Kącik SALADYNA

A właściwie to bardziej blogi ;) Jeden temat na użytkownika.

Moderatorzy: Operator, Wilczyca, GM

Postprzez SALADYN » So wrz 18, 10 16:20

http://gry.interia.pl/informacje/wiecej/news/koniec-rynku-uzywanych-gier,1532470,4045

Kolejna cegiełka do dyskusji o używkach , teraz widać o co chodzi wydawcom , chcą wykończyć sklepy typu Gamestop które póki co w legalny sposób sprzedają używki jako oficjalny towar producenta a nic z tej kasy nie trafia do wydawców , tylko czy nie lepiej byłoby się dogadać i odpalić komu trzeba działkę zamiast się sądzić na lewo i prawo no i jak by sie to miało do nas użytkowników bo jakoś nie widzę opcji w której nowa gra jest na stałe przypisywana do danej konsoli , to by hamowało sprzedaż zarówno gier i sprzętu.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » So wrz 18, 10 16:38

No ale jakby nie było. Taka jest licencja i na jej warunki się zgadzamy. Tylko mało kto się tym przejmuje...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So wrz 18, 10 16:43

No właśnie nam może takie coś powiewać ale skoro jest jeden wyrok sądu to teraz takie Activison może zaskarżyć sklep który sprzedaje używki a amerykańskie sądy bardzo często opierają się na takich precedensach jak ta sprawa z artykułu , w przypadku Gamestop może to oznaczać tylko straty.
SALADYN

Postprzez Gac666 » So wrz 18, 10 17:13

Gamestop które póki co w legalny sposób sprzedają używki jako oficjalny towar

Wcale nie legalnie. Właśnie sprzedają nielegalnie ignorując totalnie EULA. Przeczytaj sobie na jednej z gier to zobaczysz na czym dokładnie to polega.

Sprawa obrała złą drogę, bo faktycznie mogli się dogadać, ale z drugiej strony zobaczcie ile lat takie sklepy sprzedawały bezkarnie używki. Drogą sądową mogą rządać dużych odszkodowań, które prawnie im się należą. To problem Gamestopu i tym podobnych, że w ogóle odkupował i potem sprzedawał ponownie gry używane.

Zaś jeśli wykończą sklepy... heh w ich miejsce powstaną nowe, kto się tu czym przejmuje.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » N paź 24, 10 22:24

http://gry.interia.pl/ps3/news/jak-powstrzymac-uzywki,1548076

Kolejny głos w dyskusji o używkach , pierwsze zdanie trzeciego punktu jest najprawdopodobniej jedynym powodem całego szumu który ostatnio można było usłyszeć na ten temat.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Pt gru 10, 10 18:55

Pocztowe przygody #3

Tym razem naszywki Zanzibar Land , kul wysłał je do mnie poleconym z Katowic , do Chorzowa jest jakieś dwadzieścia minut tramwajem z centrum do centrum , byłem na wszystkich oddziałach poczty na których mogła znajdować się przesyłka jednak niczego nie było w rejestrze , wniosek był jeden przesyłka zaginęła.
Tymczasem okazało się że naszywki wróciły do kul'a i ponoć były dwa razy awizowane , od razu przypomniał mi się ten obrazek

Obrazek

Tylko że ja znowu żadnego awizo nie dostałem.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt gru 10, 10 19:01

Ja czekałem 3 tygodnie na paczki z UK. Dzisiaj na szczęście zaspałem do roboty. Na szczęście bo wychodząc za bramkę spotkałem listonosza który dzierżył w ręku trzy moje pudełeczka - rozpoznałem je z daleka bo są dość charakterystyczne. Co koleś zrobił? Przeszedł obok, rzucił do skrzynki awizo i leci dalej, a ja się go pytam czy ma coś dla mnie. On taki zdziwiony, że skąd ma wiedzieć, czy ma coś dla mnie, a ja mu pokazuję trzymane przez niego paczki. Sprawdził, dał mi i sobie poszedł.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pt gru 10, 10 19:18

A tera Poczta Polska reklamuje się w TV jaka to ona nie jest zajebista :D
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pt gru 24, 10 17:30

Komputer po awarii wirusowej i wypada zainstalować jakiś program antywirusowy , do starego AVG raczej nie wrócę , polecicie coś ???
SALADYN

Postprzez Simon » Pt gru 24, 10 17:52

Kaspersky.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » Pt gru 24, 10 18:22

Darmowy , płatny , wady , zalety ???
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt gru 24, 10 20:50

Kaspersky chyba płatny jest? Ja z avasta korzystam. Domowa licencja na jednego użytkownika jest darmowa.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pt gru 24, 10 21:26

'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Pt gru 24, 10 21:29

W sumie spoko, grosze jak na rok. A w sumie Kaspersky całkiem pozytywne opinie zbiera. Może dam mu szansę ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » N gru 26, 10 18:45

Comodo Internet Security. Masz tam firewall i antywirus (można instalować osobno lub w pakiecie), zupełnie darmowy. W 2008 roku był na drugim miejscu w rankingu darmowych antywirusów i firewalli (a i bił na głowę co poniektóre płatne), teraz nie wiem, ale równie bardzo wysoko. Od 4 lat nie używam niczego innego.

Kaspersky jest ok ale tylko i wyłacznie w ich darmowym narzędziu "kaspersky virus removal tool" dostępny online do ściągnięcia, przeskanowania i wywalenia. Ale od 2 lat nawet tego nie potrzebuję używać dzięki Comodo.

