Zemsta jest moja

Kontynuacja losów Raidena od Platinum Games we współpracy z Kojima Productions. Czy fani to przeżyją?

Moderatorzy: Snake., GM

Zemsta jest moja

Postprzez SaladinAI » Śr sty 11, 12 17:39

Nie wiem kto siedzi w KojiPro i to wymyśla, ale co jak co to podtytuł tej gry budzi straszne skojarzenia. Może jest celowy? Wszystkie te nawiązania do zemsty, począwszy od głównego tytułu do poszczególnych sloganów. Ale najwięcej związków ma to chyba z...Snake Revenge. Nosz kurde chyba lepiej nie mogli trafić jeśli chodzi o pojęcie radykalnego spin offu, może w założeniu (nieświadomym?) to ma być taka duchowa kontynuacja tamtej gry? Jack Revenge.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Coldman_3 » Śr sty 11, 12 19:10

A już na poważnie, to trop tego podtytułu może być taki: gość podobny do Vampa lub ktoś zupełnie inny zemści się za coś na Raidenie, a potem Raiden będzie się mścił na nim - i mamy zemstę za zemstę ;)
"Revenge with a Vengeance"
Coldman_3
banan

Re: Zemsta jest moja

Postprzez Tidus93x » Cz sty 12, 12 19:21

Cóż, muszę przyznać, że ciekawe to Twoje skojarzenie, Saladin01. Nie pomyślałem o czymś takim. Myślę, że może mieć to powiązanie, takie mniej istotne, bo głównie pewnie będzie chodzić o zemstę Raidena na kimś/czymś, tak jak zasugerował Angel de la Paz. Ja bym stawiał na jakieś połączenie ze stratą Rose i syna, ale w spin-offie wszystko jest możliwe. Poza tym, zemsta to jeden z łatwiejszych motywów, więc można powiedzieć, że idą po najmniejszej linii oporu. Jednak odzyskałem wiarę, że mogą z tego zrobić godny uwagi tytuł. Może jestem naiwny, może. Ale taki już jestem.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » Cz sty 12, 12 19:32

w grze kanonicznej taki wątek fabularny także jest możliwy ;)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Coldman_3 » Cz sty 12, 12 19:56

Tidus93x napisał(a):Poza tym, zemsta to jeden z łatwiejszych motywów, więc można powiedzieć, że idą po najmniejszej linii oporu.

Ktoś tutaj wielkiego dorobku światowej kinematografii nie zna ;) Poza tym, zemsta to jedna z ciekawszych interakcji, jakie zachodzą między ludźmi :)
"Revenge with a Vengeance"
Coldman_3
banan

Postprzez Spuczan_ » Pt mar 09, 12 23:29

Akurat Raiden ma się za co mścić zwłaszcza na Kojimie.

A na poważnie to mam nadzieję, że Vamp nigdy już się w tej serii nie pojawi. To najgorszy boss z jakim się spotkałem w serii MGS.

Raiden mógłby się mścić na kimś kto żyje czyli na kim? Solidus nie żyje. Chyba, że będzie chciał się zemścić na ludziach którzy byli zamieszani w coś co Kojima dośpiewa.

Uprzedzam, że nie grałem jeszcze w 4kę więc proszę bez spoilerów.
Spuczan_
Black Color

Postprzez SaladinAI » Pn wrz 03, 12 15:40

Kojima powiedział iż tytuł odnosi się do zemsty, m.in tego iż gracz może wyładować swoją frustrację za niepowodzenia w życiu. Co ja mówiłem o psychoterapeutycznej funkcji programów reality show?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Pn wrz 03, 12 17:11

Koji niech się lepiej zajmie grami a nie naszym zdrowiem psychicznym.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kALWa888 » Pn wrz 03, 12 18:07

Raczej ciężko wyładować swoją frustrację grając :D. Mnie częściej gry jeszcze bardziej denerwują (jak np nie za bardzo wychodzi mi granie). Co innego ucieczka od problemów w świat gier. To całkiem inna sprawa, ale bardzo uzależniająca. Jak wszystko inne.

Hm, dziwnie gada, ten Koji.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Pn wrz 03, 12 18:20

już czekam na jakąś szkolną masakrę w USA gdzie ktoś kogoś potnie nożem a potem że to przez Raidena
uci
Uber Big Boss

Postprzez Coldman_9 » So wrz 08, 12 00:30

Tak sobie myślałem odnośnie tego podtytułu MGR. Z jednej strony może dotyczyć to konfliktu Raidena z tym Samem, jak również szykują się retrospekcje z młodym Jackiem i Solidusem (drugi trailer i Cygan w obsadzie na 95% to gwarantują). Może zatem to na rozkaz Solidusa zgładzono rodziców Jacka, ale ręką, którą Solidus tego dokonał był... młody Sam lub ktoś, kogo dotąd nie poznaliśmy w zapowiedziach? Dziecko podobne Raidenowi zgładziło jego rodziców w akcie zemsty (z jego perspektywy), natomiast teraz zregenerowany Raiden będzie chciał zemścić się za to, co spowoduje "przebudzenie się" Jacka Rozpruwacza.
Coldman_9
Vamp

Postprzez SALADYN » So wrz 08, 12 00:37

W sumie to Sam może być towarzyszem broni Jacka z czasów wojny w Liberii, taki klasyczny w kinie motyw byłego kompana w walce który poszedł inną drogą.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Coldman_9 » So wrz 08, 12 00:39

Jak ma być to zrobione na poziomie Leona i Krausera z RE4 to wolałbym nie. Co nie zmienia faktu, że Sam na bank będzie miał bardzo dużą rolą. Ale głównego antagonistę na pewno poznamy dopiero po połowie gry i sądzę, że nie będzie to Sam.
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » So wrz 08, 12 07:04

Chyba Cygan to wystapił tylko w trailerze, w samej grze już go ma nie być.
uci
Uber Big Boss

Powrót do Metal Gear Rising: Revengeance