Peace Walker - problemy... [spoilery]

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez Helerek » Cz wrz 02, 10 18:00

Moja zła, też był prosty, mk22 i git. Ja tak robiłem za 1 razem wszystkie potwory ;P. Strój milera się przyda bo masz speeda wtedy i uciekniesz jak żarżuje bandana rationy chipsy itd. itp. i po 10 minutach leży, szarża geara zabija na hita więc lepiej rationy ekwipunkuj od czasu do czasu ;P.

PS: Moim zdaniem najłatwiej go ubić przez mk22 nic ci nie przeszkodzi (mały raptor) ...
Jak chcesz to szybko zrobić to bandana i wyrzutnia rakiet z 4 pociskami i ciągle nawalać, by nie mógł się ruszyć ;p.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Cz wrz 02, 10 18:02

Uci M134 tylko cię spowalnia a w tej walce liczy się szybkość , jeżeli masz bandanę to można iść na misję w stroju Naked (najszybszy) i tylko z M47 , to w zupełności wystarczy.
Jeśli nie masz bandany to do powyższego zestawu dobierz jeszcze jedną rakietnicę lub lepiej pistoletowy strike marker plus znacznik na zaopatrzenie.
Warto dobrze poznać przeciwnika i nauczyć się unikać każdego ataku bo w tej walce Gear Rex jest zabójczy i kosi pasek jak mało który , najgorsza jest szarża i te kolce które cię zatrzymują gdy Rex ryczy , nie wolno też się dekoncentrować podczas wzywania i zbierania wsparcia.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » Cz wrz 02, 10 19:12

SALADYN napisał(a):M47 Dragon

Jeszcze tej broni na oczy nie widziałem...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » Cz wrz 02, 10 19:29

Simon napisał(a):
SALADYN napisał(a):M47 Dragon

Jeszcze tej broni na oczy nie widziałem...

Musisz przejść Extra Ops 111 z rangą S co z bandaną jest wręcz dziecinnie proste.
SALADYN

Postprzez Simon » Cz wrz 02, 10 19:36

Nie mam bandany bo nie przeszedłem jeszcze dobrodzieja customa na S, o co cały czas zabiegam:]
Isn't it ironic?

Do tej pory odłożyłem wszystkie walki z helikopterami i czołgami na potem, aż zdobędę Gustava Fultona...ale coś mi się zdaje, że przyspieszę ten proces...
Ilu tam ziutków trzeba zrekrutować, 20?
BTW to jest tak do dupy zrobione z tym unieszkodliwianiem, że brak mi słów - koleś jest uśpiony ale nadal musisz się go pozbyć, bo zajmuje 2m kwadratowe areny. Paranoja

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Pt wrz 03, 10 23:11

W walce z Gear Rex'em bardzo przydatne są również granaty ogłuszające najlepiej Rank 5 od razu , na chwilkę zatrzymają pokrakę w miejscu dając nam czas na wezwanie wsparcia , oznakowanie celu dla artylerii lub uleczenie się , oczywiście najlepiej jest ich używać w parze z bandaną ale bez niej też są przydatne.
SALADYN

Postprzez Helerek » So wrz 04, 10 19:12

Można też użyć gazetu cookbook na start później po szarży od razu stun rod'a (działa 3 razy, stunn przez 1 sekundę i potwór nie rusza się przez parę sekund) i stun grenade ;p.
PS: Czy za ekwipunkowa ny walkman zatrzyma stunn z krzyku =D?
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » So wrz 04, 10 22:45

Helerek napisał(a):Można też użyć gazetu cookbook na start później po szarży od razu stun rod'a (działa 3 razy, stunn przez 1 sekundę i potwór nie rusza się przez parę sekund) i stun grenade ;p.
PS: Czy za ekwipunkowa ny walkman zatrzyma stunn z krzyku =D?

