MGS4 na targach TGS 2006

W celach porządkowych.

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 21, 06 19:29

Nie chce...poczekam do jutra... i tak u mnie b?dzie kaszana(w sensie jako?ci), ale mo?e jednak zobacz?;)
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » Cz wrz 21, 06 19:38

Jako?? wcale nie jest najgorsza. Ja osobi?cie po tym co widzia?em nie czuj? si? rozczarowany. Widz?, ?e najbrawdopodobniej "czwórka" pod??a w dobrym kierunku. No i te motywy z MKII b?d? wymiata? jak nic :D
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 21, 06 19:44

Trailer a przynajmniej jego cz??c wymiata. Snake w beczce rozwalaj?cy przeciwników, kupa ?miechu normalnie rasowy platformer. Co tam jeszcze...kamufla? sprawdza si? wy?mienicie, szczególnie scena w pokoju z snajperem, nawet nic nie zauwa?y?. Mk II...wiadomo, nawet pisa? nie trzeba;)
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » Cz wrz 21, 06 19:47

Pewnie wychwyci?e? te? kilka nowych ruchów CQC? Wygl?daj? ob??dnie! Faktycznie zosta?o to od czasów "trójki" rozwini?te. Turlanie te? by?o spoko :D Zobaczymy jutro gdy obejrzymy ca?y trailer co tam jeszcze Kojima przygotowa?.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 21, 06 19:56

Widok FPP jednak powraca
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » Cz wrz 21, 06 19:58

No wygl?da nie?le, szkoda ?e nie widzeli?my uj?cia z interface'em, tak jak naprawde wygl?da?o by to w gierce.

Mi to troszke przypomina pierwszy trailer Snake Eater'a, na pocz?tku wida? scenk? z l?dowaniem, a pó?niej tylko czysty gameplay.
Widok FPP zosta?, HURRRAA!!! :D

Animacje wygl?daj? troszk? dr?two, ale poszekamy na ca?o??, w dobrej jako?ci...

P.S. Dobrze ?e dali kominiark?, nie trzeba ogl?da? w?sów :) :
Ostatnio edytowano Cz wrz 21, 06 19:59 przez Bizon, łącznie edytowano 1 raz
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kul2 » Cz wrz 21, 06 19:58

Przynajmniej podczas lezenia ;) - FPP.
Animcja ssie i to bardzo, lepiej zeby to poprawili.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Cz wrz 21, 06 20:58

Animacja jest jak z MGS'a 3. Tam ju? lekko wia?o sztywno?ci? (nie to co Splinter Cell Chaos Theory powiedzmy). No ale nie jest tragicznie. Motyw z beczk? mi si? podoba? ;]. Je?li chodzi o kamufla? no to mamy nowoczesn? wersje tego z MGS 3, co prawda troche gorsz?, bo ju? samemu si? go nie dobiera. Druga rzecz jest taka, ?e moim zdaniem to i ?lepy by zauwa?y? le??cego snake'a (scena gdzie mijaj? go 2 stra?nicy, a on ich potem w plecy strzela). Ogólnie to widze, ?e duuu?o, ale to du?o ma wspólnego z MGS3. Jakby po prostu upgradeowali grafike, dodali nowe elementy. W sumie dobrze, bo zachowuje si? pewien feeling :).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Cz wrz 21, 06 23:08

My?l?, ?e za wcze?nie jeszcze by tak psioczy?. Mi si? tam ten urywek trailera podoba? i wcale nie uwa?am, ?e cz??? ruchów wygl?da?a dr?two. Do premiery jeszcze sporo i trudno wymaga? od ekipy Kojimy by odrazu wytoczy?a najci??sze dzia?a i zaprezentowa?a wszystkie Asy z r?kawa. Poczekajmy, jutro zobaczymy ca?y zwiastun w lepszej mam nadziej? jako?ci i wtedy b?dzie mo?na zacz?? wst?pnie wyrokowa?.
Hal
Zanzibar

Postprzez Nevar » Pt wrz 22, 06 13:39

Mo?e to, gdy Snake ma br?zowe w?osy dzieje si? kilka lat wcze?niej, ni? to gdy ma siwe...?
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Pt wrz 22, 06 13:41

Ca?kiem mo?liwe pisa?em juz o tym na forum kilka stron wy?ej
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » Pt wrz 22, 06 14:00

Ale co tu robi m?ody Snake?! Chocia? nie powiem, motyw jak kruki siadaj? na pomniku, a Snake na nie patrzy, wywo?a? mi ciary na plecach. Pewnie w tej chwili przypomnia? sobie s?owa Ravena "I will be watching you Snake!". Wcale animacja nie wygl?da tak dr?two, kilka nowych ruchów rz?dzi.
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » Pt wrz 22, 06 17:04

Wow! A co to ma byc na ko?cu trailera!?

Chyba rzeczywi?cie na pocz?tku bedziemy gra? m?odym snake'em!

