Nowa gra Kojimy będzie zdecydowanie mniej filmowa

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Nowa gra Kojimy będzie zdecydowanie mniej filmowa

Postprzez SaladinAI » Śr mar 21, 12 18:42

Czy Hideo Kojima odchodzi od sposobu przedstawiania scenariusza do jakiego przyzwyczaił nas przez te wszystkie lata? Nie, choć nie zmienia to faktu że jego kolejna gra będzie już mniej filmowa od dotychczasowych dzieł – ogłosił Kojima podczas wystawy w Smithsonian Art Museum. Twórca zdaje sobie z sprawę z tego iż przerywniki, za pomocą których wprowadza gracza w fabułę, bywają na tyle długie by niektórym sprawić trudności w ich odbiorze. W nowej grze Hideo Kojima postarał się na eksperymentalne podejście w opowiadaniu historii

http://mgs.gram.pl/wordpress/2012/03/21 ... j-filmowa/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Tidus93x » Śr mar 21, 12 19:58

A szkoda, ja te przerywniki lubiłem :P. Choć oczywiście zmiana może wyjść serii na dobre. Ułatwi interakcję i zmniejszy ziewanie przed ekranem.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Cz mar 22, 12 02:00

Jeżeli w końcu japońscy aktorzy którzy użyczają swoich ruchów postaciom z serii przestaną w końcu tańczyć a grać to może takie ograniczenie wyjść grze na dobre.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Cz mar 22, 12 10:09

eksperymentalnie - zamiast jednego 1,5h godzinnego filmiku damy 15 dziesięcio minutowych
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kALWa888 » Pt mar 23, 12 01:17

A czy coś podobnego nie było już zastosowane w PW? Mi się wydaje że tak, choć nie wiem czy głównym czynnikiem w tym przypadku nie jest to, że to gra na PSP. Ale np rozmowy przez radio odbywały się w trakcie eksploracji terenu. Myślę, że i tym razem Kojima zastosuje coś podobnego. Ale ja osobiście uwielbiałem to w serii. Wyrózniała się tym na tle innych tytułów.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Pt mar 23, 12 09:26

interaktywne cut-scenki były sporą innowacją
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Wieści z Zanzibaru