Gazetka jest słaba , rzadko kiedy potwór daje się na nią nadziać , lepiej mu rzucić Stun'a pod nos.
Nie wiem jak z tym walkman'em ale chyba nie.
SALADYN

Postprzez Helerek » So wrz 04, 10 23:01

Gazeta działa ale nie umiesz używać ;p. Musi być spokojny to odrazu zauważy i nie pod sam nos, co ileś hp/staminy się uspakaja i nie szarżuje wtedy to działa w 100% mi to daje 3 strzały z bazuki albo 8 z mk22 :p, po tym wpada w szał =D.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » So wrz 04, 10 23:05

To i tak nie ma sensu lepiej nauczyć się unikać jego ataków.
SALADYN

Postprzez Helerek » N wrz 05, 10 12:17

Tak i zamiast trafić stojący cel w ogon to lepiej szarżującego gear rexa ;p.
PS: Żeby odrąbać mu ogon strelać mu najlepiej w ziemie pomiędzy nogi trochę dalej, mnie się tak udało już parę razy =D.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » N wrz 05, 10 14:48

Szkoda że odstrzelenie ogona nic nie daje bo np takie nawalanie w narośl pod żądłem osłabia jego atak kwasem a odstrzeliwanie kolców na plecach ma efekt w postaci mniejszej ich liczby które pokrak wyrzuca w naszą stronę.
SALADYN

Postprzez Helerek » N wrz 05, 10 17:07

Daje satysfakcje =D.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Faja » Wt wrz 07, 10 09:34

To ja mam takie pytanko: skąd mam wziąć amunicję z fultonem? Pokazało mi śię, że w Outer Ops zdobyli mi Carl Gustav Fulton Ammo, ale nie mogę tego za cholerę wybrać/znaleźć w items/weapons. Pytanie nr dwa - co daje Intel? bo jakoś nie widziałem, żadnych wiadomości od tego zespołu.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt wrz 07, 10 16:20

Ammo nic nie daje dopóki nie masz broni do niej a Carl Gustav FR trzeba zdobyć osobno w Extra Ops 098 , wszystkie rodzaje amunicji wyświetlają ci się w dziale produkcyjnym w zakładce "Others".

Co do Intel to jego rola od Portable Ops zmieniła się , teraz już nie zdobywają ci amunicji i nie składają raportów ale od ich poziomu zależy czy będziesz w stanie wyprodukować jakąś broń czy przedmiot , od nich też zależy ile sprzętu będziesz dostawać wsparciu i ile pocisków spadnie przy wsparciu ogniowym i w jakim zasięgu.
SALADYN

Postprzez Helerek » Wt wrz 07, 10 19:21

Pokazują także jak klikniesz trójkąt albo inny guzik by zobaczyć info o misji ilu tam jest gości i z jaką rangą, tylko ci co na mapie nie ci co wyjdą z czołgu albo czegoś.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Simon » Wt wrz 07, 10 20:07

Helerek napisał(a):tylko ci co na mapie nie ci co wyjdą z czołgu albo czegoś.

Natomiast z czołgów i helikopterów pokazują na pauzie, w jednej z zakładek.
Dodatkowo możemy też sprawdzić w jakiej kondycji są niszczone przez nas części Metal Gearów.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Helerek » Wt wrz 07, 10 20:45

"Natomiast z czołgów i helikopterów pokazują na pauzie, w jednej z zakładek. "
Nie. To jest od analyzer'a rank 5 ;P.
"Dodatkowo możemy też sprawdzić w jakiej kondycji są niszczone przez nas części Metal Gearów."
To jest też od analyzer'a albo się mylę, bo dopiero jak miałem rank 5 to mi się to pokazało ;P.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Simon » Wt wrz 07, 10 22:33

Helerek napisał(a):"Natomiast z czołgów i helikopterów pokazują na pauzie, w jednej z zakładek. "
Nie. To jest od analyzer'a rank 5 ;P.

