Rozdział 5 : Outer Heaven pomoc

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Rozdział 5 : Outer Heaven pomoc

Postprzez revil92 » Pt lip 16, 10 16:33

Witam!!!
Otóż chcę by ktoś wytłumaczył co trzeba zrobić by przejść chapter "Outer Haven". Nie chcę byście mi tu zarzucali spoilerami z zakończenia itd. tylko by wytłumaczyć. Wiem, ze muszę stworzyć Metal Gera i przejść 6 misji z zadornovem. Tutaj mam niby poradnik ale połowy nie kumam http://www.justpushstart.com/2010/06/14 ... ce-walker/ Proszę o pomoc. PS. Jeśli temat nie pasuję proszę przenieść do innego.
Zapraszam do mojego sklepu gry na PS3 i nie tylko http://revil-game.otwarte24.pl/
revil92
Arnold

Postprzez SALADYN » Pt lip 16, 10 16:59

To proste , przed wszystkim musisz posiadać kompletnego MG ZEKE czyli wszystkie części główne plus railgun a po wykonaniu wszystkich misji z Zadornovem rozpocznij jeszcze raz misję 001 i idź na piętro strzelnicy gdzie włączy się scenka po czym będzie walka i drugie zakończenie.
W linku który podałeś są jeszcze inne warunki ale na pewno spełniłeś je już podczas dotychczasowej gry.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez GamerMGS » Pt lip 16, 10 17:03

Wystarczyło w problemach napisać.Jeżeli przeszłeś 6 misji z zadornovem to włoncz misje extra ops 001 nie idz strzelać tylko i wyjdz po schodach i porozglądaj sie będzie tam zadornov podejdz do niego dalej zobaczysz.
GamerMGS
Machinegun Kid

Postprzez Helerek » Pt lip 16, 10 23:22

Mam pytanie skoro po tym czymś zmienia się ta osoba, to czemu mamy ją ciągle w bazie :O?
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pt lip 16, 10 23:25

Helerek napisał(a):Mam pytanie skoro po tym czymś zmienia się ta osoba, to czemu mamy ją ciągle w bazie :O?

Kwestia Gameplayu , w MPO też mozna było mieć wszystkich bossów po swojej stronie a jednocześnie z nimi walczyć.
SALADYN

Postprzez Tidus93x » Pt lip 16, 10 23:27

Mam pytanie skoro po tym czymś zmienia się ta osoba, to czemu mamy ją ciągle w bazie :O?

Za to mnie to bardzo razi. Wszak w MPO mieliśmy uzasadnienie fabularne jeśli nie wpisywało się kodów. To jedna z tych rzeczy, które mi się nie podobały
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pt lip 16, 10 23:35

Uzasadnienie to miał Null , Python i ewentualnie Elisa , cała reszta była bonusem.
SALADYN

Postprzez Helerek » So lip 17, 10 13:52

Hehe teraz kumam muszę sobie kupić i zagrać w MPO :>
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez krzysiekao » Pn lut 07, 11 10:48

Mam pytanko odnosnie tego właśnie,zanim ukończyłem budowę ZEKE`a przeszedłem wszystkie misje z Zadornovem, wchodzę w Extra Ops 001 ale nie mam tego filmiku czy może być to spowodowane tym,że nie mam jednej części Mother Base (Outer Heaven ) ?

Proszę o odpowiedź
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez uci » Pn lut 07, 11 11:34

z tego xco dobrze kojarze powinienenś mieć Mother base na Rank 6 (min. 170 ludków w bazie) a Intel na 40.

Kiedy Zadronov znów ucieknie musisz mieć pewność że ZEKE jest w hangarze, wtedy dopiero pojawi się w EXtra 001. Jakby sie nie pojawił to wykonaj jaką kolwiek inną misje i spróbuj ponownie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez krzysiekao » Pn lut 07, 11 11:49

Dzieki,ale intel mam na 31 LVL bo jak była wiadomość i rozbudowie bazy to nie miałem potrzebnych do tego GMP i lipa,więc chyba tego nie zrobię ?

Bo mam wszystko po przechodzone to Peace Walker`y itp na S ?

A można mieć np głowę Chrysalisa w ZEKE`u ?

Czyli jak nie będę miał Intel na 40 i Outer Heven na max to nic z tego ?

Co do ludków to mam więcej jak 170
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez uci » Pn lut 07, 11 15:02

- więc troche powalcz zdobądź ludków i podnieś sobie Intel - do 50 lvl nawet nie trzeba jakoś specjalnie wypasionych kolesi.
- Oceny za misje nie wpływaja na pojawianie się Main Ops
- Można - ale dopiero po przejściu drugiego zakończenia, potem trzeba iśc walczyć z Custom Bossami
- Nie wiem na 100% czy potrzebny jest ten intel i 6 rank mother base, ale lepiej zbuduj, może zadronov wskoczy w między czasie

BTW. Zadronov w ogóle ci uciekł po raz 6ty?
Bo jak nie Extra Ops 001 to próbuj jeszcze 002 i 003
uci
Uber Big Boss

Postprzez krzysiekao » Pn lut 07, 11 20:56

Tak uciekł to porobiłem ale nie mam jednej części Outer Heaven i mogę mieć tylko po 50 ludków prócz Combat Unit gdzie mam prawie wszystkich, i intel 31 lvl,tak więc będzie chyba problem z tym....
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pn lut 07, 11 21:28

