Codenames

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Codenames

Postprzez SALADYN » Śr cze 30, 10 16:48

W Peace Walker po raz kolejny dostajemy rangi za stosowanie się do z góry ustalonych zasad , jednak tym razem nie dostajemy je po zakończeniu fabuły a w trakcie samej gry co zresztą jest dość logiczne biorąc pod uwagę podział gry na misję.

Oto sposoby zdobycia wszystkich rang.

Foxhound - Use all weapons in co-op missions. Non-lethal force.
Fox - Use all weapons in solo missions. Non-lethal force.
Doberman - Use all weapons in co-op missions. Lethal force.
Hound - Use all weapons in solo missions. Lethal force.
Ant - Use short ranged weapons in co-op missions. Non-lethal force.
Butterfly - Use short ranged weapons in solo missions. Non-lethal force.
Bee - Use short ranged weapons in co-op missions. Lethal force.
Scorpion - Use short ranged weapons in solo missions. Lethal force.
Deer - Use medium ranged weapons in co-op missions. Non-lethal force.
Cat - Use medium ranged weapons in solo missions. Non-lethal force.
Wolf - Use medium ranged weapons in co-op missions. Lethal force.
Puma - Use medium ranged weapons in solo missions. Lethal force.
Gull - Use long ranged weapons in co-op missions. Non-lethal force.
Sparrow - Use long ranged weapons in solo missions. Non-lethal force.
Raven - Use long ranged weapons in co-op missions. Lethal force.
Hawk - Use long ranged weapons in solo missions. Lethal force.
Whale - Use explosive weapons in co-op missions. Non-lethal force.
Octopus - Use explosive weapons in solo missions. Non-lethal force.
Piranha - Use explosive weapons in co-op missions. Lethal force.
Orca - Use explosive weapons in solo missions. Lethal force.
Kangaroo - Use CQC in co-op missions. Non-lethal force.
Bear - Use CQC in solo missions. Non-lethal force.
Firefly - Use stun rods in co-op missions. Non-lethal force.
Eel - Use stun rods in solo missions. Non-lethal force.

Co najciekawsze póki co zdobyłem tylko jedną , motylka mianowicie i nie wiem czy te warunki trzeba spełnić co do wszystkich misji czy tylko w pojedynczych , nie wiem również czy to dotyczy tylko Main Ops czy dostane całą tonę rang po zaliczeniu ostatniej Extra Ops.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 30, 10 17:54

Peace Walker jak widać czerpie garściami z poprzednich części serii, te Codenames jako rangi od nazw zwierząt pojawiały się już wcześniej i za każdym razem lista się jakoś zmieniała. Foxhound mogli by sobie darować, ale wiadomo jak to się zakorzeniło w grach od Hideo Kojimy.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Konsola » Śr cze 30, 10 18:36

Co najciekawsze póki co zdobyłem tylko jedną , motylka mianowicie i nie wiem czy te warunki trzeba spełnić co do wszystkich misji czy tylko w pojedynczych , nie wiem również czy to dotyczy tylko Main Ops czy dostane całą tonę rang po zaliczeniu ostatniej Extra Ops.

Też tego nie rozgryzłem. Posiadam już 3 rangi, ale dalej nie widzę systemu dzięki któremu je dostajemy.
Ktoś już coś wykminił?
Obrazek
Konsola
Ultra Box

Postprzez fightclub87 » Wt lip 13, 10 12:11

Z tego co zauważyłem, to chyba trzeba kilka misji pod rząd zrobić w tym samym "stylu" żeby dostać daną range. Ja mam motylka na dwie gwiazdki, skorpiona i niedźwiadka :)
They believed they were creating a Paradise
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez uci » Wt lip 13, 10 16:38

trzeba poćwiczyć, np. zabrac się za stun rod i wykonać z 10-20 misji z jego użyciem pod rząd i sprawdzić efekt.

