Historia piątki

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Historia piątki

Postprzez SaladinAI » Śr gru 14, 11 21:29

Hideo Kojima zdradził że planował piątkę w oparciu o przeszłość The Boss i początki Cobra Unit w realiach II Wojny Światowej. Tako sobie myślę, pomysł padł jeszcze przy okazji robienia czwórki, gdzieś w 2008 roku. Dodać do tego że Peace Walker miał być numerycznie piątą odsłoną. Niewykluczone że gra miała pierwotnie traktować o losach The Boss, w ramach rozwinięcia jej biografii. To by zresztą wyjaśniało dlaczego w Peace Walkerze tak dużo mówi się o mentorce Snake'a - przebitki z oryginalnego konceptu?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Cz gru 15, 11 01:11

Raczej nie przebitki tylko twoje luźne skojarzenie, Kojima wyjechał teraz z tą piątą częścią jak filip z konopi chcąc pewno trochę ugłaskać fanów i ich nieprzychylne opinie na temat Rising.
Pomysł na szersze opowiedzenie historii The Boss pojawiał się już wcześniej ale nie w wypowiedziach Kojimy tylko fanów serii którzy również chcieli slashera z Raidenem cyborgiem i proszę mówisz masz, piata część w takiej formie to potwierdzenie na twórczą prostytucje Kojimy, ja w każdym razie nie chciałbym widzieć kolejnego aktu nekrofilii tym razem na najlepiej zarysowanym bohaterze uniwersum juz lesbijskie zapędy Voyevody z PW mi starczą.
Poza tym w takiej historii mogłoby sie okazać że The Boss miała jakiegoś mentora a wtedy byłaby okazja na jeszcze dalsze cofanie sie w czasie i tak bez końca.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Powrót do MGS Peace Walker