A tak, racja. Pokiełbasiło mi się:P

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Faja » Śr wrz 08, 10 08:25

No to ja jeszcze zapytam o kilka rzeczy:

1. Jak odblokować niektóre extra opsy? Chodzi o to, że mam wielką przepaść między 031 a 051 czy coś w ten deseń.
2. Czy jak rekrutuje żołdaków przez AP to mogę jakoś zapamiętywać wyniki skanowania? Loto o to, że idę przez miasto i bach, coś jest. Ok zapamiętuje to, następnie skanuję dalej i znów zapamiętuje itd. Po powrocie do domu wszystkie te mijse po kolei odpalam.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez GamerMGS » Śr wrz 08, 10 14:50

EXO 14 > 22 > 67 > 103 > Main Op Zadornov search > 32 > 15 > 8 > 56 > 90 > 76 > Main Op Zadornov search > 42 > 19 > 95 > 39 > 35 > 106 > Main Op Zadornov search > 112 > 16 > 33 > 71 > 21 > 93 > 86 > Main Op Zadornov search > 63 > 74 > 57 > 59 > 84 > 40 > 82 > Main Op Zadornov search > 60 > 78 > 36 > 108 > 34 > 99 > Main Op Zadornov search > 116 > 17 > 101 > 110 > 43 > 97 > 118 > 23 > 24 > 105 > 25 > 70 > 26 > 27 > 94 > 44 > 41 > 77 > 20 > 89 > 55 > 79 > 9 > 66 > 73 > 107 > 58 > 61 > 92 > 62 > 100 > 64 > 65 > 87 > 111 > 45 > 46 > 102 > 47 > 48 > 91 > 49 > 75 > 50 > 83 > 37 > 98 > 104 > 72 > 85 > 109 > 96 > 81 > 113 > 115 > 117 > 119 > 68 > 120. (missions 121 - 128 are all MH monsters missions)
2.Chyba nie ma takiej opcji
GamerMGS
Machinegun Kid

Postprzez Helerek » Śr wrz 08, 10 15:56

1. Musisz robić all extra opsy nawet na D to się odblokują *C
ale na S masz dodatkowe itemy!!
za perfect stealth pas niewidzialności, za eliminate enemy ja dostałem hełm do battle dress i sleep grenade,
2. Nie nie ma, możesz zapisać 1 misję jak nie masz czasu wyłączając konsolę prawym tym przesuwaczem ; p.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Śr wrz 08, 10 16:03

Dokładnie tylko jeden egzamin na raz może być aktywny.

Podczas wyświetlania menu pauzy w jednej z zakładek znajdziesz takie informacje jak stan energii czołgu , ilość żołnierzy która jeszcze się pojawi po załatwieniu aktualnej obstawy czy ranga dowódcy.
SALADYN

Postprzez Coldman » Pn paź 11, 10 17:53

Właśnie przetrzepałem Millera, zdobyłem papiery do Patrioty, i ten się robi. Wolno oczywiście, bo zaledwie 2% po każdej misji. Do tych, co już go mają. Opłaca mi się na niego z niecierpliwością czekać, ma moc i możliwość podlevelovania? Pytam, bo wydaje mi się mimo wszystko, że to taka broń symboliczna.
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez SALADYN » Pn paź 11, 10 18:02

To praktycznie ten sam karabin co każdy jeden M16 w grze tylko że nie ma żadnych granatników i shotgunów za to nie trzeba go przeładowywać.
SALADYN

Postprzez uci » Pn paź 11, 10 20:04

ma też większego kopa (znaczy odrzut - bo jak pisze tylko the boss potrafiła się nim posługiwać) można lvl'ować. Ogólnie dobra rzecz jak lubisz sobie postrzelać i nie martwić o brak ammo.

Swoją droga zauważyłem że jak robimy dłuższe misje to nasze bronie szybciej się robią.
A przynajmniej miałem takie wrażenie że np. wykonując misję z Paz taki patriot robił się o 2% a robiąc już jakiś dłuższy quest o 4 lub 5%.
Teraz już tego nie potwierdzę bo bronie mi się pobudowały, ale wydaje mi sie że tak było.

