Moderatorzy: Operator, Wilczyca, GM
) waszą mini-recenzję. Ten film naprawdę dużo dla mnie znaczy, bo pierwszy raz czuję, że nakręciliśmy coś dobrego.

twilite_kid napisał(a):PS. Profesjonalnie wyglądało to wyszukiwanie osób w komputerze! Co to za program?
. Taka niby symulacja hakera.
Old Snake napisał(a):Jak Frank prosi o wodę, to bym dorzucił tekst -"a dla eda to może puszkę oleju", na co ed mógłby odpowiedzieć -"wolałbym paluszki".
.Old Snake napisał(a):Umiesciliście dużo smaczków dla fanów, piosenka bodajże Ink Spot puszczana z winyla przypomina klimatem Fallouta
.Old Snake napisał(a):o do gry aktorskiej to się przyczepię do Bizona bo wychodzi to nierówno. Raz grasz dobrze, rzucasz zabawnymi puentami, czasami atakujesz sarkazmem ale czasami sprawiasz wrażenie sztucznego wykucia się na pamięć tekstu, tak jakbyś za wszelką cenę nie chciał pomylić słów.
.Old Snake napisał(a):Przedewszystkim za krótkie :( . Scenariusz bardzo dobry ale pasujący do np. pierwszego odcinka serialu.
.
.
) wersję reżyserską. Nie jest to jedynie reedycja director's cut, lecz coś zupełnie nowego. Obraz został poddany obróbce cyfrowej, muzyka dodana całkiem na nowo, a sama jakość dźwięku została podniesiona do DD 5.1. Myślałem, że pojawią się nie wykorzystane sceny, lecz jedyne nowe fragmenty, to niekiedy lekko przedłużone ujęcia (min. to z którego kadr dałem w pierdolniku). Dzięki poddaniu obrazu obróbce cyfrowej kolory nabrały wyrazu. Efekty specjalne też zostały poprawione, więc nie ma co sie martwić, że film się postarzał (wg. mnie wygląda wręcz oszałamiająco!). Cała ścieżka audio brzmi o wiele lepiej. Na porządnym sprzęcie można odpłynąć przy mistrzowskich kawałkach Vangelisa (których przybyło w niektórych scenach). Poprawiono też błędy, min. ujęcie odlatującego gołębia (zamiast błękitu nieba, mamy czerń i brud miasta, czyli tak jak być powinno
). Oprócz normalnej wersji filmu, możemy odpalić też wersję z komentarzem, i to nie jednym! Komentarzy są 3 wersje. W jednej mamy samego Scotta, w drugiej producentów i scenarzystów, a w trzeciej ludzi od efektów specjalnych itp.
).
.
(dubbing filmów wg. mnie powinien być zakazany, a każdy szanujący reżyser powinien jak Kubrick pozwalać na wyświetlanie swych filmów za granicą jedyne z napisami).
. To chyba jedyny minus tego zestawu (chociaż nie jest tak źle... może ja po prostu za dużo wymagam?
).
Powitaninia!
Is there a possibility of you posting an English version of "Łowca Androidów" on YouTube? (Perhaps with subtitles?)
).
.
. Oczywiście grafika przez te 11 lat postarzała się niemiłosiernie, ale co poradzić. Co więc urzekło mnie w silniku gry? Tła nie są statyczne, wciąż się ruszają, jakby miasto w tle naprawdę żyło. W grze nie ma też jakichkolwiek przejść między gameplay'em a filmikami. Wsiadamy do Spinnera i podziwiamy krótka sekwencję lotu, która wygląda jak żywcem wyciągnięta z filmu Scotta. To po prostu trzeba zobaczyć...
. Nie mniej idzie dość dobrze wykryć, czy ktoś jest andkiem, czy nie.
.

? Radzę sprawdzić dobrze, bo ja pamiętam, że jest ich tyle, a wikipedia potwierdza huehuehue.
Gac666 napisał(a):Siedem zakończeń czy trzynaście?
.
).
.

Powrót do Przemyślenia użytkowników
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość