METAL GEAR SOLID: MISSION SNAKE - ROBI? GR?

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

METAL GEAR SOLID: MISSION SNAKE - ROBI? GR?

Postprzez Nevar2 » N sty 08, 06 16:53

Heja ludzie Robi? Gr? METAL GEAR SOLID: MISSION SNAKE. Zobacz? co z tego wyjdzie... Jak macie jakie? pomys?y to dajcie ! Gra b?dzie w 2D i b?dzie widok kamerki taki jak w pierwszych wersjach METAL GEAR ! Za nied?ugo wrzuc? tu jakie? Screeny !
Nevar2

Odp: METAL GEAR SOLID: MISSION SNAKE - ROBI? GR?

Postprzez Adamska » N sty 08, 06 18:15

Uuu widze, ?e tu si? szykuje jaka? wi?ksza akcja !!! ;D
Jakie zamierzasz dac mo?liwo?ci Snake'owi ??
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Gac666x » N sty 08, 06 18:35

Jak bedzie to kolejny syf z RPG maker 2000 to podzi?kuj?.

Piszesz to sam czy gotowca robisz? Visual Basic, C++ przynajmniej, a moze co? bardziej zaawansowanego (powiedzmy Delphi ;) )?
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Nevar2 » Pn sty 09, 06 19:05

Powiedzmy ?e nie robi? takiego gówna jak jest RPG MAKER ! Wol? robi? bardziej inne gry ni? RPG. Jest to tworzone w The Games Factory i Multimedia Fusion... Dla tych co si? lubi? czepia? Paint i Corel Draw Te?.... Narazie robi? takie gówno ?e snake mo?e chodzi? w 4 kierunkach, nie mo?e Bi?. No sami zobaczycie... ale fajnie mi to wyjdzie mam nadziej?... Grafik? tworz? sam... Oczywi?cie gra b?dzie po polsku a druga wersja po Angielsku. Fabu?a b?dzie oryginalna ale mam jeden trick który zrobi? ! mianowicie wyciulany zostanie snake tak jak nasza biedna kole?anka Raiden :D Nie no spoko... Gra b?dzie powa?na.... Akcja dzieje si? na Alasce w szpitalu... wi?cej ujawni? za nied?ugo.... Nie przewiduj? czo?gania si? oraz wielu broni... to ma by? mini gierka ale fajna.. dam zaraz screen z menu tytu?owego !Obrazek

Przewiduj? równie? du?o bajerów.... postac gdzies chwile lub cosik innego to sie cos stanie. B?dzie na ko?cu gry napewno takie co? jak Code Name
Nevar2

Postprzez Gac666x » Pn sty 09, 06 20:24

Aha, no to nie mam pyta?. Powodzenia.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Pn sty 09, 06 20:52

Ciekawe, ciekawe, zobaczymy co z tego wyrosnie, bedzie mozna sciaganc jak mysle ?
phsx
Sniper Wolf

Postprzez borx » Pn sty 09, 06 22:33

Dawaj projekty innych postaci!!! snake wyglada zabójczo ;D ;D ;D poprsoimy wi?cej screenów! :P
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez phsx » Pn sty 09, 06 23:08

Uzyj stylu super-deformed :P Zartowalem, umieszczaj tu w miare mozliwosci jakies filmiki, screeny, i inny stuff dot. twojej gry bo jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Moze pisz tez jaki masz progress prac ?
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Adamska » Pn sty 09, 06 23:47

Hehe Snejku niczym z Dragon Balla ;) Szukasz mo?e beta testerów ?? :D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez Nevar2 » Wt sty 10, 06 21:18

Robie narazie pierwsze pomieszczenie... 2 lekcje sk?ada?em pierwsz? rozmow? jaka ma by? w grze mi?dzy Otaconem a Snakem... Na screenie snake bez koszulki... Powiem ?e jest w szpitalu i dopiero co si? ockn?... fajna fabu?a b?dzie.... nie zrobie szybko gry bo nie chce niedoci?gni?? z fabu?y... Pomó?cie mi znale?? kogo? kto udost?pni mi na gre troche miejsca na serwerze bo kurcze gra b?dzie troszke zajmowa? zw?aszcza ?e soundtrack bior? z MGS2S i MGS .....
Obrazek
Nevar2

