Jack the Ripper powraca w nowym zwiastunie Metal Gear Rising

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Re: Jack the Ripper powraca w nowym zwiastunie Metal Gear Ri

Postprzez uci » Pt sty 18, 13 19:15

Nie prawda nie masz racji a przepłaceni recenzenci i nabite reklamami box office mylą się razem z tobą !
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gillian » Pt sty 18, 13 19:15

Johan napisał(a):Chodziło mi o ogólną jakość, a do czego przyrównywać, jak nie do najlepszych? A o wyjazdy uciego, to chodzi mi o jechanie na GoW-y przy okazji Rising. Bo gość nie ma racji - rację mam ja, recenzenci i box office.

Ja sie tam nie znam, ale chyba z GoWa taki slasher jak z Burnouta sim :>
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Coldman_9 » Pt sty 18, 13 19:15

Aha, to się wzięło z tego, że w jakimś temacie pierwszy zrobił to uci.
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » Pt sty 18, 13 19:17

chodziło mi jak najbardziej o GoW:A, a ty nakręciłeś reszte
uci
Uber Big Boss

Postprzez Coldman_9 » Pt sty 18, 13 19:21

Wracając do tematu. Z każdym kolejnym materiałem MGR pogrąża się coraz bardziej. W przyszłym tygodniu dostaniecie demo za free, to się jeszcze bardziej przekonacie.
Coldman_9
Vamp

Postprzez SALADYN » Pt sty 18, 13 19:26

To masz niezły problem bo jak dla mnie z każdym kolejnym materiałem coraz bardziej mi się MGR podoba i nawet sztuczne dialogi i japońska gra aktorów mo-cap mi nie przeszkodzi w cieszeniu się gry, demo to dla mnie tylko potwierdzenie zakupu.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Osvelot » Pt sty 18, 13 20:55

uci, szersze wyjaśnienie masz i tak na PM, ale dorzucę jeszcze coś o redukcji liczby popełnionych palmotwarzy: jeśli chce się to uzyskać, pożycza się samo uniwersum i nie psuje postaci. Ziomeczki robiące Ac!d-y mogły pozwolić sobie prawie na wszystko, wprowadzając n-tego klona Solidnego Wonsza - dziwny zabieg, ale boli tylko na początku, potem reszta się jakoś trzyma kupy. W MGR na odwrót: udawanie, że to ten sam Raiden, a potem wsadzanie mu w japiszona dialogów, które by mu nie przyszły do głowy nawet po dużych ilościach narkotyków i przejściu licznych chorób psychicznych - nie ma sposobu na nagłą utratę inteligencji. Jakimś cudem nawet bliżej nieokreślony Snake (niby Solid, ale trochę zbigbossowiony) w Super Miażdżących Braciach dostał solidne traktowanie. Jak coś komuś pożyczam, to zawsze myślę "masz, ale nie spierdol". I liczę na to.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez SALADYN » Pt sty 18, 13 21:28

Ocwel z nami rozmowa na ten temat nie ma sensu bo ja i uci jesteśmy święcie przekonani że MGR nie będzie spierdolony, co prawda ja się nie spodziewam jakiegoś spektakularnego sukcesu finansowego a nawet super wysokich ocen ale nikt mi nie odbierze przyjemności zagrania w ten tytuł bo mu się coś nie podoba.
SALADYN

Postprzez kALWa888 » Pt sty 18, 13 21:31

Ocwelot, lepiej bym tego nie ujął.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Osvelot » Pt sty 18, 13 22:53

SALADYN napisał(a):Ocwel z nami rozmowa na ten temat nie ma sensu bo ja i uci jesteśmy święcie przekonani że MGR nie będzie spierdolony

Przybij piąteczkę, ja też. Skoro już to wiesz, to przeczytaj moje opinie jeszcze raz. Albo naprawdę dojdę do wniosku, że w tym jebanym kraju sens ma tylko zajmowanie stron.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez uci » So sty 19, 13 00:04

czyli tłumacząc - gra będzie dobra, ale to jak skrzywdzili raidena woła o pomstę do nieba
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » So sty 19, 13 05:19

O rany, to trzeba zacząć jeszcze dyskusję co znaczy "dobra gra". To taka co się sprzedaje, czy taka co wielbią ją recenzenci? A jeśli to drugie, to którzy? Prawda jest taka, że demo Rising było w czołówce najbardziej obleganych na Eurogamer Expo, a stanowisk było sporo. Zatem zainteresowanie jest. Resztę czas pokaże.

