Peace Walker HD nadal z komiksowymi wstawkami

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Peace Walker HD nadal z komiksowymi wstawkami

Postprzez SaladinAI » Cz cze 16, 11 18:43

W listopadzie przyjdzie nam sprawdzić jak odświeżona wersja MGS: Peace Walker radzi sobie na dużych konsolach. Dla mających wątpliwości należy wyjaśnić że choć gra jest podciągnięta pod standardy domowego sprzętu, tak w swoich fundamentach pozostanie niezmieniona. Rzecz dotyczy komiksowych wstawek, stanowiących unikalne podejście w przedstawianiu fabuły na przenośnej konsolce.

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/16 ... wstawkami/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » Cz cze 16, 11 19:00

Ja osobiście z cut-scenkami tego typu pierwszy raz spotkałem się właśnie w PW i byłem bardzo miło zaskoczony. Kreska jest świetna, dodaje dużo klimatu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Cz cze 16, 11 21:33

To jestes jednym z niewielu, wiekszosc graczy wolalaby normalne cutscenki a najczesciej argumentowali takie podejście glupimi przyzwyczajeniami.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Cz cze 16, 11 21:37

Akurat w PW wydaje się być spoko, bo te komiksy robił Shinkawa i Wood. A ja kreski Wooda nie lubię i to co widziałem z PO mi się nie podobało. Zaś fragmenty z PW które miałem okazję zobaczyć zdawały się klimatyczne : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz cze 16, 11 23:58

Zrobienie scenek od zera to w pip roboty, której i tak nikt by nie docenił, bo grafika jest z PSP. Właśnie rysunki mają najlepszą szansę sprawdzić się w HD. Zwłaszcza, że są świetnie zrobione, a tradycyjne scenki skazałyby całą pracę rysowników na śmierć przez zapomnienie. Byłoby jednak ciekawie, gdyby istniał przełącznik "rysunki/grafika 3D" - w dodatku realtime, w trakcie scenek :D
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » Pt cze 17, 11 00:13

przynajmniej zostaną QTE w czasie komiksowych wstawek:]

A kiedy Big Boss na tle monitorów mówi - Here's go nothing - tej narysowanej scenki nie przebije żadna cutscenka w CG
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Solidny » Pt cze 17, 11 01:14

Dla mnie nie do przebicia są te retrospekcje z The Boss. Przecudne rysunki w sepii:

http://www.youtube.com/watch?v=B8WXIT0H5Ig&
http://www.youtube.com/watch?v=yO2bDkoKZ2c&
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SALADYN » Pt cze 17, 11 23:10

Łaskawie prosimy o zaznaczanie spoilerów albo pisanie o nich w wyznaczonych tematach - Sal

I do tego rysunkowe [spoiler]dobijanie konia The Boss[/spoiler] czy pościg za Peace Walkerem.
Ostatnio edytowano So cze 18, 11 09:18 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Tidus93x » So cze 18, 11 14:04

Dobrze w kij! Osobiście jestem wielkim fanem tych komiksowych scenek, oddają klimat MGS w świetny sposób.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » So cze 18, 11 20:01

No szkoda wielka, gdyby tych komiksowych wstawek zabrakło w wersji HD. Bądź co bądź budują one klimat, nie wyobrażam sobie zresztą zarówno Peace Walkera i Portable Ops bez nich. I rzeczywiście jak pisał Solidny przydał by się taki ''przełącznik'', mam nadzieje że w związku z przejściem PW w HD coś z tego wyniknie jednak. A co do kreski lubię tu i Shinkawe i Wooda, ten duet ma przed sobą przyszłość jeśli jakiś MGS pojawi się na PSV.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » N cze 19, 11 11:17

ja własnie do scenek CG nie umiałbym sobie wyobrazić tego QTE, to dzięki komiksowemu kadrowaniu scenki te nabierały takiego tempa
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Wieści z Zanzibaru