Witam,
to dopiero mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Wiele rzeczy odnalazłem tu na forum oraz na innych stronach, ale pewnych elementów nie jestem w stanie odnaleźć, dlatego też proszę o pomoc
Gram MGS: PW dopiero od kilku dni, pokonałem pierwszych 3 bossów, pojazd opancerzony, czołg i PUPA.
Na żołnierzy stopniowo poluję, staram się jak najlepszych rekrutować, ale mimo wszystko dużo mam na razie na poziomie D. Z biegiem czasu się to na pewno zmieni.
Pytania:
1. Doczytałem się, że zdobywanie w misjach s-ranków daje dodatkowe bonusy.
Czy każdą bez wyjątków misję można przejść na poziomie S, czy może jest jakaś lista wybranych na S, a pozostałe góra na A-rank?
2. Czy jest jakaś granica czasu w jakiej trzeba się zmieścić w poszczególnych misjach? Na przykład zdobywając czołg nie mogę zmieścić się w 5 minutach, tylko A-rank zdobywam...
3. Czy warto przejść najpierw każdą misję na A-rank, a nie na przykład na B lub C? Co daje wyższa ranga? Natomiast S-rank zostawić na koniec?
3. Do czego służy wysyłanie żołnierzy na misje? Warto to robić? Pomaga to w grze podstawowej i misjach dodatkowych? W jaki sposób?
4. Czy warto inwestować we wszystko co tylko się odblokuje, czy tylko w określone bronie/przedmioty? Jest możliwość odkrycia całego drzewka broni, przedmiotów itp, czy trzeba się liczyć z ograniczonymi możliwościami?
Pytam, bo mogę teraz zainwestować np. w Sonic Eye, ale stosunkowo sporo kosztuje na obecnym etapie gry i nie wiem czy nie zmarnuję punktów, które potem mógłbym lepiej wykorzystać...
Na razie to tyle, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto wyjaśni mi te może proste kwestie, ale dla początkującego mimo wszystko nieodgadnione