Dotknij cycków Evy, teraz juz możesz

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Dotknij cycków Evy, teraz juz możesz

Postprzez SaladinAI » So mar 10, 12 17:30

Metal Gear Solid HD w wydaniu na PS Vita oferuje sporo nowych opcji, których nie uświadczycie w wydaniu stacjonarnym. Wykorzystanie touch pada to naczelny przykład. Dotykając ekranu możemy wybrać broń, przybliżyć widok w lornetce, wyglądać zza rogu lub nawet poderżnąć gardło (niestety nie sobie). Jednak wisienką na torcie jest…obłapianie piersi Evy. Dosłownie, przez tapnięcie na walory bohaterki przybliżymy obraz podczas przerywnika. Prawda że pożyteczne?

http://mgs.gram.pl/wordpress/2012/03/10 ... uz-mozesz/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez maciej1- » So mar 10, 12 18:30

Czy to przybliżanie nie tyczy się przypadkiem wszystkich interakcji w filmikach jakie mogliśmy do tej pory wykonywać w MGS3?
maciej1-
Predator

Postprzez SALADYN » So mar 10, 12 19:09

Wygląda na to że to te same scenki tyle że tym razem R1 zastąpił dotykowy ekran, ot typowa dla Kojimy ciekawostka przy konsolce z bajerkami.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez maciej1- » So mar 10, 12 22:51

Jeżeli faktycznie jest tak jak piszesz SALADYN - a wszystko na to wskazuje - to muszę z przykrością stwierdzić, że ten news na głównej jest mocnym nadużyciem. Stwarza wrażenie jakoby Kojima wprowadzał macanie piersi do swojej gry, gdy faktycznie chodzi jedynie o zoom który i tak już występował w zwykłym MGS3. Nie chce tutaj moralizować, ale "Dotknij cycków Evy"? Poważnie? Ostatnio newsy na głównej zaczynają mi przypominać wpisy szesnastolatki na blogu.
maciej1-
Predator

Postprzez uci » So mar 10, 12 23:25

przynajmniej teraz ktoś je czyta ;)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kALWa888 » N mar 11, 12 02:09

Eee tam, news jest dobry i nie ze względu na sam tytuł. Po pierwsze, raczej przyciąga wzrok, po drugie czasem warto "popaczyć" okiem przymrużonym. Przecież cycki Evy w MGS3 to główny bohater pewnych momentów.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » N mar 11, 12 12:55

maciej1- teraz każdy serwis stosuje taktykę gdzie nic nie mówiący nagłówek ma skłonić przeglądających do przeczytania artykułu i z komentowania choćby bezsensowności tytułu.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kALWa888 » N mar 11, 12 20:32

Dla mnie póki co nie ma nic gorszego od newsów gygy. Tam jeden na sto jest może sensowny. Reszta krzyczy: kliknij! Tutaj newsy są bardzo sensowne
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez maciej1- » N mar 11, 12 21:36

SALADYN napisał(a):maciej1- teraz każdy serwis stosuje taktykę gdzie nic nie mówiący nagłówek ma skłonić przeglądających do przeczytania artykułu i z komentowania choćby bezsensowności tytułu.

Nie chce wzniecać flame'a, ale trzeba sobie zadać pytanie czy tego typu serwisy reprezentują wzór godny naśladowania. Żeby nie drążyć zbytnio tematu to powiem tylko tyle, że zobaczyłem newsa, nie spodobała mi się jego forma przekazu więc napisałem co mi na sercu leży. Tyle. Zanzibar czytuje i pomimo tego, że na forum piszę sporadycznie to uważam, że warto od czasu do czasu coś wytknąć. Przypuszczam, że takich osób jest więcej - czytających, ale nie piszących na forum oczywiście.
maciej1-
Predator

Postprzez SaladinAI » Pn mar 12, 12 14:13

L-U-V - You Wanna?

Obrazek
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Powrót do Wieści z Zanzibaru