Metal Gear Solid na pc. Mam nie maly problem :(

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Metal Gear Solid na pc. Mam nie maly problem :(

Postprzez gons » Cz lis 09, 06 22:03

otoz przed walka z rexem dzwonie do otacona i kolo po chwili mowi mi , ze drzwi sa otwarte ale jak do nich podchodze to sie nie otwieraja :( (trzeba moze cos wcisnac przy nich ?) strzelalem w nie ze wszystkiego i nie wiem czemu sie nie chca otworzyc :(

jezeli ktos moglby mi pomoc piszac w jaki sposob to przejsc lub podeslac mi save po aktywacji czeciego pala i wyjsciu za te zamkniete drzwi to bardzo bym byl szczesliwy.
gons
Inkarnacja VR

Postprzez Infernal Warrior » Cz lis 09, 06 22:04

Masz piracka czy oryginalna wersje gry??
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez PiotrB » Cz lis 09, 06 22:09

Po problemie s?dz?, ?e ma pirata bo kiedy? kto? mia? podony problem w?a?nie na piracie. Rozwi?zaniem jest rozpocz?cie gry od nowa lub znalezienie save'a tu? przed walk? z Rex'em.
PiotrB
The Fear

Postprzez Solidny » Cz lis 09, 06 22:40

Rozwi?zanie u mnie le?a?o w karcie graficznej :|. Gdy zmieni?em sprz?t, problemu nie by?o. Dziwne...
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez gons » Pt lis 10, 06 08:09

mam oryginalna wersje. a save przed walka z rexem znalazlem tyle ze na psxa :( i ubolewam teraz bo przeszedlem mgsa 2 i 3 a 1 nie moge ukonczyc przez te drzwi ;-(
gons
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pt lis 10, 06 10:02

Solidny napisał(a):Rozwi?zanie u mnie le?a?o w karcie graficznej :|. Gdy zmieni?em sprz?t, problemu nie by?o. Dziwne...

Dziwne jest to, ze taki blad pojawia sie w pirackich wersjach.
Bedzie fotka plyty - bedzie save.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez b_gieroba » Pt maja 04, 07 10:51

Ja mam pirata od kupla i dzieje mi sie to samo
Ostatnio edytowano Pn cze 18, 07 08:28 przez b_gieroba, łącznie edytowano 1 raz
MGS is my life
b_gieroba
Coward Duck

Postprzez solidus grabczas » Pt maja 04, 07 11:06

Gieroba nie wiesz że postępuje akcja "tępimy piractwo w MGS" a ty jej nie wspomagasz w ten sposób...
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » Pt maja 04, 07 11:42

Gieroba - banik.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Pt maja 04, 07 18:54

Yaay ^^ dzięki kul, czytasz mi w myślach :).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Solid Snake 1989 » So maja 12, 07 15:31

Ja też mam problem otóż nie mam dźwięku w niektórych momentach np. na początku gry gdy Snake płynie i włącza sie rozmowa przez codec. Ale jeśli nie obejrzę filmiku jak Snake płynie to dźwięk jest. Podobnie ma sie w innych miejscach np zaraz po walce z Psycho Mantisem. Gdy Meryl sie pyta czy w jaskini mogą być wilki dźwięk jest ale gdy odchodzi parę kroków już nic nie słychać. Próbowałem instalować kodeki na dźwięki, uruchamiałem w trybie zgodności (mam XP) i nic.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Bizon » So maja 12, 07 16:14

Powiem ci SS że ja też tak mam gdy odpalam na XP'ku i chyba nic z tym nie można zrobić :/
Wiem że jak miałem jeszcze 98 to tego nie było.
Musisz jakoś to przeżyć (tak jak ja)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Infernal Warrior » So maja 12, 07 16:16

Tak, ja np. jak mialem jeszcze swoje MGS1 to na XP odpalalem bez problemow z dzwiekiem , nie robiac jednoczesnie nic usprawniającego działanie gry... Tak więc to nie sprawa systemu chyba...
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Solid Snake 1989 » So maja 12, 07 16:30

Wiem że jak miałem jeszcze 98 to tego nie było.
Też pamiętam te piękne czasy gdy MGS mi chodził normalnie na 98. Myślałem że na XP można to jakoś załatwić. Już nawet przez to do formata sie przykładam. Ale dzięki za pomoc, przynajmniej wiem że nie jestem sam.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Pabian01 » So maja 12, 07 18:22

Ja tez mam pewien problem (choc mniej istotny). Mowa o MGS2:SoL czasem pierwsze demko mi leci bez glosu nie wiem czemu. Na szczesie to tylko czasem tak jest.
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » So maja 12, 07 20:01

b_gieroba napisał(a):Ja mam pirata od kupla i dzieje mi sie to samo
solidus grabczas napisał(a):Gieroba nie wiesz że postępuje akcja "tępimy piractwo w MGS" a ty jej nie wspomagasz w ten sposób...
kul napisał(a):Gieroba - banik.

hmm... taka akcja pachnie mi despotyzmem a'la czasy stalinowskie
myślę, że takie egzekwowanie i podejście do problemu niczmeu nie służy. banować za to, że ktoś wspomniał o pirackiej kopii? jeśli propaguje, to owszem, ale koleś tylko stwierdził fakt. idąc tym tropem powinno się banować za każde zdanie zawierające w sobie słowa "pirat" lub "kopia".

zdziwiła mnie taka reakcja. jestem dość świeżym użytkowkiem forum i wyrażam lekkie zaniepokojenie
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » So maja 12, 07 20:03

Na tym forum zawsze tępiono piractwo, więc jeżeli wspomnisz że grasz w pirackiego MGS'a a nie masz oryginału to dostajesz bana i tyle. Więc albo ktoś naprawa błąd, albo się nie przyznaje. Jak się przyzna, to niestety... BAN.

