MGS: Rising

Kontynuacja losów Raidena od Platinum Games we współpracy z Kojima Productions. Czy fani to przeżyją?

Moderatorzy: Snake., GM

Postprzez Crusher » Pn cze 15, 09 20:43

Niezłe porównanie, lecz w MGS PO i MGS1 Null ma chyba niebieskie oczy nie brązowe, a na "teaserze" na końcu jest powiedziane "Raiden is back", aczkolwiek to może chodzić o innego boga piorunów. Poza tym to Gray Fox został zmiażdżony przez Rexa i została z niego papka, więc nie sądzę by w jakikolwiek sposób przeżył.
Crusher
Vamp

Postprzez box » Pn cze 15, 09 20:54

I know that but wieżę że Frank powróci :)
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez Crusher » Pn cze 15, 09 21:15

Też bym tego chciał... Neither enemy nor friend... Uwielbiam jego głos w MGS1.
Crusher
Vamp

Postprzez Pabian01 » Pn cze 15, 09 22:07

Również go uwielbiam, ale bez jaj co by to było ?
Chyba Metal Gear Solid: Dead Rising. Nie dzięki. Frank is dead i już. I mam nadzieje, że żadnej jego kopi, klona, brata, syna ani nikogo innego z nim związanego nie spotkamy.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gac666xx » Wt cze 16, 09 00:21

No ludzie... to porównanie jest z dupy i sam pomysł powrotu Jaegera jest z jej wnętrza wyciągnięty... i to siłą. Bez przesady.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 16, 09 08:35

też to przyznam, czasem jak coś jest oczywiste to ludzie zaczynają udziwniać, tak jak z Nullem w MPO - że to nie frank etc. bo jedno oko jest brązowe...
Raiden od samego początku jest jakby kopiowaniem Franka:

Null - Raiden (obaj po praniu mózgu i kierowani przez kogoś innego)
Frank Ninja - Raiden Ninja (obaj tracą rękę, "śmierć" ratując Snake'a)
Nie zapomnijcie że Cyborg ninja też biegał z jednym okiem z bielmem - raiden ma na tym oku opaskę.
Frank nie żyje, to jest raiden
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Crusher » Wt cze 16, 09 10:27

Chcieć można, ale wiedząc że taki MGS z Gray Fox Ninją nigdy nie powstanie to bez sensu - w takim razie wróćmy do Raidena...

A tak w ogóle to w czasach przyszłości taki cyborg ninja miałby jakieś konkretne zastosowanie? Bo to że np. odbija kule, to trochę naciągane nie mówiąc już o innych tego typu sprawach. Niby że w MGS: Rising mogą być wszystkie bronie na świecie wyłączone, ale jednak mogą istnieć hackerzy co obejdą chipy w broniach, a mogą jeszcze istnieć bronie bez chipów SOP (jak np. pierwsze bronie Snake'a w MGS4) itd.
Crusher
Vamp

Postprzez uci » Wt cze 16, 09 10:48

A czym mają zajmować się Drebins'y jak nie właśnie czyszczeniem broni z ID na skale światową? Więc broń palna na pewno wróci.
A odbijanie kul było przecież już w MGS2 i wyglądało dobrze a i jakoś nie czyniło nas niezniszczalnymi. Druga sprawa jeżeli w armiach zwiększy się liczba pojazdów niekierowanych przez ludzi (Gekko etc.) to Raiden będzie miał pole do popisu
uci
Uber Big Boss

Postprzez Xello » Cz cze 25, 09 18:40

Do momentu otrzymania jakichkolwiek wiadomości nawet ciężko gdybać o czymkolwiek, pewniki są dwa - bohater i przybliżony czas akcji (przybliżony, bo Raiden wygląda jak w MGS4, ale to o niczym nie świadczy).

Przyznam, że sam tego tworu mocno się obawiam - po konferencji moją pierwszą myślą było - "O, konsole dostaną swój odpowiednik (jakościowy/gameplayowy) MGS Touch", pierwsze teksty Kojimy, że nie będzie miał z Rising nic wspólnego tylko pogłębiały to wrażenie. Ostatnie wypowiedzi, że jednak będzie coś tam nadzorował sam interpretuje jako oficjalną wersję po upomnieniu Konami, że ma się nie odcinać tak drastycznie i nie odstraszać fanów.