Swoją droga mam wrażenie że to dotyczy gł. main ops
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Wt lip 20, 10 17:40

Całkowicie nie rozumiem systemu przyznawania rang ze zwierzątkami , wczoraj po raz kolejny dostałem motylka tylko ze teraz z dwoma gwiazdkami , szkoda tylko że motylek oznacza stosowanie broni non-lethal na krótki dystans a przez ostatnie parę misji zaliczałem customy bossów :/

Zauważył ktoś że rangi można "wybierać" po zaznaczeniu ???
Mamy ten ryjek Big Boss'a tego motylka i możemy zaznaczać która ma być aktualnie aktywna , może nowe będą dochodzić tylko i wyłącznie gdy ma się wybraną ta defaultową rangę a mając zaznaczoną inną to sie ją level'uje ???

No i insygnia niby takie trofea ale jednak też parę rzeczy mi nie pasuje , choćby fakt że jest taka insygnia za skompletowanie jednej drużyny składającej się całkowicie z kobiet.
No i przez całą grę "odkładałem" do poczekalni wszystkie nawet najsłabsze dziewoje żeby później je wrzucić do jakiegoś teamu i zdobyć nowy tytuł ale gdy tak zrobiłem to nawet po rozegraniu paru misji nowa insygnia jakoś nie wpadła ???

Edyta
Jak się okazuje insygnium z samymi kobietami mozna zdobyć tylko i wyłącznie posiadając 99% ludzi w bazie płci żeńskiej , czaicie potrzeba ponad 346 kobiet !!!

http://www.youtube.com/watch?v=7Xmdz2h1mNU&feature=youtube_gdata
SALADYN

Postprzez Grimrod » Śr lip 21, 10 07:27

łe tam, nigdy nie złapałem bakcyla osiągnięć - chyba, że dają konkretne korzyści w grze
Grimrod
Inkarnacja VR

Postprzez GamerMGS » Śr lip 21, 10 11:44

Właśnie zaczołem wykonować tą insygne bo myślałem że potrzeba 50 kobit atu 346:(
Heh ja mam 4 zwierzątka i 3 dostałem po przejściu main ops i jedną po extra ops.Teraz to wykonuje misje stun rodem i zobacze po ilu misjach mi przyzna zwierzątko.
GamerMGS
Machinegun Kid

Postprzez Diamekod » Śr lip 21, 10 16:00

ja mam 2 zwierzatka - niedzwiadka i kota na jedna gwiazdke i tez wydaje mi sie ze trzeba wykonac kilka misji pod rzad w jednym stylu
Diamekod
Inkarnacja VR

Postprzez Helerek » Śr lip 21, 10 23:55

Nie trzeba tylu kobiet chyba. Masz kumpla on robi nowe konto wysyłasz mu all staff a on tobie kobiety i to tyle że masz ich 99% i git.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Cz lip 22, 10 08:42

Helerek napisał(a):Nie trzeba tylu kobiet chyba. Masz kumpla on robi nowe konto wysyłasz mu all staff a on tobie kobiety i to tyle że masz ich 99% i git.

Też tak z początku myślałem ale nie ma potwierdzenia czy taki trik zadziała , póki co wiadomo że trzeba z rekrutować 346 kobiet.
SALADYN

Postprzez Helerek » Pn sie 30, 10 17:10

Codenames są głupie ;/ Wbiłem wszystkie WSZYSTKIE bronie submachine (medium range) na rank 3 zabijając ludzi i nie dostałem codename, ktoś może wreszcie odkrył jak to się robi ;(?
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pn sie 30, 10 17:38

O czerwca kiedy zacząłem grać nie wpadło mi żadne nowe zwierzątko , gdzieś w necie czytałem że nie liczy się broń a odległość z jakiej strzelamy.