Mnie został jeszcze ten pistolecik od Paz i obie gumki recepturki
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Coldman » Wt paź 12, 10 01:29

A dziś pewną rzecz zauważyłem. Rozumiem, że przy ludku w danej sekcji ten żółty pasek nad czerwonym to poziom, do którego osiąga on/ona progres. Na dziś mam wszędzie 99. level, i kiedy spojrzeć na całość w Commander Centre, to są to: max czerwony i max żółty pasek. Ale Combat mam na 96. levelu i kiedy spojrzałem w Commander Centre, to ten żółty pasek niebezpiecznie zmalał. Czy to nie ryzyko dezercji, bo w ogóle już nikogo nie wysyłam na front?
Coldman
banan

Postprzez Helerek » Wt paź 12, 10 18:28

Hmm ile masz food? bo jak 100% to norma, po za tym nowe czopy mają pół 1 ^ a stare czopy 3^ na maxa.
Bronie się szybciej robią zależnie od czasu spędzonego na misji.
NP:
byle jaka misja 3 %
Custom Peace Walker na S 12% ;p 29 minut gry to trochę różnicy niż 3 minuty ;P.
Chociaż czas szybciej minął i zdobyłem parę kostek pamięci do AI.
PS: Czy jak zbiorę all AI kostki to dostanę kasetę z nagraniem millera i tego innego gościa?
Bo dostałem ją od Rex'a, ale w niej on mówił, że mam cały AI a nie miałem.
Ktoś może wie coś o tym?
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Wt paź 12, 10 19:09

Coldman napisał(a):A dziś pewną rzecz zauważyłem. Rozumiem, że przy ludku w danej sekcji ten żółty pasek nad czerwonym to poziom, do którego osiąga on/ona progres. Na dziś mam wszędzie 99. level, i kiedy spojrzeć na całość w Commander Centre, to są to: max czerwony i max żółty pasek. Ale Combat mam na 96. levelu i kiedy spojrzałem w Commander Centre, to ten żółty pasek niebezpiecznie zmalał. Czy to nie ryzyko dezercji, bo w ogóle już nikogo nie wysyłam na front?

Ten żółty pasek to punkty doświadczenia danego teamu , gdy się wypełni cała drużyna awansuje level wyżej , dzięki niemu widać ile mniej więcej ci brakuje do następnego poziomu.
Żeby ludzie zaczynali ci uciekać musiałbyś mieć bardzo niski poziom jedzenia (poniżej 100%) i morale , choć mnie przez całą grę nigdy się nie zdarzyło aby któryś z parametrów był poniżej normy.

Co do levelowania broni to doświadczenie zdobywamy nie za zabieranie sprzętu na misje czy czas jej trwania tylko za częstotliwość jego używania podczas misji , dlatego nie warto zabierać nic czego się nie będziemy używać bo nam waga sprzętu wzrośnie i będziemy się poruszać wolniej.

Helerek napisał(a):PS: Czy jak zbiorę all AI kostki to dostanę kasetę z nagraniem millera i tego innego gościa?
Bo dostałem ją od Rex'a, ale w niej on mówił, że mam cały AI a nie miałem.
Ktoś może wie coś o tym?

Nie bardzo rozumiem pytania ale jeżeli ci chodzi o secret file to dostajesz je za wykonanie wszystkich misji głównych i pobocznych bez względu na wyniki.
SALADYN

Postprzez Coldman » Wt paź 12, 10 19:29

Żarcia mam zawsze na 397%. Już rozumiem. Ten level 96. osiągnąłem niedawno, dlatego jak teraz sprawdzałem, to ten pasek po prostu startował od nowa (na 97. level). Niemniej, dzięki za info.

Helerek. Jak pokonasz Rex'a w ostatnim Extra Ops, to otrzymujesz kasetę Secret File, którą normalnie sobie odsłuchasz w Briefing Files. Dodam, że warto, bo Ci to trochę zrewiduje poglądy na temat Millera :)
Coldman
banan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MGS Peace Walker