Tylko czy hideo znowu nie robi sobie z nas jaj?![/b]
Bizon

Postprzez FOX HUND » Pt wrz 22, 06 17:29

Super!! Ja chce MGS4 i PS3!! bo niewytrzymam. :) dostane jakiej? choroby jak nie zagram!
No no.. mo?liwo?ci sa niez?e natomiast ruchy sa niedopracowane, ale mam nadzieje ze zostanie to poprawione. Motyw z beczka by? naprawde dobrym pomys?em tak jak z udawaniem martwego.
Mam pytanie. Czy Snake jak le?a? przy MG to nie móg? porusza? dolnymi ko?czynami z powodu rozleg?ych ran czy z innych przyczyn??
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez R4Zi3L » Pt wrz 22, 06 20:08

ruchy sa sztuczne bo ekipa nie mia?a jeszcze pewnie czasu na motion capture :P
BTW jakos ta twarz na koncu nie bardzo mi Snake przypomina... moze to ma byc postac w nowych MGx? (bez udza?u Kojimy)
R4Zi3L
Machinegun Kid

Postprzez Sage » Pt wrz 22, 06 20:58

Nyeh, to pr?dzej m?ody snejk jest renderem kaptura. Poza tym, Kojima powiedzia?, ?e spora cz??? gry b?dzie dzia? si? w vr, wi?c mo?e to tylko avatar, takie wspomnienie lepszych czasów (swoja droga to nieco pulchniutki ten m?ody snej). Ruchy faktycznie ss?, no ale jak ju? wspomniano, raczej jeszcze ekipy motion capture nie zatrudniono.

Eny?ej, ogl?d??o si? mi?o, beczka i mkII roxor. Czuj? si? troch? lepiej po tym trailerze, coraz bardziej warto czekac na mgs4.

No?, ale niechtoszlag, mój komp za nic nie poradzi?by sobie z konwersj? mgs4. Minie pewnie kolejne kilka lat zanim uznam ?e czas go zmieni?, nieco mi to nie le?y.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Hal » Pt wrz 22, 06 22:42

Kojima jednym s?owem zrobi? to co mia? zrobi?. Pozostawi? kolejne pytanie, nie udzielaj?c ?adnej odpowiedzi. Musz? przyzna?, ?e po kilkakrotnym obejrzeniu trailera, mam pewne w?tpliwo?ci co do tego czy posta? z jego ko?cówki to faktycznie Snake. Niby podobny, ale...stary lis Hideo co? knuj?. Warto doda?, ?e kruki, nawi?zuj?ce z pewno?ci? do Ravena, beztrosko na naszego bohatera narobi?y:D A mia?y go "wspiera?" :D
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » So wrz 23, 06 10:10

Atak frontalny jest opcj? w kilku miejscach, natomiast skradanie jest mo?liwe zawsze.
Teren w którym si? poruszamy przypomina teren z GTA. ?adnych loadingów, nawet podczas wchodzenia do budynków.
Zasi?g wzroku jest taki sam jak w ?yciu, pokazane zosta?o to na trailerach. Widzimy wszystko dobrze, nawet z daleka.
Beczki to tylko jedno z dziwnych miejsc w których mo?na si? schowa?.
Octo kamufla? ma zarówno funkcj? kamufla?u jak i Stealth!
Bro? ma wiele cz??ci. Dodatkowy wyrzutnik granatów czasem bywa przydatny.
Podej?cie ?o?nierzy zmienia si? w czasie rzeczywistym, jednego zabijasz, drugi chce Ci pomóc.
Mo?emy kierowa? MKII.
Maska Snake’a jest niezb?dna by Octo kamufla? by? kompletny.
Miejsce akcji ci?gle si? zmienia.
W czasie przes?uchiwania wrogów dostajemy opcje ‘Informacje tajne, o broniach lub o sprz?cie’
Zmiana pozycji ma wp?yw na celno??, tym razem dotyczy to wszystkich typów broni.
Mo?esz nosi? strój przeciwników by ich zmyli?.

Kolejne info z artykulu z Famitsu.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » So wrz 23, 06 11:22

Czyli dostaniemy po??czenie MGS, SC, Hitmana, no i GTA.

Tylko ?e pono? mieli?my te? je?dzi? pojazdami, a jako? si? na to nie zanosi... :? :?
Bizon

