MGS: Rising

Kontynuacja losów Raidena od Platinum Games we współpracy z Kojima Productions. Czy fani to przeżyją?

Moderatorzy: Snake., GM

Postprzez uci » N cze 07, 09 14:50

Raiden pod koniec czwórki ma sztuczne ciało z sztuczną skróą świadczą o tym miejsca "zszywania ciała" i kody kreskowe. Natomiast poskręcany na szybko pancerz jak dla mnie świadczy że może to być po czwórce, w końcu do 4ki raidena zbudowano na spokojnie - a po 4ce jakieś wydarzenie mogło spowodowac że na szybko ktoś lub on sam odbudowuje zbroje i rusza w misję.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » N cze 07, 09 16:17

Tyle że ja się dziwię dlaczego ta szczęka wciąż jest taka sama.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N cze 07, 09 17:11

tylko elementy szczęki, w MGS4 mial on brodę w kształcie jakby szpica, a tutaj widac jakby ochraniacz na brodzie, no i brak kasku czy solid eye's. Na twarzy ma zupełnie inna zbroje, ciągle wydaje mi się że nową, robioną na szybko.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Okosław » N cze 07, 09 22:13

Wydaje mi się że MGS Rising będzi się działo pomiędzy MGS2 i MGS4.
Okosław
Running Man

Postprzez Zychu(snipershit) » Wt cze 09, 09 12:49

Ja się zgadzam z Okosławy, wydarzenia między MGS2 a MGS4, ba może nawet wydarzenia w MGS4 pokazane od strony Raidena..
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez uci » Wt cze 09, 09 13:51

ale wtedy nie było by piątki - raczej taki side-story, bo teoretycznie wiemy co robił/co się działo z Raidenem przez większość czasu miedzy MGS2-4 i podczas 4ki. Ja bym wolał żeby zamkneli tą historię i zaczeli od czegoś nowego.
Mamy przecież nowy wyzwolony świat, 4 komputery patriotów zniszczone fox-alive, żołnierzy z SOPS, martwych bohaterów, technologię nanomaszyn któa pewnie dalej idzie do przodu.

CO do fabuły po 4ce, mam wrażenie że z powodu SOPS coraz więcej żołnierzy w armiach zostanie zastapionych bezzałogowymi jednostkami bojowymi jak Slidery, Gekko, Scaraby, moze i technologia egzoszkieletów ruszy do przodu. WOjny maszyn? z ludzkimi koordynatorami?
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt cze 09, 09 15:28

... i później się zbuntują przeciwko ludzkości... Trochę to oklepane z wojną maszyn. Jeśli już Rising będzie się toczył po MGS4 to liczę na przedstawienie problemów gospodarczych oraz wojnę ludzi o przeżycie w świecie, który musi się odbudować po wyłączeniu nanomaszyn. Na pewno w świecie wcześniej opartym na zaawansowanej technologii byłoby to katastrofą.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Crusher » Wt cze 09, 09 16:33

Świat po czwórce to świat powracający do naturalnego trybu życia, który istniał przed wojenno-ekonomiczną władzą SI - a skoro cały świat wraca to i przestępczość, gangi i organizacje terrorystyczne także. Może Raiden będzie walczył z tajemniczą organizacją której zamierzenia są ściśle nieokreślone, a która posiada zbroje Crying Wolf, własną armię itp.
Crusher
Vamp

Postprzez uci » Śr cze 10, 09 07:24

no ale było mówione w czwórce że Fox-Alive tylko odłączył AI patriotów od kontroli nad wszystkimi dziedzinami życia, ale one same nie zostały przecież wyłączone. Z tego co też wiadomo nanomaszyny któe zostały wyłączone to te należące do wojska.
Wiemy też że cała broń palna na świecie została wyłączona, po zniszczeniu Patriotów nie wiemy czy znów zaczeła działać, czy daje jej używać nie można bo nikt nie ma nanomaszyn w ciałach i teraz Drebiny zarabiają na czyszczeniu broni na całym świecie.
Na pewno powinien pojawić się wątek kryzysu ekonomicznego spowodowanego właśnie upadkiem ekonomi wojennej, ale myślę też że uzbrajanie armii w bezzałogowe maszyny i chodzącą broń też jest prawdopodobnym wątkiem, ale raczej nie chodzi mi o bunt maszyn - przyznam że oklepany temat, ale raczej na to że jak mamy armię zbudowaną z maszyn (gekko itd.) to o wiele łątwiej taką armię shackować i przejąć nad nią kontrolę, zagrozić światu który nie jest gotowy do obrony i tutaj do akcji może wkroczyć raiden.
uci
Uber Big Boss