Pożyjemy, zobaczymy - czekania mamy pewnie co najmniej dwa lata, sam liczę, że po wypuszczeniu Peace Walkera Hideo z nudów weźmie się na poważnie za Rising.
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Postprzez Nemesis U.S. » Śr lip 15, 09 14:35

W mojej opinii słynny wizjoner udowodnił, że nie stać go na wykreowanie gry spoza uniwersum Metal Gear. Od lat podąża sprawdzoną ścieżką, jego deklaracje o rzekomym zakończeniu serii okazały się tylko mniemaniem i nic więcej. Trochę mnie rozśmieszyło jego słowa podczas tegorocznych E3, że "burza obrazuje obecna sytuacje w branży, a nowy twór z serii MGS ją przepędzi", KojiPro będzie ciężko w starciu z developerami z USA czy Europy.Szkoda, że dopiero na kolejnych E3 jakieś konkrety w temacie Rising.
Nemesis U.S.
Machinegun Kid

Postprzez GandalftheBlack » So lip 18, 09 12:14

Nemesis U.S. napisał(a):ciach!/

Nie wiem, czy jest aż tak źle, jak mówisz. Kojima ma już dwie świetne gry spoza uniwersum MG (Snatcher i Policenauts). Rising robią już właściwie inni ludzie, Hideo nie angażuje się tak w historię Raidena, jak w PSPkowe Peace Walker. Po za tym - podobno ma zostać pokazany jeszcze jeden projekt Mistrza, bodajże na Tokio Games Show.
Ostatnio edytowano So lip 18, 09 15:00 przez GandalftheBlack, łącznie edytowano 3 razy
It's a shame to awake, in a world of pain
What does it mean when war has taken over?
It's the same every day in a hell man-made
What can be saved, and who will be left to hold her?
GandalftheBlack
Inkarnacja VR

Postprzez SALADYN » So lip 18, 09 12:22

Kojima zawsze dużo mówił o swoich grach i zazwyczaj to były takie same pierdoły jak z tym przepędzaniem burzy , tak naprawdę jakie te gry będą dowiemy sie dopiero po premierze bo Kojima dość często nie dotrzymuje obietnic i zawsze ma te same wytłumaczenie że sprzęt za słaby.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SaladinAI » So lip 18, 09 19:31

Hideo to niepoprawny idealista
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez GandalftheBlack » So lip 18, 09 23:37

Ho, ho, widzę, że moderacja czuwa. ;) Dobrze, a nawet bardzo dobrze.
Oczywiście, że Miszcz to był subtelny żarcik z mojej strony. Widzę, że nie wypalił. ;) Dobra musiałem się, wytłumaczyć. Koniec offtopa.
Mistrz ma ciągle dosyć duży kredyt zaufania ode mnie. Trochę się zmniejszył, gdy zobaczyłem co zwiastun Rising (to był chyba jakiś żart) oraz kiedy poczuł się w obowiązku wziąć PW w swoje ręce. Z drugiej strony trzeba zobaczyć jak zachowują się graczy na tym i nie tylko forum. Z jednej strony mówią, żeby Hideo odpuścił sobie MGS, z drugiej - jęczą, kiedy ogłasza, że kolejny MGS nie wychodzi z pod jego ręki. Lub w ogóle nie wychodzi.
Na Rising czekam raczej jako na ciekawostkę. Nie ciekawi mnie "Piorunowa Akcja", trochę się boję, co to znacza. Intrygująca natomiast może być historia Raidena. PSP nie mam... Ale nadal w naszego kochanego mistrza wierzę.
It's a shame to awake, in a world of pain
What does it mean when war has taken over?
It's the same every day in a hell man-made
What can be saved, and who will be left to hold her?
GandalftheBlack
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » N lip 19, 09 00:51

// Kiedy patrze na to, co ostatnio Kojima wyprawia, wydaje mi się, że trafniejszym jest jednak określenie 'miszcz' : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » N lip 19, 09 11:40

Jeśli ten projekt, który ma być ukazany podczas TGS to kolejny MGS to już nie widzę dla Kojimy ratunku.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez ColonelAI » So sie 29, 09 16:56

SolidSimon napisał(a):Tak na poważnie, to skoro Rising robi młodsze pokolenie KP, to raczej będzie oryginalnie...aż się boje, że zbyt oryginalnie...