Co do zidiocenia Raidena, to jeśli scena z policją jest przykładem powrotu Jacka (Jacusia) do wspomnień z dzieciństwa to... no właśnie, budzi się w nim 9-letni morderca. Jakiś sens to ma. A tak bez nad interpretowania, to to wygląda na schizofrenię, a jeśli druga persona nie jest za mądra (lub infantylna) to, dlaczego ma się tak nie zachowywać i mówić? Eh, miało być bez nad interpretacji :P

A z dialogów w demie Raiden był nawet całkiem wesoły ze swoim cynizmem. Rozmowa z psiakiem była spoko.

Psiak: Posiadam inteligencję poza ludzką percepcją.
Raiden: Tak? Więc jaki jest sens życia?
P:...
Raiden: Po co tu jesteśmy?
P: Giń! Zniszczyć!

Trochę dziwne że robot-pies-zabójca wdaje się w dyskusje filozoficzne, ale nie mogę odmówić walorów rozrywkowych tej sceny :)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Tidus93x » So sty 19, 13 12:04

uci napisał(a):czyli tłumacząc - gra będzie dobra, ale to jak skrzywdzili raidena woła o pomstę do nieba

No dokładnie tak bym to widział.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Osvelot » So sty 19, 13 12:57

Solidny napisał(a):O rany, to trzeba zacząć jeszcze dyskusję co znaczy "dobra gra". To taka co się sprzedaje, czy taka co wielbią ją recenzenci?

Obyś trollował. Dobra gra to dobra gra - taka, w którą się dobrze gra. Taka, która daje dużo korzyści grającemu - albo rozrywkę na wysokim poziomie, albo emocje, albo inspirację.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez SALADYN » So sty 19, 13 20:59

Ocwelot napisał(a): Skoro już to wiesz, to przeczytaj moje opinie jeszcze raz. Albo naprawdę dojdę do wniosku, że w tym jebanym kraju sens ma tylko zajmowanie stron.

Ja prosty chłop jestem do mnie trzeba mówić wprost a czytając twoje posty na temat MGR nie potrafię się pozbyć wrażenia że szerzysz hejt i to srogi.

Ocwelot napisał(a):Obyś trollował. Dobra gra to dobra gra - taka, w którą się dobrze gra. Taka, która daje dużo korzyści grającemu - albo rozrywkę na wysokim poziomie, albo emocje, albo inspirację.

Taki będzie dla mnie RISING, jestem tego pewny.
SALADYN

Postprzez Osvelot » So sty 19, 13 21:06

SALADYN napisał(a):
Ocwelot napisał(a): Skoro już to wiesz, to przeczytaj moje opinie jeszcze raz. Albo naprawdę dojdę do wniosku, że w tym jebanym kraju sens ma tylko zajmowanie stron.

Ja prosty chłop jestem do mnie trzeba mówić wprost a czytając twoje posty na temat MGR nie potrafię się pozbyć wrażenia że szerzysz hejt i to srogi.

Nie ma tak lekko, czytaj ze zrozumieniem do upadłego i cierp.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Solidny » N sty 20, 13 00:36

Ocwelot napisał(a):
Solidny napisał(a):O rany, to trzeba zacząć jeszcze dyskusję co znaczy "dobra gra". To taka co się sprzedaje, czy taka co wielbią ją recenzenci?

Obyś trollował. Dobra gra to dobra gra - taka, w którą się dobrze gra. Taka, która daje dużo korzyści grającemu - albo rozrywkę na wysokim poziomie, albo emocje, albo inspirację.

Tyle, że dla każdego te korzyści się różnią. Więc może być najwyżej "gra, która daje mi rozrywkę, emocje i inspiruje".
Solidny
Zanzibar

Postprzez Osvelot » N sty 20, 13 00:49

A co ja właśnie napisałem? :|
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Solidny » N sty 20, 13 00:56

No przecież to miało nawiązywać do tego co napisałeś. Eh... No dobra, inaczej :)

Dyskusja teraz miała sens taki: Rising - hit czy kit? No to się wtrąciłem, dodając innymi słowami to co było już powiedziane - że racja jak dupa, każdy ma swoją. Chciałem powiedzieć że nie ma się co kłócić czy gra będzie dobra czy nie, bo i tak komuś się spodoba, kto inny ją obsra. Po prostu nie ma sensu używać zwrotu "dobra gra", bo każdy rozumie go inaczej.
Solidny
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » N sty 20, 13 16:56

W grze widać pewne przywiązanie do pojazdów; Raiden jeździ samochodem, a na tej ustawce z zachodzącym słońcem w tle widać motor (Sama?). Może tak wyścigi w DLC Metal Gear Racer?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Poprzednia strona

Powrót do Wieści z Zanzibaru