Postacie

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postacie

Postprzez SaladinAI » Wt wrz 29, 09 19:41

Mamy dużo nowych bohaterów ale co z powrotami? Słusznie zakładamy że to co nam pokazano to dopiero część postaci. Oto kogo możemy się jeszcze spodziewać w Peace Walkerze na bazie nazwisk aktorów z dema gry:

Takeshi Aono - pułkownik Campbell lub Granin (na bazie podkładanych głosów w dotychczasowych grach)

Misa Watanabe - Eva

Osamu Saka - Gurlukovich lub The End ( na bazie podkładanych głosów w dotychczasowych grach)
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Wysłannik » Wt wrz 29, 09 19:52

Pewnie mały Gurlukowicz będzie.

Jak myślicie -- o ile znajdzie się on w grze -- po czyjej stronie będzie Ocelot? Niby wiadomo, że był Patriotą, ale może będzie działał na dwa fronty?
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Wt wrz 29, 09 20:27

Nie liczę na pojawienie się Campbella i Evy może najwyżej marginalnie pod koniec gry w jakiejś rozmowie.
Natomiast Ocelot to co innego - raczej na pewno będzie w grze.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez box » Wt wrz 29, 09 20:29

ja mam nadzieję że będzie GREY :)
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez SaladinAI » Wt wrz 29, 09 20:31

Zabawne bo Ocelot w MPO był prawie nieobecny. Campbell to inna bajka, odgrywał dużą rolę. Gurlukovich mógłby się w końcu pojawić bo to kumpel Ocelota, no i dostarczał broń Liquidowi. W PW mamy dużo ruskiego sprzętu więc może to on odpowiada za jego przemyt do Kostaryki.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Wt wrz 29, 09 20:39

No i właśnie dlatego w MGS:PW Ocelot powinien się pojawić i udzielać się częściej w fabule.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez uci » Wt wrz 29, 09 21:32

no ja mam nadzieje że ocelot nie pojawi się w PW więcej niż w PO, średnio lubie jego młodszą wersję.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Śr wrz 30, 09 15:55

Amandzie głos podkłada Paku Romi. Na początku głos wydał mi się dziwnie znajomy, więc sprawdziłem czy moje podejrzenia się zgadzają:P
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez SaladinAI » Śr wrz 30, 09 21:17

http://mgs.gram.pl/news.php?readmore=1462

Przy okazji: Strangelove w obrazku (końcowa postać od prawej) ma ładny garnitur i do twarzy jej w tym. To w sumie nowy art.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Wysłannik » Śr wrz 30, 09 21:31

Zauważyliście, że w PW jest wyjątkowo dużo kobiet? Co najmniej 4: Amanda, Paz, Cycil- pardon, Cécile i Strangelove. Możliwe, że będzie też EVA. Nie sądzicie, że to przesada?

Co w ogóle sądzicie o tych "hipisowsko-latynoskich" klimatach, które emanowały z nowego zwiastuna? Ja akurat czuję, że w każdym wypadku PW ma w sobie to coś, co czyniło MGS1 i MGS2 arcydziełami, jakimi one są, więc nie przeszkadza mi to.
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez uci » Śr wrz 30, 09 22:07

MGS3 znów w całości zalatywał klimatami bondowskimi, a że lata 70 to czas hippisów to i klimaty pasują.

Co do ilości kobiet w MGSie, w każdym występuje przynajmniej po 4 postacie kobiece, więc nie wiem czemu tutaj stanowi to jakiś problem?

Swoją drogą, Strangelove widać gustuje w męskim stylu ubierania się, ale nowy art ładny.
Ciekawi mnie jeszcze postać Cecil, jest chyba jedną która nic nie mówi o sobie i o której nic nie wiadomo, nawet o Chico już można coś powiedzieć, a o niej nic.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Okosław » So paź 03, 09 00:45

Nie wiem jak innym ale mi duża ilość kobiet w MGS nie przeszkadza. Zastanawia mnie postać hueya mam nadzieje że nie będzie on ojcem Otacona ponieważ była by to już spora przesada.
Okosław
Running Man

Postprzez uci » So paź 03, 09 00:51

ale własnie otacon mówił że jego rodzina zawsze coś grzebała przy broni atmowej (on przy rexie, dziadek przy projekcie manhattan) jedynie o jego ojcu mówi się że sie urodził w dniu zbudowania lub zrzucenia pierwszej bomby, jeżeli Huey to ojciec otacona to by pasował do teorii o budowaniu broni atomowej lub brania udziału przy jej tworzeniu.
A że jest na wózku inwalidzkim mogło by świadczyć czemu utopił się w basenie.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So paź 03, 09 10:05

Nie zapominajcie że dziadek Otacona był przyjacielem Granina.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So paź 03, 09 17:05

To na pewno nie jest nikt z rodziny Otacona - wygląda prawie identycznie, jest naukowcem i pracuje nad metal gearami itp. - on na pewno nie może być jego ojcem... Robienie komplikacji z oczywistych rzeczy, tak jak np. że Raiden z Rising to nie Raiden tylko Sunny, a pierwsze zdjęcie Big Bossa z PW to nie B.B tylko Otacon (a może jego klon?) rotfl
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez SaladinAI » So paź 03, 09 18:02

Skąd wiesz że nie jest?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Wysłannik » So paź 03, 09 18:08

Co? Przecież to oczywiste, że to członek rodu Emmerichów!
Wygląda jak Otacon, ma głos jak Otacon (ten sam aktor w wersji jap.), oraz zajmuje się tworzeniem broni jądrowej jak Otacon... więc MOŻE jest jego krewnym!