Avast, AVG i inne gówna radziłbym wyrzucić przez okno. Comodo to ostatnia deska ratunku przed zakupieniem płatnego programu antywirusowego.

Cała magia Comodo polega na tym, że jest darmowa dla szarego użytkownika, trzeba płacić za wersję PRO gdy mamy jakąś firmę czy cuś :)
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn gru 27, 10 00:26

Aktualnie wypróbowuje Nortona ale nie omieszkam dać szansy Comodo.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Pn gru 27, 10 00:40

Gac666 napisał(a):Comodo Internet Security

Potwierdzam. U mnie od około pół roku czy tam roku nawet (dokładnie nie pamiętam, ale to akurat nie ma znaczenia) i nie dość, że nie mam żadnych problemów z wirusami, to i sam program wyjątkowo przyjazny jest dla użytkownika jak na tego typu kombajn. Polecam. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » Pn gru 27, 10 23:16

Norton? Weź mi nawet nie wspominaj o tej zmorze :D to tragedia jest. Kiedyś próbowałem z laptopa usunąć Nortona i pół roku jeszcze miałem komunikaty, że gdzieś siedzi.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt gru 28, 10 21:09

Ja z Nortonem problemów nie miałem. Polecam. Używalem wersję 360 (dziwnym zbiegiem okoliczności nie mająca raczej zbyt wiele z popularną konsolą Microsoftu) i dobrze mi służyła przez pół roku. Z tych których nie mogłem usunąć W OGÓLE pamiętam Avast wersję 4. Franca nie chciała się przepędzić i byłem na nią skazany do momentu sformatowania dysku. Nie pomagał panel sterowania i jego Dodaj/Usuń programy ani usuwanie ręczne. No cóż, widać różne rzeczy się zdarzają.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gac666 » Wt gru 28, 10 23:03

Norton to był dobry ale commander. Jako doświadczony informatyk z certyfikatem odradzam to ustrojstwo ;]. Z tego co czytałem zresztą jest problem natury technicznej, że nortonowi zdarza sie przepuszczać różne gady.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lut 21, 11 20:50

Moja gra marzenie ???

Hmm... <myśli jak Puchatek>

Ano jest takie coś , SHENMUE III.
Co raz częściej słychać głosy graczy którzy otwarcie domagają się zakończenia historii rozpoczętej w roku moich narodzin (1986 jakby kto pytał) , ba , nie tak dawno sam Yu Suzuki pisał że chętnie się za to weźmie ale jak przyznał na to potrzeba ogromnej kwoty pieniędzy (pierwsze dwie części przez długi okres były najdroższymi produkcjami na konsolach).
Tymczasem ja się dziwię czemu w czasach maksymalnie przereklamowanych gier pokroju ostatnich części Call of Duty czy ciągłego podkupowania sobie nawzajem ekskluzywnych marek nie znalazła się jeszcze firma gotowa wyłożyć kasę na produkcję i zapewnieniu sobie pewnego zysku choćby ze strony fanów , inna sprawa że gra wymagałaby całkowicie nowego podejścia do gameplayu , jakby nie patrzeć Shenmue powstawało jeszcze na Saturna.

Jest ktoś na forum poza mną i Twilite'm który tytuł zna , ubóstwia , nienawidzi ???
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn lut 21, 11 20:52

W czwartek bodajże mają zapowiedzieć exclusive na Xa - powrót wielkiej serii. Coś się przebąkuje o Shenmue III albo chociaż remaku jedynki.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lut 21, 11 20:58

No może z starego Shenmue wezmą tylko fabułę od części pierwszej i zrobią jednocześnie kontynuacje i remake'i obu epizodów plus zaginiony rozdział z statku wpleciony w całość.
Ja byłbym wniebowzięty.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn lut 21, 11 21:00

Dwójka juz była na Xa i na 360 sie ładnie emuluje, więc nie widzę problemu....
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lut 21, 11 21:07

twilite kid napisał(a):Dwójka juz była na Xa i na 360 sie ładnie emuluje, więc nie widzę problemu....

Problem najwyraźniej jakiś jest skoro nikt się za tę grę nie zabrał.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn lut 21, 11 21:13

Kasa? Tego nie rozumiem. Sega wydaje pierdoły, których nikt nie kupuje, a maja w rękawie takiego asa.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lut 21, 11 21:17

Kasa to by z tego była pewna ale pewno sami nie mają na projekt nowej gry a boja sie odsprzedać prawa komukolwiek żeby tego asa nie stracić na rzecz konkurencji.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Wt mar 15, 11 00:29

http://www.okami.pl/

Nie wiem jakim cudem mogłem przeoczyć ten projekt , jak tylko odzyskam PS2 to od razu atakuje.

http://www.youtube.com/watch?v=3slfvLWxpU0

Próbka w praniu.
SALADYN

Postprzez Gillian » Wt mar 15, 11 00:53

No ale bez przeróbki czy MC boota sie nie obejdzie...

Ale jak tak patrzę na screeny to jest zrobione pro.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt mar 15, 11 01:04

Gdzieś mam MC boota którego używałem do gier NTSC a nawet jeśli przepadł to co za problem ze zdobyciem , przerobionych PS2 też u nas dostatek.
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przemyślenia użytkowników