Postprzez kul2 » Wt sty 10, 06 21:46

No to odpowiedz w koncu na PM i dostaniesz miejsce;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Tails » Cz sty 12, 06 10:31

A beda jakies smaczki (moze retrospekcje), albo czy beda nowe postacie czy te znane z MGS?? A Snejk bedzie mog? p?ywac i wspinac si?? Uwzglednij to...
Tails

Postprzez Nevar2 » Cz sty 12, 06 12:31

zaznaczam ?e to b?dzie gra pierwsza cz???... nie b?dzie du?o opcji ?eby w nowszych cz??ciaj mo?na by?o je dodawa?.... APROPOS p?ywania. Snake nie potrafi p?ywa? ! On chodzi pod wod? :P
Nevar2

Postprzez Mr.Ocelot » Cz sty 12, 06 14:38

no to widze ?e masz ambitny projekt:>

Snake wymiata graficznie, czekam na dalsze screeny:>
i w??snie b?dzie to jakas nowa fabu?a, czy nawi?zujaca do któego? z MGSów..?
Mr.Ocelot

Postprzez Adamska » Cz sty 12, 06 16:49

A fabu?a ?? O co b?dzie chodzi?o w grze ?? Mam nadziej?, ?e nie b?dzie polega?a na przej?ciu z punktu A do punktu B :D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez Nevar2 » Cz sty 12, 06 17:55

No niechce zdradzac zaduzo ale powiem tak..... Snake budzi sie w szpitalu. dzwoni do niego otacon. snake dowiaduje sie ze mial wypadek i trafil na alaske do szpitala. tu pilnuje go raiden. snake dowiaduje sie od otacona rowniez tego ze na szpital napada grupka terrorystów. otacon nie mowi oco dok?adnie chodzi. bardziej bajeruje. snake dopiero co wstal z loza ( dlatego bez koszulki ) a juz zostaje zaatakowany. wystarczy sie ukryc i wszystko bedzie wporz?dku... potem trzeba sie dostac do raidena tam sie wszystko wyjasni i zacznie sie gra...... akcji...... . Sa poziomy Easy i Hard. Na hardzie wiecej przeciwnikow itp. nie chce za duzo zdradzic bo bedziecie wiedziec co i jak a tak to bedzie trzeba czytac rozmowy i ogladac pokazowki zeby sie cos dowiedziec z gry :) aktualnie wykanczam swojego malego engine w ktorym bede wrzucal gre :)
Nevar2

Postprzez Nevar2 » Cz sty 12, 06 17:56

aha... bo otym zapomnialem... Gra sie toczy po MGS2 SOL
Nevar2

Postprzez borx » Cz sty 12, 06 18:23

Stary dwie pro?by:
1. Nie pisz posta pod postem tylko Edytuj,
2. Dawaj w miare mozliwosci jak najwiecej screenów, rysunków cokolwiek!!!
No i powodzenia! ;D
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Gac666x » Cz sty 12, 06 20:13

Fabu?a taka jak? zmy?li, ale o jakiejs z?o?onej akcji itp nie ma co marzyc, bo to tylko Game Maker... Gdyby ten cz?owiek robi? to przynajmniej w Visual Basicu ;) to inna bajka.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Nevar2 » Cz sty 12, 06 20:25

a gówno ! jak jeste? taki dobry i sie znasz na programowaniu to zapraszam i rób w C++ i Delphi . Kups obie Borland C++ i pisz... zobaczysz ile schodzi i dlaczego nie robie tego w tym. To nie ma byc gra robiona przez 2 miesiace tylko kilka tygodni.... apropos tego co piszesz to to nie Game Maker :P :P :P
Nevar2

Postprzez Gac666x » Cz sty 12, 06 20:31

Tak si? sk?ada, ?e studiuj? informatyk? kolego wi?c wiem co mówi?.