Wydaje mi się nawet, że Kojima powiedział w jakimś wywiadzie, że "wszyscy wiedzą, kto to jest", czy coś w tym stylu.

Stawiam na ojca, bo dziadek byłby za stary (30 lat wcześniej uczestniczył w projekcie Manhatan, więc miał wtedy tak 20 lat co najmniej, więc w 1974 r. co najmniej 50...? Nie wygląda na tyle jak dla mnie).
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So paź 03, 09 18:20

Nie zauważyłeś czegoś w moim poście? Właśnie mówię że Huey jest ojcem Otacona - to jest oczywiste. (jakby Huey miał być dziadkiem Otacona to trochę rok się nie zgadza).
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez uci » So paź 03, 09 19:05

twojego posta można było przeczytać opatrznie, jak wiemy Kojima już nie zaskakuje, każdy jest tym na kogo wygląda, Huey Emmerich? czemu nie.

Wracając do innych postaci, wydaje mi się że Amanda będzie dowódczynią jakiegoś ruchu oporu Kostarykańczyków, tylko skąd ona będzie miała tych wszystkich żołnierzy, nie licząc Chico?
Będzie się zajmowała "dezerterami" po stronie BB czy prowadziła własną rebelię?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Wysłannik » So paź 03, 09 19:53

Wracając do innych postaci, wydaje mi się że Amanda będzie dowódczynią jakiegoś ruchu oporu Kostarykańczyków, tylko skąd ona będzie miała tych wszystkich żołnierzy, nie licząc Chico?

Cywile bojownicy?
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez Falstad » So paź 03, 09 19:56

A ja powiem, że to wuj. O!
Nie ma co snuć dywagacji, będzie co ma być.

In Hideo we trust!
Falstad
Machinegun Kid

Postprzez SaladinAI » N paź 04, 09 17:54

Czytałem gdzieś że Cecile jest dziennikarką. Może będzie miało to coś wspólnego z tym co czytamy o Big Bossie w Bazie Danych:

He achieved near-mythical status, even becoming a minor media celebrity at one point.

Na pewno odbyło się to gdzieś po 1972 gdy Snake wędrował od kraju do kraju służąc w różnych jednostkach wojskowych. Choć to ostatnie wydaje się być zanegowane poprzez istnienie MSF. Chyba że wypożyczał swoje wojsko innym armiom.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N paź 04, 09 19:10

możliwe że tak było, inaczej czemu Galvez prosił go o pomoc.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Okosław » N paź 04, 09 21:51

Saladin01 napisał(a):Na pewno odbyło się to gdzieś po 1972 gdy Snake wędrował od kraju do kraju służąc w różnych jednostkach wojskowych. Choć to ostatnie wydaje się być zanegowane poprzez istnienie MSF. Chyba że wypożyczał swoje wojsko innym armiom.

To wypożyczanie MSF innym armią brzmi sensownie,a po wydarzeniach z PW Outer Heaven zostanie przeniesione do Afryki.
Okosław
Running Man

Postprzez Peace Walker » Pt paź 09, 09 18:51

Wysłannik napisał(a):po czyjej stronie będzie Ocelot? Niby wiadomo, że był Patriotą, ale może będzie działał na dwa fronty?

Po swojej stronie, będzie prowadził podwójną grę jaką miał w zwyczaju. Wydaje mi się że jego obecność w PW jest bardzo możliwa, tu oprę sie na tym co napisał Saladin01 a co ma logiczny sens. Ta postać właściwie nie pojawiła się w PO, w PW mamy sporo rosyjskiego sprzętu. Gurlukovich zajmował się handlem bronią, a tam gdzie jest on tam może być Ocelot...

Zauważyliście, że w PW jest wyjątkowo dużo kobiet?

W MGS4 też ich dużo było, była Meryl, Eva, Mei Ling, Rosemary no i Beauty and the Beast. Tak więc spora ilość płci przeciwnej czy też pięknej i wcale mnie nie dziwi osobiście. Ośmielę się nawet stwierdzić że pewien schemat z MGS4 jest tu kontynuowany...

Co w ogóle sądzicie o tych "hipisowsko-latynoskich" klimatach, które emanowały z nowego zwiastuna?

Ta cała dżungla, ten radziecki sprzęt i klimat trochę przypomina mi MGS3.
Peace Walker
Inkarnacja VR

Postprzez Pabian01 » Pt paź 09, 09 21:34

Byłem przekonany, iż Huey to ojciec Otacona, ale wczoraj w data base przeczytałem, że urodził się on w 1945 roku, czyli w momencie gdy dzieje się akcja gry ma on 29 lat. Jak dla mnie to wygląda na starszego.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pt paź 09, 09 21:52

Pabian napisał(a):wczoraj w data base przeczytałem, że urodził się on w 1945 roku, czyli w momencie gdy dzieje się akcja gry ma on 29 lat. Jak dla mnie to wygląda na starszego.
To naprawdę nic nie znaczy ; ). Czy w MGS1 Donald Andreson wyglądał na około 70lat?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So paź 10, 09 10:37

druga sprawa hueya ciągle mamy jako art'a shinkawy, a jak dla mnie jego arty postarzają męskie postacie.
Co do ocelota, on w pewnym momencie ustawia swoją stronę po stronie BB, więc może tutaj się zdecyduje. O ile się pojawi.
Raczej mnie ciekawi postać gurlukovich'a, czy będzie tylko anonimowym dostawcą broni czy odegra większą rolę.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Xello » So paź 10, 09 11:09

Edit: nie ważne, źle zrozumiałem :)
Xello
Black Viper

Postprzez SaladinAI » Wt paź 13, 09 13:21

Prawdziwy cel misji Big Bossa:

Obrazek

Czy ona ma związane ręce?!