Raczej nie. Konami potrzebuje pieniędzy więc gra na pewno nie będzie zbyt oryginalna. Będzie musiała uderzyć w graczy którzy kupują Halo, MW, GeoW czyli tytuły nastawione na szybką akcję i online. Sterowanie będzie zie musiało być przystępne, a historia nawet jeśli będzie ambitna przedstawiona prosto i za pomocą gameplay'u co złą rzeczą nie jest.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Pabian01 » Pn sie 31, 09 09:05

W dobie gry online, jestem ciekaw jak będzie wyglądał w tym tytule. Jeśli wogóle będzie.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ColonelAI » Pn sie 31, 09 09:17

Zależy od priorytetów. Myślę jednak, że taki się znajdzie.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Pn sie 31, 09 21:13

ale czy uważasz ze wszyscy gracze grają tylko w Halo czy Gearsy i dlatego ma być nieorginalna, iść na akcję? , iść na schematach jak niefilmowe cutscenki, pozbycie się elementu stealth dla siekanki itd.? to ma być tytuł multiplatformowy więc musi trafić zarówno do graczy posiadających Xa, PSa i PCtowych, dlatego uważam że tutał właśnie nie będzie orginalny, a pojedzie na starych schematach.

Że skoro trzeba kasy gra zostanie ciągle skradanką z filmowymi cutscenkami ambitną fabułą z przesłaniem, czyli z tym co zawierał każdy MGS, ewentualnie zmienią jakieś elementy właśnie pod Raidena i to całe Lighting bolt action. Bo tego większość ludzi oczekuje.

co do online, to stawiam że dostaniemy MGO - 3, z lub bez elementami własnie Lighting bolt action, po tym jak się sprawdziło w MGS3 i 4, a nawet PO to będzie, jedynie co mnie ciekawi czy co-op w PW się sprawdzi, jak tak to i może Risinga będziemy przechodzić w 2 osoby.
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 02, 09 15:50

Przecież niefilmowe cutscenki nie są złe co pokazały currentgenowe gry. Scenki mogłyby też zachować filmowy charakter, ale powinny być krótsze i bardziej konkretne. Na takie przejścia jak w Uncharted 2 nie obraził bym się. Nie mówię, że gra nie zostatnie skaradnką, ale zmieni charakter. Splinter Cell się zmienił i przedstawia Fishera i akcję z innej strony. Rozwiązania MGSów są już stare i przydałby się powiew świeżości. Fabuła oczywiście może być ważna, na to nikt się nie obrazi.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Śr wrz 02, 09 17:12

Mi się podobały filmowe cutscenki z 4ki, ale wiadomo to kwestia gustu jedni wolą krótsze inni dłuższe, ale jednak by były filmowe, niefilmowe są dla mnie po prostu "niespektakularne". Taka scena na Volta River w niefilmowym ujęciu jak dla mnie nie miała by tej magii.
Co do świerzości, to wiadomo że japońskie gry albo ciągle są takie same, albo przechodzą totalny lifting. Po PW nie wiem czy Rising przejdzie taki lifting jak seria RE między 3 a 4...
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 02, 09 17:55

Ja też lubię te scenki, są świetne.

Obrazek

Jednak przed tą granicą jest gameplay, a za nią cutscenki. seria musi iść do przodu.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Śr wrz 02, 09 21:42

dlatego uważam że gameplayowe scenki zamiast tych kinowych to byłby w przypadku serii MGS krok w tył a nie do przodu.
Krokiem do przodu byłyby np. braki loadingów czy instalowania kolejnych rozdziałów, otwarty świat itd.
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Cz wrz 03, 09 14:11

Instalowania na pewno nie zrobią bo gra wychodzi na Xboxa 360. No, chyba, że będzie opcjonalne.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Cz wrz 03, 09 17:05

jest to dobra opcja, przyspiesza loadingi, choć są to sekundy tak na serio, ale jak ma być to jeden a nie 8 minutowy na dzień dobry i potem na każdy akt.
do tego może być opcjonalny bo gra też ma być na PS3 i PC, a nie jak mówisz jakby tylko na XO wychodziło.

Po tym co przeczytałem na gł. widać że ekpia od Risinga ma wszystkiego co potrzeba żeby zrobić megahit, ale i tak trzymam kciuki za PW.
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Cz wrz 03, 09 18:19

Rising jest multiplaformowy więc zrobią to tak by wyglądało podobnie na każdej platformie. Ciekawe czy na TGS coś pokażą.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 06, 09 12:50

Ta gra raczej już dzisiaj skazana jest na sukces. Tym bardziej , iż będzie dostępna na obie konsole.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez SALADYN » So wrz 26, 09 18:41

Wybaczcie moja niewiedze ale czy na TGS 09 pojawiło się coś nowego odnośnie MGS:RISING czy był to wyłącznie show Peace Walker'a ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez ColonelAI » So wrz 26, 09 18:43

Nic nie było. Skupili się na PW. Czekamy na E3 za rok.
ColonelAI
Raging Raven

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Rising: Revengeance