Taka zasada na forum...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gillian » So maja 12, 07 20:40

a ja mam pirackiego MGS2 ;]. przynajmniej gdzieś kiedyś miałem, bo chyba się zawieruszył
i mam też oryginał, mam dostać bana?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » So maja 12, 07 20:51

twilite_kid - za posiadanie pirackiej wersji - ban.
Nigdy nie tolerowale czegos takiego i tolerowac nie mam zamiaru. Tak tu jest od ponad 5 lat.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » So maja 12, 07 23:38

Jeśli masz pirata, a kupiłeś/dostałeś oryginał to jesteś rozgrzeszony.

Grasz na piracie, ale potem kupujesz po to by oddać hołd/należyty szacunek grze/twórcom to jak najbardziej dobre postępowanie.

Też na początku tutejszej mojej znajomości (czyli łohoho temu) miałem pirata, ale w końcu kupiłem oryginał ;) i zachowałem honor.

Nie ma co się szczypać, piractwo w polsce jest bardzo wysokie, też tępię to równo na innych swoich forach, no ale to nie temat od tego.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Cairax » Pn cze 18, 07 03:39

Witam z tym piractwem to jest ciezka sprawa np w moim przypadku jest tak ze mialem kiedys PSX i kupilem oryginała sobie w 99 roku jakos za 200 zł przeszedłem gre ze 2 czy 3 razy i odsprzedałem kolesiowi za 50 dych teraz po latach chcialem sobie koniecznie w nia pograc jak zobaczylem ten tylul u innego zioma na półce gry praktycznie nie pamietalem hhyyh wiec fajnie mi sie gralo mam pada i przejsciowe od sony i gram na pc ale to jest pirat tylko ze nawet do glowy mi nie przyszlo zeby szukac czekac wydawac pieniadze na oryginala nie wiem czy mozna dostc cos takiego i gdzie i czy wysylkowo na bank bedzie to oryginal (na konsoli oryginalne plyty byly czarne od spodu teraz to nawet widzialem pyty na pc z nadrukiem jakims ale piraty ciezko sie w tym wszystkim polapac) a mi sie chce tylko jeszcze raz przejsc tego klasyka hyhyhyh ale niestety Otacon otwiera drzwi wszyscy krzyczą hurry up a ja nadal stoje zamkniety (pomyslalem no to dupa zbita "pirat" trzeba wiec kupic orginala zeby dokonczyc gre) ale chcialem a bałem sie hyyhhy a nie mialem kasy a jak juz mialbym kupic to teraz MGS2 by sie raczej przydalo pograc hhhyyh no wiec wszedlem na forum i dzieki szanownemu panu "b_gieroba" (...) itp. Sumienie mam nie dokonca czyste ale kiedys mialem konsole i kase na gre od rodzicow a teraz czlowiek sam wiaze koniec z koncem i juz nie bardzo sa pieniadze na oryginalne gry pzdr.
ps obiecuje jednak ze postaram sie kupic MGS2 na allegro tylko zeby mnie nie wydymali jak wam sie nudzi mozecie wrzucic mi jakis link zebym kupil najkorzystniej oryginala !!!
Ostatnio edytowano Wt cze 26, 07 17:10 przez Cairax, łącznie edytowano 1 raz
Cairax
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pn cze 18, 07 08:30

kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Pn cze 18, 07 14:06

Z koleżankami kropkami też się zaznajom się.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Cairax » Pt cze 22, 07 21:15

kul napisał(a):...

Ta wlasnie sa to wersje na Playa albo xboxa tak samo jak z jedynka ciezko dostac na PC ta np co ja mam mgs 1 na pc to wogle jest dziwna bo gra mowi do mnie o np drugim slocie a pisze keybord wiec to przerobione jakies jest a w ogole jest mgs2 na pc?? i co nie moge jej dostac i jak tu nie wziasc pirata i grac jakby ktos mial ??
Cairax
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pt cze 22, 07 22:13

Odpowiem na jedyne co zrozumiale: jest MGS2 na pc.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Juzbrig » Śr wrz 12, 07 10:22

Mam taki sam problem jak autor.
Dostałem save'a od kolegi, zaraz w nastepnym miejscu gdzie mozna bylo zapisać, jedyną rzeczą którą pominąłem jest rozmowa z Liquidem (ale przeszytałem sobie ją w necie).

Jakby ktoś potrzebował
http://uploaded.to/?id=zn7nbw
i tu
http://1.blurg.com/dl/036760900SpplyrteA
Juzbrig
Inkarnacja VR

Postprzez Johny Sasaki » Cz paź 11, 07 12:23

Ja mam taka niesmiala sugestie... Jesli to mozliwe oczywiscie... Zebys przed wejsciem do tego dzialu dla swiezo zarejestrowanych userow ustawil wyswietlanie okienka z tekstem "posty dotyczace drzwi przed walka z rexem beda karane banem' albo cos w tym stylu i zeby sie tego nie dalo wylaczyc bez klikniecia w 'akceptuj' czy jakos tak, bo to jest wkurzajace jak XYZ idiotow zaklada XYZ^2 tematow na temat 'mam pirata i mi drzwi sie nie chcom otforzyc, help plisssss !!!!1111111111oneonestojedenascie :*'. Albo ew. opcja zakladania tematow/pisania postow po naliczeniu ilus tam postow w dzialach w ktorych posty sie naliczaja. Albo ew. jakis skrypt napiszmy wspolnie ktory bedzie automatycznie banowal ludzi umieszczajacych w 1 zdaniu 'otacon' 'drzwi' 'gaz' albo cos w tym stylu ;d
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Powrót do Problemy Techniczne