Peace Walker - problemy... [spoilery]

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez Helerek » Pn sie 16, 10 23:16

co robić w peace walkerze jak mam każdą misję na rangę S i 100% all itemów tylko na single bo nie mam kompana na razie do multi? Jest jakieś ciekawa rzecz o której nie wiem? np uratować paz ^^. Bo chico za nią płacze ; p.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pn sie 16, 10 23:44

Chyba poza co-op'em pozostało ci już tylko zdobywanie insygnium i rang ze zwierzątkami.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Helerek » Wt sie 17, 10 13:18

mam pytanie. Za wymaksowanie pistoli do lvl3 mam jakąś nagrodę jak to działa? Maksować tylko mk22 rank 5 ? Czy wszystkie rank 1, 2, 3, 4, 5?
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Wt sie 17, 10 22:47

Level'ować trzeba wszystkie bronie niezależnie od rangi , dostaniesz za to insygnium od każdego wymasterowanego rodzaju broni i jeszcze jedno ekstra za wszystkie bronie.
SALADYN

Postprzez Helerek » Śr sie 18, 10 11:47

to wiem ale nie wiedziałem że każdą rangę ;(.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Śr sie 18, 10 21:36

Ano przecież widać że każda broń ma trzy paski w menu , na pocieszenie napisze ci że początkowo nowe poziomy doświadczenia wpadają co chwila , także warto czasem zabrać na misję jakąś słabszą broń i potem mieć ją z głowy.
SALADYN

Postprzez k.b.88. » Cz sie 19, 10 11:30

Gdzie mogę znaleźć typów od patriota?
Mam ukończone 120 extra ops a nie miałem walki z dinozaurem. dlaczego?
k.b.88.
Inkarnacja VR

Postprzez Simon » Cz sie 19, 10 13:28

A znalazłeś i rozmawiałeś z kotem?
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez k.b.88. » Cz sie 19, 10 14:31

Z jakim kotem? Spoko juz mam 2 kolesi od patriota. CO musze zrobic zeby odblokowac extra ops 121 i 122?? czy jest eops 123 itd. ?
k.b.88.
Inkarnacja VR

Postprzez Simon » Cz sie 19, 10 14:38

Musisz pogadać z kotem na molo, zdaje się że w EO29. Aby Trenya (ten kot) tam był, musisz wysłuchać wyszystkich briefingów Chico. Aczkolwiek niektórzy mówią, że wystarczy tylko briefing 'Isla Del Monstruo' co w sumie byłoby logiczne.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez k.b.88. » Cz sie 19, 10 14:54

Wysłuchałem tego brefingu z gadającym kotem a EO o29 to item capture i nie ma tam żadnego molo.
k.b.88.
Inkarnacja VR

Postprzez Simon » Cz sie 19, 10 14:59

Cofnij się na plaże.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez k.b.88. » Cz sie 19, 10 20:58

Jak zrobić range S w 121 itp. ?
Kusy napisał o pokazywaniu przedmiotów na mapie. Raz miałem coś takiego. Myślałem że to dzięki SONIC EYE w ITEM S.ale to nie tak. Jak nazywa się ta zdolność u tych "typów" których mam w timie?

SALADYN napisał(a): kamuflażu Moss od The End'a którego zdobędziesz za kontaktowanie sie z duchami w jednej z misji "Dead Man's Treasure" lub za przejście misji 062 na S , sam jeszcze nie sprawdziłem także nie jestem pewien.

Co miałeś na myśli pisząc "kontaktowanie się z duchami" ?? Rozmawiać z nimi?

SALADYN napisał(a):
Kusy napisał(a):...
Wykonaj te misje jeszcze raz , nagród za wykonanie Outer Ops są trzy rodzaje...

Które to misje Outer Ops ??
k.b.88.
Inkarnacja VR

Postprzez SALADYN » Cz sie 19, 10 22:05

k.b.88. napisał(a):
SALADYN napisał(a): kamuflażu Moss od The End'a którego zdobędziesz za kontaktowanie sie z duchami w jednej z misji "Dead Man's Treasure" lub za przejście misji 062 na S , sam jeszcze nie sprawdziłem także nie jestem pewien.

