Bandana Snake`a

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Bandana Snake`a

Postprzez Sgt. Han » Pn lis 02, 09 11:45

BANDANA SOLID SNAKE`a - dosyć ciekawy kawałek materiału bardzo kojarzącyc się z saga MGSowego uniwersum, nosił ją NAKED SNAKE/BIG BOSS a następnie SOLID SNAKE i tu pojawia się moje pytanie kiedy? jak? i dlaczego? dostał ją od BIG BOSS`a SOLID SNAKE? Czy może SOLID ją zdobył? Lub wogóle jest to już inna bandana a nie ta przekazana od BB? Nigdzie nie znalazłem stosownych informacji na ten temat więc może wie ktoś z Was?
"A sense of duty when the risks run high"
Sgt. Han
Arnold

Postprzez Gac666 » Pn lis 02, 09 12:25

W dwójce nosił ją, ponieważ zdobył infinite ammo bandana (mówi nam o tym, jak spotyka się z Raidenem i oddaje mu sprzęt).

W pierwszej części możliwe, że nosi jakąś bandanę, bo chce w ten sposób uczcić Big Bossa, nie pamiętam by było cokolwiek mówione o czymś bardziej powiązanym.

W oryginalnym Metal Gear i drugiej części chyba też nie nosił?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Bizon » Pn lis 02, 09 14:33

Snake i Big Boss nosili bandanę, żeby przytrzymywała im włosy... chociaż u Big Bossa mógł to akurat być hołd dla The Boss (bo jak wiemy to jej bandanę nosi).
Nigdzie nie jest powiedziane, że BB przekazał Solidowi swoją bandanę z tego co wiem...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Pn lis 02, 09 18:15

wydawało mi się (wiem że czytałem to na ZL ale nie wiem gdzie) że tu chodzi o to że Bandana to część ekwipunku oddziałów Fox Hound
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Sgt. Han » Wt lis 03, 09 08:42

Powiem tak: na jednej z tapet z METAL GEAR 2 SOLID SNAKE, Snake ma bandane... A apropo teorii o czci Big Bossa... to przypadek sprawił, że jest ona dokładnie taka sama jak Bossa?
"A sense of duty when the risks run high"
Sgt. Han
Arnold

Powrót do Wszystko o serii