Warto robic przez 2 miesi?ce, bo po tym czasie moze powsta? niez?y produkt, niz po 2 tygodniach w badziewiu typu Game Maker.

Nie pamietam dokladnie w czym robisz, ale wiele temu nie wró??, sorry ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Nevar2 » Cz sty 12, 06 20:35

a ja lubie badziewia.... i moze to byc najgorsza gra na swiecie... nie ma si? podobac nikomu innemu niz mi... jak bede chcial robic mgs w c++ to zaczne na wakacjach bo przytym trzeba siedziec.... ja tez mam zamiar studiowac infe... tylko mam dopiero 2 lieceum w polowie wiec wiesz.... jak taki dobry jestes i masz tyle czasu to zrob jakiegos virtual missiona i zobaczymy...
Nevar2

Postprzez Adamska » Cz sty 12, 06 20:39

Liquid napisał(a):a ja lubie badziewia.... i moze to byc najgorsza gra na swiecie... nie ma si? podobac nikomu innemu niz mi...

Nie no sorry stary, ale je?li robisz t? gr? tylko dla siebie to po co piszesz o niej tu na forum :-\

P.S.- Nie pisze tego bo chc? si? k?ócic :D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez Gac666x » Cz sty 12, 06 21:05

Silk, a pisz sobie w czym chcesz, ja po prostu wyra?am swoj? szczer? opini?. Troche krytyki cie nie zaboli. Nie chce po prostu by? si? potem zawiód? je?li nikomu gra si? nie spodoba poza tob? ;). Ja wspieram takie akcje i dlatego zach?cam ciebie by? nad tym wi?cej posiedzia? troche d?u?ej bo warto!

Ja za? sam czasu na napisanie gier nie mam, zreszt? mnie nie kr?ci, wol? rysowa? artworki i tworzy? modele 3d do gier (a tym si? zajmuj?) ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Nevar2 » Cz sty 12, 06 21:42

Spoko..... czyli t? gr? robi? dla siebie ? fajnie. powiedzcie mi co tam ciekawego w niej b?dzie skoro lepiej odemnie wiecie ?
Nevar2

Postprzez liquid kaczor » Cz sty 12, 06 22:43

Liquid napisał(a):To nie ma byc gra robiona przez 2 miesiace tylko kilka tygodni....

kilka tygodni to prawei 2 miechy wiec warto posiedzie? troch? d?uzej i mie? lepszy produkt
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Adamska » Cz sty 12, 06 22:58

Dobra Silk rób jak chcesz. Pozwól nam tylko oceni efekt ko?cowy ;D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez borx » Pt sty 13, 06 00:46

Dobra nie ma co silka cisn?c. Pierwsza gre zrobi taka, potem zacznie robic w programach powazniejszych. dajcie chlopakowi czas. A ty Silk rób tego MGSa tylko pamietaj o upchaniu jak najwiecej szczegolów ile tylko potrafisz i na ile ci ten program pozwala. wiesz zeby gra nie byla zbyt pusta a przez to nudna ( to najwieksza wada programów typu GM - ograniczenia ) takze dzialaj dzialaj! ;D
Ostatnio edytowano Pt sty 13, 06 14:17 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Mr.Ocelot » Pt sty 13, 06 13:40

Mo?e poczekajmy z ocenami az wypu?ci gierke?

A oka?e sie ze to naprawde bedzie co? warto?ciowego:D
ja trzymam kciuki
Mr.Ocelot

Postprzez Nevar2 » Pt sty 13, 06 15:36

Powiem tak. Jak bym chcial zeby skejk kopa? to bym zrobi?. Jakbym chcia? zeby sie czolgal to bym zrobil. Jakbym chcial zaby mogl sie wspinac i wisiec na poreczach to tez bym zrobil. Moglbym zrobic prawie wszystko. Ale nie chce mi sie rysowac animacji tak wielu bo to dlugo schodzi :)
Nevar2

Następna strona

Powrót do Wszystko o serii