Kojima sciemnia

Postprzez pastel » So wrz 23, 06 11:37

Jestem wielkim fanem serii ale niektóre rzeczy przedstawiane prze Kojime mnie denerwuj?. Przede wszystkim ta wielka ?ciema w MGS3 dotycz?ca nieograniczonego pola poruszania si? np. po d?ungli. Mia?o nie by? loadingów, mia?o by? szukanie drogi w?asnymi si?ami i takie tam. Zerknijcie na trailery jak tam to wygl?da. Pi?knie wyre?yserowane i przedstawione ale w grze nie licz?c przerywników nic takiego nie u?wiadczycie! S? loadingi i te cholerne poruszanie si? jak za r?czk? wytyczonym torem przez twórców. W MGS2 mia?o to racj? buty i logiczne wyt?umaczenie lecz w MGS3 ju? nie bardzo. Gra jest naprawd? dobra ale po co opowiadali takie bajki skoro w produkcie finalnym wygl?da to diametralnie inaczej. Na tym si? strasznie zawiod?em. Teraz historia powtarza si?. Kojima obiecuje brak loadingów, na trailerze ten niby gameplay wygl?da ?wietnie ale tak naprawd? Kojima karmi nas znów banialukami. Id? o zak?ad ?e nie b?dzie to tak wygl?da? bo gameplay jest tu wpleciony w przerywniki i nikt mnie nie przekona ?e jest inaczej. Tylko chwilami mo?na stwierdzi? co tak naprawd? jest rzeczywistym gameplay. Co do nowych akcji. W grze tej pokazane s? naprawd? fachowe akcje wygl?daj?ce bardzo naturalnie z totalnymi bzdurami które jak dla mnie totalnie nie pasuj?. Wyjd?cie do beczki i spróbujcie ni? pokierowa? tak jak ma to miejsce w trailerze. To niemo?liwe! Raz aby si? tak potoczy? musia?by by? pochy?y grunt, dwa tak? beczk? bez problemu przebijaj? pociski, trzy zobaczcie jak Snake j? zatrzymuje. W miejscu a to jest bzdura. Proponuj? aby ch?tni sami spróbowali :x Poza tym reszta ok cho? rzeczywi?cie animacja jest sztywna jak diabli... Ta akcja na ko?cu z prawdopodobnym nawi?zaniem do Ravena rzadzi! o co chodzi z tym VR? Wida? to gdzie? w gameplay prócz maski na m?odym Snake?
Pozdrawiam,
pastel
Inkarnacja VR

Postprzez uci » So wrz 23, 06 12:46

kruki kurkiami, ale jakie? ogromne te patki...

A do tego co pisa?e?, to tylko gra, Kojima czesto mówi? ?e gra bedzie realityczna - ale bez przesady, wiec nawet motyw z beczk? mo?e by? mo?liwy
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez R4Zi3L » Cz wrz 28, 06 08:30

wiadomo kiedy ma byc wersjia HD?
Wszystkie błędy zamierzone...
R4Zi3L
Machinegun Kid

Postprzez kul2 » Cz wrz 28, 06 08:49

Czasem warto zajrzec na http://mgs.imro.pl oszczedza to sporo czasu. Co prawda nie jest to jeszcze pelnoprawne HD, bo zgrywane z ekranu, ale i tak jakosc bardzo dobra.
Odpowiadajac na Twoje pytanie: nie, nie wiadomo.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Pt wrz 29, 06 00:53

Postanowi?em po?egna? si? z tematem TGS2006 moim ostatnim postem. Podsumowuj?c to wszystko czego dowiedzieli?my si? na temat MGS4, musz? przyzna?, ?e...zawiod?em si?. I nie mam na my?li jedynie grafiki, a raczej animacji, tylko co? znacznie innego. Otó? odnios?em takie wra?enie, ?e Hideo nie wie do ko?ca w jakim kierunku ma pod??y? "czwórka". Obawiam si?, czy takie niezdecydowanie co do koncepcji gry, nie odbije si? negatywnie na jej ca?okszta?t. Niesmak po targach pozostawi?a równie? ca?a ta afera z fa?szywym artyku?em z "Famitsu". Oby to by?y ostatnie, nieprzyjemne chwile w oczekiwaniu na premiere "Guns of the Patriots".
Hal
Zanzibar

Postprzez Snake VR » N paź 01, 06 13:21

Trailer co tu duzo gadac cudowny i wspania?y.Bardzo spodoba? mi sie kamularz i maska która ma Snake.Interesujaco zapowiada sie walka z robotami Metal Gear oraz ciekawa muzyka.
Zastanawia mnie tylko jedno a mianowiece ze Snake nie lubi no?y wiec czemu uzywa noza na tym trailerze :?:
Snake VR
banan

Postprzez kul2 » N paź 01, 06 13:24

Bo cqc w oczach Kojimy bez noza istniec nie moze? Chyba tak. Pozatym to ze nie jest fanem nozy, nie znaczy ze w ich nigdy nie uzywa.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Forester » N paź 01, 06 13:46

A mo?e ten nó? jednak co? znaczy ? Big Boss ? .... Nieeeeeeee. Nawet Kojima by tak mocno tego nie zakr?ci?. Co do m?odego Snake'a to faktycznie dziwnie jako? wygl?da?.... Vamp ? W ko?cu te? by? na pierwszym Art'cie. Kolejny klon BB ? Why not... Damn you Kojima ! Znowu nam mieszasz w g?owach !!!
"After all that, you still call me a friend ?"

"Cho? nie jestem detektywem, zawsz? znajd? budk? z piwem"
Forester
Machinegun Kid

Poprzednia strona

Powrót do ARCHIWUM