Postprzez HanSatan » Śr cze 10, 09 11:49

Wydaje mi się, że historia w tej części będzie o wiele bardziej oczywista :D
HanSatan
Uber Big Boss

Postprzez Crusher » Śr cze 10, 09 11:49

Ooo... Nie wiem gdzie i kiedy to było powiedziane, ale jeśli to prawda że wyłączono bronie palne, to to pasowałoby do klimatu itd. Raiden używa głównie miecza i noży, więc może będzie to jednak tenchu-high technology-slasher-stealth game. :]
Crusher
Vamp

Postprzez uci » Śr cze 10, 09 12:07

w Akcie 3 - Liquid używając Guns if the Patriots wyłącza całą broń palną na świecie o czym jeszcze wspomina Campbell podczas briefingu do aktu 4tego. Nie wiem czy zaczyna ona działać po MGS4 - ale że i tak nikt na świecie nie ma już działającego SOPa to i tak nikt jej nie może urzywać - tutaj wkraczając Drebins i zaczynają masowo czyścić broń. A że oni czyszczą broń za kasę, to kilka organizacji może odzyskać działającą broń przed innymi i próbować wykorzystać to do własnych celów.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz cze 11, 09 19:32

Dobra, skoro strona się rypnęła, walimy z niusami:

1.

Niedawno na forum miałem okazję opisać proces traktowania MGS:Rising przez Kojimę, słowami nie chcem ale muszem. Jakby gra była niechcianym dzieckiem, bękartem zamówionym przez Konami, robionym dla kasy gdzie ulubionym dzieckiem w rodzinie zostaje Peace Walker. I o tym ostatnim dużo będziemy słyszeć, nawet Castlevania: Lords of Shadow załapie się w to ekskluzywne grono. Ta ostatnia jest skończona w 40 procentach ale jak sprawa wygląda w przypadku Rising? Słowa samego Hideo w najnowszym wydaniu Famitsu nie napawają optymizmem - o grze nie usłyszymy nic aż do E3 w 2010 roku. Taka jego mać.

2.

Na początek, w związku z rocznicą wyjścia MGS 4, dostajemy MGS 1 na PSN oraz obniżkę ceny w edycji Greatest Hits w USA oraz platynie w Europie. Co ważniejsze dostajemy nową aktualizację MGO - przeniesie ona nową mapę: Shadow Moses a wraz nią wraca Solid Snake jako grywalna postać. Są powody do radości, 12 czerwca już jutro.

3.

- pomimo tego iż MGS: Rising będzie multiplatformowy, nie spodziewajcie się różnic między wersjami gry
- gra będzie chodzić na zupełnie nowym, zaawansowanym silniku
- tytuł Rising ma wiele znaczeń. Jednym z nich, najbardziej oczywistym to powstawanie czegoś nowego. Kolejny odnosi się do wzrostu, przeniesienia gry na nowy poziom z nowym zespołem zdolnym do tworzenia dalszych części serii. Następnie tytuł kieruje nas w kierunku zawartości w grze, o czym na razie zbyt wiele się nie dowiemy. Rising, wymawiane w języku japońskim oznacza także Raijin - boga piorunów w japońskiej tradycji
- wspomniany zostaje także Fūjin, bóg wiatru. Wraz z tymi dwoma bóstwami otrzymujemy burzę, co jest bezpośrednim nawiązaniem do tego co widzieliśmy na stronie Next
- brązowy kolor oczu Raidena i opaska na jednym oku ma swoje wyjaśnienie w grze
- MGS: Rising będzie miał tak samo dobrą grafikę jak MGS 4, choć twórcy chcą zrobić znacznie lepszą. To tak samo wielki projekt jak czwórka - twierdzi Sean

Możecie lać z wrażenia.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Faja » Cz cze 11, 09 22:23

Fujin i Rajin znaczy się Raiden, to jeszcze czekam na Scorpiona i Sub-Zero hyhy. Tak poważnie mówiąc to ciekawe, kiedy w Soul Calibur pojawi się Raiden, ten z 4 lub Rising ofkors.