Edit
http://www.gamespot.com/psp/action/metalgearsolidpeacewalker/show_msgs.php?topic_id=m-1-56113639&pid=960566&page=0

Pod tym adresem ktoś rozpracował te zwierzątka ale ja i tak nic z tego nie rozumiem , znajdzie sie ktoś kto mi to wytłumaczy.
SALADYN

Postprzez Helerek » Pn sie 30, 10 20:30

Ja z tego widzę jakieś głupoty, tyle co dałeś w 1 poście -.-. Chyba że czegoś nie rozumiem ;/.Zniszczyłem 20 czołgow i 10 vehicle z 1 typu broni i nic... ;/ to mnie zaczyna nudzić.

PS: Wow http://www.youtube.com/watch?v=abpg11FIy_c
Railgun lvl 3 naładowany wali po ok. 900 tysięcy O.O
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Wt sie 31, 10 19:02

Dość powiedzieć że przy zakładaniu tego tematu przeszedłem praktycznie cały główny wątek używając tylko i wyłącznie elektrycznego nożyka i jedyny skutek to insygnia za wymaksowanie levelu tej broni.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Cz mar 08, 12 00:12

Grając w PW na PSP udało mi się zdobyć tylko jeden Codename a mianowicie motylka, teraz grając na PS3 jakimś cudem odblokowałem jeszcze kota, niedźwiedzia i mrówkę.
Szczerze powiedziawszy to dziwię się KojiPro że nie zrobili tego systemu trochę bardziej przejrzystego przy okazji konwersji albo chociaż nie ułatwili graczom zdobywanie tych emblematów jakimiś statystkami, wtedy przynajmniej wiedziałbym czego używać w danej chwili.
SALADYN

Postprzez geenoff » Cz mar 08, 12 00:28

SALADYN napisał(a):Grając w PW na PSP udało mi się zdobyć tylko jeden Codename a mianowicie motylka, teraz grając na PS3 jakimś cudem odblokowałem jeszcze kota, niedźwiedzia i mrówkę

U mnie podobnie na psp przy 470h grania odblokowały mi sie tylko 4 Codename???
Gdzie na ps3 mam juz 3 zwierzaki na 2 gwiazdki a ganiam tylko mk.22 i m.nagant i wiekszosć przeciwników usypiam
uci napisał(a):trzeba poćwiczyć, np. zabrac się za stun rod i wykonać z 10-20 misji z jego użyciem pod rząd i sprawdzić efekt

Robiłem tak przy podbijaniu broni na rank 3 (na psp miałem wszystkie na 3 oprucz tych do coopa) i nic żaden zwierzaknie wpadł-łotafak?
Te codename to jakiś poroniony system chociarz widziałem na jotubie jak kolo miał wszystko na maxa!
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez SALADYN » Cz mar 08, 12 01:27

Bo ten system opiera sie na procentowym używaniu broni z podziałem na ich zasięg, typ czy sposób unieszkodliwiania przeciwników (zabijanie/usypianie) z osobnym zwierzątkiem dla co-op'a i singla, jednak w samej grze nie ma żadnej tabelki która w jakiś sposób pokazała by graczowi czego najczęściej używał i co musi zrobić żeby dostać inną rangę.
SALADYN

Postprzez Spuczan_ » Pt mar 09, 12 20:24

SALADYN napisał(a):Jak się okazuje insygnium z samymi kobietami mozna zdobyć tylko i wyłącznie posiadając 99% ludzi w bazie płci żeńskiej , czaicie potrzeba ponad 346 kobiet !!!

I właśnie w tym momencie odpuściłem sobie wykonanie tego zadania. Szkoda mi czasu na takie coś.
Spuczan_
Black Color

Postprzez SALADYN » So mar 10, 12 12:05

Akurat to jest jeszcze do zrobienia przy okazji (sam mam aktualnie 49 % żeńskiego składu) ale takie rangi ze zwierzątkami są praktycznie nie do zdobycia jeśli od początku gry nie grałeś według schematu wykorzystywania broni.
SALADYN

Powrót do MGS Peace Walker