one się jakoś w środku potem łączą i może tam coś padło.... Ale w innych grach nie mam problemu (poza tym że najpierw pisze, że nie ma memorki i czy kontynuować dalej jednak po jakiejś sekundzie samo wczytuje kartę normalnie).Johny Sasaki napisał(a):Ale jak na moj gust, to masz zepsuty MC port.
No myślałem, że tylko nie można wyjmować jak coś zapisuje albo wczytuje.... No ale może faktycznie sobie skopałem kartę :/ Tylko po prostu inaczej się nie dało zapisać gry :/ Pół dnia siedziałem aż w końcu wymyśliłem ten sposób. No nic. Kupiłem już memorkę na allegro, czekam na paczkę i mam nadzieję, że to pomoże. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.SALADYN napisał(a):P.S Taka rada na przyszłość , gdy konsola jest włączona nigdy , przenigdy nie wyjmuj z gniazda karty pamięci że o momencie w którym gra wczytuje lub zapisuje dane nie wspomnę.
Powód ? To może kompletnie pokiełbasić ci save'y , w przypadku szaraka karty czasami przez takie zabiegi nadawały sie do kosza.
gra robiła problemy przy zapisywaniu i pomagał na to jeden trick: wyciągałem memorkę przed próbą zapisu potem wchodziłem w Codec, próbowałem zapisać grę, konsola mi mówiła, że nie ma karty pamięci to ja ją wtedy wkładałem, wykrywało ją i zapisywało bez problemu.

Gac666 napisał(a):Warto mieć dwie karty, jedna szybko się zapycha jak masz około 20-30 tytułów.
Serio tak łatwo zajechać kartę wyjmując i wkładając na włączonej konsoli przy zapisywaniu?
W padzie czy w konsoli?Porty w ogóle powinno zostawić się w spokoju gdy konsola jest włączona, mi np. przez wyjmowanie i wkładanie padów zniszczyły się wibracje.

Gac666 napisał(a): Jak wibracje w konsoli mogą się zniszczyć skoro wibracje to 2 silniczki zamontowane w Padach? Zniszczyły to się raczej porty od kontrolerów.
Słonio powiedz mi ale jak to widzisz technologicznie by wibracje były w konsoli...
Nie ma wibracji w konsoli z technicznego punktu widzenia tylko w samych padach gdzie są silniczki, które powodują te wibracje.
Tak więc nie problem w tym, że Ci nie działają wibracje w konsoli, a nie działa Ci poprawnie port od kontrolerów, bo żeś go sobie spieprzył. lub jest po prostu zakurzony/źle użytkowany przez co sygnał z chipsetu odpowiadającego za wibracje nie działa.
To mieliśmy na myśli. Jeśli z innymi nie działa to siadło coś w konsoli a jak działa to w padzie
O to mi chodziło. Sory za mętlik w temacie ale mam nadzieję że to wyjaśniłem.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość