Jakie miejsca zwiedzimy w Rising?

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Jakie miejsca zwiedzimy w Rising?

Postprzez SaladinAI » Pn wrz 27, 10 17:58

Tokyo Game Show jest za nami, twórcy Metal Gear Solid: Rising nie spoczęli zbierając pochwały za pracę nad grą, zamiast tego dzień po targach zabrali się ostro do roboty. Efektem ich prac jest podróż mająca na celu zwiedzenie wybranych miejsc, których wierne odzwierciedlenie znajdzie się w grze. Takie zabiegi znamy już z prac nad poprzednimi częściami z serii. Gdzie tym razem uderzyła ekipa tworząca nowego metala? Dowiecie się tego z dalszej części newsa.

Całość: http://www.mgs.gram.pl/news.php?readmore=1874

W końcu coś się ruszyło w temacie.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Osvelot » Pn wrz 27, 10 20:16

Zalatuje mi okolicami, gdzie Patrioci mogliby trzymać Sunny lub przerobić Raidena na cyborga. GDZIEŚ z takimi instytucjami być muszą. Pustkowia podobne do naturalnego otoczenia strefy 51 mi jak najbardziej odpowiadają.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Gillian » Pn wrz 27, 10 21:10

No tak, nawet wg kanonu Raiden w strefie 51 był i Sunny ratował.

Czyli wniosek może być taki z tego, że rzeczywiście możemy zobaczyć Raidena przed zamianą w cyborga. Bo skoro to co tam zobaczyli ma być uwzględnione w scenariuszu? Wiele elementów zaczyna ze sobą tu sensownie grać.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » Pn wrz 27, 10 21:21

twilite kid napisał(a):No tak, nawet wg kanonu Raiden w strefie 51 był i Sunny ratował.

<max wpadka> NO TAK. Wiedziałem, że "skądś" mi się tak kojarzyło. Huh. <chowa ze wstydu głowę w krocze>

twilite kid napisał(a):Czyli wniosek może być taki z tego, że rzeczywiście możemy zobaczyć Raidena przed zamianą w cyborga. Bo skoro to co tam zobaczyli ma być uwzględnione w scenariuszu? Wiele elementów zaczyna ze sobą tu sensownie grać.

Dla mnie to byłoby niesamowicie dobrym zabiegiem. Kojarzycie podobny zabieg w Quake4, o ile ktoś grał? W pewnym punkcie gry bohater przechodził <ekhm> gruntowną przemianę -podobną w brutalności i gruntowności do raidenowej-, wraz z pewnymi zmianami w mechanice gry czy chociażby HUDzie. Byłoby max gracko zagrać taki "prolog" ludzkim Raidenem, coby potem przejść do "gry właściwej" z cyborgiem, coś na podobieństwo Tanker Incident i Virtuous Mission. Hurra dla kanionów w Nevadzie.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez SALADYN » Pn wrz 27, 10 23:32

Ano taki wybieg jak prolog z Raiden'em człowiekiem a później gra właściwa cyborgiem chyba każdemu na tym forum już mignął przez myśl.

Ciekawy jest ten pojazd do którego wchodzi członek KojiPro , czyżby w grze były walki z ciężkim sprzętem to by był niezły pomysł na jakiegoś bossa , nieprawdaż ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Wt wrz 28, 10 08:30

Szczerze mówiąc to ma dosyc walk z ciężkim sprzętem. Zawsze się musi jakiś czołg przyplątać, samolot czy helikopter. Chociaż wiem, że brak walki z czymś wielkim byłby marnowaniem potencjału machającego mieczem i tnącego wszystkiego Raidena.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt wrz 28, 10 11:16

Raczej więcej niż jeden czołg, walka z całym batalionem to by było coś. Wiadomo że muszą pojawić się przeciwnicy którch Raiden tak łatwo się nie pozbędzie, co otwiera drogę wszelkim maszynom.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake. » Wt wrz 28, 10 14:40

Trochę mi się przejadły maszyny. Marzę o pełnokrwistych postaciach na wzór mgs1.
Ech, marzenie ściętej głowy.
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez SALADYN » Wt wrz 28, 10 14:49

Snake. napisał(a):Trochę mi się przejadły maszyny. Marzę o pełnokrwistych postaciach na wzór mgs1.

No przydałyby sie takie postacie jako adwersarze ale co byś powiedział aby takiego przeciwnika najpierw wyciągnąć z puszki ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake. » Wt wrz 28, 10 15:00

Puszka z niespodzianką?:)
Czemu nie.
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Powrót do Wieści z Zanzibaru