MATE

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

MATE

Postprzez SALADYN » Pn cze 21, 10 09:06

Kto grał w PW pewnie kojarzy taki itemek regenerujący jak Mate , otóż takie coś istnieje naprawdę i ponoć jest bardzo zdrowe , są jacyś amatorzy tego naparu na forum ???
Bo sam chętnie spróbuje ale ostatnie eksperymenty z zieloną herbatą i innymi japońskimi herbatkami skutecznie mnie zniechęcają.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Yerba_mate
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pn cze 21, 10 11:14

Ultra-mocne, ultra-rasta-fajne i na mnie to nie działa ; ). Mieszkałem rok z rege-rasta-dredziarzem który non stop to pił i mu ponoć dawało kopa, ale kto wie czy to nie placebo :p.

On jeszcze guarany sypał czasem do tego więc może miało inny efekt. Na pewno lepszy taki dopalacz niż jakiś tiger.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pn cze 21, 10 11:57

też mi sie wydaje ze to chyba jakies placebo, u mnie w pracy pilo to 50% pracowników i podobno dawało im to kopa, dla mnie smakowalo jak wywar z papierosów.

A co do efektu jedyny jaki widzialem to ten ze po odstawieniu yerby robili polowe wolniej a na yerbie normalnie
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Re: MATE

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 21, 10 14:49

Temat herbaciany widzę ;P
Nie miałem co prawda styczności z Mate, ale miałem z herbatą wprost z czarnego lądu z dodatkiem cynamonu i czegoś tam.

SALADYN napisał(a):Bo sam chętnie spróbuje ale ostatnie eksperymenty z zieloną herbatą i innymi japońskimi herbatkami skutecznie mnie zniechęcają.

Nie wiem na czym polegały twoje eksperymenty, ale podobno zielona herbata jest zdrowa.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pn cze 21, 10 16:11

Raiden napisał(a):ale miałem z herbatą wprost z czarnego lądu z dodatkiem cynamonu i czegoś tam.
Rooibos? Dla mnie Rooibosy są świetne. Wcale nie dają takiego herbacianego efektu, ale bardzo dobre w smaku
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn cze 21, 10 17:29

twilite kid napisał(a):Ultra-mocne, ultra-rasta-fajne i na mnie to nie działa ; ). Mieszkałem rok z rege-rasta-dredziarzem który non stop to pił i mu ponoć dawało kopa

Sam sposób picia przypomina korzystanie z jakiejś używki , opium np.

Wywar z papierosów , błe skutecznie obrzydziłeś mi chęć spróbowania Uci , Raiden wiem że zielona herbata ponoć jest zdrowa ale smakuje mi to jak zwykła herbata z dodatkiem jakiegoś leku , nie potrafię dokładnie określić jej smaku.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 21, 10 18:27

twilite kid napisał(a):Rooibos?

Tak, chyba tak. Kumpel jeździ sobie po świecie i przywozi takie wynalazki
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez fightclub87 » Pt lip 23, 10 20:14

Jestem po pierwszym piciu.
Wrażenia: Bardzo cierpkie! Dla kogoś, kto słodzi dwie łyżeczki cukru do kawy bądź herbaty, to może być lekki szok. Smaku papierosów w ogóle nie czułem, a wsypałem 3/4 suszu do Calabazy. Jak pociągnąłem z tej rurki pierwszy raz to miałem odruch wymiotny, a po wypiciu całości zrobiło mi się dziwnie ciepło. Mówią że zalewamy do 6-7 razy ten sam susz, ja za pierwszym razem wytrzymałem do trzech.
Energi to na bank dodaje, bo później jakiś pobudzony chodziłem ;)

PS. Następnym razem ( znaczy się zaraz ;) wsypie 1/2 suszu do objętości naczyńka.
Ostatnio edytowano Pt lip 23, 10 20:54 przez fightclub87, łącznie edytowano 1 raz
They believed they were creating a Paradise
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez Siege » Pt lip 23, 10 20:41

Gdzie to kupic ?
Siege
Inkarnacja VR

Postprzez fightclub87 » Pt lip 23, 10 20:49

Ja kupiłem na allegro zestaw dla dwoje. Takie coś - http://img696.imageshack.us/img696/2199/yerbaw.jpg
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez Siege » Pt lip 23, 10 20:58