Co miałeś na myśli pisząc "kontaktowanie się z duchami" ?? Rozmawiać z nimi?

SALADYN napisał(a):W Extra Ops 062 , podejdź blisko ducha tak żeby cię nie zauważył (Sneaking Suit i Soliton Radar sie przyda) i zacznij używać codec'a aż w odpowiedzi usłyszysz "This is The End" i "I will found you" , potem dokończ misje najlepiej na S.
Pamiętać musisz że The End odezwie się do ciebie tylko w dwóch pierwszych leśnych lokacjach tej misji , dalej już nie zareaguje.

Czyli tylko w tej misji , sporym ułatwieniem jest ustawienie sobie codec'u pod selectem.
SALADYN

Postprzez Gillian » Cz sie 19, 10 22:40

Simon napisał(a):A znalazłeś i rozmawiałeś z kotem?
Wyrwane z kontekstu brzmi jak z powieści Murakamiego :p

/offtop
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Helerek » Pt sie 20, 10 11:45

k.b.88. napisał(a):Jak zrobić range S w 121 itp. ?
Kusy napisał o pokazywaniu przedmiotów na mapie. Raz miałem coś takiego. Myślałem że to dzięki SONIC EYE w ITEM S.ale to nie tak. Jak nazywa się ta zdolność u tych "typów" których mam w timie?

Uśpij potwory zajmuje 9 albo 4 minuty najlepiej z bandaną. Tylko dużego małe nie trzeba.

k.b.88. napisał(a):Co miałeś na myśli pisząc "kontaktowanie się z duchami" ?? Rozmawiać z nimi?

Kamuflaż sneaking i soliton radar i za duchem idz i ciągle klikaj select ustawiony na codec i aż usłyszysz this is the end i i'm right here.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pt sie 27, 10 00:44

Miło że czytasz wszystkie posty Helerek.

Ta losowość niektórych broni i bonusów w PW strasznie mnie wnerwia od czterech dni męczyłem Rathalosa i inne pokraki żeby zdobyć muszkiet i "gumkę" , podobnie z główkami od innych mechów , kilka dni grania i nic a dzisiaj od niechcenia przeszedłem walkę z Rathalos'em i za pierwszym razem mam skrzydło , myślę sobie to teraz Tigrex i tu podobnie od razu mam jego pazur.
Do tego w końcu właśnie dziś zdobyłem dwie inne główki dla ZEKE'a od Cocoon'a i Pupa'y.

Niech mi ktoś teraz powie gdzie dorwać patriotycznego , japońskiego soldata bo w EO 049 go nie ma (chyba że on też jest losową nagrodą ???).
SALADYN

Postprzez uci » So sie 28, 10 20:11

ja tam moss camo dostało za samo "The End" usłyszane w codecu więc nie trzeba się za bardzo tym męczyć.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Helerek » N sie 29, 10 13:50

ahh saladyn ;]
http://metalgear.wikia.com/wiki/Peace_W ... _equipment

Japoński soldat? Chodzi ci o tego gościa do muszkietu? Czy do patriota?

Tam pisze:

"Tanegashima Musket [GMP 330900, R&D 89] - Rathalos Wing -> Extra Ops 121 and 122/Complete Mission + Japanese Patriot/Extra Ops 049 "
Może trzeba rangę S zrobić ; p?
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » N sie 29, 10 14:10

Helerek napisał(a):ahh saladyn ;]
http://metalgear.wikia.com/wiki/Peace_W ... _equipment

Japoński soldat? Chodzi ci o tego gościa do muszkietu? Czy do patriota?

Tam pisze:

"Tanegashima Musket [GMP 330900, R&D 89] - Rathalos Wing -> Extra Ops 121 and 122/Complete Mission + Japanese Patriot/Extra Ops 049 "
Może trzeba rangę S zrobić ; p?

