Fabuła Metal Gear Rising: Revengeance

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Fabuła Metal Gear Rising: Revengeance

Postprzez SaladinAI » N gru 11, 11 13:26

Wiemy już że fabuła Metal Gear Rising podejmie się zmierzenia z wydarzeniami, jakie nastąpiły po Metal Gear Solid 4. Teoretycznie to kontynuacja czwórki. Historia gry będzie opowiadała o losach rozwijającego się kraju, dochodzącego do siebie po skutkach wojny domowej. I tutaj pojawia się nasz protagonista, zatrudniony przez PMSC

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/12/11 ... vengeance/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » N gru 11, 11 13:34

Fuck yea!
Cyborgi!

Ciekawi mnie co się dzieje ze Snakiem. Czy ostatecznie gdzieś tam żyje i poddał się cyborgizacji, czy np się zesrał... Masakra.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » N gru 11, 11 13:43

Hmm, motyw z cyborgami może nie być zły. Miało być ultra-futurystycznie to jest.

Ech, kogo ja chce oszukać - skrypt dopchnięty kolanem po dwóch miesiącach, żenada.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Pabian01 » Wt gru 13, 11 18:50

Raiden szkoleniowcem ? To niezbyt mi pasuję, a jeśli chodzi o szkolenie i doświadczenie to chyba najbardziej doświadczonym jest Old Dog Snake, którego chyba nikt nie chciałby zobaczyć. Chociaż może w prologu go zobaczymy podczas przemowy, którą to przerwią cyborgi i rozszarpią Solida ? :D :D
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Śr gru 14, 11 09:42

Czy czasami Raiden po czwórce nie został poskładany do kupy i nie wrócił do rodzinki?
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr gru 14, 11 09:55

Faja, to bedzie niekanoniczna odslona. Jeszcze sie okaze ze ostatniego bossa bedziemy ciachac do spolki z Grey Foksem
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr gru 14, 11 15:38

No jeszcze skoro gra jest spoza kanonu to jakoś mi szczególnie nie przeszkadza i chętnie zagram. Tyle, że już tyle jest tych gier, oczekiwałem czegoś innego po MGR i osobiście się zawiodłem. Ale to tylko moje zdanie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Śr gru 14, 11 15:55

No chyba każdy oczekiwał czegos innego. Ale to co zostało pokazane w tej formie bardzo źle nie wygląda.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr gru 14, 11 16:51

No nie jest tragicznie. Chyba że rozpatruje się MGR pod kątem MGSów. No to jest wtedy kiepsko, bynajmniej w moim odczuciu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Śr gru 14, 11 19:20

kALWa888 napisał(a):Chyba że rozpatruje się MGR pod kątem MGSów. No to jest wtedy kiepsko, bynajmniej w moim odczuciu.

Zaprezentowany zwiastun sprzedał mi takiego plaskacza że nawet przez myśl mi nie przeszło że to będzie kanoniczna część serii.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Tidus93x » Cz gru 15, 11 10:00

A jednak mówi się póki co, że ma być kanoniczny. Co dla mnie JEST koszmarem i głównie z tego powodu neguję Rising. Jeżeli będzie poza kanonem to hulaj dusza i swawola! Róbta z nim co chceta. Wkurza mnie to, bo Raiden się ustatkował i zajął rodziną, jak słusznie Faja zauważył. Nawet moja luba jest przeciwko psuciu Raidenowi życia (o tak, opowiedziałem jej caaaaały kanon MGSa ^^).
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Cz gru 15, 11 10:41

Z drugiej strony można przypuszczać, że całą rodzinkę Raidena szlag trafił dlatego podtytuł Revengeance. Tak czy siak ja nadal twierdzę, że to jest poza kanonem, gdyż nie ma Solid w tytule.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Cz gru 15, 11 13:15

dwa pierwsze MG tez są bez solid w tytule i wchodzą w kanon (ok taki żart), ale poważniej to taki MGS:PO jest ciągle niewiadomy - podtytuł nic nie musi wnosić, tu nie ma Solid bo to jest slasher, tak jak Ac!d był karcianka.

Jak raidenowi załatwili rodzinę i się mści to czemu nie gra może być w kanonie, ot taki epizod kilka lat po czwórce, sam nie wiem co by to robiło za różnice. jak to jest spinoff jak właśnie Ac!d to trudno - przynajmniej uspokoi to co niektórych angry fanów.

Zreszta wracając do fabuły, jak dobrze pamiętam tylko Solidus pamiętał o przeszłości Jacka? na temat rippera i reszty jego dzieciństwa. jak tytuł robi PG to ja spodziewam się cyber-solidusa jako ostatniego bossa :)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Wieści z Zanzibaru