Za ile ? Podaj linka.
Siege
Inkarnacja VR

Postprzez fightclub87 » Pt lip 23, 10 21:05

http://allegro.pl/item1146844494_2x_yer ... billa.html
To jest to co ja kupiłem, ale ten sklep ma pełno zestawów. Najlepiej przeglądnąć ich ofertę i wybrać coś odpowiedniego dla siebie.
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez Snake_VR5 » Pn sie 09, 10 11:11

fightclub87 napisał(a):Dla kogoś, kto słodzi dwie łyżeczki cukru do kawy bądź herbaty, to może być lekki szok

Dobrze że ja oduczyłem się słodzenia herbaty i dziś śmiało mogę ją pić bez cukru
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Wt mar 06, 12 18:37

Gram już kilka ładnych godzin i jakoś z tego nie korzystałem. Zbędny item?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Wt mar 06, 12 21:50

prócz rationów to ja tam nic takiego nie używałem, ogólnie cały system psyche (włącznie z MGS4) trochę niewypałem jest
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr mar 07, 12 00:21

Bo psyche tak naprawdę na poważnie można stracić w kilku szczególnych przypadkach jak wejście na własną minę fultona czy znajdowanie się zbyt blisko eksplodującego granatu usypiającego jeżeli chodzi o własne pomyłki, poza tym docenisz jeszcze przydatność herbatki podczas walki z Peace Walker'em a zwłaszcza w wersji custom gdzie poziom psyche spada w zastraszającym tempie przy stosownych atakach maszyny.
SALADYN

Postprzez uci » Śr mar 07, 12 08:23

?

Kilka rationów i spory arsenał, nawet podczas walki z customowym PW nie potrzebny jakoś był psyche i sposoy jego regeneracji, ogólnie w czasie całej gry ledwo zauważałem ten pasek i jego przydatność.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr mar 07, 12 16:25

No tak ale zdarzało ci się zemdleć podczas tych ryków Peace Walker'a albo po jego chybionym ataku nogą czy też ataku miotaczem ognia ?
Niby można pomachać gałką i odzyskać później cały pasek ale jednak herbatka zapobiegała temu przestojowi w walce.
SALADYN

Postprzez uci » Śr mar 07, 12 18:38

tylko 1 herbatka to jedno miejsce w inventory mniej, a ja jako chomik na polu bitwy noszę ze sobą wszystko niemalże podwójnie, tak dla pewności
uci
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » Śr mar 07, 12 19:42

Mam za sobą straszny haft po prawdziwie zielonej japońskiej zielonej herbacie, a zaś jak sobie przypomnę o smaku yerby, to już nawet nie wiem CO mi skręca. Więc, mimo że nie grałem za dużo w PW, to stwierdzam że mało przydatny item zarówno w grze, jak i na żywo.

Kopa od tego można sobie raczej wkręcić, a i też wcale nie jest to takie zdrowe, od wielokrotnego zaparzania idzie dostać raka japy, albo coś w tym stylu.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez uci » Śr mar 07, 12 19:49

mnie smakuje jak wywar z petów, ale co kto lubi - ja sie truje rozpuszczalną granulowaną
uci
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » Cz mar 08, 12 16:12

Wywar z petów + rak japy = wszystko się zgadza
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Spuczan_ » Pt mar 09, 12 20:20

SALADYN napisał(a):No tak ale zdarzało ci się zemdleć podczas tych ryków Peace Walker'a albo po jego chybionym ataku nogą czy też ataku miotaczem ognia ?
Niby można pomachać gałką i odzyskać później cały pasek ale jednak herbatka zapobiegała temu przestojowi w walce.

Tak można machać gałką ale za każdym razem miałem wrażenie, że nie za wiele to daje. Sprawdzę jak to działa.
Spuczan_
Black Color

Postprzez SALADYN » So mar 10, 12 12:11

Dać daje jednak w momencie gdy atakuje cię czołg i banda popaprańców z RPG to te machanie trwa wieczność, inną opcją jest wybudzenie przez towarzysza w kooperacji co trwa znacznie krócej lub po prostu odnawianie tego paska gdy już ma niski poziom.
SALADYN

Powrót do MGS Peace Walker