Mieszasz strasznie , nie rozumiem jak to nie masz jednej części bazy matki wszystkie dostajesz od razu z początku gry tylko dalej je rozbudowujesz dodając nowych ludków do odpowiednich teamów więc twoim problemem z pewnością jest poziom doświadczenia.
SALADYN

Postprzez uci » Pn lut 07, 11 22:53

to po prostu zbieraj ludków, ładuj ich do ekpi (az wypchasz na maksa) a w między czasie czekaj na info o zadronovie
uci
Uber Big Boss

Postprzez krzysiekao » Wt lut 08, 11 02:16

Napiszę rano,jakie mam lvl danej ekipy dobra, idę jeszcze spróbuję to zrobić

Combat Unit -40LVL 100/100
R&D Team - 29lvl 49/50
Mess Hall Team - 32lvl 50/50
Medical Team - LVL 28 50/50
Intel Team - 33 LVL 50/50

Próbowałem po parę razy Extra Ops 001,002,003 tak jak mówiłeś i nic sie nie dzieje
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Wt lut 08, 11 09:45

Z poradnika Prima Games , Intel Team musi być na 40 lvl , baza matka musi sie składać z dwóch heksagonalnych segmentów , Zeke musi mieć wszystkie podstawowe części łącznie z Radome i Railgun i nie może wykonywać żadnej misji Outer Ops , gdy już będziesz miał spełnione wszystkie te warunki wykonaj trzy lub więcej misji za wyjątkiem misji treningowych a zadzwoni do ciebie Kaz z wiadomością że Zadornov znowu uciekł i nie wiadomo gdzie go szukać , wtedy idź do misji 001i wejdź na górę.
SALADYN

Postprzez krzysiekao » Wt lut 08, 11 10:32

Właśnie oto mi chodziło co do tej bazy bo w jednym z segmentów nie mam jednej części i nie mam miejsca na ziomków,a gdzie się sprawdza jaki Rank ma Outer Heaven ?

I to jest mój problem :( Da się jakoś dodać tą jedną częśc ? Czy raczej mogę zacząć grać od nowa ? Czego bym nie chciał :(

Dokładnie chodzi mi ,czy przejdzie taki wał,że wrócę do takiej misji po,której Kaz mówi,że rozbudowują bazę, bo mi to wyskoczyło,ale nii maiłem wystarczającej ilości GMP,żeby to zrobić :(
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Śr lut 09, 11 00:37

Nie trzeba powtarzać całej gry od nowa , nie pozwala na to rozłożenie gry na pojedyncze krótkie misje więc powrót do już zaliczonych misji jest bardzo dobrym pomysłem.

Kase zarabia dla ciebie twoja załoga , po wykonaniu jakiejś misji dostajesz kwotę która jest sumą tego co zarabia dla ciebie każdy żołnierz a im lepsze ma on statystyki tym więcej kasy zarabia , wykonuj misje zbierając najlepszych żołnierzy a w końcu nie bedziesz miał na co wydawać GMP

Baza rozbudowuje się praktycznie sama w miarę podnoszenia levelu wszystkich teamów także atakuj ten temat , znajdziesz tam lokalizacje największych twardzieli którzy bardzo szybko podniosą ci poziom drużyn do których ich dołączysz a w konsekwencji także całej bazy , szybciej będzie jak pobawisz sie w rekrutacje przez WiFi , wystarczy przejechać się autobusem po mieście i patrzeć jak rośnie ci lvl wszystkich teamów.
SALADYN

Postprzez krzysiekao » Śr lut 09, 11 11:20

Dobra temat bazy zakończony grałem na Co-Op z kumplem wczoraj przeszedłem z Nim połowę gry i akurat miałem to,że baze rozbudowują i mam rozbudowaną,teraz inny temat,jak mogę np wszystkich gości odnowa dodać do teamów bo już wiem czemu mam taki niski LVL,bo dodaje zupelnie innych niż potrzeba,da się to jakoś zrobić ?
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez Faja » Śr lut 09, 11 11:54

Ta da sie, musisz ich przenieść z temów do poczekalni i stamtąd zaś rozdystrybuować.

PS. Jak można pytać o takie oczywistości?
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Śr lut 09, 11 12:33

są oczywistości dla jednych a dla innych tajemnice (ja przez 3 lata nie wiedziałem jak rozdzielać na pół armie w HoMM5 ;) )
A co do przenosin możesz ich tez bezpośrednio przenosić z oddziału do oddziału, nie trzeba ich przerzucac do poczekalni
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Śr lut 09, 11 12:55

uci napisał(a):są oczywistości dla jednych a dla innych tajemnice (ja przez 3 lata nie wiedziałem jak rozdzielać na pół armie w HoMM5 ;) )
A co do przenosin możesz ich tez bezpośrednio przenosić z oddziału do oddziału, nie trzeba ich przerzucac do poczekalni

Ta.

Ja zawsze wolalem najpierw do poczekalni, tam szybki przeglad po danej randze i ciepanie do teamu.
Faja
Big Boss

Postprzez krzysiekao » Śr lut 09, 11 14:57

Dzięki,a może wiecie jaksię gości wywala ogolnie bo mam już całkowicie zapchane Outer Heaven :(
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez Simon » Śr lut 09, 11 15:46

Discard soldier/comrade.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez krzysiekao » Śr lut 09, 11 16:07

Wielkie dzięki,teraz już sobie poradzę