Jest już po sprawie , żołnierz z tym skillem (japanese patriot , zwykłych mam od groma) jest losową nagrodą za Extra Ops 049 , po którejś tam próbie w końcu sie znalazł jako jeden z trzech więźniów.
SALADYN

Postprzez Helerek » N sie 29, 10 14:59

więzień ? lol u mnie on jest wolontariuszem czyli z rekrutacji on jest losowy po za tym moja gra jest jakaś inna bo hełm do battle mam z misji extra ops a nie outer tak samo tego gościa :o.
PS: Właśnie odkryłem że w misji infiltrate underground passage na ostatniej mapie na 2 piętrze (samemmu tam nie wejdziesz) jest więzień kobieta ; p, możesz ją zdobyć strzelając fultonem na koniec korytarza, albo z co op w synchronizacji ;D.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Simon » Śr wrz 01, 10 12:26

Kurfa mać...nie mogę zejść poniżej 24 minut z Peace Walkerem Custom - to jest jakieś fatum normalnie:/
Nienawidzę czasówek a chcę zdobyć rangę S. Używam Carla Gustava lvl 3, XFIM-92A lvl 2 (póki co) oraz MG3 Armor Piercing lvl 3 - wszystko Rank 5...Jakieś sugestie?

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Śr wrz 01, 10 13:17

M47 Dragon i MG3 na EMP Pulse , najlepiej walczyć w stroju Battle dzięki czemu możesz wziąć jedną rakietnicę ekstra , z bliska polecam używać LAW Rank 4 ze względu na szybkostrzelność.
Najlepiej również zawczasu rozrzucić pare markerów na sprzęt ale zbierać go dopiero jak już nie masz w ogóle amunicji do M47 bo wtedy po prostu marnujesz znaczniki.
SALADYN

Postprzez Markus » Śr wrz 01, 10 15:24

Mam dwa pytania:
Jakim cudem ten koleś:
http://www.youtube.com/watch?v=E3XU387FZYA
ma nieskończoność amunicji?

I skąd wziąć assasin's straw box? Bo tutaj http://uk.faqs.ign.com/articles/109/1095993p11.html
jest napisane, że w Miners Residence w Main Ops 16, a ja tam znalazłem tylko stóg siana, który najwyżej potrafię rozwalić.
Enemy's close by!
Markus
Inkarnacja VR

Postprzez Tidus93x » Śr wrz 01, 10 16:24

Ten "koleś" ma bandanę, która daje niekończoną amunicję.
W Main Ops 16 musisz wejść na dach tego domu i skoczyć z niego do tego stogu siana, wtedy otrzymasz assasin's straw box.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Helerek » Śr wrz 01, 10 17:52

nie tylko jest także perfect stealth albo inna misja ze stogiem siana ;P.
Peace walker ja robiłem z rpg 7 i gustaw i law i za 1 razem miałem 24 minuty =D. Wal w AI albo otwarte nogi (taki pkt gdzie więcej dmg zadajesz w nogi).
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Śr wrz 01, 10 19:03

Trzeba ten assasin's straw box najpierw ze sobą zabrać i donieść do końca misji.
SALADYN

Postprzez uci » Cz wrz 02, 10 17:12

na PW custom podczas trybu EMP też przydatny jest kampfpistol, ale M47 jak najbardziej przydaje się do szybkiego ubicia tej maszynki.

Ja mam takie pytanie, jest jakiś dobry patent na Gear Rexa z którym walczymy na pokładzie naszej mother base, bo z nim mam jednak problemy jeśli chodzi o jego ubicie.
Mój zestaw to M47, M134 i C. Gustaw. Może jakies inne bronie przydaja się do tej walki bardziej?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Helerek » Cz wrz 02, 10 17:19

=.=, zdejmij all dodatki kwadratem z zeke i będzie prawie nagi xd.
Law Carl i m47 będą gites, masz bandane?
PS: Używaj tych dział na bazie ;P i celuj w heada albo po nogach, bo nogi zeke są słabe i jak zniszczysz coś to wtedy mniejsze obrażenia są na tą część(o ile dobrze pamiętam).
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez uci » Cz wrz 02, 10 17:29

ale mi chodzi o Gear Rexa tego dinozaura :P
Zeke w pełnym sprzecie nie stanowił jakiego mega problemu ;)
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MGS Peace Walker