Skoro kolejna porcja informacji ma się pojawić dopiero za rok to może zamkniemy ten temat na ten okres czasu co by sobie postów nie nabijać he? ;)
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt cze 12, 09 12:07

Kojime zapewne chodziło o to iż przed następnym rokiem, nie dostaniemy żadnych zwiastunów. O zwykłe niusy raczej nie chodzi - wszak te właśnie otrzymaliśmy.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt cze 12, 09 19:38

Szkoda gadać. Coś nowego, szansa na odświeżenie serii i co? I nie wiemy, kiedy się tego doczekamy. A wszystkie siły uderzyły w kolejne motanie w kanonie serii. Aż się boje, czego "nowego" się z Peace Walker dowiemy...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt cze 12, 09 19:42

Z tego co sobie przypominam z zaszyfrowanego wywiadu z Famitsu to Konami chyba przydusiło Hideo, żeby grę zapowiedział tak wcześnie.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt cze 12, 09 19:46

Chyba że tak. To miałoby sens, jeżeli ukazanie się gry miało być planowane na okres późniejszy niż premiera Peace Walkera. Zresztą ciekawi mnie to, że gra jest planowana na 2010. Jeżeli do E3 mamy nic o niej nie usłyszeć, to premiera ustawiona będzie na końcówkę roku (fiskalnego)?

Ja bardzo wierze w Rising. Ten tytuł ma szanse dać kopa serii. Żadne tam Peace Walkery, które pewnie nie przyniosą żadnego pożytku znanej już historii.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt cze 12, 09 19:50

twilite kid napisał(a):Zresztą ciekawi mnie to, że gra jest planowana na 2010. Jeżeli do E3 mamy nic o niej nie usłyszeć

Eeee....to o Rising nic mamy nie słyszeć. Hideo o Rising mówi że w jeszcze minie kupa czasu nim gra wyjdzie.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt cze 12, 09 19:56

No mówię o Rising. Wydawało mi się, że wstępnie zaplanowano premiere na 2010.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt cze 12, 09 19:59

Tylko dla C: LoS i MGS PW.

Ja się boję że to ostatni MGS na duże konsolę. Zapewne Rising wyjdzie za trzy lata, tradycyjny cykl emgieesów dla KojiPro a później przerzutka na next geny.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt cze 12, 09 20:04

Wszyscy ostatnio cos mowia o 10-letnim cyklu zycia konsol, więc może może... Ja w to w sumie nie wierze i pewnie kolejnej generacji doczekamy sie ok 2012. Ale na poprzedniej generacji też były 2 MGSy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So cze 13, 09 12:14

Kojima o Rising:

To zupełnie inny rodzaj akcji, od tego który dotychczas dominował serię. Zaangażuje się w pracę nad projektem znacznie głębiej, niż gdybym był zwykłym producentem gry.

http://mgs.gram.pl/news.php?readmore=1346

Dla mnie to on skończy jako reżyser i scenarzysta tej gry. Zobaczycie.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Blady » So cze 13, 09 13:37

Dla mnie to on skończy jako reżyser i scenarzysta tej gry. Zobaczycie.

NIEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...........!!!!

Jedyna okazja, żeby seria nabrała świeżości, wiatru w żagle... wchodzi zakompleksiony dziadek, który nie potrafi wysiedzieć w fotelu i musi we wszystko wpychać paluchy, bo "oni NA PEWNO sobie nie poradzą"...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Simon » So cze 13, 09 13:45

Saladin01 napisał(a):Dla mnie to on skończy jako reżyser i scenarzysta tej gry. Zobaczycie.

Bylbym wniebowzięty :)
Blady napisał(a):który nie potrafi wysiedzieć w fotelu i musi we wszystko wpychać paluchy, bo "oni NA PEWNO sobie nie poradzą"...

No i ma rację :P
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SaladinAI » So cze 13, 09 15:17

Hideo zachowuje się trochę jak nadopiekuńczy ojciec, bojący się o dziecko które wciąż nie może wejść w wiek dorosły. Obawy jednak nie są zbyt uzasadnione. Ostatecznie nawet sam Kojima mówi że to zupełnie nowa gra, styl i system odstający od trzonu serii. Czego się bać?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Uzion » So cze 13, 09 15:37

To na pewno decyzja Hideo, czy moze znow zarzadu?
Uzion
The Fury

Postprzez Blady » So cze 13, 09 15:48

Kojima Productions.

^
|

Tu masz podpowiedź
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Crusher » So cze 13, 09 15:56

Jak dla mnie to Hideo powinien współpracować z teamem tworzącym MGS Rising, ale nie mieszać się w to za bardzo. Po prostu nadzorować, coś zasugerować, poprawić, wkleić, usunąć itd. ale nie za dużo. Niech się wreszcie oderwie od MGSa i zacznie robić coś nowego, zupełnie nowego...
Crusher
Vamp

Postprzez box » Pn cze 15, 09 19:36

Ostatnio edytowano Pn cze 15, 09 19:38 przez box, łącznie edytowano 1 raz
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Rising: Revengeance