Hideo Kojima zdradza co myśli na temat PlayStation 4

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Hideo Kojima zdradza co myśli na temat PlayStation 4

Postprzez SaladinAI » Cz lut 28, 13 19:55

To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Re: Hideo Kojima zdradza co myśli na temat PlayStation 4

Postprzez Solidny » Cz lut 28, 13 19:59

Nie ukrywam, dla mnie też jest ekscytujący. Może na coś się przyda ten Samsung w końcu :>
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gillian » Cz lut 28, 13 20:02

Mnie całe to social media przeraża i nie podoba mi się to, że gry w to idą. Ale taka kolej rzeczy... Kiedyś mi się coś takiego marzyło, to było nim nastała era facebooka, ale teraz kiedy widzę, do czego to doprowadziło, już tego nie chce.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Cz lut 28, 13 22:06

Kiedyś: Odpalasz konsole, siadasz, widzisz jedno logo i grasz.

W przyszłości: Odpalasz konsole, siadasz, konsola łączy się z netem, błąd, okej odpalasz grę, wyskakuje komunikat, że bez połączenia z netem nie zagrasz, łączysz się ponownie, udaje się, pierdyliard logo, instalacja, wyskakuje promocja na zakup tarczy, części tuningowej, spodni, złotej amunicji, mniejszej ilości kału wydawanej przez nasze zwierzęta itp, anuluj, tysiące komunikatów typu: "znajomy X ukończył poziom", "znajomy Y poszedł w miejsce Z, może dołączysz?", new game, załącza się tutorial opisujący jak obracać kamerą, gdzie iść, co i kiedy wcisnąć, kończy się tutorial, który okazuję się, że był grą właściwą (oczywiście w między czasie wyskakują nam setki komunikatów od znajomych), pojawia się okno ze sklepu z propozycją kupienia PRAWDZIWEGO zakończenia.
(tak pesymistycznie patrząc)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Cz lut 28, 13 22:28

No na PS3 mamy już namiastkę przyszłości. Odpalasz konsolę, włączasz grę: aktualizacja +100MB. Ściąga się żółwim tempem, przy 70% wywala ci sieć/połączenie/jakiś inny błąd. Ściągasz drugi raz - ściągnęło się. Teraz instalacja. Po pół godziny (o ile dobrze pójdzie / lub po półtorej w przypadku GT5) grasz.

:D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Cz lut 28, 13 23:00

Dlaczego te wszystkie cechy tak bardzo zniechęcają mnie do kupna PS3? Dlaczego ze względu na te cechy nie spieszy mi się do kupna tejże konsoli? Wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze gorzej niż teraz, i bardzo kusi mnie, by pozostać przy PS2 i dalej cieszyć się 1000 gier, które na mnie czekają. Do tego dodam sobie DSa, PSP, Wii, NGC i mam zabawy na resztę życia. Żadnych nerwów, socjalnego gówna - wystarczy mi facebook, ilekroć wejdę na ten portal c**j mnie strzela gdy widzę co za bzdety ludzie wypisują, żadnego instalowania gier, czysta przyjemność. Wkładam nośnik i gram. Nie podoba mi się to w czym gry teraz siedzą i to w jakim kierunku to wszystko zmierza. Jeszcze tylko brakuje żeby zrezygnowali z dystrybucji klasycznej na rzecz cyfrowej.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Cz lut 28, 13 23:10

Kalwa, polecam kupno X360S. Wsadzasz nośnik i grasz. Ściągasz grę i grasz. Żadnych instalacji (ale opcjonalnie jeśli chcesz to możesz zrzucić całą płytę na dysk). A aktualizacje ściągają się w max parę minut.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz lut 28, 13 23:25

Ale PS4 stawia m.in. na natychmiastowość, poświęcili temu spory kawałek konferencji.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » Cz lut 28, 13 23:37

A PS3 miało ciągnąć moc z kosmosu i puszczać każdą grę w 1080p@120fps
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz lut 28, 13 23:55

Trochę zmienili podejście do architektury, to już nie wygląda na monolit obcej cywilizacji zbudowany w japońskich laboratoriach przez ludzi, którzy nie mają pojęcia co to znaczy programować gry. Jak oglądałem prezentację, to miałem wrażenie jakby jakaś zachodnia grupa pracowników Sony zbuntowała się i zrobiła własną konsolę. Taka zmiana polityki jest całkiem obiecująca, o ile prawdziwa.

Ja nie wiem, kraczecie, a ledwo to zapowiedzieli przecież :P. Na ps3 można grać jak na ps2, jeśli odłączysz internet - po krzyku, zero update'ów, kilka instalacji, które u mnie trwały minuty (poza grami z psn). A jak podłączę internet? No cóż, nie jestem specjalnie niecierpliwy, dzieciństwo z pecetem nauczyło mnie czegoś jednak :P
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » Pt mar 01, 13 00:05

PS4 zapowiada się na dobrze zaprojektowany sprzęt, ale na PS3 instalacje wszystkiego co możliwe i kosmiczne rozmiary łatek wynikały z designu API/OSu (no ok, instalacje gier z płyt to wina wolnego BD, ale co tłumaczy instalacje gier z PSN? soft), a kulejące usługi sieciowe ze słabej infrastruktury. Także sama architektura sprzętu to nie wszystko.

No i odłączanie internetu nie jest żadnym rozwiązaniem. Owszem - jest to jakaś opcja, ale dzisiaj gry są ogromne, więc łatwiej o buga, a oprogramowanie "żyje", stąd łatki. Ciężko byłoby mi grać mając świadomość, że jak ściągnę patcha to mi się np Skyrim nie będzie wieszał i ciął :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pt mar 01, 13 00:22

No wiem, ale jak ktoś BARDZO nie lubi idei konsoli podłączonej do sieci... :P.

Ale fakt, sam byłem zaskoczony ile osób narzeka na niedorobienie New Vegas, bo grałem na ps3 i żaden bug mi się nie trafił. Dobrodziejstwa czekania kilka lat z zagraniem, kiedy większość błędów jest naprawiona. Niektóre serwisy, które dały niższe oceny przez bugi, powinny robić recenzje z serii aftermath, po kilku patchach jakiś rok później. Bo choć błędy znikają, zaniżona średnia zostaje.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Pt mar 01, 13 05:49

bo co to za sens grać w grę rok po premierze, bo dopiero wtedy robi się grywalna? oni mają za zadanie oceniać grę w premierę taką jaka wyszła.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Solidny » Pt mar 01, 13 14:32

Mają za zadanie dostarczać informacje. Nie chce mi się odpowiadać jaki jest sens grać w coś rok po premierze :P. Patrz wersje GOTY.
Solidny
Zanzibar

Powrót do Wieści z Zanzibaru