przez Xello » Śr lis 16, 11 18:14
Straszne - dotychczas grałem w 3 kolekcje hd i tylko jedna nie biła mnie po głowie błędami (Sly - ale nie grałem też w to za dużo). W GoW i SC (tego drugiego też widziałem tylko z doskoku u kumpla) nie raz i nie dwa czegoś brakowało, przeciwnicy głupieli lub wpadałem w podłogę. Bardzo liczyłem, że Konami się jednak przyłoży - to chyba zdecydowanie najgłośniejsza kolekcja, a Koji zawsze strasznie pilnował jakości swoich produktów. Smutne.
Swoją drogą przypomina mi się że zanim sony wykastrowało z ps3 emulację ps2 na stronie o kompatybilności gierek przy MGSach było że w sumie działają spoko, ale okazyjne błędy się pojawiają (ocena typu 4/5 czy jakoś tak). Widać że nic się do kodu nie przyłożyli, tylko uruchomili stary emulator (no i te tekstury, ale osobiście wolę mieć ciut brzydszą grafę i nie mieć błędów w grze).
Aha, obstawiam że na 99% nie poprawią żadnego z błędów i nie wydadzą patcha. Zdaje się że żadna z kolekcji hd nie doczekała się czegoś takiego (a większość jeśli nie wszystkie powinna!).
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!