Zanzibar na Polygamii: co to znaczy być fanem MGS?

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Zanzibar na Polygamii: co to znaczy być fanem MGS?

Postprzez SaladinAI » Pn lis 14, 11 13:31

Co w dzisiejszych czasach oznacza pojęcie fana? Redaktorzy Zanzibaru oraz osoby skupione wokół naszego forum starają się odpowiedzieć na to pytanie, w kontekście uniwersum Metal Gear Solid. A wszystko to w ramach mini-socjologicznego artykułu Polygamii, sondującego środowiska skupione na czczeniu tej jednej, wyjątkowej gry.

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/11/14 ... fanem-mgs/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake_VR5 » Pn lis 14, 11 13:40

Fajnie, tylko szkoda że w tekście nie zamieszczono odpowiedzi na pytanie 3 z tematu Społeczność fanów MGS. Pasowało w sumie i podkreślało naszą różnorodność poglądową na ten temat. Niemniej jak napisał twilite kid zagadka czemu kul jakiś czas temu prosił o napisanie co to znaczy być fanem MGS została rozwiązana ;)
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Coldman_3 » Pn lis 14, 11 14:02

Nigdy nie czciłem serii MGS i zapewne nigdy tego robić nie będę - Kojima jest zbyt niedojrzały, zbyt łatwo wchodzi w kiczowate momenty, ażeby w pełni cieszyć się fabułą serii. Mamy także gameplay, mało rozwojowy od MGS1 i napakowany olbrzymią ilością umowności. Mimo to MGS-y uwielbiam - za epicką mimo wszystko historię, kilka rewelacyjnych postaci, przekaz kolejnych części, świetną muzykę na przestrzeni serii, w końcu za japońskiego ducha. Każda z części miała pojedyncze momenty, które wgniatały mnie w glebę, mimo to świadom jestem wszystkich wad tych gier. Moje uczucie względem sagi zostało ostatnio poddane próbie, kiedy zrezygnowałem z zakupu HD Collection z USA na rzecz God of War: Origins Collection. Tak, saga MGS to mój nr 2, ale godzin spędzonych z tą serią z pewnością nie zapomnę. Ale ołtarzyku w domu nie postawiłem ;)
"Revenge with a Vengeance"
Coldman_3
banan

Powrót do Wieści z Zanzibaru