Zabugowana kolekcja Metal Gear Solid HD

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Zabugowana kolekcja Metal Gear Solid HD

Postprzez SaladinAI » Pn lis 14, 11 18:06

Śpieszno Wam do sprawdzenia Metal Gear Solid HD? Może Wasz zapał ostudzą doniesienia o błędach jakie pojawiają się nad wyraz często w „poprawionej” kolekcji. Co powiecie na lewitujących żołnierzy w scenie desantu na Tankowiec? Bo liny z śmigłowca tam nie uświadczycie. Więcej zabawy wzbudza brak robali (bugs!) w otwierającej scenie poprzedzającej potyczkę z Fortune.

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/11/14 ... -solid-hd/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Pabian01 » Wt lis 15, 11 22:08

Dodali cień to wycieli robaki... Konsole by nie wyrobiły. Obawiam się, że nie uświadczymy żadnego patcha, który poprawiłby te i inne błędy, które na pewno istnieją. Błąd z Gorgem - tragedia.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Wt lis 15, 11 22:15

No to mam nadzieję, że teraz ostro wyłapują i naprawiają błędy żeby zdążyć przed lutym.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Wt lis 15, 11 22:26

Aaaa racja, przecież my w Europie dostajemy kolekcję później. Tylko oby te wersje się tym różniły, już niech nie myślą nad jakimiś specjalnymi dodatkami dla nas. Niech tylko poprawią błędy i będzie OK.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez geenoff » Wt lis 15, 11 23:28

Dodatek dostaniemy jak sobie coś dodatkowo kupimy
A błędy? hymm jakie błędy?
I tak to w skrócie będzie wyglądało
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez SALADYN » Śr lis 16, 11 01:33

To byłby niezły fail gdyby tak opóźniona w europie gra wyszła z takimi samymi błędami jak jej wersja zza oceanu z czteromiesięczną premierą wstecz.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez maciej1- » Śr lis 16, 11 10:58

Jeżeli gry trafiły już do tłoczni to raczej niewiele da się z tym zrobić. O ile taką literówkę przy dźordźu jestem w stanie przełknąć, to nie rozumiem usunięcia robaczków w scenie z Miss Fortune. Może im się tekstura z cieniem gryzła.
maciej1-
Predator

Postprzez SALADYN » Śr lis 16, 11 11:40

Patcha wydadzą i będzie po sprawie.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SaladinAI » Śr lis 16, 11 13:31

maciej1- napisał(a):to nie rozumiem usunięcia robaczków w scenie z Miss Fortune. Może im się tekstura z cieniem gryzła.

Zależy od trybu (ekran) w jakim grasz, czasem robaki się pojawiają - np. usuwając wszystkie lampy z pomieszczenia.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Śr lis 16, 11 13:35

Hahaha!

Podobno deszcz nie pada na moście w scenie z The Sorrow i The Boss.

It's raining blood?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Xello » Śr lis 16, 11 18:14

Straszne - dotychczas grałem w 3 kolekcje hd i tylko jedna nie biła mnie po głowie błędami (Sly - ale nie grałem też w to za dużo). W GoW i SC (tego drugiego też widziałem tylko z doskoku u kumpla) nie raz i nie dwa czegoś brakowało, przeciwnicy głupieli lub wpadałem w podłogę. Bardzo liczyłem, że Konami się jednak przyłoży - to chyba zdecydowanie najgłośniejsza kolekcja, a Koji zawsze strasznie pilnował jakości swoich produktów. Smutne.

Swoją drogą przypomina mi się że zanim sony wykastrowało z ps3 emulację ps2 na stronie o kompatybilności gierek przy MGSach było że w sumie działają spoko, ale okazyjne błędy się pojawiają (ocena typu 4/5 czy jakoś tak). Widać że nic się do kodu nie przyłożyli, tylko uruchomili stary emulator (no i te tekstury, ale osobiście wolę mieć ciut brzydszą grafę i nie mieć błędów w grze).

Aha, obstawiam że na 99% nie poprawią żadnego z błędów i nie wydadzą patcha. Zdaje się że żadna z kolekcji hd nie doczekała się czegoś takiego (a większość jeśli nie wszystkie powinna!).
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Postprzez Gillian » Śr lis 16, 11 18:26

Xello, w PS3 nie było emulatora softwarowego, był EE władowany w układ konsoli.
W tym przypadku nie może być nawet mowy o "utuchomieniu starego emulatora", bo kolekcja wychodzi na X360.

Splinter Cell w ogóle to jest śmiech na sali, gdyż jest konwersją wersji z PS2, która słabowała, więc nie ma co się dziwić. Ciekawi mnie co mówisz o GoW, bo myślałem, że to najbardziej udana kolekcja HD.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Xello » Śr lis 16, 11 18:42

twilite kid napisał(a):Xello, w PS3 nie było emulatora softwarowego, był EE władowany w układ konsoli.
Hmmm, tak na szybko stąd "The 80 gig Sony PS3 supports PS2 games through software emulation." Z 360 to dobry argument ;)

Z SC się w pełni zgadzam, a co do Gowa - błędy nie były strasznie uciążliwe, ale widoczne. Przy czym mam inne podejście do marki MGS, zresztą część z wspomnianych baboli musi naprawdę mocno krzywdzić klimat... Osobiście wolałbym okazyjny błąd w gameplayu (których też pewnie jest trochę) niż w świetnie wyreżyserowanych scenkach...
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Postprzez Gillian » Śr lis 16, 11 18:55

A widzisz, rzeczywiście. Wydawało mi się, że w każdym PS3 kompatybilnym wstecz był EE.
Gillian
Uber Big Boss

Powrót do Wieści z Zanzibaru