Peace Walker HD

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Re: Peace Walker HD

Postprzez SaladinAI » Cz maja 03, 12 12:50

Walki z pojazdami wycisną ze mnie więcej soków niż Agent Tomek z Beaty S.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Pn maja 07, 12 21:53

Ostatnio strasznie dają mi się we znaki niektórzy gracze w kooperacji, przodują zwłaszcza Japończycy nadużywający systemu komunikacji i granatów ogłuszających przez co nie da się normalnie grać, najlepsi są jednak ci którzy wbijają sie na misje z Gear Rex'em do pokoju ustawionego przez obcą im osobę i oczekują od wszystkich latania z usypiaczami.
Snake powinien dysponować znacznie bardziej ostrymi reprymendami niż "Don't be an idiot" a już na pewno w grze powinni się znaleźć dwie opcje, wykopywanie z kooperacji denerwujących graczy i możliwość napisania krótkiej wiadomości w lobby misji żeby każdy wiedział jak host chce grać.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Wt maja 08, 12 09:05

info do lobby o tym jak chce grać host bardzo by sie przydało
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Śr sie 08, 12 16:20

Od niechcenia uruchomiłem grę i skończyłem ostatnią misję Perfect Stealth. Nic specjalnego jeżeli nie dusisz na ocenę.

A swoją drogą, robił ktoś opis wszystkich insygnium/rang?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Śr sie 08, 12 17:49

Insygnia są dokładnie opisane w grze ale rangi to poroniony pomysł Kojimy bo zdobywa się przez procentowy system przechodzenia gry czyli jeżeli ktoś całą grę przechodził sam nie zabijając to może zapomnieć o innych rangach poza tymi kilkoma konkretnymi które już dostał a wystarczyło dodać jakąś zakładkę śledzącą postępy w zdobywaniu danej rangi, zresztą tak na poważnie chciałoby ci się to robić skoro nawet nie ma za to pucharu czy jakiegokolwiek bonusa ?

A misje Perfect stealth jeśli dusisz na ocenę nie są jakoś specjalnie trudne, wystarczy odpowiedni sprzęt i rozeznanie w poruszaniu strażników i misja szybko pęka na S.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Śr sie 08, 12 18:24

zresztą tak na poważnie chciałoby ci się to robić skoro nawet nie ma za to pucharu czy jakiegokolwiek bonusa ?

Ranga powinna być nagrodą samą w sobie ;) One nie pełnią takiej właśnie konkurencji względem osiągnięć?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Śr sie 08, 12 18:44

Niby pełnią ale to naprawdę jest porąbany system trudny do ogarnięcia a co dopiero do przyswojenia a nic nie stracisz olewając insygnia i rangi.
SALADYN

Postprzez uci » Śr sie 08, 12 20:16

rangi? (tzn. te za 100 headshotów etc.?) bo ten patent mi się bardzo podobał, ja tam lubie takie wewnątrzgrowe systemy oceniania
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz sie 09, 12 08:30

Mówisz o insygniach uci i to nic innego jak trofea tyle że w samej grze i trochę bardziej wyśrubowane przy czym są dokładnie opisane co trzeba zrobić żeby dane insygnium zdobyć.
SALADYN

Postprzez uci » Cz sie 09, 12 13:56

ale przyznam ze insygnia dawały więcej radochy przy zdobywaniu niż trofea jeśli chodzi o trudność, ale 250k kamaradytów to coś starsznego
uci
Uber Big Boss

Postprzez Coldman_9 » Pt wrz 07, 12 12:56

Sterowanie, jakość A/V i opcje sieciowe do co-op utwierdziły mnie w przekonaniu, że PSP jako pierwotna platforma dla tej gry to niezła szopka. Ale rozumiem zamysł, aby powtórzyć w Japonii sukces Pokemonów i MH w poważniejszym wydaniu. Mimo wszystko uważam, że to powinna być gra na silniku MGS4 i lecieć na stacjonarki.
Coldman_9
Vamp

Postprzez SALADYN » So wrz 08, 12 00:40

Kojima tez tak pomyślał, poniewczasie niestety i niestety przez te szopki PSP dostało ostatni gwoźdź do trumny.
SALADYN

Poprzednia strona

Powrót do MGS Peace Walker