Ninja Iron Man

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Ninja Iron Man

Postprzez SaladinAI » Śr gru 29, 10 13:05

Hot Toys, firma zajmująca się produkcją figurek bazujących na licencjach filmowych i nie tylko, w te święta obchodziła dziesięciolecie swojego założenia. Na imprezie poświęconej tej okazji, zaprezentowano szereg nowych projektów, z czego nas najbardziej interesuje ten od...Yoji'ego Shinkawy. Designer pochwalił się własną figurką będącą skrzyżowaniem Gray Foxa z postacią Iron Mana. Brzmi dziwnie? Jednak współpraca Hot Toys z Kojima Productions jest faktem. W dalszej części newsa możecie obejrzeć omawianą figurkę. Na razie brak bliższych szczegółów co do jej wypuszczenia na rynek.

http://www.mgs.gram.pl/news.php?readmore=1896
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Śr gru 29, 10 17:29

Super wiadomość , Hot Toys to jeden z najlepszych producentów 12 calowych figurek który od lat pokazuje swoją dominacje na tym rynku , Medicom ze swoja serią Real Action Heroes może sie schować , czekam z niecierpliwością na więcej informacji.

Ten ninja to przeróbka 12 calowej figurki Iron Man'a z pierwszej części filmu i raczej wątpię aby to ta figurka sie ukazywała , liczę jednak na całą serię postaci z uniwersum MGS.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Cz gru 30, 10 00:19

może w końcu jakaś nadzieja na serie figurek Bestii z MGS4, w takim detalu jak ten Ninja to byłby dla mnie mega wypas
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Cz gru 30, 10 17:38

Hot Toys zazwyczaj nie poprzestaje na jednej figurce danej serii i jest duże prawdopodobieństwo że takie coś wypuszczą , ja bym chciał aby cyklicznie ukazywały się figurki postaci z całej serii zwłaszcza taki Gray Fox miałby wzięcie.
SALADYN

Postprzez uci » Pt gru 31, 10 00:58

prócz klasycznych bohaterów, to bym chętniej zobaczył figurki postaci które ich nigdy nie otrzymały (MGS3/4). A od Foxa to chętniej bym zobaczył nową figurkę The Boss
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt gru 31, 10 10:46

Szkoda że wraz z wysoką jakością jaką oferuje firma idzie też wysoka cena , średnio nowe figurki Hot Toys rzadko kosztują mniej niż 150$ a te bardziej popularne wyprzedają się na pniu i później są trzy razy droższe , także jeśli ktoś poważnie myśli o ich zakupie to najlepszym rozwiązaniem jest preorder lub zakup tuż po premierze.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » So sty 01, 11 12:59

To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » So sty 01, 11 13:58

Trochę kolorystyka mi nie podchodzi (wolałbym oryginalną z gry) ale wykonanie robi na mnie wrażenie. Z dumą postawiłbym coś takiego na najbardziej widocznej półce.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » So sty 01, 11 16:47

a ja ich nieznałem wczesniej więc powiem wow na poziom i detal figurki. Tylko czy wersje w sprzedarzy też są takie dopasione czy tylko pokazowe prototypy?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So sty 01, 11 17:04

uci napisał(a):Tylko czy wersje w sprzedarzy też są takie dopasione czy tylko pokazowe prototypy?

To akurat zależy od figurki , jednak Hot Toys naprawdę stale trzyma wysoki poziom , taki przykład:

http://figurki.vel.pl/viewtopic.php?t=164

To nie jest żaden prototyp tylko produkt sprzedażowy.
SALADYN

Powrót do Wieści z Zanzibaru